Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
azdralovic

#6176 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

Mamma Mia! wrote: 26/10/2023 01:24 Isplata nešto gotovine sa tekućeg računa u nekoj stranoj valuti, zaračunavaju li proviziju? Ili je to u pet deka kao i kod razmjene gotovine?
A 2.2.2.2. isplata deviza s računa u drugoj valuti (izuzev valute EUR) 1% od iznosa, min. 3,00 KM, kupoprodajni tečaj za efektivu
A 2.2.2.6. isplata EUR/BAM sredstava s računa u drugoj valuti i obratno 1 % od iznosa, za konverzije za trans. EUR po srednjem tečaju; za konverzije u
ostalim valutama (izuzev EUR) 1% od iznosa, min. 3,00 KM, kupoprodajni tečaj za efektivu
tap3ah75

#6177 Re: Unicredit banka, all about

Post by tap3ah75 »

Ovi stvarno ni su više normalni - kao striktno se drže nekih zakona i nekih pravila - kad njima odgovara.
Dječija štednja u pitanju - kad sam otvarao otvorili mi i u KM i u Eurima

Štednja je ona po viđenju - znači nije striktno oročena na neki period.
Prvo mi nedavno nisu dali da dignem više od hiljadu KM mjesečno - mislim nije mi trebao ni meni ni klincu novac - ali zjbano je kad misliš da imaš ušteđeno za djete a u stvari - ne možeš do para.
Pa onda odjednom - sad kao to može

Sad mi ne daju da položim eura na štednju - kao velika je cifra :D ... traže mi pisano porijeklo novca.
Ne priznaju da je ušteđevina ni porodična ni dječija - jer je u eurima.
Pa jebote da je neka cifra pa bi čovjek i kontao ali jebenih 1000 eura

I kad ih pitam koliko mogu položiti i u kojim vremenskim intervalima - ne smiju mi reći.

Ima li neko iskustva - može li žalba Agenciji za bankarstvo šta pomoći.
azdralovic

#6178 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

tap3ah75 wrote: 30/10/2023 14:22 Ovi stvarno ni su više normalni - kao striktno se drže nekih zakona i nekih pravila - kad njima odgovara.

Prvo mi nedavno nisu dali da dignem više od hiljadu KM mjesečno - mislim nije mi trebao ni meni ni klincu novac - ali zjbano je kad misliš da imaš ušteđeno za djete a u stvari - ne možeš do para.

Sad mi ne daju da položim eura na štednju - kao velika je cifra :D ... traže mi pisano porijeklo novca.

I kad ih pitam koliko mogu položiti i u kojim vremenskim intervalima - ne smiju mi reći.

polozis kod sebe i prebacis djeci :D

a zalba i banci sluzbenim kanalima (tipa preko forme na web stranici) i Agenciji moze pomoci
tap3ah75

#6179 Re: Unicredit banka, all about

Post by tap3ah75 »

Nemam elektronsko
A i da imam nemam devizni račun
Euri su u pitanju
Čitavih hebenih 1.000 eura
banjaluka078

#6180 Re: Unicredit banka, all about

Post by banjaluka078 »

tap3ah75 wrote: 30/10/2023 14:22 Ovi stvarno ni su više normalni - kao striktno se drže nekih zakona i nekih pravila - kad njima odgovara.

Dobro si ti prošao, da si u RS-u, morao bi ići u Centar za socijalni rad da ti odobre da podigneš svoje pare koje si stavio na štednju svojoj djeci. Jer, kažu, to višu nisu tvoje pare.

https://srpskainfo.com/roditelji-iznena ... -stednjom/
zgiba

#6181 Re: Unicredit banka, all about

Post by zgiba »

banjaluka078 wrote: 30/10/2023 15:09

Dobro si ti prošao, da si u RS-u, morao bi ići u Centar za socijalni rad da ti odobre da podigneš svoje pare koje si stavio na štednju svojoj djeci. Jer, kažu, to višu nisu tvoje pare.

To je i Unicredit jedno vrijeme trazila. Saglasnost Centra za socijalni rad da mozes raspolagati imovinom djeteta :shock: :shock:
tap3ah75

#6182 Re: Unicredit banka, all about

Post by tap3ah75 »

banjaluka078 wrote: 30/10/2023 15:09

Tražili su i to prije dvije godine
Ali kad sam otišao u Centar za Socijalni rad čovjek mi kaže da nisu normalni ... da nema on pojma o tome.
Onda odem ja do njih u banku i tražim neki obrazac koji da se popuni ... da odnesem u Centar - kažu nemamo mi takav obrazac.
Ali to su im zabranili - da ograničavaju - tako da toga nema više.
pinkman

