Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- art vandeley
#6176 Re: Manchester United FC
Tesko je igrati na njihovom terenu, SAF kont´o da brani bod, tesko ce ici.
Zgusnuto u sredini i cekati dobru kontru, ni to nije bas bilo toliko efikasno, Park u napadu neefikasan, Giggs dobio malo lopti, Nani nista nije uradio.
Odbrana je dobro igrala, ali dovoljan je prekid da padne gol.
Bice tesko u drugom pol ali ne i nemoguce poravnati rez. samo se mora krenuti jace i odvaznije prema naprijed.
Zgusnuto u sredini i cekati dobru kontru, ni to nije bas bilo toliko efikasno, Park u napadu neefikasan, Giggs dobio malo lopti, Nani nista nije uradio.
Odbrana je dobro igrala, ali dovoljan je prekid da padne gol.
Bice tesko u drugom pol ali ne i nemoguce poravnati rez. samo se mora krenuti jace i odvaznije prema naprijed.
-
Teufik
#6177 Re: Manchester United FC
Sad ce Berba uletit i uvalit tricu.....
-
Edge
#6178 Re: Manchester United FC
Young i Valencia na klupi. Ne mogu da vjerujem šta radi Ferguson. Jedini krivac je on ako se izgubi titula.
- vaučer
#6179 Re: Manchester United FC
Mislim da je United dobro postavljen i da će zabiti bar jedan gol do kraja.
-
Edge
#6180 Re: Manchester United FC
Kukavički se igra čitavu sezonu. Brani se protiv Ajaxa, protiv Atheltica, protiv Wigana, potpuno zasluženo će se izgubiti titula. Fuj.
Jones najgori igrač poslije Chadwicka koji je igrao za United.
Jones najgori igrač poslije Chadwicka koji je igrao za United.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6181 Re: Manchester United FC
Nijedna jedina sansa, fuj
- vukojebina
#6182 Re: Manchester United FC
Mrsko mi sa mobitela ganjat, ajd nek neko postavi onu hinjsku mancinijevu facu kako se smije fergusonu... Hahahahahahahahahahahaha....
-
Teufik
#6183 Re: Manchester United FC
Potpuno zasluzen poraz.
- art vandeley
#6184 Re: Manchester United FC
Poraz, neugodna situacija ali valja vec u sljedecem kolu osvojiti bodove.
Fergusonove zamisli nisu isle, u drugom pol. se tesko bilo "vaditi" , igraci su pokusali, dali sve od sebe...
Ostaje nada da Newcastle moze dobro odigrati
a United pokusati dobiti Swansea sa sto vecom gol razlikom.
Nema predaje, Manciniju cestitke na pobjedi, sada je svakako blizi tituli
Fergusonove zamisli nisu isle, u drugom pol. se tesko bilo "vaditi" , igraci su pokusali, dali sve od sebe...
Ostaje nada da Newcastle moze dobro odigrati
Nema predaje, Manciniju cestitke na pobjedi, sada je svakako blizi tituli
- BHF_Manijak
#6185 Re: Manchester United FC
Jedini i iskljucivi krivac je Ferguson, ovaj poraz njemu ide na dusu!
Kako samo los sastav a za titulu se boris, jeblo te kalkulisanje i igra na bod!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6186 Re: Manchester United FC
To je to. Valencia + Young na klupi, jedan napadac, ma daj ? I vise mi fakat ide na neku stvar sa forsiranjem jebenog WelbeckaBHF_Manijak wrote:Jedini i iskljucivi krivac je Ferguson, ovaj poraz njemu ide na dusu!
-
Edge
#6187 Re: Manchester United FC
Da mi je ovo neko pričao 5 godina ranije nikad mu ne bih povjerovao. Da Ferguson koji je sigurno najbolji manager svih vremena uradi ovako nešto. Možda su i godine učinile svoje.
Titula u rukama i onda...
Poraz od Wigana bez konkretne prilike, braniti se, rotirati neke igrače poptuno besmisleno.
Onda voditi protiv Evertona sa 4:2 10 minuta prije kraja, Everton koji se ne bori nizašta i primiti dva gola kao neki amaterski tim, Rafael pušta igrača 2-3 puta i sve to bude kažnjeno.
Onda u ovakvom meču kada treba mudato krenuti, pa ako se već gubi, da se izgubi ko ekipa, a ne ko kukavice. Izgubi brate 5:3 ali odigraj muški za titulu. On ostavlja Valenciu koji je najbolji igrač ekipe ove sezone, Younga i napadače na klupi. Kreće sa Parkom koji nije odigrao 5 tekmi u sezonu i sa 5 veznih igrača. United nikad nije tako igrao. Jones, malo je reći smotan i beskoristan, više smeta odbrani nego što pomaže. I onda se raspravljati sa najvećom trenerskom ublehom koja se pojavila zadnjih godina. E moj Fergie.
