Hajmo skontat kakav termin kod Šabe da igramo, poslije se samo prebacimo do zsaNivelacija wrote:Vise ih ide u kladionicu pa to ne znaci da kladionica nije smece kao i Njemacka
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6176 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Nivelacija
#6177 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vidi ovo pljujes po Bosni odmah si moderan odmah si IN, wow tako je, bravoooo
Dirnes Njemacku odmah uvrede, psovke, vrijedjanje..gdje ste svabe nisam vas prepoznao.
Njemacka je smece za moju Bosnu, vise volim metar Bosne nego citavu smecarsku Njemacku.
Dirnes Njemacku odmah uvrede, psovke, vrijedjanje..gdje ste svabe nisam vas prepoznao.
Njemacka je smece za moju Bosnu, vise volim metar Bosne nego citavu smecarsku Njemacku.
-
dezurni_ucenik
#6178 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nivelacija wrote:Vidi ovo pljujes po Bosni odmah si moderan odmah si IN, wow tako je, bravoooo
Uhljeb talks
-
Nivelacija
#6179 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Treba dole na zenicani temi organizovati svi sa teme na termin, bilo bi mrtvihJimmy McNulty wrote:Hajmo skontat kakav termin kod Šabe da igramo, poslije se samo prebacimo do zsaNivelacija wrote:Vise ih ide u kladionicu pa to ne znaci da kladionica nije smece kao i Njemacka
A zs kad god hoces, jest da sam ispao iz forme ali evo vracam se vec 15 dana, trazim dobitnu kombinaciju, preminger je otpao, sad lasku testiram
- Edin H.
#6180 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa kad im je SaraFina zabranila da trose novac u Hrvatskoj.espn wrote:Bakir i Dodik ljetuju na Maldivima.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6181 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
bolje 2000 KM u sarajevu nego 500eura u minhenu
podrska bakirovcima
podrska bakirovcima
- pustopoljina
#6182 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cekaj, znaci ti ne ljetujes na maldivima jer si iz bosne?dezurni_ucenik wrote:Rockefeller wrote:Jest, na kafu onda poslije sa rajom, koju suplju i zajebancije malo. Navecer kuci doci, koju Fife opucat i spavanje
Ma da, malo sa rajom prosetat po carsiji, prokomentarisat kakvu picoku koja je prosla proed njih. Sto ti kazes navece malo fife, onda skines drugu sezonu punishera, spavat onda sljedeci dan sve isto odraditi i tako dalje. A drugi ljetuju na Maldivima i to usred februara. I tjesi se kako djeca u Africi nemaju sta da jedu.
Imas levate za raju jer si iz bosne?
I prinudjen si opucati fifu prije spavanja, jer si iz bosne?
Zivot ti je dosadan, jer si iz bosne?
Kad sam ja odlucila otici vani, moj zivot u bosni je bio super...cak sam imala visokog i crnog momka lol...jednostavno me nesto vuklo van...osjecala sam da ovo sto je moje je tu i bice tu, ali jednostavno me nesto vuklo vani.
Sto se tebe tice...i vani...ima ljudi koji nisu zadovoljni svojim zivotom, koje ubija monotonija, nista im se ne da, uzimaju antidepresive...a imaju sve, bukvalno sve, na raspolaganju za autentican i sretan zivot.
Neki ljudi nisu stvoreni za slobodu izbora. Ne mogu zivjeti sa tom odgovornosti za sebe. Lakse bi im bilo cak i u vrijeme feudalaca, biti neciji kmet i sanjati pobunu...nego zivjeti sada u ovom trenutku i biti sam sebi "kriv".
-
dezurni_ucenik
#6183 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko je rekao da ja o sebi pricam? Toliko si nakucala teksta a sve usput promasila.
- pustopoljina
#6184 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
O kome god da pricas. Za isprazan zivot ti nije bosna kriva.dezurni_ucenik wrote:Ko je rekao da ja o sebi pricam? Toliko si nakucala teksta a sve usput promasila.
-
dezurni_ucenik
#6185 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pustopoljina wrote:O kome god da pricas. Za isprazan zivot ti nije bosna kriva.dezurni_ucenik wrote:Ko je rekao da ja o sebi pricam? Toliko si nakucala teksta a sve usput promasila.
