RUSIJA

Post Reply
vivaldi

#6176 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:
vivaldi wrote:
Fudo387 wrote: Pocinjem da sumnjam u tvoje bizMis analize.
:lol: jebiga, priznaj da ti je bilo glupo pitanje pa cu ti halalit.
Pitanje je na mjestu neka stoji kako stoji, siguran sam da ces shvatiti zasto sam te to pitao, ako vec nisi. :D
jeste na mjestu, ali za onog bin salmana, a ne za vivaldija. nisam ja pokrenuo naftni rat. ja samo sipam za "cvaju" :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6177 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

vivaldi wrote:
jeste na mjestu, ali za onog bin salmana, a ne za vivaldija. nisam ja pokrenuo naftni rat. ja samo sipam za "cvaju" :D
Ja danas za cvaju nasuh pun tank :D
spreca

#6178 Re: RUSIJA

Post by spreca »

Kikibombona wrote:
Spreca, ima nasih sto rade tamo na naftnim poljima... Ja znam trojicu. Kazu da dobro prolaze, ali nisam htio pitati za cifru.

I fakat mi nije jasno zasto uvoze radnike iz BiH kada imaju svojih nezaposlenih?
Dvojica poznanika su obicni radnici, bez ikakvog iskustva kada je posao sa naftom u pitanju. I opet su upali. Treci je inzinjer.

Fakat ne kontam zasto potreba za obicnim radnicima?

Ne mogu zamisliti da mi sada uvozimo radnike iz Pakistana kada imamo 40% nezaposlenih. :D
Bio je jedan momak iz zivinica koji je radio za jednu Englesku firmu negdje na sjeveru rusije ....on je dosao iz Engleske........nije mogao dugo izdrzati........rusi nece na sjever gdje se uglavnom nalaze naftna polja......a zarada je voma dobro......rusi uopste nisu neki veliki radnici...........ja kad sam teko dosao i kad sam vidio da zena stoji na skeli zida i malterise a on mudonja joj dodaje malter ili sjedi oko skele :lol: :lol: .........nekad je srba samo u Moskvi bilo preko 65000 a nas bosanaca je cifra dolazila do jedne hiljadarke.......danas je rijedkost sresti nekog iz ex Yu u moskvi
spreca

#6179 Re: RUSIJA

Post by spreca »

_BataZiv_0809 wrote:
vivaldi wrote:
Ja danas za cvaju nasuh pun tank :D
jesil to bio sa motornom pilom :lol: :lol:
Kikibombona

#6180 Re: RUSIJA

Post by Kikibombona »

spreca wrote:
Ne mogu zamisliti da mi sada uvozimo radnike iz Pakistana kada imamo 40% nezaposlenih. :D
Bio je jedan momak iz zivinica koji je radio za jednu Englesku firmu negdje na sjeveru rusije ....on je dosao iz Engleske........nije mogao dugo izdrzati........rusi nece na sjever gdje se uglavnom nalaze naftna polja......a zarada je voma dobro......rusi uopste nisu neki veliki radnici...........ja kad sam teko dosao i kad sam vidio da zena stoji na skeli zida i malterise a on mudonja joj dodaje malter ili sjedi oko skele :lol: :lol: .........nekad je srba samo u Moskvi bilo preko 65000 a nas bosanaca je cifra dolazila do jedne hiljadarke.......danas je rijedkost sresti nekog iz ex Yu u moskvi[/quote]

:thumbup:

Ma to mi je bilo pravo cudno, posebno jer su rekli da je lova dobra!
Kontam, pa zasto Rusi ne rade onda...

A njima ono mrsko, ne ide im se na ledenjak... nisam znao da su neradnici...

Al' moj Spreca, ovaj jedan vec osam mjeseci nece da se javi zeni. Pa neka kaze smrad da je nasao Ruskinju i cao. Nego nece da se javi, nista, a dijete malo ima... Da je ziv i zdrav potvrdio je njegov radni kolega! :evil: :D :D

Dabogda se zaledio tamo! :evil: :lol: :lol:
vivaldi

#6181 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

spreca wrote:
Kikibombona wrote:
Spreca, ima nasih sto rade tamo na naftnim poljima... Ja znam trojicu. Kazu da dobro prolaze, ali nisam htio pitati za cifru.

I fakat mi nije jasno zasto uvoze radnike iz BiH kada imaju svojih nezaposlenih?
Dvojica poznanika su obicni radnici, bez ikakvog iskustva kada je posao sa naftom u pitanju. I opet su upali. Treci je inzinjer.

Fakat ne kontam zasto potreba za obicnim radnicima?