Postoji još ta šansa ako Newcastle zapne i uzme bod plavima, pa da se u zadnje kolo uđe sa 2 boda prednosti. I tada bi trebala pobjeda protiv Sunderlanda u zadnjem kolu u koju ja iskreno više ne vjerujem ni sekunde. United mora kupiti 3 dobra igrača inače polako ali sigurno ide u prosječnost kao i Liverpool.
Poraz od Wigana bez konkretne prilike, braniti se, rotirati neke igrače poptuno besmisleno.
Onda voditi protiv Evertona sa 4:2 10 minuta prije kraja, Everton koji se ne bori nizašta i primiti dva gola kao neki amaterski tim, Rafael pušta igrača 2-3 puta i sve to bude kažnjeno.
Onda u ovakvom meču kada treba mudato krenuti, pa ako se već gubi, da se izgubi ko ekipa, a ne ko kukavice. Izgubi brate 5:3 ali odigraj muški za titulu. On ostavlja Valenciu koji je najbolji igrač ekipe ove sezone, Younga i napadače na klupi. Kreće sa Parkom koji nije odigrao 5 tekmi u sezonu i sa 5 veznih igrača. United nikad nije tako igrao. Jones, malo je reći smotan i beskoristan, više smeta odbrani nego što pomaže. I onda se raspravljati sa najvećom trenerskom ublehom koja se pojavila zadnjih godina. E moj Fergie.
Postoji još ta šansa ako Newcastle zapne i uzme bod plavima, pa da se u zadnje kolo uđe sa 2 boda prednosti. I tada bi trebala pobjeda protiv Sunderlanda u zadnjem kolu u koju ja iskreno više ne vjerujem ni sekunde. United mora kupiti 3 dobra igrača inače polako ali sigurno ide u prosječnost kao i Liverpool.
- samo_ti
#6188 Re: Manchester United FC
Koliko para toliko muzike...odrijesi kesu Fergi, ili one milione od Ronalda jos negdje u steku cuvas 
- veljaca
#6189 Re: Manchester United FC
Obi se o glavu previse defanzivna taktika .....
A vala i Mancini nije bolji ofanzivac ....
A vala i Mancini nije bolji ofanzivac ....
- zahvalan
#6190 Re: Manchester United FC
BELIEVE
eh kad bi nam drzava bila uredjena upola kao sto je Manchester United gdje bi nam kraj bio
-
Madrid
#6191 Re: Manchester United FC
Ma daj malo ozbiljnosti, sa ovako limitiranom ekipom je covjek 2 kola prije kraja na isto bodova kao ekipa u koju je sklepana milijarda, malo bi to koji trener jos mogaoEdge wrote:Da mi je ovo neko pričao 5 godina ranije nikad mu ne bih povjerovao. Da Ferguson koji je sigurno najbolji manager svih vremena uradi ovako nešto. Možda su i godine učinile svoje.
E sad je lahko biti general poslije bitke, pa reci da je pogrjesio sto je isao na bod, sto je ostavio Younga i Valenciu na klupi, ali ako cemo realno, da je napao, mozda bi bio ishod kao i na Old Trafordu, sta bi onda pricali ?
-
Edge
#6192 Re: Manchester United FC
Ekipa jeste limitirana ali je takođe on odgovoran zašto je to tako, a i tako limitiranu ekipu on je dodatno limitirao pogrešnim postavkama. Kao što je večeras limitirao Rooneya na vraćanje lopte Carricku. Očajni potezi. Sad ti pokušavaš reći da su igrali Valencia i Young bilo bi 6:1, ma daj.Madrid wrote:Ma daj malo ozbiljnosti, sa ovako limitiranom ekipom je covjek 2 kola prije kraja na isto bodova kao ekipa u koju je sklepana milijarda, malo bi to koji trener jos mogaoEdge wrote:Da mi je ovo neko pričao 5 godina ranije nikad mu ne bih povjerovao. Da Ferguson koji je sigurno najbolji manager svih vremena uradi ovako nešto. Možda su i godine učinile svoje.
Titula u rukama i onda...![]()
E sad je lahko biti general poslije bitke, pa reci da je pogrjesio sto je isao na bod, sto je ostavio Younga i Valenciu na klupi, ali ako cemo realno, da je napao, mozda bi bio ishod kao i na Old Trafordu, sta bi onda pricali ?
- art vandeley
#6193 Re: Manchester United FC
Sa ovom ekipom kakavu vodi Mancini, SAF bi "pokupio" sve trofeje koji postoje...Madrid wrote:Ma daj malo ozbiljnosti, sa ovako limitiranom ekipom je covjek 2 kola prije kraja na isto bodova kao ekipa u koju je sklepana milijarda, malo bi to koji trener jos mogao![]()
Mancini sa Unitedom, bio bi tu negdje malo nize Liv˙poola, mozda cak i nize.
