Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
duminjo

#6176 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

Nije vojni rok samo ucit pucat iz puške.
Ako tako gledamo, koji ce nam kurac fakulteti i gubljenje nekoliko godina. Mogu nas roditelji nauciti kuci citati, pisati i tablicu mnozenja.
Ramzess Veliki

#6177 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ramzess Veliki »

triconja wrote:
moonca wrote: Jesi li ti sluzio, ili bolje , jel se kod nas ide u vojsku?
Nema vojske a nisam ni sluzio, a pravo da ti kazem ne vidim sta nikakvog dobra od sluzenja vojske, mozda jedina dobra stvar bi bila ubit i mucit bez krivicne odgovornosti u svemu tome, ali opet godina dvije pripreme za nesto sto je urodjeno svakom covjeku je glupost.
Ko ne odsluzi nije musko ... 8-)
Ramzess Veliki

#6178 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote:
triconja wrote:
moonca wrote: Jesi li ti sluzio, ili bolje , jel se kod nas ide u vojsku?
Nema vojske a nisam ni sluzio, a pravo da ti kazem ne vidim sta nikakvog dobra od sluzenja vojske, mozda jedina dobra stvar bi bila ubit i mucit bez krivicne odgovornosti u svemu tome, ali opet godina dvije pripreme za nesto sto je urodjeno svakom covjeku je glupost.
Steta, onda ce taj posao najvjerovatnije tvoja 'izabranica' odraditi.Biti ce joj prilican izazov. :-) :lol: :lol:
Ja bih umro od sramote da mi draga odsluzi rok a ja nisam bio sposoban za to ... :lol:
Ramzess Veliki

#6179 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ramzess Veliki »

duminjo wrote:Nije vojni rok samo ucit pucat iz puške.
Ako tako gledamo, koji ce nam kurac fakulteti i gubljenje nekoliko godina. Mogu nas roditelji nauciti kuci citati, pisati i tablicu mnozenja.
Dobro kazes. Pucat iz puske moze te naucit' i dedo iza stale.
Odsluzenje vojnog roka od djecaka izgradi muskarca. Izgleda ima mnogo zena koje su veci muskarci od pojedinih ...
Prava stvar i izazov za svakog muskarca, osim ako te ne vodi zelja da krisom oblacis sestrine haljine. :lol:
spreca

#6180 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by spreca »

:thumbup:
U vojsci je valjda to najmanje uci......jest da svaki dan si se druzio sa puskom ali nisi svaki dan ucio pucati...u vojsci se nauce mnoge stvari koje ti posle dobro dodje.....od ustajanja ujutro i navece spavanja si ucio da mora biti neki red u tome i sve ono sto dodje izmedju toga....od pravljenja kreveta jer to ocito nismo kuci radili amnogi ni danas to ne rade ,uzimanje redovnih obroka sto je vazno za zdrav zivot ...prisiti sebi dugme,ispeglati sebi,fiskulture i bavljenja sportom itd itd.....i sve to danas koristimo svaki dan sta smo tamo naucili a pusku smo tada ostavili i otisli kuci.....itd itd aq najglavnije ucio si kako da swe branis za nedaj boze
MarlboroGold

#6181 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

lmo wrote:ja nisam za militarizaciju. odgoj se stiče u kući i školskom sistemu. muškarčina se može postati i bez toga.
novac koji se ulagao u takvu glupariju je bilo pametnije uložiti u reformu obrazovanja, pa bismo sada bili kao finska ili singapur :D . a mi dobili gomilu šupljoglavaca koji znaju koristiti tandžaru, eventualno kalaš. :D
Baš tako :thumbup:
Pored navedenog, vojska mi je odbojna i iz razloga što sam pacifista.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6182 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote:
:thumbup:
U vojsci je valjda to najmanje uci......jest da svaki dan si se druzio sa puskom ali nisi svaki dan ucio pucati...u vojsci se nauce mnoge stvari koje ti posle dobro dodje.....od ustajanja ujutro i navece spavanja si ucio da mora biti neki red u tome i sve ono sto dodje izmedju toga....od pravljenja kreveta jer to ocito nismo kuci radili amnogi ni danas to ne rade ,uzimanje redovnih obroka sto je vazno za zdrav zivot ...prisiti sebi dugme,ispeglati sebi,fiskulture i bavljenja sportom itd itd.....i sve to danas koristimo svaki dan sta smo tamo naucili a pusku smo tada ostavili i otisli kuci.....itd itd aq najglavnije ucio si kako da swe branis za nedaj boze
I kaže danas to treba da preuzme porodica i škola....hoće, sigurno :oops:
spreca

