Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mali Ninja

#6176 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

Hoce li pederi platiti ovu zandarmeriju?
Hajvan

#6177 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hajvan »

mali Ninja wrote:Hoce li pederi platiti ovu zandarmeriju?

Image
Sara03

#6178 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

To će zapravo platiti oni, što "traže" od organa vlasti da ih zaštite od njih samih. :izet: :sretan:
kiligonzales

#6179 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kiligonzales »

ko sto rekoh, proce kroz grad volili ih ili ne volili.
muha_sa

#6180 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

kiligonzales wrote:ko sto rekoh, proce kroz grad volili ih ili ne volili.
bezkurac :lol:

nek hodaju vala cjeli dan što se mene tice--hejbet ljepših stvari na koje obican covjek treba da se fokusira :-D a ne na nekakvu paradu---naprave krug i svak svojoj kuci da ga trpa jal prima gdje je njemu jal njoj cejf :D
avetinja

#6181 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by avetinja »

:lol:

muha_sa

#6182 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

avetinja wrote::lol:

:lol: :lol:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#6183 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by W0rM »

Kikibombona wrote:
W0rM wrote:A koji klinac oni moraju da paradiraju? Cemu? Kao nemaju prava da se vjencavaju, i sta je problem? odes u neku drugu drzavu koja ce ti dati ta prava, ovdje ih ne trazi. Ako je to uslov za EU sto se mene tice nemoramo ni uci u istu. Kaze zazmiri jedan dan, znamo mi kako to ide, "jedan dan" ce biti ta parada, pa ce doci nakon njih neki drugi koji hoce svoju itd. Na kraju ce pedofilija biti normala, jer eto ljudi imaju svoja "prava"?

Jos nesto, mislim da je izraz homofob totalno pogresan, fobija je kad se bojis nekog ili neceg, ja nemam strah da ce me neki od njih privest, nego mi to nije normlano.
BiH je Evropa. U svakoj evropskoj drzavi je bila parada, u svakoj balkanskoj drzavi je bila parada. BiH nece biti slijepo crijevo. BiH ce biti kao bratska Holandija.

Kome se ne svidja uvijek moze otici u Somaliju, Filipine, Nigeriju itd.

Ne znam zasto nasi ljudi idu u Njemacku i Holandiju, zasto ne idu u Iran???? Licemjerje.
Kad vidis da svi jedu vnago trebas i ti? Hoces to da kazes? Sto rece neko, mi smo Evropa samo na karti, niti nas ona zeli, niti hrli k nama. Bratska Holandija? Ista ona koja je izrucila Srebrenicu, takva mi ne treba, hvOOla.
Nama ne treba parada, nama trebaju radna mjesta, obrazovanje i druge stvari koje trebaju da se dovedu u red i za koje bi trebalo da se protestvuje i izrazava nezadovoljstvo. Da je prosjecna plata u BiH 1500 KM mislis da bi nekog interesovalo da ide vani? Bi ali rijetke. Mi imamo toliko pitanja koja trebamo rijesiti da ovo o jge populaciji ne bi trebalo doci narednih 3 godine na dnevni red a kamoli da se seta i paradira.
Pored toliko crnjaka, jos trebam da gledam likove koji kao "ponosno" setaju i govore "da su ponosni sto je gej"? I ja sam streight i sta sad? Ne hvalim se, ne treba mi parada, za razliku od njih cak radim u korist drzave u vidu nataliteta.

Umjesto ovi nesretnici sto setaju i izrazavaju svoju sexualnu orijentaciju, sto ne odu pred zgradu vlade F BiH ili zgradu parlamenta BiH, pa tu ne protestvuju, izraze svoje gradjansko nezadovoljstvo pa bi narod i cestitao, rekao da su borci za bolje sutra. Tuga.
insomnia78

#6184 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Image
muha_sa

#6185 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

insomnia78 wrote:Image
Image
insomnia78

#6186 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Dobro ti ćilimče
Bodkin

#6187 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

Jel navijaci placaju zandarmeriju na utakmicama?
Hajvan

#6188 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hajvan »

Image
animals

#6189 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by animals »

Bodkin wrote:
Jel navijaci placaju zandarmeriju na utakmicama?
i to svako malo :thumbup:
zrakomlat