U ovom trenutku United mora igrati sa veteranima u ekipi, boljih jednostavno nema, jer su ekipu toliko bas u tom veznom redu osakatile povrede.
nema potrebe niti smisla nesto kritikovati, jos nije kraj iako je sada dosta teska situacija sa mogucnoscu osvajanja najvaznijeg trofeja.

-
todd_smith
-
hau jes no
#6195 Re: Manchester United FC
upravo tako, limitirana ekipa. nisu slucajno ispali iz domacih kupova, lp-a jos u grupnoj fazi, kupa uefa te veceras nadigrani od cityija u svim segmentima igre.Madrid wrote:Ma daj malo ozbiljnosti, sa ovako limitiranom ekipom je covjek 2 kola prije kraja na isto bodova kao ekipa u koju je sklepana milijarda, malo bi to koji trener jos mogaoEdge wrote:Da mi je ovo neko pričao 5 godina ranije nikad mu ne bih povjerovao. Da Ferguson koji je sigurno najbolji manager svih vremena uradi ovako nešto. Možda su i godine učinile svoje.
Titula u rukama i onda...![]()
-
Baudelaire
#6196 Re: Manchester United FC
Limitirani su, to smo svi znali, ali mislim da ih je Fergie limitirao pogrešnom transfer politikom. Mogla su se za 60 miliona, ili koliko je već potrošio, dovesti bolja pojačanja od de Gee, Younga i Jonesa, pogotovo jer je playmaker bio neophodan.
- BHF_Manijak
#6197 Re: Manchester United FC
De Gea je ocajan i veceras bio na kornerima, frajer nema hljeba da se gura sa onim krkanima u engleskoj, svaki korner je nakva opasnost bila, nidje veze!
Hajd razumijem linijski golman npr, ali ono u svom zivotu nisam vidio, pa i ti linijski, uslovno receno, ala Kahn su fantasticno na ubacivanjima izgledali za razliku od Davida, ali ovaj mali nit mrda sa gol crte nit ista, stoji i ceka sta ce se desiti! 
- fosil
#6198 Re: Manchester United FC
Barcelona - ManU 2:0 finale CL 2009, poslije ove, ovo je druga najlosija tekma Manchestera koju sam gledao. Samo im jos Cisse i Ba mogu jos donijeti titulu.
-
missko
#6199 Re: Manchester United FC
Kagava i Hazard i onaj mali iz Benfike bi umnogome popravili situaciju. Protiv onako jake odbrane Citya sinoc se nije trebalo desiti da igra Welbek nego je trebao neki ubica kao sto je Cicarito koji iz nicega zabija, Welbek je ok decko ali u tekmama u kojima se da razviti igr,a ali pritv Citija koji ima masu jakih destruktivaca, je bio pogresan izbor. Znali su da ako zatvore Runija da nema ko dati gol. Sve je vodilo da ce tekma biti odigrana 0-0 ali prekid je uvijek nacin da se postigne najlaksi gol i desilo se u najgorem mogucem trenutku. Nema veze jedna sezona manje vise (ne)uspijesna, Everton je bolna tekma i tu se treba analizirat situacija za sljedecu sezonu. City zasluzeno prvi, igraju dosadan destruktivni fudbal ali su ipak uspjesniji. Po meni su ljudi koji se najmanje spominju a najvise su zasluzni za titulu Citya , Hart i Kompani. Nije to ni Tevez ni Balo ni Aguero.
- Acheron
#6200 Re: Manchester United FC
Evo odhledah tekmu. Potpisujem ovo, da ne bi bezveze pisao. SAFov poraz. Los sastav, formacija i kasne izmjene. Nanija treba prodat, mamu mu jebem. Park (???!) Nani, Jones, Giggs i Scholes - najgori. Nijedan sut prema golu, sve govori.Edge wrote:Da mi je ovo neko pričao 5 godina ranije nikad mu ne bih povjerovao. Da Ferguson koji je sigurno najbolji manager svih vremena uradi ovako nešto. Možda su i godine učinile svoje.
Sinoc je, izmedju ostalih, i Berbatov trebao pocet.
S ovakvim ekipom i drugo mjesto je premija. Ali kad se vec imalo 8 bodova prednosti do pred sami kraj, moralo se uzet ponudjeno.
Sad su sve nade usmjerene na Newcastle, medjutim, bice pravo tesko. City ima momentum, a ovi poprimaju sindrome 'tottenhama'.
Mancini je Kralj Cigana. Uznemirava starog covjeka.
Hazard i Gaitan, moraju doci. Inace ce ManU dozivjet sudbinu Liverpoola.