#6183 Re: Unicredit banka, all about

Post by pinkman »

- Probaj u drugoj poslovnici poloziti, nije to sad veliki iznos

- Konvertuj u BAM i polozi na bankomatu

- Trosi za zivot (trgovina, gorivo...), a novac od plate prebacuj djetetu na stednju

- Ulozi prigovor https://www.unicredit.ba/ba/stanovnistv ... jenta.html pa ako ne bude imalo efekta ulozi zalbu Agenciji za bankarstvo FBIH jer stvarno nije veliki iznos u pitanju. Mozda si naletio na nekog novajliju pa se boji... :D
tap3ah75

#6184 Re: Unicredit banka, all about

Post by tap3ah75 »

@pinkman
Ma nije novajlija bio na šalteru
+ sam išao i do šefa poslovnice - pričao mi priče o pranju novca - stvarno nisu normalni.
Nemamo drugu poslovnicu .... malo smo mjesto i što je najgore - svi se znamo
:lol:
Poslao sam upit mejlom banci - pa ću vidjeti šta kažu.
Što mi je najsmješnije - ja donio 1000 oni na kraju "pristali" položiti 500 i kad ih pitam kad mogu doći položiti ostalo - ne smiju mi reći.
akcija007

#6185 Re: Unicredit banka, all about

Post by akcija007 »

U Sarajevu na devizni daju uplatu 1000 eur bez porijekla u mjesec dana. Sve preko.toga traze porijeklo. Mada nekima progledaju kroz prste .

Ma te djecije stednje se ne isplate , jer ako treba veca cifra za isplatu treba preko Centra za socijalni rad ici. Tako nesto.
tap3ah75

#6186 Re: Unicredit banka, all about

Post by tap3ah75 »

akcija007 wrote: 30/10/2023 19:17 Ma te djecije stednje se ne isplate , jer ako treba veca cifra za isplatu treba preko Centra za socijalni rad ici. Tako nesto.
Ukinuli su to traženje "potvrde" od Centra za socijalni rad
Ako sam dobro skontao - čak su im zabranili određivanje limita koliko možeš dignuti love.
Budalaština neviđena .... djete stavlja pare na štednju (koja nije oročena vremenski) i onda npr hoće ono da mu nešto kupiš i ne možeš.
Razumio bih to da imam dosije kod Centra i da sam od ranije poznat kao problematčan otac ali ovo ovako im je sranje
mc-twin

#6187 Re: Unicredit banka, all about

Post by mc-twin »

Sigurno je problem bio tj. sumnjivo jer su euri bili u pitanju. Jos si iz malog mjesta kako kazes i vjerovatno pretpostavljaju da je porijeklo novca nije odatle...
azdralovic

#6188 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

tap3ah75 wrote: 30/10/2023 16:42 @pinkman
Ma nije novajlija bio na šalteru
+ sam išao i do šefa poslovnice - pričao mi priče o pranju novca - stvarno nisu normalni.
Nemamo drugu poslovnicu .... malo smo mjesto i što je najgore - svi se znamo
Poslao sam upit mejlom banci - pa ću vidjeti šta kažu.
Što mi je najsmješnije - ja donio 1000 oni na kraju "pristali" položiti 500 i kad ih pitam kad mogu doći položiti ostalo - ne smiju mi reći.
polozi odmah sutra, sta ti mogu
Forsaken

#6189 Re: Unicredit banka, all about

Post by Forsaken »

neko mi rece 1000eura svaka 3 mjesece :-) nije provjeren info vec od kolege koji je imo isti issue .... nidje veze, vamo lopovi milione hladno dizu uzimaju kraju , nas jebu za 1000 eura ....
tap3ah75

#6190 Re: Unicredit banka, all about

Post by tap3ah75 »

Forsaken wrote: 31/10/2023 10:09 neko mi rece 1000eura svaka 3 mjesece :-) nije provjeren info vec od kolege koji je imo isti issue .... nidje veze, vamo lopovi milione hladno dizu uzimaju kraju , nas jebu za 1000 eura ....
Ma šta god da je - nek je pravilo i 10 eura mjesečno.
Ali šupci neće ni da mi kažu koliko moze i u kojim vremenskim intervalima.
Kao ne smiju mi reći jer to ja mogu zloupotrijebiti.
Hebo te pas - znači perem lovu preko dječije štednje i to čak 1000 evrića.

