Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Alfa_Ze

#6176 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

Image
Prema rješenju o izmjeni podataka Općinskog suda u Sarajevu, u registar su 6. 7. 2012. upisani podaci o promjeni osnivača firme Avaz, društvo za nekretnine, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Sarajevo, sjedište u Ulici Džemala Bjedića broj 185, Ilidža, Sarajevo. Kao novi član i jedini subjekt upisa navodi se Azra Radončić s adresom: Ulica Muhameda H. Uskufije broj 8, Sarajevo. Ugovoreni i uplaćeni kapital subjekta upisa iznosi: 13.920.000,00 KM, koliko je iznosio i prije promjene vlasnika.

Nedim Dobojlić, advokat Fahrudina Radončića, nedavno je ustvrdio da je on prodao i Avaz-roto press i Avaz d.o.o. Činjenica je da je Radončić sve do jula ove godine bio jedini vlasnik oba Avaza, no u sudskom registru se kao novi vlasnik Avaz-roto pressa (također od 6. 7. 2012) navodi Avaz d.o.o.

Bračni dogovor

U jučerašnjem saopćenju SDA je podsjetila da je "u platformi SDP-a iz izborne kampanje 2010. obećana izmjena Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH. Interesantno je da ovo pitanje nije pokrenuto sve dok nije zatrebalo interesima Zlatka Lagumdžije. Ekspresno je pokrenuta inicijativa za izmjenu člana 4. ovog zakona u kojoj stoji da su 'izabrani dužnosnici, nositelji izvršnih funkcija i savjetnici, koji su vlasnici osnivačkog kapitala u privatnim preduzećima, dužni u roku od osam dana nakon preuzimanja javne funkcije upravljačka prava u privatnom preduzeću prenijeti na osobu koja nije njihov blizak srodnik'. Ovim promjenama bila bi učinjena velika usluga, prvenstveno Lagumdžijinom poslušniku Fahrudinu Radončiću, kojeg je Lagumdžija nazvao 'moralnim kepecom' i koji se nakon imenovanja na mjesto državnog ministra sigurnosti ne bi morao odreći vlasništva u kompaniji Avaz."

Ili Radončić nije vjerovao svojim političkim partnerima da će uspjeti progurati izmjene Zakona o sukobu interesa ili je bio siguran da će još u julu postati ministar sigurnosti. U svakom slučaju, riješio se svojih Avaza. Ono što je zbunjivalo jeste da je imovinu preveo na suprugu. Međutim, Radončić se riješio i supruge. Bar zvanično. A bivša supruga po zakonu nije "blizak srodnik". Tako je Općinski sud u Sarajevu 19. 6. 2012. donio presudu o podjeli imovine koju su zajednički stekli Fahrudin i Azra Radončić, a koji su sudu podnijeli zahtjev za sporazumni razvod braka koji je razveden 22. 5. 2012. Nakon toga je Azra Radončić sudu podnijela tužbu protiv Fahrudina Radončića radi podjele imovine.

Po prijedlogu Fahrudina Radončića, njegova žena je postala vlasnica Avaz d.o.o., zatim dionica u GIK OKO i dvoetažnog stana od 163,43 kvadratna metra u zgradi Importane koji je nedavno kupila od Teleoptica. Fahrudinu Radončiću pripao je Avaz-roto press te njihova imovina u Donjoj Vogošći (njive, livade, šuma, porodični stambeni objekat...). Od 5. 7. 2012. Avaz d.o.o. zvanično pripada Azri Radončić.

