Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

cyprus

#6176 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Nevezano za hrleta i Kaliforniju... Meni se raspad SAD-a uopšte više ne čini tako nemogućim scenarijem...
Fudo387

#6177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

tctctctcttcttctctctct...

http://www.cnn.com/2017/01/27/politics/ ... index.html

-Problem je sto ja znam ali mi ti ne vjerujes da ja znam.
-Pa dokazi, imas li podatke?
-Nemam jos
-Pa kako tvrdis da znas ako jos nemas podatke?
-Pa znas, ja sam samo obicni covjek, vlada zna...sigurno zna.
-Ali ti tvrdis da znas?
-Pa znam, ali mi ti ne vjerujes da ja znam.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bogo mili, pa kako je moguce da pizda izbaci bas ovoliki broj idiota?
Fudo387

#6178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

hrle1976 wrote:
Fudo387 wrote:
hrle1976 wrote:Eno Kalfiornija zvanico predala prijedlog o odcjepljenju, mada su nekad davno imali svoju republiku, zasto ne :D
Zvanicno, lupio si glupost i sad nastavljas sa besmislenim trolanjem.

Citaj vijesti grujo, vjesti...

ja sam referiro na ovaj clanak: http://www.avaz.ba/clanak/274173/podnij ... ad-amerike
Zvanicno,
Nastavljas sa lupanjem budalastina.

Sutra cu da organizujem online peticuju "Fudo za ujedinjenje Ceske i Slovacke", sigurno ce ljudi potpisivati.
Na osnovu peticije poslacu vladama zahtijev da se te dvije zemlje ujedine, i naravno, neko ce to frljaciti u smece, bas kao
i to gore za Kaliforniju.
U medjuvremenu cu izaci u avazu i informeru, a ti ces taj tekst postaviti na nekom forumu.
Je li ti sad bar malo jasnije koliko si, da sad ne koristim teze rijeci, unaprijed izvini i na ovome, mutav?
Jack Be Nimble

#6179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Daleko od toga da ce se iko ocjepiti, ali Kalifornija je jedina plava drzava koja za sada govori NE Trumpu. Njihov guverner je rekao da su peta ekonomska sila u svijetu i da ce koristi tu moc unutar Kalifornije. Bilo to da pomoge naucnicima oko istrazivanja klimatski promjena, abortusa, imigrantska prava itd.
aratet

#6180 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aratet »

Pepefrog

#6181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pepefrog »

Prosto je divno citati ove fol demokrate i zabrinute forumase za ljudska prava kako prizivaju atentate, smjene, raspad drzave sa najvecom vojskom, invazije ujedinjenih latinoamerickih drzava na USA :lol: itd itd...
FreakyStyley

#6182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

Ma splasnuce ove demonstracije za par mjeseci.

Za nadati se da ce demonstrati shvatiti koliki je suicid demokratska partija napravila i koliko su oni odgovorni za sve sto se desavalo, a kulminiralo Trumpovom pobjedom, zatim to prihvatiti i pokusati sa nekim promjenama unutar demokratske partije, a i same ljevice.

Ukratko, mislim da se u pogresnoj crkvi mole.
Samprotivsviju

#6183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Samprotivsviju »

hrle1976 wrote:Trump i May odnos ce biti isti kao Reagan i Tatcher.

Reagan kad je postao predsjednik prvo je Japan udario porez i kvantum na uvoz jeftinih japanaca (auta)

Trump handri po Meksiku.

Tatcher bila ostra prema EU. May isto, rekla je sve ili nista sa EU, bice kako UK kaze.
Jedina "sitnica" u tom poredjenju je to sto je Regan najostrije krenuo prena sovjetima..pa cak i u javnim nastupima ih nazivao "zlim carstvom"...pa i udvostrucio finansiranje talibana u afganistanu koji su bili pod sovjetskom okupacijom

Regan je srusio Berlinski zid...Trump gradi slican zid

Poredjenje Regana i Trumpa je glupost
Last edited by Samprotivsviju on 28/01/2017 01:43, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#6184 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

Bliski su, nema sta :D And when you’re a star, they let you do it. You can do anything. Grab them by the hand. You can do anything.

Image
It_is_a_Leclerc

#6185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

GOP warns Trump about lifting sanctions on Russia

Kažu dva najutjecajnija Republikanca - Ako se nastavi približavanje Trumpa Rusiji, pretvorit ćemo sankcije Rusiji u zakon i izglasati ga u Kongresu.