#6183 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote: I kaže danas to treba da preuzme porodica i škola....hoće, sigurno :oops:
porodica ima svoj udio u vaspitanju....ali nesmije i nemoze sve.....necu nikada pozaliti za vremenom provedenim u armiji.
MarlboroGold

#6184 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Ja bih prije rekao da je to strah od novog i da su to ostaci starog sistema na kakav su ljudi naučili. To je jako teško izbiti iz glave... pogotovo ljudima koji su živjeli u Jugoslaviji.
Treba preuzimati dobre stvari, a loše prepoznati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6185 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

Ja sam u Jugoslaviji bio kinder. Teško da sam mogao povući tog starog sistema.
Sjećam se paketića, svega Sarabon, Pez i te finte.
Treba preuzeti dobre stvari, svakako. To nije nikakav problem.
Moj otac sa 60+ uči strane jezike, barata smartphoneom ko kakav klinac i to je super. Mnogi neće da se, kako oni kažu, zajebaju s tim. Šta će mi to, ja sam svoje proživio, nek to omladina. I to ne valja, nisu te zakopali, pa da tu priču pričaš.
Al ne valjaju ni 30+ momci koji nisu sposobni za samostalni život. Mater ga hrani, pere, namješta krevet. I to je produkt novog sistema koji ne valja, a za koji sam ubjeđen da bi bio puno manje izražen da postoji obavezno služenje vojnog roka.
Ponavljam, ovo kaže neko ko ne voli bilo šta što ima veze sa puškom, ratom, ubijanjem.
mad_max_ba

#6186 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by mad_max_ba »

eto
imali smo služenje vojnog roka
pa šta nam bi 92-96 i kolko ljudi pobiše ti koje je JNA odgojila....

Ma hajte molim Vas
Tomahawk11
Globalni moderator

#6187 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:eto
imali smo služenje vojnog roka
pa šta nam bi 92-96 i kolko ljudi pobiše ti koje je JNA odgojila....

Ma hajte molim Vas
Ne kontam. Možeš pojasniti?
mad_max_ba

#6188 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote:
Tomo bilo je obavezno služenje vojnog roka u bivšoj nam državi, koja je tu indoktrinacija bila tada....
Tomahawk11
Globalni moderator

#6189 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:
Tomahawk11 wrote:
Tomo bilo je obavezno služenje vojnog roka u bivšoj nam državi, koja je tu indoktrinacija bila tada....
Pa vidi, ti možeš biti humanitarac, a istovremeno sadista, nacionalista, je li tako?
Što će reći, nema to veze, svi su služili vojsku, a kad je bila prilika, pokazali pravo lice.
No, ja sam se na pitanje kiki-miki osvrnuo samo iz tog aspekta da je služenje vojnog roka mnogom valjalo u smislu da postane formiran čovjek, a ne ostane zapeo u prostoru i vremenu.
mad_max_ba

#6190 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by mad_max_ba »

Nezz
Lično nisam takvog mišljenja da bi služenje vojnog roka u današnjim uslovima moglo definisati osobu da ima "radnu" ili bilo kakvu drugu disciplinu.

Apropo toga sam se osvrnuo na bivšu državu sa primjerom "discipline" koja nam je usađena pod krinkom bratstva i jedinstva.

Mene druga stvar brine, a to je nacionalni naboj i ponos...
Pogledajmo primjere susjednih država a bgmi i u RS-u gdje se veličaju nacionalni praznici, gdje su zastave obješene na svakom čošku, gdje se sa ponosom proslavljaju ti praznici.

U ovom našem okruženju nisam primjetio to na takav način.
Stidno obješene varte po čoškovima, dan državnosti nikakav, nikakve proslave obilježavanja sem sporadičnih i individualnih izleta političara, jednostavno nema tog jedinstva, ponosa i naboja.

