Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bosnian1873 wrote:TEST TS 1 - FOX
TEST TS 1 - TV Istočno Sarajevo
TEST TS 2 - FOX Movies
TEST TS 3 - RTV Novi Pazar
TEST TS 6 - HRTV Kiseljak
TEST TS 7 - BN Music
TEST TS 9 - AJBalkans HD
TESTTS8(mislim da je OSM) ne znam..
Skenirao sam 3 puta danas evo i sad, nema TS1 i 2.
Jesi ti siguran da ima kod tebe ?
Jel neko skenirao sve frekvencije mozda su ih vec ubacili negdje drugo ?
-LIBERO- wrote:Daj ba ne mozete nam ukinuti sve RTL kanale jer samo oni prenose Formulu 1 (pitanje hoce li Hayat otkupiti prava za sljedecu sezonu)
prava formule 1 za sljedecu sezonu kupio sport klub emitovace se na njihovom glavnom kanalu
Ja mislim da su i prosle sezone imali pravo na F1, cak za region cijeli, pa se Hayat tamo negdje od 6 trke, ili tako nesto, ukljucio u pracenje ostatka sezone.
Meni je bitno samo da ne zatamne RTL dok je F1. A F1 sa komentarima sa naseg govornog podrucija, to manje vise. I onako najcesce pricaju il' ono sto je ocigledno i svi vec znamo, il' neke gluposti.
Pozdrav,imam televizor SONY 26BX320 sa HS CI modulom.Jučer sam mijenjao listu programa,malo da je uljepšam i ja sam ga ugasio.Sad kad sam ga upalio,nijedan kanal na digitalnoj mi ne radi,a na analognu kad prebacim radi.Kad hoću ponovo sa analogne na digitalnu,on neće da otvori(neće da ga podigne).
bosnian1873 wrote:Pozdrav,imam televizor SONY 26BX320 sa HS CI modulom.Jučer sam mijenjao listu programa,malo da je uljepšam i ja sam ga ugasio.Sad kad sam ga upalio,nijedan kanal na digitalnoj mi ne radi,a na analognu kad prebacim radi.Kad hoću ponovo sa analogne na digitalnu,on neće da otvori(neće da ga podigne).
Zvao sam Kablovsku Televiziju HS za kvar,i rekli su mi da samo restartujem sve postavke na televizoru,i stvarno proradi,plus sam ih pitao za FOX i FOX Movies u digitalnu,rekli su da će ove sedmice uvesti sa još ovim lokalnim.
-LIBERO- wrote:Daj ba ne mozete nam ukinuti sve RTL kanale jer samo oni prenose Formulu 1 (pitanje hoce li Hayat otkupiti prava za sljedecu sezonu)
prava formule 1 za sljedecu sezonu kupio sport klub emitovace se na njihovom glavnom kanalu
Ja mislim da su i prosle sezone imali pravo na F1, cak za region cijeli, pa se Hayat tamo negdje od 6 trke, ili tako nesto, ukljucio u pracenje ostatka sezone.
Meni je bitno samo da ne zatamne RTL dok je F1. A F1 sa komentarima sa naseg govornog podrucija, to manje vise. I onako najcesce pricaju il' ono sto je ocigledno i svi vec znamo, il' neke gluposti.
prosle godine je sport klub imao prava samo za Srbiju i Crnu goru pa je Telemach zatamnjivao sport klub i ostali koji ga emituju poslije 6 trke kad je hayat poceo da prikazuje i upravo radi toga su emitovali samo trku nedjeljom a sad su kupili prava i za BiH i Makedoniju tako da ce ici sve i treninzi i kvalifikacije
RTL je ok u svakom slucaju bolje od hayata ali ima vise reklama nego trke
Kad bi ovaj FOX MOVIES bio sa ubacenim prevodom na digitalnoj, mojoj sreci ne bi bilo kraja.
Znaci HS-ovci ako citate, ubacite nam prevod u FOX MOVIES, jer mi resiver ne podrzava prevod
Obavještavamo Vas da digitalnoj programskoj shemi od 19.02.2013.godine možete pratiti programe FOX Adria i FOX Movies na frekvenciji 314 MHz ( Symbol Rate 6,875 MS/s ; 64 QAM ).
Program Fashion TV koji je do sada bio dostupan samo u analognoj programskoj shemi od 19.02.2013.godine bit će dostupan i u digitalnoj programskoj shemi na frekvenciji 666 MHz ( Symbol Rate 6,875 MS/s ; 64 QAM )
Ispravite me ako grijesim, ali nakon 19.02. jedino slijedeci kanali koji su vec na analognoj nece biti i na digitali : TV istocno sarajevo, tv slon, kiss, tv igman, osm (sto se mene tice ove navedene ne moraju ni prebacivati u digitalu )
chakany wrote:Kad bi ovaj FOX MOVIES bio sa ubacenim prevodom na digitalnoj, mojoj sreci ne bi bilo kraja.
