FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Richard Wagner
#6176 Re: FC Barcelona
Zašto bi "Majmune!" moralo imati isključivo rasističku konotaciju? Koliko god je svako od nas nekome rekao to isto pa nije proglašen rasistom. Ova situacija je samo naknadno učitavanje značenja. Naravno, to je lako jer je taj Marcelo crnac.
- smoki_choko
#6177 Re: FC Barcelona
sretna nova titula sa pjesmom, ne zamjeri šaćira za ljubavi bivše

-
5 0 5
#6178 Re: FC Barcelona
Sto bi rek'o Ibrahimovic onoj reporterki: "Dodji i povedi sestru da vidis jesam li gay". 
- smoki_choko
#6179 Re: FC Barcelona
ima li vidieo toga, ili samo rekla kazala505sCrtom wrote:Sto bi rek'o Ibrahimovic onoj reporterki: "Dodji i povedi sestru da vidis jesam li gay".
- smoki_choko
#6181 Re: FC Barcelona
i kad su se kamere ugasile uletila je u dzip naravno505sCrtom wrote:@smoki_choko:
- ultima_palabra
#6182 Re: FC Barcelona
Jeste, svakako mu je rekao: bezobrazan si... to je standardni diskurs među igračima na terenu
Jbg, moraš paziti gdje šta govoriš... da je ova utakmica bila u prvenstvu, sve bi se zataškalo ili bi bila novčana kazna. S druge strane, UEFA je izuzetno osjetljiva na bilo šta što iole miriše na rasizam.
Jbg, moraš paziti gdje šta govoriš... da je ova utakmica bila u prvenstvu, sve bi se zataškalo ili bi bila novčana kazna. S druge strane, UEFA je izuzetno osjetljiva na bilo šta što iole miriše na rasizam.
- Charuga
- Globalni moderator
#6183 Re: FC Barcelona
@tzipiripi
Imas temu o Real Madridu pa postavi tamo sve sto je vezano za taj klub.
- tzipiripi
#6184 Re: FC Barcelona
Koliko vidim, ovdje se vodi rasprava o kaznjavanju igraca Barcelone, Busquetsa zbog rasistickih uvreda Realovom igracu, zbog koje doticni klub trazi kaznu, od UEFE, od 5 utakmica kazne za tog Barceloninog igraca. Mislim da ovi citati imaju najvise veze upravo sa Barcelonom.Plavih_11 wrote:@tzipiripi
- Charuga
- Globalni moderator
#6185 Re: FC Barcelona
Citati su o Realu i njihovim kaznam, koliko sam ja vidio. Sta je uopste bio cilj njihovog postavljanja ovde? Malo raspravljaju o Biskvitu i eventualnoj kazni koja ce doci ili nece doci iz UEFE i nista vise. Mislim da to ne treba za sobom da povlaci tekstove o kaznama koje jesu ili nisu odredjene Realu. Ode to onda predaleko sa teme.tzipiripi wrote:Koliko vidim, ovdje se vodi rasprava o kaznjavanju igraca Barcelone, Busquetsa zbog rasistickih uvreda Realovom igracu, zbog koje doticni klub trazi kaznu, od UEFE, od 5 utakmica kazne za tog Barceloninog igraca. Mislim da ovi citati imaju najvise veze upravo sa Barcelonom.Plavih_11 wrote:@tzipiripi
Ono sto si ti postavio su tekstovi u kojima su navijaci Reala vrijedjali igrace a ovde je rijec o igracu Barse. Navijaci su jedno a igraci drugo.
Samo opusteno, ipak je rijec o klubovima iz daleke Spanije ..
- ultima_palabra
#6186 Re: FC Barcelona
Florentino je manje-više počistio Ultras-Sur sa stadiona... slično je Laporta uradio sa Boixos Nois.
