Demokratska fronta Željko Komšić
- Styling
#6176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovi naši iz establišmenta sve vjernik do vjernika. Vjeruju samo u pare i ličnu korist.
- harač
#6177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
shiljak wrote:Ispada da u državi u kojoj su vjernici 100% nema policije.
- shiljak
#6178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa moguće je da neko kao sda zapošljava neke preko veze, kontaju svog druga zaposlit, zašto da ne.. i oni ne vide gdje je tu problem.. kao i kad nekog štite da ne ode u zatvor, gdje ćeš njeg u zatvor
Navikli, prije rata bilo drugačije, pa i sad gledaju kako da pomognu nekom, samo eto što sad to šteti državi 
- madner
#6179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ne prijetim tajno, javno cu ti reci da si retardiran ako bi to bilo neophodno.antimobbing wrote:@madnerumadner wrote: To je produkt moje superiorne inteligencije,
Napisao bih ti sada jednu psiho-analizu na osnovu ove tvoje rečeniceali se bojim da to nećeš shvatiti kao dobronamjerno i da ćeš mi poslati prijetnje na pp
, kao što su to do sada već uradili mnogi SDAuhljepčić-jurišnici.
- shiljak
#6180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
evo jedna svježa informacija
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-po-k ... /131022060
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-po-k ... /131022060
- shiljak
#6181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo ga bgm, isto kao da je mene citirao 
„U BiH se treba poštovati Ustav i zakon. Ne može biti pusti ga naš je. Ma šta naš je, nije moj ko krade i ne poštuje zakon, taj nije moj“ - kazuje Komšić.
http://www.javno.ba/bih/komi-za-pola-ka ... etaka.html
https://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH
„U BiH se treba poštovati Ustav i zakon. Ne može biti pusti ga naš je. Ma šta naš je, nije moj ko krade i ne poštuje zakon, taj nije moj“ - kazuje Komšić.
http://www.javno.ba/bih/komi-za-pola-ka ... etaka.html
https://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što poistovjećujete Bliski istok sa vjerom? Jedan Islamski mislilac je rekao ''Bio sam na Istoku i vidio sam dosta muslimana, a malo vjere i bio sam na Zapadu gdje sam vidio malo muslimana, a puno vjere''. Vjera je tamo gdje je socijalna pravda i vladavina prava.harač wrote:shiljak wrote:Ispada da u državi u kojoj su vjernici 100% nema policije.upravo su ova bliskoistočna društva sa statistički najviše vjernika među najkorumpiranijim i razvratnijim društvima danas, za razliku od nevjerničkih sodoma i gomora tipa češke republike
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pitao sam jednog učenog čovjeka kada sam bio mlad kao i vi ''Kako vjernik može ukrasti?'', a on mi je odgovorio ''Pravi vjernik ne krade'', ako razumiješ što sam napisao.shiljak wrote:To su činjenice. Sad da li će ovo što ti govoriš pomoći navedenom problemu - hoće 1%. Nema ništa dok neko, kao DF, kaže ja ću da prijavim svakog ko ne radi svoj posao (mislim u toj stranci, kao prvo, a iz tog i na sve ostalo).
Ova zadnja rečenica je baš detinjsta. Ispada da u državi u kojoj su vjernici 100% nema policije.
- shiljak
#6184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Polupo si ti lončiće
O onome što si govorio, mobbing itd.. i šta će se desit kad to nešto uvedu po tvom? Ništa. I sad imamo policiju koja bi trebala da privodi lopove pa ih ne privodi. Isto će biti i sa tim, već je 80% korupcija, nema ko da prijavi, a taj ko prijavi prijavljuje nekome ko je već korumpiran..
Ovo tvoje bi pomoglo da je trenutno nizak postotak korupcije, pa bi možda i bilo od koristi.
Je li tebi jasno da svakodnevno javno se iznosi ko je šta ukrao, i samo se na tome završi? Znači mogo je ko god nešto da uradi u vezi toga, ali nije niko, odnosno jes neko ali je zapeo odma na početku..
Ovo tvoje bi pomoglo da je trenutno nizak postotak korupcije, pa bi možda i bilo od koristi.
Je li tebi jasno da svakodnevno javno se iznosi ko je šta ukrao, i samo se na tome završi? Znači mogo je ko god nešto da uradi u vezi toga, ali nije niko, odnosno jes neko ali je zapeo odma na početku..