#6190 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by zrakomlat »

Hoće qratz
smijesni_ste

#6191 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by smijesni_ste »

Neće valjda Bošnjaci sebi dozvoliti da budu manje tolerantni od zlih Izraelaca? :o :o :D
Last edited by smijesni_ste on 04/09/2019 20:06, edited 2 times in total.
megaribi1

#6192 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by megaribi1 »

muha_sa wrote:
kiligonzales wrote:ko sto rekoh, proce kroz grad volili ih ili ne volili.
bezkurac :lol:

nek hodaju vala cjeli dan što se mene tice--hejbet ljepših stvari na koje obican covjek treba da se fokusira :-D a ne na nekakvu paradu---naprave krug i svak svojoj kuci da ga trpa jal prima gdje je njemu jal njoj cejf :D
Ali publicitet koji se daje ovom događaju čini kao da je pitanje života i smrti održati paradu ili izbatinati njene učesnike. Pola godine se o tome priča. A događaj manje značajan od nekog rok koncerta u gradu ili takmičenja na rolama.

Kada se slična stvar prvi put organizovala 2008. Queer festival, (u suštini izložba LBGT kulture na Akademiji likovnih umjetnosti), naišla je grupa navijača i vjerskih fanatika da silom spriječi događaj. Ali, nakon toga je smanjen publicitet i LGBT šetnja u znak sjećanja na nasilje spontano organizovana 2018 na istom mjestu nije nikome smetala. Slično je sa festivalom queer filma "Merlnka". Pretraživanjem interneta saznao sam da se sedam puta uspješno održao u Sarajevu, od 2013 do 2019. Učesnici ovog festivala jesu napadnuti 2014, ali kasnije je događaj manje više ignorisan i mirno prolazio.
smijesni_ste

#6193 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by smijesni_ste »

Image
Kikibombona

#6194 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

W0rM wrote:
Kikibombona wrote:
W0rM wrote:A koji klinac oni moraju da paradiraju? Cemu? Kao nemaju prava da se vjencavaju, i sta je problem? odes u neku drugu drzavu koja ce ti dati ta prava, ovdje ih ne trazi. Ako je to uslov za EU sto se mene tice nemoramo ni uci u istu. Kaze zazmiri jedan dan, znamo mi kako to ide, "jedan dan" ce biti ta parada, pa ce doci nakon njih neki drugi koji hoce svoju itd. Na kraju ce pedofilija biti normala, jer eto ljudi imaju svoja "prava"?

Jos nesto, mislim da je izraz homofob totalno pogresan, fobija je kad se bojis nekog ili neceg, ja nemam strah da ce me neki od njih privest, nego mi to nije normlano.
BiH je Evropa. U svakoj evropskoj drzavi je bila parada, u svakoj balkanskoj drzavi je bila parada. BiH nece biti slijepo crijevo. BiH ce biti kao bratska Holandija.

Kome se ne svidja uvijek moze otici u Somaliju, Filipine, Nigeriju itd.

Ne znam zasto nasi ljudi idu u Njemacku i Holandiju, zasto ne idu u Iran???? Licemjerje.
Kad vidis da svi jedu vnago trebas i ti? Hoces to da kazes? Sto rece neko, mi smo Evropa samo na karti, niti nas ona zeli, niti hrli k nama. Bratska Holandija? Ista ona koja je izrucila Srebrenicu, takva mi ne treba, hvOOla.
Nama ne treba parada, nama trebaju radna mjesta, obrazovanje i druge stvari koje trebaju da se dovedu u red i za koje bi trebalo da se protestvuje i izrazava nezadovoljstvo. Da je prosjecna plata u BiH 1500 KM mislis da bi nekog interesovalo da ide vani? Bi ali rijetke. Mi imamo toliko pitanja koja trebamo rijesiti da ovo o jge populaciji ne bi trebalo doci narednih 3 godine na dnevni red a kamoli da se seta i paradira.
Pored toliko crnjaka, jos trebam da gledam likove koji kao "ponosno" setaju i govore "da su ponosni sto je gej"? I ja sam streight i sta sad? Ne hvalim se, ne treba mi parada, za razliku od njih cak radim u korist drzave u vidu nataliteta.