Još samo 199,5 miliona KM

Prema ugovoru sačinjenom kod notara Samira Muslića 6. 7. 2012, Fahrudin Radončić, kao jedini vlasnik Avaz-roto presa, svoje vlasništvo je prenio na Avaz d.o.o. U članu dva ugovora navodi se: "U skladu sa ovim ugovorom prenositelj (Fahrudin Radončić, prim. aut.) prenosi uz ugovorenu naknadu u ukupnom iznosu od 200.000.000 KM na sticatelja udjela (Azru Radončić) svoj cjelokupni 100% udio." Dalje se navodi da će ugovorena cijena od 200 miliona KM biti plaćena na sljedeći način: iznos od 500.000 KM kupac će platiti na dan zaključenja ugovora na račun Fahrudina Radončića kao kaparu; drugi dio ugovorene naknade također u iznosu od 500.000 KM bit će plaćen najkasnije do 1. 10. 2012; treći dio ugovorene naknade u iznosu od 67.000.000 bit će plaćen najkasnije do 31. 12. 2013; četvrti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2014. i peti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2015.

Tako Fahrudin Radončić od dana potpisivanja ugovora više (zvanično) nije vlasnik ni Avaz-roto presa.
zahvalan

#6177 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zahvalan »

neki wrote:
zahvalan wrote:Avaz uspjesno posluje (i ti bi se hvalio),Pivara,klas itd itd posluju u gubitku i ne isplacuju plate radnicima (to znam jer mi je nedavno rodjak radio dole par mjeseci plate nema ni na vidiku)

Oslobodjenje je prezivilo samo zato jer je Avaz poceo prozivati Telekom. Ako ti nesto znaci reklame Telekoma u Oslobodjenju kostaju 60.000 KM (mjesecno)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cTFCCNKO ... ure=relmfu[/youtube]

Dragan Vikic,jos kad bih Zeljko Komsic dosao u SBB BiH :thumbup: :bih:
Avaz je imperija na staklenim nogama...plate su neredovne i smanjene, vise od pola radnika je neprijavljeno..skoro pa identicno kao u Klasu (Pivara ipak stoji puno bolje i od Avaza i od Klasa) ali ti to ne znas i ne vjerujes, jer se ti iskljucivo informises iz onog sto pise na prvih 10 strana Avaza..
Trakavica oko trougla SDA-Telekom-Avaz je tekla malo drukcije nego sto ti navodis...Pocelo je sukobom SDA-Avaz a onda i povecanjem godisnje naplate reklama Telekoma u Avazu na 2,5 miliona KM, zbog cega se Telekom povlaci iz Avaza a isti dan pocinje kampanja kontra Telekoma, pro M:tel u Avazu, s tim da je i nabijanje cifara M.Telu u placenim clancima prestalo cim se isti prestao reklamirati..
Komsic u SBB.. :lol: :lol: :lol:
Cim izgubi izbore Vikic ce napustiti SBB. To je vremenski ogranicena ljubav..
Selimovici veliki luzeri,kakva bolan sarajevska pivara koji bolan poslovni rezultati ?
Eto ne moram citati Avaz dovoljno mi je da samo pogledam zgradu Avaza i Oslobodjenja ?

Ponekad Slika govori vise od rijeci

Eto objasni mi sta je to napravio Selimovic u periodu od 17 godina ?

Sve sto imamo od dosadasnje vlasti jeste Konzum i Merkator koji plasiraju svoje proizvode. Meni gore ne moze biti,ako je tebe strah za tvoju kancelarijsku stolicu to je onda tvoj problem.

Meni je dosta minder politike,dosta mi Tihica koji me evo brani vec 17 godina. Dosta mi Baketa sto misli da smo mi njegovi Kmetovi

Ako i Radoncic bude krao nece biti ni prvi ni zadnji politicar koji je to radio

ha ja
sarajevomd

#6178 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sarajevomd »

zahvalan wrote: Sve sto imamo od dosadasnje vlasti jeste Konzum i Merkator koji plasiraju svoje proizvode. Meni gore ne moze biti,ako je tebe strah za tvoju kancelarijsku stolicu to je onda tvoj problem.