- Corto Maltese
#6185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zastupaš tezu da, što je manje muslimana, to je veća socijalna pravda?antimobbing wrote:Što poistovjećujete Bliski istok sa vjerom? Jedan Islamski mislilac je rekao ''Bio sam na Istoku i vidio sam dosta muslimana, a malo vjere i bio sam na Zapadu gdje sam vidio malo muslimana, a puno vjere''. Vjera je tamo gdje je socijalna pravda i vladavina prava.harač wrote:shiljak wrote:Ispada da u državi u kojoj su vjernici 100% nema policije.upravo su ova bliskoistočna društva sa statistički najviše vjernika među najkorumpiranijim i razvratnijim društvima danas, za razliku od nevjerničkih sodoma i gomora tipa češke republike
- Styling
#6186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto misliš dana Bliskom Istoku nema socijalne pravde? Šerijatski zakon koji vlada u tim državama je jedan od najpravednijih zakona. Niko ko živi tamo a s kim sam imala kontakte se ne žali na sistem. Njima njihovi emiri za svaki bajram po nešto poklone. Za njih rade stranci a oni ubiru plodove rada.antimobbing wrote:Što poistovjećujete Bliski istok sa vjerom? Jedan Islamski mislilac je rekao ''Bio sam na Istoku i vidio sam dosta muslimana, a malo vjere i bio sam na Zapadu gdje sam vidio malo muslimana, a puno vjere''. Vjera je tamo gdje je socijalna pravda i vladavina prava.harač wrote:shiljak wrote:Ispada da u državi u kojoj su vjernici 100% nema policije.upravo su ova bliskoistočna društva sa statistički najviše vjernika među najkorumpiranijim i razvratnijim društvima danas, za razliku od nevjerničkih sodoma i gomora tipa češke republike
- MuaDib
#6187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jadna majko pretrgoše se da narodu ugode. Pusti ti šta na papiru piše, već pogledaj stvarnost, pa ćeš vidjeti da kakav je tamo diproporcija između bogatih i siromašnih. To o poklonima, neću ni komentarisati. A stranu radnu snagu tretiraju ko roblje(onako baš vjerski) i to je uvoze da ne bi svom narodu dali pare i posao, da bude i dalje jadni i bijedni. E takvu viziju Bosne imaju i neki naši lideri.Styling wrote: Zašto misliš dana Bliskom Istoku nema socijalne pravde? Šerijatski zakon koji vlada u tim državama je jedan od najpravednijih zakona. Niko ko živi tamo a s kim sam imala kontakte se ne žali na sistem. Njima njihovi emiri za svaki bajram po nešto poklone. Za njih rade stranci a oni ubiru plodove rada.
- Styling
#6188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da griješiš. Nisu svi istog socijalnog statusa ali da imaju fukare, nemaju. Bila sam dva puta u Dubaiju i mogu ti reći da su Arapi i malo polijen narod. Niko ih i ne tjera da rade i oni to neće. Zato stranci i dolaze da rade. Obzirom koliko se para ulaže u infrastrukturu svaki Arap bi da hoće imao dobro plaćen posao, ali ne mora jer može lagodno da živi i ovako.MuaDib wrote:Jadna majko pretrgoše se da narodu ugode. Pusti ti šta na papiru piše, već pogledaj stvarnost, pa ćeš vidjeti da kakav je tamo diproporcija između bogatih i siromašnih. To o poklonima, neću ni komentarisati. A stranu radnu snagu tretiraju ko roblje(onako baš vjerski) i to je uvoze da ne bi svom narodu dali pare i posao, da bude i dalje jadni i bijedni. E takvu viziju Bosne imaju i neki naši lideri.Styling wrote: Zašto misliš dana Bliskom Istoku nema socijalne pravde? Šerijatski zakon koji vlada u tim državama je jedan od najpravednijih zakona. Niko ko živi tamo a s kim sam imala kontakte se ne žali na sistem. Njima njihovi emiri za svaki bajram po nešto poklone. Za njih rade stranci a oni ubiru plodove rada.
