Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
palestinka

#6176 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

insomnia78 wrote:Nekad je bilo glupavo to sto ljudima kaputi zvone :D
Znači volíš pričati sam/sama 'sa sobom' u javnosti:-D šta ću, popularno, ali ne kontam. A kaputi jesu zvonili, ali svima.
dezurni_ucenik

#6177 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

djecak sa sibicama i dalje zivi u nekom svom svijetu gdje misli da su svi ocarani pink tv i farmom :lol: i da se "svi satro groze a gledaju" :lol:
dezurni_ucenik

#6178 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

Industrialyzer wrote:
sheilak wrote:
Industrialyzer wrote:
Bio je u Hawtin i tad je Sarajevo stavio na svoju crnu listu gradova gdje vise nece doci :)

Rave kultura je umrla i ostaje samo nostalgija za tim vremenom. Da ne pricam o tome da mi nemam adekvatan prostor za ozbiljan party.
naravno da je stavio na crnu listu kad su ga prevarili ljudi
ja i jaran ga vozili u holidej iz zetre jer je cekao ispred a nigdje nikoga nema da ga odvuce u hotel
eto kakva je organizacija bila sto se tice njega (r)
nemoj se ljutiti, ali si bar peta osoba koja mi je rekla da je vozila Hawtina u hotel :mrgreen:
A ja cuo skroz drukcije price o dolasku Hawtina, tacnije o jutru nakon partyja.
dezurni_ucenik

#6179 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 16/12/2015 15:59, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#6180 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

palestinka wrote:
Znači volíš pričati sam/sama 'sa sobom' u javnosti:-D šta ću, popularno, ali ne kontam. A kaputi jesu zvonili, ali svima.
ti si navikla da kad neko prica "s nekim bezicno" da drzi ruku na uhu, jer je tako zaista i prije bilo a i simbolicno oznacava ruku na uhu kao da je to taj neko posvece pokusava da cuje "naculio usi", mozda bi se mogla uvest kao leteci krug dvije boje recimo plava kad neko prica s nekim i crna kad ne prica
jasko_ba

#6181 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by jasko_ba »

Jesam li ja to jedini sa ekipom isao na te partije zbog muzike, a ne zbog boba i kako se upropastiti tu noc? :D
Tamo od 2003. redovan na skoro svakoj kvalitetnijoj, bio to Cox, Zabiela, Cattaneo, Varela, Tiesto, Shapeshiftersi i ostali. Jesmo rupa u tom pogledu uvijek bili, al bilo je lijepih imena za uzivanje. Pogotovo jos dok je Dom mladih imao skoro svaki mjesec nesto.
palestinka

#6182 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

sunceKOtepsija wrote:
palestinka wrote:
ti si navikla da kad neko prica "s nekim bezicno" da drzi ruku na uhu, jer je tako zaista i prije bilo a i simbolicno oznacava ruku na uhu kao da je to taj neko posvece pokusava da cuje "naculio usi", mozda bi se mogla uvest kao leteci krug dvije boje recimo plava kad neko prica s nekim i crna kad ne prica
Ironično ili ne, zanimljiva ideja da ljudi hodaju s upaljenim znakom kao taxi kad je zauzet ili ugašenim kad nije:-D...u principu, najviše mi smeta što je 'bežični' razgovor puno glasniji, a ne zanimaju me fragmenti nečíjeg zivota.Kad pričas s telefonom na uhu, svi pričaju tiše. No, kao što rekoh, popularno, bez sumnje, a ja ne kontam. U duhu naslova teme.
ultima_palabra

#6183 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

dezurni_ucenik wrote:djecak sa sibicama i dalje zivi u nekom svom svijetu gdje misli da su svi ocarani pink tv i farmom :lol: i da se "svi satro groze a gledaju" :lol:
A valjda mu je tako lakše :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#6184 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Kad smo vec kod nekontanja, a eto aktuelna prica....fakat ne kontam da neko moze iz dana u dan gledati budale koje se skupe da bi se svadjale, guzile, tukle, pricale gluposti....je li zivot postao toliko minoran da se provodi buljeci u to nesto, nekakvog VB ili Farmu?!
JThomas