Umjesto ovi nesretnici sto setaju i izrazavaju svoju sexualnu orijentaciju, sto ne odu pred zgradu vlade F BiH ili zgradu parlamenta BiH, pa tu ne protestvuju, izraze svoje gradjansko nezadovoljstvo pa bi narod i cestitao, rekao da su borci za bolje sutra. Tuga.
Nece Evropa hrliti ka nama vec trebamo mi ka NjojZi, ako si zelimo dobro. Ne trebamo se praviti pametni i izmisljati toplu vodu, neka nam Slovenija, Ceska ili Estonija posluze kao primjer.

Parada ce biti svake godine, od sada pa nadalje. BiH pripada Evropi geografski, politicki, ekonomski i kulturoloski. Svi oko nas imaju parade, nemoguce je da ovaj mali komadic zemlje bude slijepo crijevo, bastion vjerskih ekstremista i konzervativnih sovinista. Ne moze BiH slijediti primjer Somalije, Ugande, Irana, Afganistana, Nigerije, Pakistana i slicnih zemalja.

Dakle, uzalud trosis energiju na nesto sto je neminovno i sto niko ne moze zaustaviti.

Hajmo se ugledati na pedere i boriti se za ono sto nas tisti. Imamo od njih stosta nauciti. Hajmo i mi na ulice boriti se za posteno pravosudje, za bolje obrazovanje, za bolju privredu itd.
mayab

#6195 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mayab »

Nešto kontam kada bi svi homofobi i drčni "hrabri junaci" sa društvene mreže koji napadaju LGBTQ osobe
i tobože čuvaju kvazi "tradicionalnu porodicu" ustali protiv kriminala, korupcije, nacionalizma,
političkog lopovluka...šta bi se desilo? :sad:
Oooo "hrabri junače" hajde napadni stranačkog vođu koji ima ženu i još barem dvije pored nje,
koji je kupio diplomu, stranačkim marifetlucima udomio sebe i "fameliju",
naštimao tender, obogatio se preko grbače radnika, ne plaća porez, itd...
Hajde "JUNAČINO" izađi na megdan ološu, rak rani ovog društva, OD NJIH ZAŠTITI PORODICU, a za "pedere ćemo lahko...
Samo pitam i razmisljam naglas 8-)
Ma znaš šta "junače" kad bolje skontam "pederi" su oličenje muškosti za tebe ... ti ti si obična...pi pi pi...pokrij se ponjavom i šuti.
muha_sa

#6196 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

mayab wrote:
Nešto kontam kada bi svi homofobi i drčni "hrabri junaci" sa društvene mreže koji napadaju LGBTQ osobe
i tobože čuvaju kvazi "tradicionalnu porodicu" ustali protiv kriminala, korupcije, nacionalizma,
političkog lopovluka...šta bi se desilo? :sad:
Oooo "hrabri junače" hajde napadni stranačkog vođu koji ima ženu i još barem dvije pored nje,
koji je kupio diplomu, stranačkim marifetlucima udomio sebe i "fameliju",
naštimao tender, obogatio se preko grbače radnika, ne plaća porez, itd...
Hajde "JUNAČINO" izađi na megdan ološu, rak rani ovog društva, OD NJIH ZAŠTITI PORODICU, a za "pedere ćemo lahko...
Samo pitam i razmisljam naglas 8-)
Ma znaš šta "junače" kad bolje skontam "pederi" su oličenje muškosti za tebe ... ti ti si obična...pi pi pi...pokrij se ponjavom i šuti.
:thumbup:
Bodkin

#6197 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

zrakomlat wrote:
Hoće qratz
Placaju li navijaci zandarmeriju?
insomnia78

#6198 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Cuva li zandarmerija navijace?
muha_sa

#6199 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

Bodkin wrote:
zrakomlat wrote:
Hoće qratz
Placaju li navijaci zandarmeriju?
placa ih klub domacin
espn

#6200 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by espn »

Kikibombona wrote: Parada ce biti svake godine, od sada pa nadalje. BiH pripada Evropi geografski, politicki, ekonomski i kulturoloski.
Lako je to reći na forumu i kad je policija tu. BiH pripada tamo gdje njeni građani odluče.
Locked