Bio je jedan momak iz zivinica koji je radio za jednu Englesku firmu negdje na sjeveru rusije ....on je dosao iz Engleske........nije mogao dugo izdrzati........rusi nece na sjever gdje se uglavnom nalaze naftna polja......a zarada je voma dobro......rusi uopste nisu neki veliki radnici...........ja kad sam teko dosao i kad sam vidio da zena stoji na skeli zida i malterise a on mudonja joj dodaje malter ili sjedi oko skele :lol: :lol: .........nekad je srba samo u Moskvi bilo preko 65000 a nas bosanaca je cifra dolazila do jedne hiljadarke.......danas je rijedkost sresti nekog iz ex Yu u moskvi
ma taman da se standard u rusiji utrostruci upravo zbog klime i ogormne udajenosti rusija nikada nece biti privlacna bilo kakvim imigrantima sem centralnoj aziji. jedino moskva i nista drugo.

to je otpirlike ko aljaska u americi. negdje sam prije par godina procitao da imaju najvise privatnih aviona po glavi stanovnika i da su prihodi po domacinstvu za trecinu veci od floride.

ali jebes enkoridz i pare. prije bih u majami makar i na "minimalac"
spreca

#6182 Re: RUSIJA

Post by spreca »

vivaldi wrote:
ma taman da se standard u rusiji utrostruci upravo zbog klime i ogormne udajenosti rusija nikada nece biti privlacna bilo kakvim imigrantima sem centralnoj aziji. jedino moskva i nista drugo.

to je otpirlike ko aljaska u americi.
negdje sam prije par godina procitao da imaju najvise privatnih aviona po glavi stanovnika i da su prihodi po domacinstvu za trecinu veci od floride.

Poznam glavne baje iz Surgutnefta......kaze covjek moja cistacica ima vecu platu nego doktor u Moskvi :lol: :lol: :lol:
Last edited by spreca on 20/04/2016 23:46, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6183 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

spreca wrote: jesil to bio sa motornom pilom :lol: :lol:
LPG batice, pola markice litar :babinsin:
spreca

#6184 Re: RUSIJA

Post by spreca »

_BataZiv_0809 wrote:
spreca wrote: jesil to bio sa motornom pilom :lol: :lol:
LPG batice, pola markice litar :babinsin:
:thumbup: ..........jes jeftinije ali u moj rezervoar nece.....nevjerujem mu mada ga imam u stanu :mrgreen:.......skoro jeftinije nego u rusiji
Last edited by spreca on 20/04/2016 23:48, edited 1 time in total.
Fudo387

#6185 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

Sta mu je LPG?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6186 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

vivaldi wrote:

to je otpirlike ko aljaska u americi. negdje sam prije par godina procitao da imaju najvise privatnih aviona po glavi stanovnika i da su prihodi po domacinstvu za trecinu veci od floride.

Ima ona serija "Zivot na sjeveru", uvijek mi naumpadne kad se spomene Alaska. Nesto kontam nije ono ni lose :run:

Sto se tice Rusije, u pravu si, ona ce uvijek biti najatraktivnija Aziji i ex SSSR braci.
spreca

#6187 Re: RUSIJA

Post by spreca »

Fudo387 wrote:Sta mu je LPG?
plin....to ti dodje ko medjunarodna oznaka
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6188 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Liqufied petroleum gas ili autoplin po naski.

Spreca-to ti je ba prava stvar, vjeruj mi.
vivaldi

#6189 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

spreca wrote:Poznam glavne baje iz Surgutnefta......kaze covjek moja cistacica ima vecu platu nego doktor u Moskvi
ja sam cini mi se na dw gledao reportazu iz nekog grada na samom sjeveru u blizini naftnih polja.

cijeli grad je haman nov, fasade stalno farbaju u jarke boje da ne padnu u depresiji jer je skoro uvijek snijeg i bijelo, imaju dzaba hrpu nekih aktivnosti u cijelom gradu, a pricali su sa nekom profesoricom klavira koju su doveli ne znam ni ja odakle i dali joj ogromnu platu..., ali kazu da uprkos svemu, malo ljudi hoce da dodje zbog klime i daljine.
spreca

#6190 Re: RUSIJA

Post by spreca »

_BataZiv_0809 wrote:

znam....ali ja imam neko neobjasnjivo nepovjerenje...jace je od mene
Fudo387

#6191 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:

To si ugradio ono cudo gas?
E moj subara.
I jos navijas za Rusiju?
Ne's ti sa tim nikad zeMska pokupit. :D
spreca

#6192 Re: RUSIJA

Post by spreca »

vivaldi wrote:
spreca wrote:Poznam glavne baje iz Surgutnefta......kaze covjek moja cistacica ima vecu platu nego doktor u Moskvi
ja sam cini mi se na dw gledao reportazu iz nekog grada na samom sjeveru u blizini naftnih polja.