- Shahab
#6189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaista zanimljiva razmišljanja Lagumdžijinih idolopoklonika, i nekoga ko pretenduje da sebe projecira kao modernog evropskog socijaldemokratu. Dakle imamo još jednog suizvođača na realizaciji projekta bliskoistočne BiH, a to je crvena buržuazija iz SDP-a. Dakle društvena segregacija, gdje će na jednoj strani biti superbogata i pokvarena oligarhija koju će činiti pripadnici SDA i SDP koruptokracije, i na drugoj strani isprepadana i zatucana fukara, kojoj će za ramazan podijeliti po kilogram hurmi, a crvena frakcija korupcije, za 1 maj po tanjir graha.Styling wrote:
Zašto misliš dana Bliskom Istoku nema socijalne pravde? Šerijatski zakon koji vlada u tim državama je jedan od najpravednijih zakona. Niko ko živi tamo a s kim sam imala kontakte se ne žali na sistem. Njima njihovi emiri za svaki bajram po nešto poklone. Za njih rade stranci a oni ubiru plodove rada.
Last edited by Shahab on 23/10/2013 09:12, edited 1 time in total.
- Styling
#6190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O čemu ti to? Hajde sad ponovo sve ovo svojim riječima da te narod može razumjeti.Shahab wrote:Zaista zanimljiva razmišljanja Lagumdžijinih idolopoklonika, i nekoga ko pretenduje da sebe projecira kao modernog evropskog socijaldemokratu. Dakle imamo još jednog suizvođača na realizaciji projekta bliskoistočne BiH, a to je crvena buržuazija iz SDP-a. Dakle superbogata i pokvarena oligarhija koju će činiti pripadnici SDA i SDP koruptokracije, i isprepadana fukara, kojoj će za ramazan podijeliti po kilogram hurmi, a crvena frakcija korupcije, za 1 maj po tanjir graha.Styling wrote:
Zašto misliš dana Bliskom Istoku nema socijalne pravde? Šerijatski zakon koji vlada u tim državama je jedan od najpravednijih zakona. Niko ko živi tamo a s kim sam imala kontakte se ne žali na sistem. Njima njihovi emiri za svaki bajram po nešto poklone. Za njih rade stranci a oni ubiru plodove rada.
- ultima_palabra
#6191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To i jesu dva brata blizanca korumpirane politike u Sadakistanu... što bi Cerić rekao: "svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila"Shahab wrote:Zaista zanimljiva razmišljanja Lagumdžijinih idolopoklonika, i nekoga ko pretenduje da sebe projecira kao modernog evropskog socijaldemokratu. Dakle imamo još jednog suizvođača na realizaciji projekta bliskoistočne BiH, a to je crvena buržuazija iz SDP-a. Dakle superbogata i pokvarena oligarhija koju će činiti pripadnici SDA i SDP koruptokracije, i isprepadana fukara, kojoj će za ramazan podijeliti po kilogram hurmi, a crvena frakcija korupcije, za 1 maj po tanjir graha.Styling wrote:
- antimobbing
#6192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Normalni ljudi na zapadu kada im nešto novo predložiš što bi im unaprijedilo poslovanje sjednu, razgovaraju i sa tim čovjekom naprave zajedničku analizu. Tako rade normalni ljudi. Kod nas kada nešto predložiš što je veoma lako izvesti na terenu gledaju te kao da si pao sa Marsa kao što su mene gledali u DF-u. Zanimljivo, ovo što si ti napisao isto su mi rekli ljudi iz DF-a kojima sam predložio što da urade kako bi bili drugačiji od ostalih. Za pola sata koliko sam razgovarao sa njima, pokazali su toliki stepen nerazumijevanja, neznanja i nekompetencije da je to za nepovjerovati.shiljak wrote:Polupo si ti lončićeO onome što si govorio, mobbing itd.. i šta će se desit kad to nešto uvedu po tvom? Ništa. I sad imamo policiju koja bi trebala da privodi lopove pa ih ne privodi. Isto će biti i sa tim, već je 80% korupcija, nema ko da prijavi, a taj ko prijavi prijavljuje nekome ko je već korumpiran..
Last edited by antimobbing on 23/10/2013 09:21, edited 1 time in total.
- antimobbing
#6193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj da ti bude teško, pročitaj ponovo šta sam napisao.Corto Maltese wrote: Zastupaš tezu da, što je manje muslimana, to je veća socijalna pravda?
antimobbing wrote:Jedan Islamski mislilac je rekao ''Bio sam na Istoku i vidio sam dosta muslimana, a malo vjere i bio sam na Zapadu gdje sam vidio malo muslimana, a puno vjere''. Vjera je tamo gdje je socijalna pravda i vladavina prava.