Meni je dosta minder politike,dosta mi Tihica koji me evo brani vec 17 godina. Dosta mi Baketa sto misli da smo mi njegovi Kmetovi

ha ja
:thumbup: Svaki od njih krade, i svaki ce krasti, ali poenta je da ce NEKO DATI I NARODU! Ova sadanja vlast grabi sebi sve, a narodu NI MRVICE! :dance:

Dalje, krao je i Tito, pa je standard bio bolji 10x, niste imali demokratije pa se zivilo s pjesmom! Policiju niste smjeli ni pogledat, a opet su bili pravedni! Treba li jos sta da napomenem ?
neki

#6179 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by neki »

zahvalan wrote:
neki wrote:
zahvalan wrote:Avaz uspjesno posluje (i ti bi se hvalio),Pivara,klas itd itd posluju u gubitku i ne isplacuju plate radnicima (to znam jer mi je nedavno rodjak radio dole par mjeseci plate nema ni na vidiku)

Oslobodjenje je prezivilo samo zato jer je Avaz poceo prozivati Telekom. Ako ti nesto znaci reklame Telekoma u Oslobodjenju kostaju 60.000 KM (mjesecno)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cTFCCNKO ... ure=relmfu[/youtube]

Dragan Vikic,jos kad bih Zeljko Komsic dosao u SBB BiH :thumbup: :bih:
Avaz je imperija na staklenim nogama...plate su neredovne i smanjene, vise od pola radnika je neprijavljeno..skoro pa identicno kao u Klasu (Pivara ipak stoji puno bolje i od Avaza i od Klasa) ali ti to ne znas i ne vjerujes, jer se ti iskljucivo informises iz onog sto pise na prvih 10 strana Avaza..
Trakavica oko trougla SDA-Telekom-Avaz je tekla malo drukcije nego sto ti navodis...Pocelo je sukobom SDA-Avaz a onda i povecanjem godisnje naplate reklama Telekoma u Avazu na 2,5 miliona KM, zbog cega se Telekom povlaci iz Avaza a isti dan pocinje kampanja kontra Telekoma, pro M:tel u Avazu, s tim da je i nabijanje cifara M.Telu u placenim clancima prestalo cim se isti prestao reklamirati..
Komsic u SBB.. :lol: :lol: :lol:
Cim izgubi izbore Vikic ce napustiti SBB. To je vremenski ogranicena ljubav..
Selimovici veliki luzeri,kakva bolan sarajevska pivara koji bolan poslovni rezultati ?
Eto ne moram citati Avaz dovoljno mi je da samo pogledam zgradu Avaza i Oslobodjenja ?

Ponekad Slika govori vise od rijeci

Eto objasni mi sta je to napravio Selimovic u periodu od 17 godina ?

Sve sto imamo od dosadasnje vlasti jeste Konzum i Merkator koji plasiraju svoje proizvode. Meni gore ne moze biti,ako je tebe strah za tvoju kancelarijsku stolicu to je onda tvoj problem.

ha ja
Kako neki dan rece americki ambasador: Sarajevo je puno modernih zgrada koje ne odrazavaju stanje u ekonomiji koja ne postoji ( ali ti to nisi mogao procitat jer je Avaz strucno cenzurisao tekst)..takvi su i objekti tvog fahrudina: izvana gladac, iznutra jadac. Malo bolje poznajem stanje medju radnicima u Avazu jer poznajem neke od njih a stanje je sljedece: prekovremeni rad, umanjene plate, neuplaceni doprinosi, rad na crno..
Nigdje ja nisam napisao da su Selimovici zlatni, u 5 deka ko i Radoncici, samo ti navodim da je situacija konkretno u Pivari puno bolja nego u Avazu, a to sto ti tu cinjenicu ne mozes podnijeti to je tvoj problem
karanana

#6180 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by karanana »

jao frchki oko prodaje i razvoda i prevoda imovine.