Znas kad se fudbaler sam nadje pred golom, nigdje odbrane i golmana, on je zvizne lopta se odbije od stativu i hop u aut.
E to je suma sumarum tvog komentara.
-
dezurni_ucenik
#6186 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pustopoljina wrote: Neki ljudi nisu stvoreni za slobodu izbora. Ne mogu zivjeti sa tom odgovornosti za sebe. Lakse bi im bilo cak i u vrijeme feudalaca, biti neciji kmet i sanjati pobunu...nego zivjeti sada u ovom trenutku i biti sam sebi "kriv".
Sta predlazes? Da se vrate okovi i lanci? Robove ponovo stvoriti. Ubijati pametnije zadrzavati najsnaznije? Vamo gospodari sa bicevima da mlate neposlusne? Snita hljeba i solja mlijeka za obrok? Boze dragi kad krenu snobovi da drze lekcije o zivotu.
- Rockefeller
#6187 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je to. Treba l jos sta napisati da se shvati poentadezurni_ucenik wrote:Rockefeller wrote:Jest, na kafu onda poslije sa rajom, koju suplju i zajebancije malo. Navecer kuci doci, koju Fife opucat i spavanje
Ma da, malo sa rajom prosetat po carsiji, prokomentarisat kakvu picoku koja je prosla proed njih. Sto ti kazes navece malo fife, onda skines drugu sezonu punishera, spavat onda sljedeci dan sve isto odraditi i tako dalje. A drugi ljetuju na Maldivima i to usred februara. I tjesi se kako djeca u Africi nemaju sta da jedu.
- славянин
#6188 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa u modernom feudalizmu kao kod nas feudalac ne mora da bicuje kmeta - ovaj jadan sam radi i placa danakdezurni_ucenik wrote:pustopoljina wrote: Neki ljudi nisu stvoreni za slobodu izbora. Ne mogu zivjeti sa tom odgovornosti za sebe. Lakse bi im bilo cak i u vrijeme feudalaca, biti neciji kmet i sanjati pobunu...nego zivjeti sada u ovom trenutku i biti sam sebi "kriv".
Sta predlazes? Da se vrate okovi i lanci? Robove ponovo stvoriti. Ubijati pametnije zadrzavati najsnaznije? Vamo gospodari sa bicevima da mlate neposlusne? Snita hljeba i solja mlijeka za obrok? Boze dragi kad krenu snobovi da drze lekcije o zivotu.
-
dezurni_ucenik
#6189 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
славянин wrote:Pa u modernom feudalizmu kao kod nas feudalac ne mora da bicuje kmeta - ovaj jadan sam radi i placa danakdezurni_ucenik wrote:pustopoljina wrote: Neki ljudi nisu stvoreni za slobodu izbora. Ne mogu zivjeti sa tom odgovornosti za sebe. Lakse bi im bilo cak i u vrijeme feudalaca, biti neciji kmet i sanjati pobunu...nego zivjeti sada u ovom trenutku i biti sam sebi "kriv".
Sta predlazes? Da se vrate okovi i lanci? Robove ponovo stvoriti. Ubijati pametnije zadrzavati najsnaznije? Vamo gospodari sa bicevima da mlate neposlusne? Snita hljeba i solja mlijeka za obrok? Boze dragi kad krenu snobovi da drze lekcije o zivotu.radis na tudjem posjedu , placas danak drzavi na jedno 20 nivoa - sto ostane sebi mozda da kupis kolibu za 20ak hodina vjerne sluzbe .. ako ostanes duzan drzavi ides u zatvor .. coool
Ma ja znam to sve. Ali kad procitas kakve horore ova pustopoljina pise tacno vidis razmisljanje jednog rposjecnog naseg privatnika.
-
espn
#6190 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bosna je evropski Kongo. Dajte shvatite to vise. Da ne bude da je samo Bosna, tu je i Srbija, Hrvatska, Makedonija, itd. Sve supci Evrope.
-
dezurni_ucenik
#6191 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
espn wrote:Bosna je evropski Kongo. Dajte shvatite to vise. Da ne bude da je samo Bosna, tu je i Srbija, Hrvatska, Makedonija, itd. Sve supci Evrope.