I jedni i drugi su imali ovakvih ispada, ali su isto vrijeme i jedini koji navijaju... tako da se sindrom teatrizacije stadiona nastavlja
I jedni i drugi su imali ovakvih ispada, ali su isto vrijeme i jedini koji navijaju... tako da se sindrom teatrizacije stadiona nastavlja
- tzipiripi
#6187 Re: FC Barcelona
E sad ako moram i objasnjavati shta je pisac time "hotio rijet", ode sve u helac. Ne pada mi napamet, a ni vremena se bas toliko nema. Uglavnom, brisanje postova onako, bez objasnjenja... Sta da se kaze.Plavih_11 wrote: Sta je uopste bio cilj njihovog postavljanja ovde? Malo raspravljaju o Biskvitu i eventualnoj kazni koja ce doci ili nece doci iz UEFE i nista vise. Mislim da to ne treba za sobom da povlaci tekstove o kaznama koje jesu ili nisu odredjene Realu. Ode to onda predaleko sa teme.
Ono sto si ti postavio su tekstovi u kojima su navijaci Reala vrijedjali igrace a ovde je rijec o igracu Barse. Navijaci su jedno a igraci drugo.
I nije ovdje samo rijec o klubovima iz Spanije. Blize je to nama nego sto to mislis. Ko je zaboravio Beograd, Siroki i sve i nase, i stadione u okruzenju? Kazne za nas i za "velike". RM-u UEFA "odrapi" kaznu od cijelih 3000 € a nama za ono u BG, ne sjecam se tacno cifre (menscini 30 000). Uglavnom se mnozi se 10 ili vise. Svejedno, bila to FIFA ili UEFA, isto sranje drugo pakovanje.
Sasvim razlicite kriterije ima i UEFA i FIFA za velike i sitnu buraniju.
U ovom slucaju licemjerno je ponasanje RM u slucaju u kojem im je jedino zelja provocirati i podjebavati Barcu... Klasika nek komsiji crkne krava. Iskreno, ne da mi se vishe...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6188 Re: FC Barcelona
Zar nije cilj tvog posta o navijackoj skupini RM upravo ovo podvuceno?! Sto se tice Busquetsa, ako je to uradio, nije u redu, treba da snosi posljedice. Ne opravdavamo huliganizam na tribinama, ali zato igrac na terenu moze prosipati rasizam na terenu, to cemo odbraniti (podrzati), jer je u pitanju igrac (svetac) iz Barcelone.tzipiripi wrote:E sad ako moram i objasnjavati shta je pisac time "hotio rijet", ode sve u helac. Ne pada mi napamet, a ni vremena se bas toliko nema. Uglavnom, brisanje postova onako, bez objasnjenja... Sta da se kaze.Plavih_11 wrote: Sta je uopste bio cilj njihovog postavljanja ovde? Malo raspravljaju o Biskvitu i eventualnoj kazni koja ce doci ili nece doci iz UEFE i nista vise. Mislim da to ne treba za sobom da povlaci tekstove o kaznama koje jesu ili nisu odredjene Realu. Ode to onda predaleko sa teme.
I nije ovdje samo rijec o klubovima iz Spanije. Blize je to nama nego sto to mislis. Ko je zaboravio Beograd, Siroki i sve i nase, i stadione u okruzenju? Kazne za nas i za "velike". RM-u UEFA "odrapi" kaznu od cijelih 3000 € a nama za ono u BG, ne sjecam se tacno cifre (menscini 30 000). Uglavnom se mnozi se 10 ili vise. Svejedno, bila to FIFA ili UEFA, isto sranje drugo pakovanje.
Sasvim razlicite kriterije ima i UEFA i FIFA za velike i sitnu buraniju.
U ovom slucaju licemjerno je ponasanje RM u slucaju u kojem im je jedino zelja provocirati i podjebavati Barcu... Klasika nek komsiji crkne krava. Iskreno, ne da mi se vishe...
- Charuga
- Globalni moderator
#6189 Re: FC Barcelona
Igraci na jednu stranu a navijaci na drugu. Psovke i povike iz publike tesko koji klub da moze kontrolisati a ponasanje svojih igraca mora. Zato sam i pitao sta je bio cilj postavljanja onog teksta ovde i to u sred rasprave o ponasanju igraca.
Jeli Sergio kriv ili nije to ce ustanoviti ljudi zaduzeni za to. Da li je to jos jedno podmetanje noge od strane ljudi u Realu, moze se samo nagadjati. Ne preostaje nista drugo nego cekanje ..