tito je krao ali je i gradio za dobrobit svih. pravio je fabrike i preduzeca gdje su se ljudi zaposljavali. a sta gazi husrev beg II pravi i cime se hvali?
zgradom hypo banke? kakve imamo koristi od nje?
zgradom radon plaze? kakve imamo koristi od nje?
twist? kakve imamo koristi od nje?
sarajevomd

#6181 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sarajevomd »

To je sve napravio dok nije bio na vlasti. Ja ocekujem da kada bi dosao na vlast nastavio bi sa gradnjom, ali ovaj put objekata koji bi bili za javno dobro, od proizvodnih pogona (fabrika), do saobracajne mreze! Dalje, njegov licni uspjeh moze koristiti drzavi samo na dobar nacin, kroz privlacenje novih investitora koji bi ulozili u ovu zemlju!
Alfa_Ze

#6182 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

sarajevomd wrote:To je sve napravio dok nije bio na vlasti.
Ja ocekujem da kada bi dosao na vlast nastavio bi sa gradnjom, ali ovaj put objekata koji bi bili za javno dobro, od proizvodnih pogona (fabrika), do saobracajne mreze! Dalje, njegov licni uspjeh moze koristiti drzavi samo na dobar nacin, kroz privlacenje novih investitora koji bi ulozili u ovu zemlju!
zbog toga je i usao u politiku da to zastiti.on ce biti bosanski Ivo sanader ;-)
RS6_BI_TURBO

#6184 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by RS6_BI_TURBO »

Meni je dovoljno vidjeti uposlene u Radon plazi, preziva zvaku k'o ovan, razmase se i dobacuje. Ako ne moze konobare da dovede u red, kako ce jednu drzavu?
A o neposlovnosti Fahra sam cuo od prijatelja koji je radio u timu za kampanju SBB-a za opce izbore prije 2. godine. Veliki je manipulator.
klixo

#6185 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by klixo »

sarajevomd wrote:
zahvalan wrote: Sve sto imamo od dosadasnje vlasti jeste Konzum i Merkator koji plasiraju svoje proizvode. Meni gore ne moze biti,ako je tebe strah za tvoju kancelarijsku stolicu to je onda tvoj problem.

ha ja
:thumbup: Svaki od njih krade, i svaki ce krasti, ali poenta je da ce NEKO DATI I NARODU! Ova sadanja vlast grabi sebi sve, a narodu NI MRVICE! :dance:

Dalje, krao je i Tito, pa je standard bio bolji 10x, niste imali demokratije pa se zivilo s pjesmom! Policiju niste smjeli ni pogledat, a opet su bili pravedni! Treba li jos sta da napomenem ?
:shock: :shock: Kakav crni tito...jako plitko i povrsno razmisljas. Ovo vrijeme je neuporedivo bolje od Titinog , banana je bila misaona imenica za obicnog gradjanina... To ce ti reci svako MALO stariji ... Naglasavam ovo MALO stariji jer oni PUNO stariji ce ti reci da pate za tim vremenom , no , ne pate oni za tim vremenom vec za svojom mladoscu. A Radoncic , pa stvarno , samo naivni jebeni bosnjo moze nasjesti na ovakvog diletanta.Glavna parola njegove kampanje SDA :-) Cak ih je i na bilbordim pomenuo , kaze "dosta je bilo 17 godina lose vlasti" :lol: :lol: :lol: komedija ...
Tayyip

#6186 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Tayyip »

razvoj i pravda to mu je slogan. mazno ime erdoganove partije pravde i razvoja akp. cirkus.
klixo

#6187 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by klixo »

To mu je zvanicni slogan , a onaj nezvanicni i koji se najvise forsira je SDA.
sarajevomd

#6188 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sarajevomd »

Taj slogan (vezanej za SDP i 17-20godina vlasti) koristi i SDP i svako ko zeli da nesto promjeni. SDP je to pokusala, ali je podlegla...
Cracked