#6185 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

ultima_palabra wrote:
dezurni_ucenik wrote:djecak sa sibicama i dalje zivi u nekom svom svijetu gdje misli da su svi ocarani pink tv i farmom :lol: i da se "svi satro groze a gledaju" :lol:
A valjda mu je tako lakše :D
to su najgledanije i najkomercijalnije emisije na balkanu. svi nisu, ali nema ih toliko što ljudi ne gledaju.
sheilak

#6186 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

dezurni_ucenik wrote:
Krenuli mi oko 5 sati kuci jer je vec poceo svirati neko lokalni ne sjecam se ko je bio i izadjemo na gornji ulaz zetre prema stadionu
Posto je auto bilo nize na parkingu krenemo uz zetru pa na cemo preci tamo gdje ima izlaz s parkinga
On na sredini sjedio na onom zidicu sa ona 2 metalna kofera gdje su ploce i te stvari
Pridjemo da cestitamo fazoni jer smo kontali sad ce neko doci po njega i ode
Pricali smo nekih 10-ak minuta i onda ga pita jaran kao sta ceka kaze prevoz do hotela al nema nikoga
Mi se ponudimo on prihvati
Otisao jaran po auto ubacili kofere te u gepek ja nazad i on suvozac
Dosli do holideja on nam se zahvalio i dao njemu plocu sa potpisom
To je jedina istina o njemu sto se tice prevoza zetra holidej
Sta se desavalo prije i poslije toga ne znam (r)
ultima_palabra

#6187 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Kad smo vec kod nekontanja, a eto aktuelna prica....fakat ne kontam da neko moze iz dana u dan gledati budale koje se skupe da bi se svadjale, guzile, tukle, pricale gluposti....je li zivot postao toliko minoran da se provodi buljeci u to nesto, nekakvog VB ili Farmu?!
Manjak posla, para i obrazovanja, a višak vremena... i dobiješ to.
Pirija

#6188 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Pirija »

Industrialyzer wrote:
sheilak wrote:
Industrialyzer wrote:Kad se vec prica o tim partijima po Sarajevu da i ja kazem nesto posto imam nesto malo iskustva :D U zadnjih 10-15 godina citava kultura rejva je u opadanju jer je ta muzika dosla do te tacke da postane komerc i da je svi slusaju, odmah tu dolazi do razvodnjavanja (kao prica sa rockom deceniju prije). Trenutno su hit tech i deep house lagane trake dok techno i minimal vise nisu ni nalik onome sto su nekad bili. Velika imena su se prodala, a novih underground imena koji bi mogli naslijediti Hawtina, Millsa itd. jednostavno nema. U Sarajevu je bilo najbolje kad su dolazili Umek, Aquaviva, Varela, Liebing, Francis, Futura je bila odlicna ali sam bio premlad. Sto se tice regiona, tu itekako zaostajemo. Prodigy, Zabiela, Prydz, Carola, Hawtin, Mills itd. su imena koja jednostavno nikad nece doci ovdje i to je cinjenica, dok su u Srbiji i Hr redovni. Ali eto, u domu mladih je Sam Paganini iz Drumcode ovih dana pa ko voli dobar techno uzivace ;-)

Da ne bude offtopic, nikako ne kontam pretjerano sminkanje, stikle, staticare i gomilu blicevana gore spomenutim partijima :mrgreen:
pa mills ti je bio u sarajevu ima najmanje 10 godina bio u bkc-u (r)

ps. evo dovoljno je pogledati sta se sve naziva partijem
http://www.ekskluziva.ba/NAJVECI-PARTY- ... 48046.html
i onda kaze kofa isfuralo
normalno da ce isfurati
ja ne kontam kako nema ni jedno mjesto u gradu koje bi priredjivalo nesto kao sto su ranije bili partiji jer vjerujem da bi bilo raje koja bi dolazila bar da se prisjeti tog perioda 98-03
i sto se tice future bio na svim futurama od prve u skenderiji preko vase sarajke do zadnje skenderije
Bio je u Hawtin i tad je Sarajevo stavio na svoju crnu listu gradova gdje vise nece doci :)

Rave kultura je umrla i ostaje samo nostalgija za tim vremenom. Da ne pricam o tome da mi nemam adekvatan prostor za ozbiljan party.

da se ne lazemo ARI AKA PRODAVNICA ZVUKA je izrado sve jednog izvodjaca i zbog njega nece vise niko da dodje u sarajevo....
sheilak

