dodas PDV i to ti je to, mozda i skupljeAmar_Chulle_Custic wrote:
Oprostit ćeš mom intelektu, ali je svejedno skuplje za 3,50 KM..
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- art vandeley
#6176 Re: Poplave u cijeloj BiH
- guber90
#6177 Re: Poplave u cijeloj BiH
5 Litarakakavdanakneiskustvu wrote:guber90 wrote:U Tuzli se cijena kretala od 1 KM do 1.20 KM u ovisnosti od proizvodjaca.kakavdanakneiskustvu wrote:koja je otprilike cijena flaširane vode bila prije poplava?
litar?
- Havatar
#6178 Re: Poplave u cijeloj BiH
racionalista wrote:Nisu sve cijene brašna iste. Sve zavisi od kvaliteta obrade, idući put uporedite npr. Zlatni puder sa nekim drugim pa će te vidjeti da cijena varira i do 100%
Izgleda da neki ovdje nikad materi brašna za jufke nisu kupili
-
vnm
#6179 Re: Poplave u cijeloj BiH
evo posto vidim da i dalje volite da pametujete. fino otvorite konzumovu stranicu za online shopping, odaberete neki grad, ja sam odabrao sarajevo, odete na brasno, vidite da to brasno kod njih u sarajevu kosta preko 37KM.
imate li pametnijeg posla umjesto da trosite energiju na pametovanje. najgore je sto niste u pravu...
imate li pametnijeg posla umjesto da trosite energiju na pametovanje. najgore je sto niste u pravu...
Last edited by vnm on 18/05/2014 19:43, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#6180 Re: Poplave u cijeloj BiH
E ne znam ali ako saznam u toku noci javim ovdje .. Imas grupu ovu na fb.u tu se sa masinstva organizuju moguce da ce i tu pisatiCasual's wrote:Mozes kako saznati gdje se ide,i koliko autobusa ? Radim za hedan portal,pa da se info prenese..Mustang1 wrote:Iz Zenice idu autobusi svako jutro u 9 sati ispred shoppinga .. Gdje idu ne znam ali idu negdje gdje treba pomoci
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
https://www.facebook.com/groups/268836179955145/
-
kakavdanakneiskustvu
#6181 Re: Poplave u cijeloj BiH
5 Litaraguber90 wrote:guber90 wrote:U Tuzli se cijena kretala od 1 KM do 1.20 KM u ovisnosti od proizvodjaca.kakavdanakneiskustvu wrote:koja je otprilike cijena flaširane vode bila prije poplava?
litar?
ok
- seoBIH
#6182 Re: Poplave u cijeloj BiH
Spasili utopljenika u zadnji tren
- raskopusa
#6183 Re: Poplave u cijeloj BiH
skuplja jeftine poene.Mustang1 wrote:Predsjednik ŽELJKO KOMŠIĆ primio je nekoliko unesrećenih porodica u svoj stan. Također, do kraja mandata se odrekao svih primanja kako bi pomogao ljudima. Kako doznajemo, jučer je financirao nekoliko kamiona pomoći,
sto ne uradi nesto da prodju ovi kamioni.
http://drmaj.ba/hitno-pomozite-da-pomoc ... ustaju-ih/
-
Amar_Chulle_Custic
#6184 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nema potrebe za drskost i arogantnost, ljudi su pogriješili u navedenom primjeru...Bože moj, ali cijene su rasle i prijavljivane- to niko nije izmislio.vnm wrote:evo posto vidim da i dalje volite da pametujete. fino otvorite konzumovu stranicu za online shopping, odaberete neki grad, ja sam odabrao sarajevo, odete na brasno, vidite da to brasno kod njih u sarajevu kosta preko 37KM.
Ne razumijem ove ljude što sve shvataju kao napad na sebe, i potrebu za nekim drskim odgovorima samo kako bi se dokazalo da je neko drugi pogriješio. Svašta, nije ni čudo što su ljudi takvi kakvi su -.-
- tataćusak
#6185 Re: Poplave u cijeloj BiH
Izgleda da uz pomoć treba slati i ljude koji će je ćuvati
Spominjemo ove negativce a puna država JUNAKA, svaka čast svima koji su otišli da pomognu, treba svima orden dati. BRAVO ZA JUNAKE VELIKOG SRCA
Spominjemo ove negativce a puna država JUNAKA, svaka čast svima koji su otišli da pomognu, treba svima orden dati. BRAVO ZA JUNAKE VELIKOG SRCA
-
kakavdanakneiskustvu
#6186 Re: Poplave u cijeloj BiH
U slučaju da policija ne stigne reagovati na vaše prijave zloupotrebe hrane, pića i ostalih stvar (kada su ljudi dali sebi pardona da prodaju nemoćnim) Vlada Federacije BiH je dala svoj DIREKTAN broj gdje će biti dežurni koji će primati prijave takve vrste zloupotrebe: 033/212-602. Naravno, nemojte vi ovaj broj zloupotrijebiti za ličnu zezanciju i ubijanje dosade."