#6189 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Cracked »

klixo wrote:
sarajevomd wrote:

ha ja

:shock: :shock: Kakav crni tito...jako plitko i povrsno razmisljas. Ovo vrijeme je neuporedivo bolje od Titinog , banana je bila misaona imenica za obicnog gradjanina... To ce ti reci svako MALO stariji ... Naglasavam ovo MALO stariji jer oni PUNO stariji ce ti reci da pate za tim vremenom , no , ne pate oni za tim vremenom vec za svojom mladoscu. A Radoncic , pa stvarno , samo naivni jebeni bosnjo moze nasjesti na ovakvog diletanta.Glavna parola njegove kampanje SDA :-) Cak ih je i na bilbordim pomenuo , kaze "dosta je bilo 17 godina lose vlasti" :lol: :lol: :lol: komedija ...

neuporedivo bolje? Zato nam danas poljaci i cesi sefovi a dug ko cijeloj jugi. Perspektiva drzave 0. Da na izborima pobjedi neko 100% pravedan i spreman da sve ucini i da imamo slozne tri strane i krene se maksimalno brzinom ka stabilnoj drzavi, trebat ce mu 20 do 30 godina. Ljudi nisu svjesni dje se mi nalazimo. Misle da ce se sve moci poboljsati za par godina ako neko sposoban i pravedan dodje na vlast. Tih 20-30 godina je jos optimisticno.
kamen spoticanja

#6190 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kamen spoticanja »

karanana wrote:jao frchki oko prodaje i razvoda i prevoda imovine.

tito je krao ali je i gradio za dobrobit svih. pravio je fabrike i preduzeca gdje su se ljudi zaposljavali. a sta gazi husrev beg II pravi i cime se hvali?
zgradom hypo banke? kakve imamo koristi od nje?
zgradom radon plaze? kakve imamo koristi od nje?
twist? kakve imamo koristi od nje?
cek malo...zar on te zgrade nije napravio od love iz razvojne banke? dakle direktno od narodnih para...vidis lik je klepao nasu lovu jos dok nije bio na vlasti :-)
sad zamisli kako ce biti kad bi nedo Bog zajahao poziciju...jos kad znas da za sljedeceg direktora razvojne banke sprema sadasnjeg ministra finansija ZDK a za kojeg je ramiz dzaferovic mahatma gandi onda je ,naime jasno,da ce on krasti i davati narodu...davat ce narodu da gleda u tornjeve
klixo

#6191 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by klixo »

Cracked wrote:
neuporedivo bolje? Zato nam danas poljaci i cesi sefovi a dug ko cijeloj jugi. Perspektiva drzave 0. Da na izborima pobjedi neko 100% pravedan i spreman da sve ucini i da imamo slozne tri strane i krene se maksimalno brzinom ka stabilnoj drzavi, trebat ce mu 20 do 30 godina. Ljudi nisu svjesni dje se mi nalazimo. Misle da ce se sve moci poboljsati za par godina ako neko sposoban i pravedan dodje na vlast. Tih 20-30 godina je jos optimisticno.
Ja ti ne pricam kakva je bila drzava vec kako se zivilo. Kod tite je jedino milicija bila kako treba , a Bogami da je covjek mogao nesto uzivati , ne bih rekao.
Tayyip

#6193 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Tayyip »

zvonko marić tj. bajram demići. najveći klovn novinarstva u ovoj hemisferi

8-)
hrastov žižak

#6194 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by hrastov žižak »

hahahaha
zeko071

#6195 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zeko071 »

nisam za pregledavanja svih 256 stranica, medutim je li neko cuo za pricu da utemeljivac prije donosenja bitnih odluka, se obavezno konsultuje sa nekom gatarom iz Lugavine...?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6196 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Entropio »

Tayyip wrote:zvonko marić tj. bajram demići. najveći klovn novinarstva u ovoj hemisferi

8-)
:lol: :lol: :lol:
Bosnjak333

#6197 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnjak333 »

Entropio wrote:
Tayyip wrote:zvonko marić tj. bajram demići. najveći klovn novinarstva u ovoj hemisferi

8-)
:lol: :lol: :lol:
Steta sto Zvonko nije napustio BiH. :lol: :lol: :lol: :lol:
HM 2011

#6198 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by HM 2011 »

Razveo se Fahrudin - novi Najpoželjniji neženja BiH !

