SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nera18

#6176 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Michun wrote:boli me glava :( meteoropata
narasle su mi obrve podosta (u odnosu na ono kakve su bile), pitanje za strucnjakinje: jel se treba s gornje strane cupkat. neko je za neko protiv :shock:
moja kozmeticarka ih cupka i odozgo, ne puno al one male sitne da
Michun

#6177 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Partizzanka wrote:fakat??
narasle jel svaki dan mazes ricinusom???
svaki drugi u prosjeku...stara, zaboravna :lol:
pa znas sta, nisam cupala pola god i vise. samo one koje bukvalno strse. lijeva mi je recimo narasla 3 X brze od desne, al stize je desna :)
Partizzanka

#6178 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja sam jednom trakicu uzela pa lafo malo odozgo pocupala ali samo one sitne kao sto nera kaze
ali fakticki luk ti daju te odozgo
ja da svoje pocupam bile bi mi oble
ovako su malo spicaste :)

ama ja nesto kontam ... ovo sto sam ja cupala
to vise trava ne raste
naraslo je sto je moglo tih par dlacica i to je to ... mislim da je i prije tako bilo :(
Michun

#6179 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Partizzanka wrote:ja sam jednom trakicu uzela pa lafo malo odozgo pocupala ali samo one sitne kao sto nera kaze

to vise trava ne raste
naraslo je sto je moglo tih par dlacica i to je to ... mislim da je i prije tako bilo :(
nemoj biti sigurna, meni su kazem ti od avgusta netaknute i sad se neka pojavi na mjestu gdje od tad nije nis' raslo :) mazi i cekaj :-)
nera18

#6180 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Michun wrote:
Partizzanka wrote:ja sam jednom trakicu uzela pa lafo malo odozgo pocupala ali samo one sitne kao sto nera kaze

to vise trava ne raste
nemoj biti sigurna, meni su kazem ti od avgusta netaknute i sad se neka pojavi na mjestu gdje od tad nije nis' raslo :) mazi i cekaj :-)
joj sad i to ulje moram kupiti, gdje minchun?
Michun

#6181 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

nera18 wrote:
Michun wrote:

to vise trava ne raste
joj sad i to ulje moram kupiti, gdje minchun?
haman svaka apoteka, 3 KM
saga

#6182 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

Nisam Michun, ali imas vjerovatno u svakoj apoteci
Nadinka

#6183 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Da prijavim da sam i ja kupila ulje i pocela mazati sinoc, pa cemo vdijeti, i bas cu uraditi isto, cupkati cu bas ono sto samo strsi a ostalo cu pustiti malo da se podebljaju i necu ici kozmeticarki na sto. mada zene, ja ne vidim sama sbi ocupati obrve, ja uvijek mislim da sma ih sredila,kad pogledam se u retrovizoru ja k'o pecinska zena :D
yellow cat

#6184 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

nera18 wrote:
yellow cat wrote:Samo da pitam nekog ko se bavi oriflamom..

Stigao mi juče smeđi tuš u olovci, ali nema najlona okolo na pakovanju i sav mi je čudan nekako, vodenast, malo čak i umeljan kad otvoriš poklopac. Pa da pitam nekog ko se tim bavi ili je već naručivao, dođe li taj tuš u olovci zapakovan ili ne?
Inače, ne naručujte ga, očajan je!
ne dodje u najlonu, a los je on, stvarno je los i razmazuje se
baš sam razočarana. Hvala ti. :)

Što se tiče ricinusa i ja ga mažem na trepuške odnedavno, pa ćemo vidjeti. Naveče, sva se mastim ko patkova glava. :-D A obrve čupam i odozgo, moram.
nera18

#6185 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

yellow cat wrote:
nera18 wrote:
yellow cat wrote:Samo da pitam nekog ko se bavi oriflamom..

Stigao mi juče smeđi tuš u olovci, ali nema najlona okolo na pakovanju i sav mi je čudan nekako, vodenast, malo čak i umeljan kad otvoriš poklopac. Pa da pitam nekog ko se tim bavi ili je već naručivao, dođe li taj tuš u olovci zapakovan ili ne?
Inače, ne naručujte ga, očajan je!
ne dodje u najlonu, a los je on, stvarno je los i razmazuje se
baš sam razočarana. Hvala ti. :)

Što se tiče ricinusa i ja ga mažem na trepuške odnedavno, pa ćemo vidjeti. Naveče, sva se mastim ko patkova glava. :-D A obrve čupam i odozgo, moram.
ako je flomaster u pitanju, probaj avon ili deborah
_EMA_

#6186 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

hvala :)

ovo su catrice tamno i svijetlo siva... tako nešto... ta tamna je gotovo crna... tad sam prvi i jedini put stavila... tek sam je kupila... inače se šminkam svjetlije... u onoj su providnoj kutijici... kupila u CM-u... ako hoćeš vidim kad dođem kući šta piše na kutijici...[/quote]