:)
hrle1976

#6186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

Fudo387 wrote:
Zvanicno,
Nastavljas sa lupanjem budalastina.

Sutra cu da organizujem online peticuju "Fudo za ujedinjenje Ceske i Slovacke", sigurno ce ljudi potpisivati.
Na osnovu peticije poslacu vladama zahtijev da se te dvije zemlje ujedine, i naravno, neko ce to frljaciti u smece, bas kao
i to gore za Kaliforniju.
U medjuvremenu cu izaci u avazu i informeru, a ti ces taj tekst postaviti na nekom forumu.
Je li ti sad bar malo jasnije koliko si, da sad ne koristim teze rijeci, unaprijed izvini i na ovome, mutav?
Zvanicno postavila pitanje... nebitno ko o cemu ti, sta hoces reci. I nek se odjecpi nebi skodilo meni jer mi nije u dzep i iz dzepa. Pokreci pitanje ako si drzavlja za Cesku i SLovacku. Onda ce i ono biti zvanico pitanje. Za mene je zvanicno nesto cim se o tom prica, a ne kad se jos pokrece to je ZVANICNO. Zvanicno pricamo o necemu. Konacno, napokon, hvala qurcu to sve kod mene zvanicno kad kazem. Dorbo su sje sjetili = zvnaicno. Za mene konacno i zvancino je isto. Nauci bolan razumiti jezik moje verzije :)
hrle1976

#6187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

Jack Be Nimble wrote:Daleko od toga da ce se iko ocjepiti, ali Kalifornija je jedina plava drzava koja za sada govori NE Trumpu. Njihov guverner je rekao da su peta ekonomska sila u svijetu i da ce koristi tu moc unutar Kalifornije. Bilo to da pomoge naucnicima oko istrazivanja klimatski promjena, abortusa, imigrantska prava itd.
Ja vjerujem u rasulo USA. Razlika izmedju pojedinih state, mah skoro svih je ko nebo i zemlja. Teksa i Kalifonija se razlikuju ko Brazil i Spanija. Ipak ima tu debele razliek, ima i neke srodnosti, jezik ja ali brojne stvari se razlikuju. Pocnimo samo od pogleda na neke stvari, navika i sl. A haj sad uzmi Maine i Kalifoniju. Utah i Floridu. To su velike razlike. Trump nije predsjednih svih. Kalifornia blago receno je protiv njega. Trump zive glave nebi izasao iz Kalifonije, jer tamo je dobrodosao kao krme u Teheranu.
Jack Be Nimble

#6188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

hrle1976 wrote:
Jack Be Nimble wrote:Daleko od toga da ce se iko ocjepiti, ali Kalifornija je jedina plava drzava koja za sada govori NE Trumpu. Njihov guverner je rekao da su peta ekonomska sila u svijetu i da ce koristi tu moc unutar Kalifornije. Bilo to da pomoge naucnicima oko istrazivanja klimatski promjena, abortusa, imigrantska prava itd.
Ja vjerujem u rasulo USA. Razlika izmedju pojedinih state, mah skoro svih je ko nebo i zemlja. Teksa i Kalifonija se razlikuju ko Brazil i Spanija. Ipak ima tu debele razliek, ima i neke srodnosti, jezik ja ali brojne stvari se razlikuju. Pocnimo samo od pogleda na neke stvari, navika i sl. A haj sad uzmi Maine i Kalifoniju. Utah i Floridu. To su velike razlike. Trump nije predsjednih svih. Kalifornia blago receno je protiv njega. Trump zive glave nebi izasao iz Kalifonije, jer tamo je dobrodosao kao krme u Teheranu.
Pa vidjecemo. Trenutno imaju 180 dana da skupe 600k glasova da bi mogli staviti pitanje 2018 da li je raja za refenerndum po tom pitanju. Ovo samo ide na ruku republikancima, a sada se uspostavila da vodja tog pokreta je zesci republikanac. Nece da kaze za koga je glasao na zadnjim izborima :D
hrle1976

#6189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

Jack Be Nimble wrote:
hrle1976 wrote:
Pa vidjecemo. Trenutno imaju 180 dana da skupe 600k glasova da bi mogli staviti pitanje 2018 da li je raja za refenerndum po tom pitanju. Ovo samo ide na ruku republikancima, a sada se uspostavila da vodja tog pokreta je zesci republikanac. Nece da kaze za koga je glasao na zadnjim izborima :D
600k potpisa mislis? Sto nisu zaokruzili na 1 mil. :D Dobto moj jaran iz USA (amerikanac) rece, ma i mi smo banana klasicna samo sto imam holivud da vas laze da smo cemu bolje. Rece jednom da mi ko hoce ponuditi posao negdje u nekoj Europskoj drzavi sutra bi spakovo sve. Kao jebo ovaj Dizniland.
Jack Be Nimble