#6189 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

Ja znam da je libingu jedne prilike dok je bio ovdje ukrao ploce
Vjerovatno je jos bilo toga al za ovaj jedan put znam sigurno (r)
Raigor Stonehoof

#6190 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

http://wundergroundmusic.com/david-guet ... ire-set-2/

i onda kaze ono "muzicar" :lol: ono nesto "svira" :lol:
sunceKOtepsija

#6191 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

palestinka wrote:
sunceKOtepsija wrote:
palestinka wrote: Znači volíš pričati sam/sama 'sa sobom' u javnosti:-D šta ću, popularno, ali ne kontam. A kaputi jesu zvonili, ali svima.
Ironično ili ne, zanimljiva ideja da ljudi hodaju s upaljenim znakom kao taxi kad je zauzet ili ugašenim kad nije:-D...u principu, najviše mi smeta što je 'bežični' razgovor puno glasniji, a ne zanimaju me fragmenti nečíjeg zivota.Kad pričas s telefonom na uhu, svi pričaju tiše. No, kao što rekoh, popularno, bez sumnje, a ja ne kontam. U duhu naslova teme.
navodno svi malo glasnije pricaju na teelefon, jer ne vide osobu, pa kontqaju da trebaju pricat malo glasnije :D
Industrialyzer

#6192 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Industrialyzer »

Raigor Stonehoof wrote:http://wundergroundmusic.com/david-guet ... ire-set-2/

wunderground je beton stranica :lol: bio je jednom naslov kao tech house dj kasnio sa nastupom jer nije znao hoce li baciti šalu na lijevu ili desnu stranu :lol:

Prodavnica zvuka je ludilo, Ari zajebo koga je stigao
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6193 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Glede nekontanja uspjeha reality programa, ima do toga sto je ultima naveo, ali i do cinjenice da ljudi iskonski vole kopati tudji prljavi ves.
Dr Kova

#6194 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

:lol: :lol: i meni je to uvijek bilo smiješno kad neko kaže DJ svira... Ne svira paša, nego pušta i mixa.. a muzičari sviraju :thumbup:
sheilak

#6195 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

Buckethead wrote:

:lol: :lol: i meni je to uvijek bilo smiješno kad neko kaže DJ svira... Ne svira paša, nego pušta i mixa.. a muzičari sviraju :thumbup:
To je najvise zbog prihvatanja engleskog jezika i prevoda
Let the music play pusti nek muzika svira
Dj play that song pritisni play i pusti pjesmu
I tako te stvari (r)
Pirija

#6196 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Pirija »

sheilak wrote:Ja znam da je libingu jedne prilike dok je bio ovdje ukrao ploce
Vjerovatno je jos bilo toga al za ovaj jedan put znam sigurno (r)

sve jednom DJ-u koji je ikad bio u Sarajevu su krali ploce...
ne samo Ari nego i ostali "organizatori"

i sta da ljudi misle o nama nego da smo najgori klosari na planti...
Pirija

#6197 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Pirija »

Buckethead wrote:

ma sta moj ti :)

dezurni_ucenik

#6198 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

sheilak wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Krenuli mi oko 5 sati kuci jer je vec poceo svirati neko lokalni ne sjecam se ko je bio i izadjemo na gornji ulaz zetre prema stadionu
Posto je auto bilo nize na parkingu krenemo uz zetru pa na cemo preci tamo gdje ima izlaz s parkinga
On na sredini sjedio na onom zidicu sa ona 2 metalna kofera gdje su ploce i te stvari
Pricali smo nekih 10-ak minuta i onda ga pita jaran kao sta ceka kaze prevoz do hotela al nema nikoga
ja cuo neke druge price, ali haj nebitno, vrlo vjerovatno da su bile izmisljene.
sheilak

#6199 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

dezurni_ucenik wrote:
sheilak wrote:
dezurni_ucenik wrote:
ja cuo neke druge price, ali haj nebitno, vrlo vjerovatno da su bile izmisljene.
Ovo je znaci jedina istina sto se tice njegovog prebacivanja od zetre do hotela kao sto rekoh sta se prije i kasnije desavalo ne znam i ne mogu pricati niti izmisljati a volio bih cuti sta si cuo (r)
Last edited by sheilak on 16/12/2015 16:00, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#6200 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

DJ ne svira vec pusta muziku, sad to sto se Guetta nafurao da je muzicar, to je vec stvar informativnog razgovora kod psihijatra.
Post Reply