Mozes PLEASE napisati koji su broj tvoje sjene, ili tacan naziv...dopadaju mi se, zelim ih :D ...na tvojim ocima su super :-D
plavooka

#6187 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

ricinusovo ulje vam je i jedan od glavnih sastojaka krema protiv bora pa je i za to dobro, ja uvijek natapkam malo i na područije ispod očiju kad mažem trepavice, zlu ne trebalo :)

a kad smo već kod trepavica - ko pati za dužima trk po ovo

Image

maskara je odlična, stavila sam je jutros i fakat produžuje trepavice, nikad mi duže nisu bile :thumbup: a krema u setu je jedna od boljih za mješovitu kožu pa se baš baš isplati nabavit ovako
ja razmišljam jer maskare kod nas inače nema za kupit da uzmem još jedan set samo zbog nje :D
baby24

#6188 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

plavooka, je l' ovo ima u dm-u?
Partizzanka

#6189 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

koja je ovo maskara??
plavooka

#6190 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

ima u DM-u, do 31.03. je na akciji za nekih 22-23 KM
maskara je Loreal Double Extension Renewal - Extra Black
Nadinka

#6191 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

a ja bila u usbotu u nabavci i vidim ove neke setove, ali nisma obracala paznju :)
Ko je rekao da je akcija catrice u cm-u? Ja sad bila i nije :( ne daje mi se 9 km za onaj set za obrve,meni ono izgleda kao obicne mat sjene, imala sam negdje pupine vala iste boje :)
je li iko probao onaj elfov set za obrve, onaj kao vosak nesto?

Image
Last edited by Nadinka on 29/03/2011 12:30, edited 1 time in total.
plavooka

#6192 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

nije na sve od Catrice akcija, samo na mineralne pudere i pudere u pjeni, ruževe i neke nijanse olovki za oči

a možeš rahat i sa mat sjenilom sredit obrve i umjesto voska fiksirat s malo laka za kosu na četkici od stare maskare
baby24

#6193 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:a ja bila u usbotu u nabavci i vidim ove neke setove, ali nisma obracala paznju :)
Ko je rekao da je akcija catrice u cm-u? Ja sad bila i nije :( ne daje mi se 9 km za onaj set za obrve,meni ono izgleda kao obicne mat sjene, imala sam negdje pupine vala iste boje :)
ima set za obrve, essence, ja taj kupila, iste one boje i cetkica, samo je kod catrice bolja kutijica.... ovaj kosta cini mi se 5,85.... dodju i oni kalupi, samo sto moje obrve nisu ni nalik po onom kalupu, to mogu baciti komotno:-)
Nadinka

#6194 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

baby24 wrote:
Nadinka wrote:a ja bila u usbotu u nabavci i vidim ove neke setove, ali nisma obracala paznju :)
ima set za obrve, essence, ja taj kupila, iste one boje i cetkica, samo je kod catrice bolja kutijica.... ovaj kosta cini mi se 5,85.... dodju i oni kalupi, samo sto moje obrve nisu ni nalik po onom kalupu, to mogu baciti komotno:-)
Hej vidjela sam i taj essence,pa reko' hajd da vidim prvo sa zenama :)
U petak cu preuzeti one cetkice, nisam do tada u Sa
Nadinka

#6195 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Na ovaj Elf bolje ne ici:
Image
kakav nered

#6196 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

_EMA_ wrote:Mozes PLEASE napisati koji su broj tvoje sjene, ili tacan naziv...dopadaju mi se, zelim ih :D ...na tvojim ocima su super :-D

e ovako... zeznula sam se, nije siva...ide nekako na smeđkasto...a svijetla kao prljavo bijela/bež...
070 Double Espresso Macchiato, Please! tako piše na njoj :)

Evo slike:

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Image

baby24

#6197 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:
baby24 wrote:
Hej vidjela sam i taj essence,pa reko' hajd da vidim prvo sa zenama :)
U petak cu preuzeti one cetkice, nisam do tada u Sa
ja u petak izlazim ranije s posla, putujem... tako da je bolje ili da tvoje cetkice dam nekoj od cura ili da naletis do mene na posao do 14-15h... (inace ces cekati 15 dana:-))
nera18

#6198 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ne ne ne, da s emi organizujemo za te cetkice, organizujemo se opet kad dodje meow, ha ja?
kad vam odgovara???
baby24

#6199 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

nera18 wrote:ne ne ne, da s emi organizujemo za te cetkice, organizujemo se opet kad dodje meow, ha ja?
kad vam odgovara???
nero, kad ti ocekujes taj meow, valjda ce stici do petka.... da malo "pronosam" minerale:-)
alica.k

#6200 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

mislim da se obrve cupaju samo OZDORA :) iliti ispod...ne skracuju se ni s jednog kraja, i ne dira se onaj gornji dio :)
Post Reply