Mojne tako vidis da ima kvalitetnih fudbal termina.
- pustopoljina
#6192 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U kojem si ti filmu?dezurni_ucenik wrote:pustopoljina wrote: Neki ljudi nisu stvoreni za slobodu izbora. Ne mogu zivjeti sa tom odgovornosti za sebe. Lakse bi im bilo cak i u vrijeme feudalaca, biti neciji kmet i sanjati pobunu...nego zivjeti sada u ovom trenutku i biti sam sebi "kriv".
Predlazem da onaj kojem je bosna kriva za svaku glupost i zivotu i godinama na ovom forumu prijete odlaskom na zapad, sjednu pred ogledalo i posteno sa sobom popricaju.
Danas je lakse nego ikad otici. Tri mjeseca mozes lutati dok nesto ne nadjes, ne trebaju garantna pisma, ugovori...nista..biciklom mozes krenuti. Tri mjeseca mozes traziti, ako ne nadjes- nazad...pa opet imas tri mjeseca...
Ali ne, za tvoj tugaljivi dan ti je drzava kriva (tvoj, moj, nebitno, ne budi bukvalan)? Ne ti i to sto zapravo ne znas sta hoces? Ne to sto se bojis greske? Ne to sto se bojis ispasti budala?
Koji lanci i okovi? Da razumijes procitano, shvatio bi da su lanci i okovi u glavi, ne na rukama i nogama.
Hoces u cesku? Koje korake tacno trebas poduzeti? Rasclani, uradi.
I ako vidis da ti je ceska boze sacuvaj za zivjeti, uzmi to kao vrijedno iskustvo i vrati se ili idi dalje.
Bolje ti je do tridesete promijeniti par gradova/drzava, nego neizivljen ozeniti neku i zagorcavati si zivot sa sta si mogao, a sta imas od zivota.
Kakva bolan razmisljanja jednog privatnika..
Ja se fakat u zadnje vrijeme nsmjerim na neke kojima je tekuci problem samo vrh sante leda.
-
dezurni_ucenik
#6193 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dovoljno je meni onaj tvoj "neki ljudi nisu za slobode izbora..." komentar da znam o kakvim osobama je rijec.
Poyy.
Poyy.
- HAVANA
#6194 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Izaso ja iz banovica i otiso iz bosne.
Rodio mi limun,obradovo sam se vise neg onaj u minhenu trinestoj plati.
Dokle ste vi,svadjate li se jos? Nemojte,vodite ljubav.Ni ja vise necu psovat,dede mi. 
-
espn
#6195 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakvih 500 eura?japin_mutapi wrote:bolje 2000 KM u sarajevu nego 500eura u minhenu
podrska bakirovcima
The average salary in Germany for a hairdresser is 1178 EUR per month. The average salary in Germany for a painter is 2339 EUR per month. The average salary in Germany for a waiter is 2762 EUR per month. The average salary in Germany for a firefighter is 4053 EUR per month.
https://learn-german-easily.com/average-salary-germany
Last edited by espn on 23/02/2019 15:17, edited 1 time in total.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#6196 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Izaso ja iz banovica i otiso iz bosne.Rodio mi limun,obradovo sam se vise neg onaj u minhenu trinestoj plati.
Dokle ste vi,svadjate li se jos? Nemojte,vodite ljubav.Ni ja vise necu psovat,dede mi.
Koja je sorta?
- pustopoljina
- arzuhal
#6198 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Njemu limun rodio, a proleterijat, težaci i poštena inteligencija nema ni za limuntoz. I dovikuje cinik: Vodite ljubav...
Vodnem te...
Vodnem te...
-
Fudo387
#6199 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pozdrav Havani, i selam nasem muteveliji.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6200 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
idemo svi u minkenespn wrote:Kakvih 500 eura?japin_mutapi wrote:bolje 2000 KM u sarajevu nego 500eura u minhenu
podrska bakirovcima
The average salary in Germany for a hairdresser is 1178 EUR per month. The average salary in Germany for a painter is 2339 EUR per month. The average salary in Germany for a waiter is 2762 EUR per month. The average salary in Germany for a firefighter is 4053 EUR per month.
https://learn-german-easily.com/average-salary-germany
ipak ovdje ne valja stanovništvo kojem i sami pripadamo