- madner
#6194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da li je bilo i netrepeljivosti?antimobbing wrote:Normalni ljudi na zapadu kada im nešto novo predložiš što bi im unaprijedilo poslovanje sjednu, razgovaraju i sa tim čovjekom naprave zajedničku analizu. Tako rade normalni ljudi. Kod nas kada nešto predložiš što je veoma lako izvesti na terenu gledaju te kao da si pao sa Marsa kao što su mene gledali u DF-u. Zanimljivo, ovo što si ti napisao isto su mi rekli ljudi iz DF-a kojima sam predložio što da urade kako bi bili drugačiji od ostalih. Za pola sata koliko sam razgovarao sa njima, pokazali su toliki stepen nerazumijevanja, neznanja i nekompetencije da je to za ne povjerovati.shiljak wrote:Polupo si ti lončićeO onome što si govorio, mobbing itd.. i šta će se desit kad to nešto uvedu po tvom? Ništa. I sad imamo policiju koja bi trebala da privodi lopove pa ih ne privodi. Isto će biti i sa tim, već je 80% korupcija, nema ko da prijavi, a taj ko prijavi prijavljuje nekome ko je već korumpiran..
- antimobbing
#6195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije, samo sam se nasmijao i izašao sa sastanka. 
- ultima_palabra
#6196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ako im je počeo onu priču o psihopatama i doktoru koji ima sva rješenja, onda se nimalo ne čudim 
- madner
#6197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svaka im cast, nasli su ljude sa strpljenjem i razumjevanjem.
- Corto Maltese
#6198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pročitao opet, i došao do istog zaključka. Ovdje jasno piše da što manje muslimana vidiš, vidjećeš više socijalne pravde i vladavine prava.antimobbing wrote:Nemoj da ti bude teško, pročitaj ponovo šta sam napisao.Corto Maltese wrote: Zastupaš tezu da, što je manje muslimana, to je veća socijalna pravda?
antimobbing wrote:Jedan Islamski mislilac je rekao ''Bio sam na Istoku i vidio sam dosta muslimana, a malo vjere i bio sam na Zapadu gdje sam vidio malo muslimana, a puno vjere''. Vjera je tamo gdje je socijalna pravda i vladavina prava.
Jesi li ti siguran da si shvatio značenje rečenice koju citiraš?
- Corto Maltese
#6199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj sistem je, svojevremeno, bio jako popularan na jugu Amerike, a onda je Abraham Lincoln rekao "Dosta, ropstvo mora pasti!"Styling wrote: Zašto misliš dana Bliskom Istoku nema socijalne pravde? Šerijatski zakon koji vlada u tim državama je jedan od najpravednijih zakona. Niko ko živi tamo a s kim sam imala kontakte se ne žali na sistem. Njima njihovi emiri za svaki bajram po nešto poklone. Za njih rade stranci a oni ubiru plodove rada.
- antimobbing
#6200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sasvim nebitno. Meni kada neko nešto predloži što nikada prije nisam čuo, sjednem sa čovjekom i razgovaram sve dok u potpunosti ne razumijem o čemu se radi. Nakon toga, taj prijedlog prihvatim ili odbacim ali nikog ne gledam sa predrasudama. Misli, to je praksa koja se svuda u svijetu provodi. Onaj ko je imao priliku da radi sa ljudima koji dolaze sa Zapada, mogli su primijeti kako oni svakoj novoj ideji i čovjeku pristupaju sasvim otvoreno bez ikakvih predrasuda za razliku od ljudi sa ovih prostora koji su samo razvili sposobnost plivanja (preživljavanja) u netransparentnoj i kriminalom kontaminiranoj vodi, bojeći se svake promjene. Definitivno, što se tiče DF-a mogu samo konstatirati iz svoga iskustva da se iz baze DF-a prema vrhu trenutno sasvim nekontrolirano generira identičan psiho-patološki ljudski resurs kao i u svim ostalim Strankama.ultima_palabra wrote:Pa ako im je počeo onu priču o psihopatama i doktoru koji ima sva rješenja, onda se nimalo ne čudim