Znaci HS-ovci ako citate, ubacite nam prevod u FOX MOVIES, jer mi resiver ne podrzava prevod
mixone1995 wrote:Ispravite me ako grijesim, ali nakon 19.02. jedino slijedeci kanali koji su vec na analognoj nece biti i na digitali : TV istocno sarajevo, tv slon, kiss, tv igman, osm (sto se mene tice ove navedene ne moraju ni prebacivati u digitalu )
KISS,RTV IS i OSM se testiraju na test ts kanalima.
imam pitanje pa ako neko zna odgovor unaprijed se zahvaljujem. Naime, korisnik sam HS analogne kablovske. Vidio sam DVB-C receiver koji ima kupiti u slobodnoj prodaji, pa me interesuje da li bi taj receiver radio na nasoj HS digitalnoj?
Nemam TV sa ugradjenim DVB-C tjunerom, pa bih probao sa ovim DVB-C receiverom,
Znam da nece raditi kanali koji su zakljucani, ali me interesuje da li bih mogao gledati ove kanale koji su slobodni na digitalnoj sa tim receiverom? To su kanali koje imam na analognoj, i znam da bi slika bila puno bolja na digitalnoj.
imam pitanje pa ako neko zna odgovor unaprijed se zahvaljujem. Naime, korisnik sam HS analogne kablovske. Vidio sam DVB-C receiver koji ima kupiti u slobodnoj prodaji, pa me interesuje da li bi taj receiver radio na nasoj HS digitalnoj?
Nemam TV sa ugradjenim DVB-C tjunerom, pa bih probao sa ovim DVB-C receiverom,
Znam da nece raditi kanali koji su zakljucani, ali me interesuje da li bih mogao gledati ove kanale koji su slobodni na digitalnoj sa tim receiverom? To su kanali koje imam na analognoj, i znam da bi slika bila puno bolja na digitalnoj.
Hvala
Neće moći iz više razloga, prvi što vjerojatno imaju zaštitu na receiverima i vežu stb s adresom tako da i ako uzmeš od nekoga receiver koji daje HS i probaš kod sebe ne radi tako je kod mene na Telemachu bilo. Drugo, vjerojatno ti nije ni pušten digitalni signal jer nisi pretplaćen, možda 1-2 kanala i to ti se ne isplati tako da ti je jedini način preći na neki od njihovih paketa ako želiš digitalnu.
Mislim da apsolutno nisi u pravu. Kako ljudi koji imaju TV sa ugradjenim DVB-C tjunerom mogu da gledaju sve otvorene digitalne kanale iako nemaju pretplatu na digitalnu TV.
Ovaj receiver za koji pitam nije HS receiver nego neki drugi koji sam vidio u prodavnici, kosta 81 KM. Ja mislim da bi moglo, ali me ineteresuje da nije neko vec probao.
U svakom slucaju hvala, iako mislim da nisi u pravu, pozdrav.
patakdaca wrote:De ba ne provaljuj se, kako će resiver povezati sa adresom??? Resiver moze biti jedino vezan za server sa kojeg prima signal, ostrvo sa kojeg prelazi sa optike na kabal, a ne za adresu. A to drugo, digitalni signal ne moze biti pusten samo tebi, a svim ostalima ne ako ste na istom kablu, tj. digitalni signal je pusten svima, i svi oni koji imaju opremu koja ga moze hvatati mogu gledati digitalne kanale. Druga stvar je sto je vecina kanala kodirana, i sto treba imati odgovarajucu karticu koju daju korisnicima, ili reciver koji ima ugrađen chip da dekodiranje signala. Stb il ti ga mac adresa recivera sluzi samo za povezivanje recivera na sistem redi primanja update-a kartice il ti ga novih kljuceva i frekfencija.
Po tvom bi znacilo da je svoj modem za net ne mogu posuditi komšiji, jer nismo na istoj adresi, a živi par metara od mene
To za adresu ti je moje nekakvo "bukvalno" objašnjenje pošto koristim Telemachovu digitalnu mislio sam da je isto i kod HS-a. Znači uzeo sam isti tip receivera koji daje Telemach od kolege da isprobam na drugom tv-u i NIJE moglo, kanali su kodirani, ne može ni kod susjeda, može jedino na adresi gdje je taj stb isporučen. Da napomenem da mi je pušten digitalni signal i taj isti receiver koji sam dobio od njih koristim na jednom televizoru.
E sad pitanje je bilo koliko bi kanala u digitalnom formatu mogao pratiti bez pretplate na digitalni paket ukoliko kupim receiver u trgovini? Moje mišljenje je da se to ne isplati, ako se razumiješ bolje pomozi čovjeku.