Al et
U jedinstvu je snaga.....
:(
Fudo387

#6191 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Fudo387 »

Cekaj, da vidimo kakav je to stvarno dozivljaj.
Godinu dana spavas u istoj prostoriji sa tridesetak medjeda dovedenih iz raznijeh pizdi materinih.
Kad te probude kreteni, pet sati ujutro, tacno ti ne bude jasno kako si prezivi noc. To je toliko naprdjena hava, uscuhla, sa dodatkom smrada znojnih tabana, da je chernobil fojnicka banja u poredjenju sa tim.
Jedes splacine, znam jer smo jednom ribali kupus za salatu u ogromnim buradima u koja se ulazilo preko merdevina. Raji bilo mrsko izlaziti tamovamk, pa smo pisali u onaj kupus koji smo ribali, i jebi ga, kasnije je to neko jeo.
Onda je tu obavezni brkati crnogorac na braniku domovine, citaj sirovina koja je prvi dodir sa civilizacijom imala kad su ga na konjskoj zapregi spustili do pruge pa put akademije. Rodjen sa uzengijama sto se mecu konju na oci, da samo ide pravo i ne gleda na stranu.
I onda takvog hajvana moras durat u svim mogucim i nemogucim nenormalnim situacijama.
Sve zivo smrdi, od odjece, kreveta, kuhinje, menze, komande, na jebeni drnc. Uvuce ti se smrad u nos, treba ti godina rehabilitacije da ti izadje iz nosa.
Tu je i ispiranje mozga, jebo mater, niko nas ne voli, i svak nam je neprijatelj, a 90% planete ne zna ni da postojimo.
I mali milion budalastina.
Pa kome to treba?
Cuj, daj mu da sluzi vojsku?
E svasta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6192 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:Cekaj, da vidimo kakav je to stvarno dozivljaj.
Godinu dana spavas u istoj prostoriji sa tridesetak medjeda dovedenih iz raznijeh pizdi materinih.
Kad te probude kreteni, pet sati ujutro, tacno ti ne bude jasno kako si prezivi noc. To je toliko naprdjena hava, uscuhla, sa dodatkom smrada znojnih tabana, da je chernobil fojnicka banja u poredjenju sa tim.
Jedes splacine, znam jer smo jednom ribali kupus za salatu u ogromnim buradima u koja se ulazilo preko merdevina. Raji bilo mrsko izlaziti tamovamk, pa smo pisali u onaj kupus koji smo ribali, i jebi ga, kasnije je to neko jeo.
Onda je tu obavezni brkati crnogorac na braniku domovine, citaj sirovina koja je prvi dodir sa civilizacijom imala kad su ga na konjskoj zapregi spustili do pruge pa put akademije. Rodjen sa uzengijama sto se mecu konju na oci, da samo ide pravo i ne gleda na stranu.
I onda takvog hajvana moras durat u svim mogucim i nemogucim nenormalnim situacijama.
Sve zivo smrdi, od odjece, kreveta, kuhinje, menze, komande, na jebeni drnc. Uvuce ti se smrad u nos, treba ti godina rehabilitacije da ti izadje iz nosa.
Tu je i ispiranje mozga, jebo mater, niko nas ne voli, i svak nam je neprijatelj, a 90% planete ne zna ni da postojimo.
I mali milion budalastina.
Pa kome to treba?
Cuj, daj mu da sluzi vojsku?
E svasta.
Pa baš to, Fudo, napravi boljeg insana od tebe. Dođeš tobe, što bi reklo. Prije toga nisi mogao jesti ovo, nisi ono, milion nekih klinaca si izmišljao, kad to preživiš, drugačije gledaš na neke stvari.
Fudo387

#6193 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Fudo387 »

Ko bolan dodje tobe? :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6194 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:Ko bolan dodje tobe? :lol:
Došli bi ovi današnji pojedini mamini sinovi.
mad_max_ba

#6195 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by mad_max_ba »

Mamini sinovi su ponovo ostajali mamini sinovi...
Fudo387

#6196 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Fudo387 »

Tomahawk11 wrote:
Fudo387 wrote:Ko bolan dodje tobe? :lol:
Došli bi ovi današnji pojedini mamini sinovi.
Ma jok, to ti dodje s godinama, kakva vojska.
I ti kiki, mjesto da se pomiris sa stanjem kakvo jeste, zadajes sebi nemoguce misije. Pokupi bona nekog hajvana, strpi se dvadesetak godina dok ga prodje luda, i onda rahat skupa gledajte netflix. Sta sad... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#6197 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

:lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#6198 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

A tatine kćerke? Mogle bi i one u vojsku :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6199 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Velkoski »

mad_max_ba wrote:Mamini sinovi su ponovo ostajali mamini sinovi...
da

to je kao kada pošalješ kriminalca u zatvor i očekuješ da će izaći kao Buda :mrgreen:
zipoo

#6200 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

E cuj vojska ne valja. Poslije vojske si sposobniji covjek, ocvrstis, lakse ti se nositi sa drustvom, a imas stvorene neke pozitivne navike. Jedan vid edukacije. Ti ako si majmun bit ces majmun i poslije vojske. Ne moze 1 godina vojske tebe reprogramirati.
Post Reply