TAJNA PRODAJA AVAZA (III)
Radončić prodao, kupila Azra Radončić. Cijena: 200 miliona KM
Od toga je pola miliona odmah ostalo do 2015. godine?! • Bivša supruga po zakonu nije blizak srodnik

Prema rješenju o izmjeni podataka Općinskog suda u Sarajevu, u registar su 6. 7. 2012. upisani podaci o promjeni osnivača firme Avaz, društvo za nekretnine, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Sarajevo, sjedište u Ulici Džemala Bjedića broj 185, Ilidža, Sarajevo. Kao novi član i jedini subjekt upisa navodi se Azra Radončić s adresom: Ulica Muhameda H. Uskufije broj 8, Sarajevo. Ugovoreni i uplaćeni kapital subjekta upisa iznosi: 13.920.000,00 KM, koliko je iznosio i prije promjene vlasnika.
Nedim Dobojlić, advokat Fahrudina Radončića, nedavno je ustvrdio da je on prodao i Avaz-roto press i Avaz d.o.o. Činjenica je da je Radončić sve do jula ove godine bio jedini vlasnik oba Avaza, no u sudskom registru se kao novi vlasnik Avaz-roto pressa (također od 6. 7. 2012) navodi Avaz d.o.o.

Bračni dogovor

U jučerašnjem saopćenju SDA je podsjetila da je "u platformi SDP-a iz izborne kampanje 2010. obećana izmjena Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH. Interesantno je da ovo pitanje nije pokrenuto sve dok nije zatrebalo interesima Zlatka Lagumdžije. Ekspresno je pokrenuta inicijativa za izmjenu člana 4. ovog zakona u kojoj stoji da su 'izabrani dužnosnici, nositelji izvršnih funkcija i savjetnici, koji su vlasnici osnivačkog kapitala u privatnim preduzećima, dužni u roku od osam dana nakon preuzimanja javne funkcije upravljačka prava u privatnom preduzeću prenijeti na osobu koja nije njihov blizak srodnik'. Ovim promjenama bila bi učinjena velika usluga, prvenstveno Lagumdžijinom poslušniku Fahrudinu Radončiću, kojeg je Lagumdžija nazvao 'moralnim kepecom' i koji se nakon imenovanja na mjesto državnog ministra sigurnosti ne bi morao odreći vlasništva u kompaniji Avaz."

Ili Radončić nije vjerovao svojim političkim partnerima da će uspjeti progurati izmjene Zakona o sukobu interesa ili je bio siguran da će još u julu postati ministar sigurnosti. U svakom slučaju, riješio se svojih Avaza. Ono što je zbunjivalo jeste da je imovinu preveo na suprugu. Međutim, Radončić se riješio i supruge. Bar zvanično. A bivša supruga po zakonu nije "blizak srodnik". Tako je Općinski sud u Sarajevu 19. 6. 2012. donio presudu o podjeli imovine koju su zajednički stekli Fahrudin i Azra Radončić, a koji su sudu podnijeli zahtjev za sporazumni razvod braka koji je razveden 22. 5. 2012. Nakon toga je Azra Radončić sudu podnijela tužbu protiv Fahrudina Radončića radi podjele imovine.

Po prijedlogu Fahrudina Radončića, njegova žena je postala vlasnica Avaz d.o.o., zatim dionica u GIK OKO i dvoetažnog stana od 163,43 kvadratna metra u zgradi Importane koji je nedavno kupila od Teleoptica. Fahrudinu Radončiću pripao je Avaz-roto press te njihova imovina u Donjoj Vogošći (njive, livade, šuma, porodični stambeni objekat...). Od 5. 7. 2012. Avaz d.o.o. zvanično pripada Azri Radončić.