-
todd_smith
#6187 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma ne govorim ti licno. Nego svi navalili ovih dana da samo izbacuju stvari za lajkove i "
" na internetu. Nisu nista bolji od politicara koji skupljaju jefitne bodove.
Evo najbolji primjer odnosno najgori, samo jutros sto se desilo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zavidovi ... /140518090
Papak laze medijama i stvara konfuziju, dok osobe iz GSSa koje su u Zavidovicima trenutno javljaju da nema ni 20 volontera, a ovaj spominje 80 i znaci ljudi iz GSSa direktno demantuju njegove tvrdnje.
Tim glupim potezom je sprijecio i zaustavio dosta donacija jer raja odmah odustane i konta "Necu, vidis kakva su govna, ne treba im znaci."
Svi mi imamo odgovornost, od novinara do politcara pa i do ovdje forumasa koji iznose informacije i slike.
Evo najbolji primjer odnosno najgori, samo jutros sto se desilo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zavidovi ... /140518090
Papak laze medijama i stvara konfuziju, dok osobe iz GSSa koje su u Zavidovicima trenutno javljaju da nema ni 20 volontera, a ovaj spominje 80 i znaci ljudi iz GSSa direktno demantuju njegove tvrdnje.
Tim glupim potezom je sprijecio i zaustavio dosta donacija jer raja odmah odustane i konta "Necu, vidis kakva su govna, ne treba im znaci."
Svi mi imamo odgovornost, od novinara do politcara pa i do ovdje forumasa koji iznose informacije i slike.
Last edited by todd_smith on 18/05/2014 19:52, edited 2 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#6188 Re: Poplave u cijeloj BiH
Herr Flick wrote:Pa da,mora voda negdje oticikakavdanakneiskustvu wrote:
ti to ozbiljno?
pa ko je uspio to minirati kad je sve bilo potopljeno?
- Fantassin
#6189 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prestanite kukati nego nastavljaj i brze lopatom masiBoskero wrote:Sinoc oko 21:30 dva puna busa Tuzlaka su se uputila u Orašje da brane Posavinu od poplava.
Cjelu noc od nekih 22:55h do 5h ujutro smo punili vrece, bez prestanka. Jedina nam je pauza bila kad smo cekali nove traktore ili kamione da nam dovuku i istresu novi pijesak kako bih punili nove vrece za nasip. Bez spavanja i bez odmora odmah ujutro pocinjemo utovarati vrece na bagere, kamione, traktore. Nakon što je to završeno otišli smo i na mjesta gdje se prave nasipi na magistralnom putu Tuzla- Orašje. I tu su momci izvršavali svoj zadatak jebitacno bez kašnjenja, ja sam u 15 h otišao za Tuzlu a tamo je ostalo još 20-tak Tuzlaka. I da ona "zvijezda" Hecimovic je glupan i pica na kvadrat, ljudi utovaraju vrece na traktore i kamione, ljudi crkvaju dizuci i bacajuci na kamione te vrece pune pijeska. Debilana se ljulja na ljulji dva metra udaljenoj od ljudi koji bukvalno crkavaju da to sve natovare.. Totalno umišljen, glup, kukavica i feminizirani muškarac. Evo par klipova koje sam snimio u busu i nakon završetka punjenja vreca za nasip. Zaista je teško slomiš se sav, umoriš se,a li jednostavno imas morala i volje kad znaš zašto to sve radiš.
JEDNA SI JEDINA.
Spremne vrece za nasip.
free image host
- daxon
#6190 Re: Poplave u cijeloj BiH
Smo da još jednom ovom genijalcu dokažem koliko znači izgovorena riječ veličine poput Đokovića.julisiz es grant wrote:Woow, big fuckin' deal.daxon wrote:Ljudina, svaka mu čast!