Jeli Sergio kriv ili nije to ce ustanoviti ljudi zaduzeni za to. Da li je to jos jedno podmetanje noge od strane ljudi u Realu, moze se samo nagadjati. Ne preostaje nista drugo nego cekanje ..
-
Bušman
#6190 Re: FC Barcelona
Imam osjecaj da se Boixos Nois prikazuju u vrlo negativnom svjetlo, a nije bas sve crno-bijelo. Naime, radi se o Barcinim ultrasima u kojima imas i ekstremnih ljevicara i nacista. Jedino sto im je zajednicko je sto su huligani.
Sto se tice atmosfere na Camp Nou, za to su sada zaduzeni Almogavers. To su oni iza gola sa zastavama, instrumentima itd.
Sto se tice atmosfere na Camp Nou, za to su sada zaduzeni Almogavers. To su oni iza gola sa zastavama, instrumentima itd.
- ascari
#6191 Re: FC Barcelona
i dalje mislim da ono nije bilo (ako je uopste bilo) u redu. ugl primjer o kojem je LSD pricaoLSD wrote: To su gluposti u suštini...kakav ba rasizam![]()
ti si bijelac, predpostavljam...sad je tebe nazovem majmunom (nedo Bog nije to moj nivo, ali dajem primjer) ali to nije rasizam jer si ti bjelac, to je samo uvreda...ali ako nazovem crnca - e to je vec rasizam...ma nemoj mi reci
ukratko to je sranje od price...klasicno licemjerje.
Busquets da je rekao MONO (majmune) npr. Albiolu ili Ramosu - nebi bio kažnjen jer su bijelci i to ne bi bilo tretirano kao rasizam.
Licemjerno, kažem ti.
- Charuga
- Globalni moderator
#6193 Re: FC Barcelona
Počeli pregovori oko Giuseppea Rossija
Barcelona i Villarreal obavili su prve formalne kontakte oko transfera Villarrealovog napadača Giuseppea Rossija. Kako prenose mediji, čelništvo "Žute podmornice" tražit će 35 miliona za svog 24-godišnjeg napadača.
http://www.barcabih.com/transferi/po%C4 ... ea-rossija
Barcelona i Villarreal obavili su prve formalne kontakte oko transfera Villarrealovog napadača Giuseppea Rossija. Kako prenose mediji, čelništvo "Žute podmornice" tražit će 35 miliona za svog 24-godišnjeg napadača.
http://www.barcabih.com/transferi/po%C4 ... ea-rossija
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- Distortion
#6195 Re: FC Barcelona
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3525030
Ko nije gledao proslavu titule sa navijacima na Camp Nou, 56 minuta slavlja na ovom klipu...

Ko nije gledao proslavu titule sa navijacima na Camp Nou, 56 minuta slavlja na ovom klipu...
- smoki_choko
#6196 Re: FC Barcelona
Messi odvalio dio vrata u avionu
dobro nije otpalo dok su bili u zraku, ili mozda je
dobro nije otpalo dok su bili u zraku, ili mozda je
- Charuga
- Globalni moderator
#6198 Re: FC Barcelona
Arturo Vidal, 23-godišnji Čileanac iz Bayer Leverkusena, posljednji je igrač čije se ime dovodi u vezu s mogućim prelaskom u Barçu. Interes za njega pokazuje i Bayern koji je "Apotekarima" već navodno uputio ponudu od 17 miliona eura. Vidal je veoma svestran igrač. Izgradio je ime kao odbrambeni igrač, ali nije mu nimalo strano da igra na sredini terena ili čak i na poziciji napadača.
-
5 0 5
#6199 Re: FC Barcelona
Evo isto: Barcelona are interested in Benfica left back defender Fabio Coentrao (23) and have made a first contact to ask about his transfer fee.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6200 Re: FC Barcelona
dva dobra i perspektivna igrača
Vidal je DMC prirodna pozicija, a treba lijevi bek jer čini mi se Maxwell ide a Abidal je ipak rovit
Vidal je DMC prirodna pozicija, a treba lijevi bek jer čini mi se Maxwell ide a Abidal je ipak rovit