Još samo 199,5 miliona KM

Prema ugovoru sačinjenom kod notara Samira Muslića 6. 7. 2012, Fahrudin Radončić, kao jedini vlasnik Avaz-roto presa, svoje vlasništvo je prenio na Avaz d.o.o. U članu dva ugovora navodi se: "U skladu sa ovim ugovorom prenositelj (Fahrudin Radončić, prim. aut.) prenosi uz ugovorenu naknadu u ukupnom iznosu od 200.000.000 KM na sticatelja udjela (Azru Radončić) svoj cjelokupni 100% udio." Dalje se navodi da će ugovorena cijena od 200 miliona KM biti plaćena na sljedeći način: iznos od 500.000 KM kupac će platiti na dan zaključenja ugovora na račun Fahrudina Radončića kao kaparu; drugi dio ugovorene naknade također u iznosu od 500.000 KM bit će plaćen najkasnije do 1. 10. 2012; treći dio ugovorene naknade u iznosu od 67.000.000 bit će plaćen najkasnije do 31. 12. 2013; četvrti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2014. i peti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2015.

Tako Fahrudin Radončić od dana potpisivanja ugovora više (zvanično) nije vlasnik ni Avaz-roto presa.

-------------------------------------------

Express će da piše - šta je bio uzrok razvoda braka ?
Šta planira najbogatija razvedena žena BiH ?

Šta planira najpoželjniji neženja - Veći od HusrevBega, samo nije Gazi ?

-------------------------------------------

Sad ozbiljno, ili je ovo šala, ili nema veće šprdačine sa zakonom u modernoj historiji Europe ?
Šta sad treba da mu žena spava sa nekim da bi dokazao da se razveo od nje ? Ambicije ?

Matere mi bolje da niko o ovome nije ni znao....

Pa gdje ćeš na ženu !!!!! Pored toliko rođaka, prijatelja, čuda ti prepisuješ na suprugu - bivšu - valjda zvanično bivšu ?

Fahro - jelde ti visiš u koloseumu a da mi to pojma nemamo - nisam vidio riskantniji potez odavno !

Moguć je zaplet kakav nema u Filmovima - nije mala stvar 200 Miliona !!!

u svakom slučaju ostaje pitanje - hajde dokaži da nisi prekršio zakon,
zašto smatraš da se taj zakon ne odnosi na tebe,
zašto misliš da je greška donošenje takvog zakona (o sukobu interesa) i na kraju
Šta bilo kome garantuje da kada dođeš do kolača vlasti nećeš isto postupiti i prema ostalim zakonima ?

I usput, koji ti je pa sa tolikim štapom kontinuirano, baš ti lupaš po tom osinjem gnjezdu ? Koliko shvatam nisi ti toliko loš čovjek, šta ako se kola bijesa naroda slome baš na tebi ? Jel baš moraš ?

Vidi ti to sam Fahro, nešto u svemu tome meni lično ne štima !
Last edited by HM 2011 on 18/09/2012 19:13, edited 1 time in total.
bogumila

#6199 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bogumila »

sto, bas je pametan. sad moze legalno zenskarit, zena ga ne moze tuziti za pola imovine kako bi inace imala pravo, nego je dobila avaz koji je, ili ce uskoro postati, bezvrijedan, pritom ce ona moci placati rate samo ako joj on proslijedi pare, jednako ima da slusa, ako ne uplati, avaz se vraca njemu a ona u zatvor, ili jos gore, kad i ako uplati, valja dokazat odakle domacici 200 miliona. brilliant. svi idu u zatvor osim njega :D
hrastov žižak

#6200 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by hrastov žižak »

Tako to radi pravi sljedbenik Berluskonija :mrgreen:
Last edited by hrastov žižak on 18/09/2012 19:15, edited 1 time in total.
Post Reply