Sa teniskog turnira u Rimu, Đoković i Zimonić
Inače, Đokovićeva današnja izjava nakon meča sa Milošem Raonićem u tri seta, Đoković je istakao da je u Srbiji u pitanju "poplava biblijskih razmera", a onda dodao:"Moram to da istaknem, svuda i uvek kada je to moguće, jer glavni međunarodni mediji kao što su CNN i BBC potcenjuju u svojim izveštajima veličinu onoga što se dešava u Srbiji i Bosni. Ovo je jedna od najgorih poplava ikada viđenih, mnogi gradovi su evakuisani, pola moje zemlje možda neće imati struju... To mora da se pokaže svetu, potrebna nam je pomoć"
Nakon Đokovićeve kritike upućene najvećim svjetskim medijskim kućama, a zbog neizvještavanja o katastrofi koja je pogodila BiH i Srbiju, danas svi oni izvještavaju o tome, a među prvima BBC.
Članak:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466193 ... na-Balkanu
Koliko je ovo važno, govori i činjenica da svi vrlo dobro znamo, bar što se tiče zapada, da ono što ne objavi CNN i BBC, nije se ni desilo.
-
RLewis
#6191 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo i papa spomenuo poplave kod nas
Sent from my L920 Tapatalk
Sent from my L920 Tapatalk
-
Boskero
#6192 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:21, edited 1 time in total.
- In_side
#6193 Re: Poplave u cijeloj BiH
Oslo, Norveska na vjestima su poplave u Srbiji i Bosni , Crveni Krst je do sada skupio cc 20.000,00 eura sa imenima ljudi koji su donirali.
http://minaksjon.rodekors.no/roede-kors ... M.facebook
http://minaksjon.rodekors.no/roede-kors ... M.facebook
Last edited by In_side on 18/05/2014 20:01, edited 1 time in total.
- seoBIH
#6194 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nema, jer ima dobar backgroundwannabe_ultra wrote:ima l' ko tom macku iz zavidovica da se najebe majke, u ovakvoj situaciji bavi se tim stvarima konjina
- @mba
#6195 Re: Poplave u cijeloj BiH
ZPP wrote:Gledam sad BN vijesti, uzivo javljanja iz Samca, Doboja, Bijeljine,.. prilog o poplavama u srbiji.... o poplavama u Maglaju, Olovu i drugim gradovima u FBiH ni rijeci, kao da se nista nije desilo![]()
Je li moguce da su i u ovakvim situacijama toliki fasisti
a poslije obavezno vijesti iz atine i moskve kako i sta se tamo radi!!!
a nasi krajisnici u doboj camcima da izvlace nejac!
-
todd_smith
#6196 Re: Poplave u cijeloj BiH
Korisnije je da se siri vise informacija da ko zeli/ima da donira sta neka ide u Centar za Majke u Zavidovicima. Ima i kontakt osoba/broj Adnana na 061-433-283. Ljudi iz GSSa tu preuzimaju i sire donacije dalje.wannabe_ultra wrote:ima l' ko tom macku iz zavidovica da se najebe majke, u ovakvoj situaciji bavi se tim stvarima konjina
- Hajlac
#6197 Re: Poplave u cijeloj BiH
Je li taj isti Nijaz Mačak - inspektor u ZE-DO ?123456789 wrote:Nema, jer ima dobar backgroundwannabe_ultra wrote:ima l' ko tom macku iz zavidovica da se najebe majke, u ovakvoj situaciji bavi se tim stvarima konjinaRadi tako godinama!
Ono kad Indijac/Mittal nedjeljom truje Rijeku Bosnu i zrak a inspekcija se češe?
- MOSALJOZE
#6198 Re: Poplave u cijeloj BiH

Manijaci u Janji
Raja bez uvrede,ali od presipanja iz šupljeg u prazno na forumu nema ništa.Ok razumijem neko ne moze,neko nije sposoban,ali dajte svaki čovjek je bitan
-
sgunited
#6199 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jucer smo nosili upravo tu u Zavidovice, jer su nas poslali tamo. Uglavnom svi ti volonteri kao i neki mjestani sa kojima smo pricali su rekli sve najgore o tom covjeku, jednostavno da neda apsolutno nista da se uradi bez njegovog znanja a situacija ej takva da se brzo mora reagovati a plus se pojavila ta informacija da uzima stvari sto me nebi cudilo. Vozite na druga mejsta u tom gradu
- Hercegoviina