@azdralovic
Neće htjeti primiti sto posto
Ali sačekati ću dok vidim hoće li mi odgovoriti na melj.
Forsaken

#6191 Re: Unicredit banka, all about

Post by Forsaken »

tap3ah75 wrote: 31/10/2023 12:20
Forsaken wrote: 31/10/2023 10:09 neko mi rece 1000eura svaka 3 mjesece :-) nije provjeren info vec od kolege koji je imo isti issue .... nidje veze, vamo lopovi milione hladno dizu uzimaju kraju , nas jebu za 1000 eura ....
Ma šta god da je - nek je pravilo i 10 eura mjesečno.
Ali šupci neće ni da mi kažu koliko moze i u kojim vremenskim intervalima.
Kao ne smiju mi reći jer to ja mogu zloupotrijebiti.
Hebo te pas - znači perem lovu preko dječije štednje i to čak 1000 evrića.

@azdralovic
Neće htjeti primiti sto posto
Ali sačekati ću dok vidim hoće li mi odgovoriti na melj.
ja sam odustao zbog ovoga od unicredit djecije stednje. razmatram trenutno Raiffaisen djeciju stednju, cini mi se barem na papiru, puno bolja ... a inace sam korisnik unicredit banke vec 20ak godina, nisam imao nekih issues, osim eto sto su sad poceli peglat oko gluposti
Leopard_SA

#6192 Re: Unicredit banka, all about

Post by Leopard_SA »

Najnoviji u nizu debilizama s kojima se stanovnik BiH susrece u interakciji s UniCredit bankom je taj da novac uplacen na bankomatu nakon 19:30 nece biti na racunu do sljedeceg dana :lol:
Izgleda da i sistemi banke imaju radno vrijeme :run:
acer5101

#6193 Re: Unicredit banka, all about

Post by acer5101 »

Leopard_SA wrote: 01/11/2023 00:47 Najnoviji u nizu debilizama s kojima se stanovnik BiH susrece u interakciji s UniCredit bankom je taj da novac uplacen na bankomatu nakon 19:30 nece biti na racunu do sljedeceg dana :lol:
Izgleda da i sistemi banke imaju radno vrijeme :run:
Hahhahahaha, ne mogu da vjerujem. :D :D :D
fusion_ba

#6194 Re: Unicredit banka, all about

Post by fusion_ba »

Da, a ako uplatiš u petak veče čekaj do ponedeljka. :lol:
Leopard_SA

#6195 Re: Unicredit banka, all about

Post by Leopard_SA »

fusion_ba wrote: 01/11/2023 07:59 Da, a ako uplatiš u petak veče čekaj do ponedeljka. :lol:
Ja ba, i to je pisalo :lol:
Da nije smijesno, bilo bi zalosno
Isaiah4110

#6196 Re: Unicredit banka, all about

Post by Isaiah4110 »

Leopard_SA wrote: 01/11/2023 09:27
fusion_ba wrote: 01/11/2023 07:59 Da, a ako uplatiš u petak veče čekaj do ponedeljka. :lol:
Ja ba, i to je pisalo :lol:
Da nije smijesno, bilo bi zalosno
Ti navodi vise nisu tacni, prethodne dvije nedjelje sam uplacivao i uplata prosla nakon par minuta i jos jednom prije par mjeseci mi se desilo da je nedjeljom popodne prosla uplata i vise puta subotom...a sto se tice uplate poslije 19:30h, treba i to testirati...
kakavdanakneiskustvu

#6197 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li se navodno može putem m ba aplikacije dobiti potvrda o broju tekućeg računa u ovoj banci?
Del_Boy1

#6198 Re: Unicredit banka, all about

Post by Del_Boy1 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2023 20:25 je li se navodno može putem m ba aplikacije dobiti potvrda o broju tekućeg računa u ovoj banci?
Ne putem m-ba nego putem njihove web stranice.

https://www.unicredit.ba/ba/stanovnistv ... ml#potvrde
kakavdanakneiskustvu

#6199 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

Del_Boy1 wrote: 05/11/2023 20:29
kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2023 20:25 je li se navodno može putem m ba aplikacije dobiti potvrda o broju tekućeg računa u ovoj banci?
Ne putem m-ba nego putem njihove web stranice.

https://www.unicredit.ba/ba/stanovnistv ... ml#potvrde
hvala
Leopard_SA

#6200 Re: Unicredit banka, all about

Post by Leopard_SA »

Isaiah4110 wrote: 05/11/2023 18:27
Ti navodi vise nisu tacni, prethodne dvije nedjelje sam uplacivao i uplata prosla nakon par minuta i jos jednom prije par mjeseci mi se desilo da je nedjeljom popodne prosla uplata i vise puta subotom...a sto se tice uplate poslije 19:30h, treba i to testirati...
Eki nisu tacni. Dan kada sam napisao post je bio dan kada mi uplata nije prosla nakon 19:30 :lol:
Post Reply