#6190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

hrle1976 wrote: 600k potpisa mislis? Sto nisu zaokruzili na 1 mil. :D Dobto moj jaran iz USA (amerikanac) rece, ma i mi smo banana klasicna samo sto imam holivud da vas laze da smo cemu bolje.
To sam ja zaokruzio sa zvanicnih 585 i nesto :)

Zavisi od drzave do drzave, mnoge traze neki % od broja glasaca na zadnjim presjednickim izborima. Manje drzave tipa Rhode Island ili Dakota lupe broj tipa 1000 ili vise.
drastic

#6191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drastic »

mO k3 wrote:
PS: ako se ne varam nakon klintona USA nisu imali cak ni dugova
[/quote][/quote]

ajoj :run:
drastic

#6192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drastic »

Kikibombona wrote: Bice Amerikanac konkurentan u Americi kada se vrati iz Meksika, nemoj sumnjati u to. Uredit ce Amerikanci da bude konkurentan, sami si odredjuju pravila igre. Mozda nece imati ekstra profit kao do sada, ali ce biti itekako konkurentni. To i jeste Trampova politika, da vrati americke firme nazad.
.
To je to, samo je prica da su korporacije otisle u trece zemlje da bi im proizvodi bili konkurentni u cijenama, ja jos nisam dozivio da je nesto pojeftinilo.
I da proizvode kod kuce mogu nuditi iste cijene samo bi profit bio manji
Billy The Pljuc

#6194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Billy The Pljuc »

Fakat sto se lozite oko Trumpa?
@jez, respect, definitivno nisam tvojih pogleda na ovaj americki show i iskreno vjerujem da se nista ne desava slucajno a prica o demokratiji i izborima u USA je samo dio kolorita za siroke narodne mase.
Frajer je kreten i kao "slucajno" je okruzen gomilom slicnih kretena a glasaci su ih izabrali jer ce ponovno uciniti Ameriku velikom, mislim stvarno nidje veze.
Helem i da se ne vracam u proslost, postavljen je tj. izabran je za precednika i nebitno je stvarno kako je dosao tamo. Eto on "kapacitet" da napravi USA great again, hajd da vidimo i to.
Samo se opustite, kokice i lagano pracenje situvacije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

"Znate, sada više ne donosim odluke o tome gdje ću napraviti toranj. Sada odlučujem o pitanjima života i smrti", rekao je Trump.

Image
Samprotivsviju

#6197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Samprotivsviju »

Mene ne brine Trump ko trump, uvijek tu ima kongress

Vise me brine njegova naklonjenost rusiji kao partneru, jer skoro pa svi znaju da ce Putin iskorisiti prvu loptu koju mu ovaj da. Rusija zeli vratiti svjetski utjecaj iz vremena Sovjeta, tako da se bojim da bi moglo biti jos Ukrajina...ali opet nije ni to nas problem, nas problem je sto zemlje bliske Rusiji pocele bahato ponasati smatrajuci da imaju zaledjinu
mO k3

#6198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Samprotivsviju wrote:Mene ne brine Trump ko trump, uvijek tu ima kongress

Vise me brine njegova naklonjenost rusiji kao partneru, jer skoro pa svi znaju da ce Putin iskorisiti prvu loptu koju mu ovaj da. Rusija zeli vratiti svjetski utjecaj iz vremena Sovjeta, tako da se bojim da bi moglo biti jos Ukrajina...ali opet nije ni to nas problem, nas problem je sto zemlje bliske Rusiji pocele bahato ponasati smatrajuci da imaju zaledjinu
Naklonost rusiji ??
Mislis da ce Trump da prepusti jednom putinu ulogu alfa muzjaka?? ...

gdje su pristalice trumpa sa foruma??
mO k3

#6199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

cyprus wrote:Nevezano za hrleta i Kaliforniju... Meni se raspad SAD-a uopšte više ne čini tako nemogućim scenarijem...
ja bih prije rekao gradjanski rat ....
arzuhal

#6200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arzuhal »

pici wrote:
"Znate, sada više ne donosim odluke o tome gdje ću napraviti toranj. Sada odlučujem o pitanjima života i smrti", rekao je Trump.

Image
:lol:

:cry:
Post Reply