cijeli grad je haman nov, fasade stalno farbaju u jarke boje da ne padnu u depresiji jer je skoro uvijek snijeg i bijelo, imaju dzaba hrpu nekih aktivnosti u cijelom gradu, a pricali su sa nekom profesoricom klavira koju su doveli ne znam ni ja odakle i dali joj ogromnu platu..., ali kazu da uprkos svemu, malo ljudi hoce da dodje zbog klime i daljine.
Svi ti gradovi na sjeveru su naseljeni samo toliko koliko je potrebno radne snage .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6193 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
E moj subara.
I jos navijas za Rusiju?
Sta je tu je :D

P.S. Spreca-i ja sam se dugo opirao toj ideji, a onda sam dobro proucio dosta materijala, konsultovao se sa ljudima koji su ugradili i eto odlucim se. Sad ce dvije godine i mogu reci da sam prezadovoljan. Isplatilo se vrlo brzo, doduse pogodovalo je ovo padanje cijene nafte, u voznji se ne primijeti razlika, osim blago slabije vuce.

Grijanje na plin je vec druga prica, ali evo smanjili su cijenu vec dva puta, pa je podnosljivije. Svaki mjesec uplacujem tvojoj Ruskoj Federaciji odredjeni iznos na ime ratnog duga :oops: pa sjeti me se kad budes zvao turu :lol:
spreca

#6194 Re: RUSIJA

Post by spreca »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
E moj subara.
I jos navijas za Rusiju?
Sta je tu je :D

P.S. Spreca-i ja sam se dugo opirao toj ideji, a onda sam dobro proucio dosta materijala, konsultovao se sa ljudima koji su ugradili i eto odlucim se. Sad ce dvije godine i mogu reci da sam prezadovoljan. Isplatilo se vrlo brzo, doduse pogodovalo je ovo padanje cijene nafte, u voznji se ne primijeti razlika, osim blago slabije vuce.

Grijanje na plin je vec druga prica, ali evo smanjili su cijenu vec dva puta, pa je podnosljivije. Svaki mjesec uplacujem tvojoj Ruskoj Federaciji odredjeni iznos na ime ratnog duga :oops: pa sjeti me se kad budes zvao turu :lol:
:lol: :lol: :lol: moze moze
vivaldi

#6195 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

_BataZiv_0809 wrote:Svaki mjesec uplacujem tvojoj Ruskoj Federaciji
ma ti placas zbog svoje guzice, a ne rusa i sprece :D

to mi je ono ko kad napisu "da nema bosanaca da ostavljaju pare po dalmaciji" crkli bi dalmoshi od gladi bas ko da su humanitarni radnici.

u dalmaciju se ide zato sto na svakoj banderi u gradu ljeti visi "7 dana gradac, uracunat prevoz i upotreba kuhinje, 200 KM".

Nema nigdje da se za manje pare guzica namochi morskom vodom. Niko ne ide da iz ljubavi dalmoshima ostavlja pare u januaru :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6196 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

vivaldi wrote: ma ti placas zbog svoje guzice, a ne rusa i sprece :D

to mi je ono ko kad napisu "da nema bosanaca da ostavljaju pare po dalmaciji" crkli bi dalmoshi od gladi bas ko da su humanitarni radnici.

u dalmaciju se ide zato sto na svakoj banderi u gradu ljeti visi "7 dana gradac, uracunat prevoz i upotreba kuhinje, 200 KM".

Nema nigdje da se za manje pare guzica namochi morskom vodom. Niko ne ide da iz ljubavi dalmoshima ostavlja pare u januaru :D
Ma jasno, ali duzan je on neke pive :oops: Mislio sam i tebe castit, jer te volim citat, ali sad su ti sanse smanjene :lol:

Ili kad kazu dijaspora "hrani" BiH. Mislim da se radi o istom principu kao u tvojim primjerima.
jefferson

#6197 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

_BataZiv_0809 wrote:
jefferson wrote: 1. Ne interesuje me sta je "Fudo" rekao. Who is Fudo?
2. Uopste nisam pristupio "ta ce ba Rusija," ali mogli bi i o tome. Ako cemo pricati o snazi Rusije onda bi je trebali porediti sa Italijom a ne SAD, Kinom i slicno, jer italijanska i ruska ekonomija su slicne velicine.
3. Da si postavio studiju nekakvu sa Google scholara, JSTOR-a i slicno teret dokazivanja bi bio na meni. Ovako ja rekao ili citirao wikipediju ti dodje isto.
1. Nebitna je licnost. Ovdje raspravljamo o tvrdnji da se u drzavu sa skoro 20 posto neruskog stanovnistva, 7 miliona stranih radnika i 300 000 novih imigranata godisnje, niko ne doseljava.

2. Ako od drugih trazis reference za svoje tvrdnje, navedi i ti za svoje. Ovako se samo uklapas u stereotipnu sliku.

Teret dokazivanja je na tebi sve vrijeme, ali ti bi se radio bavio necijom licnoscu koliko vidim :thumbup:
Teret dokazivanja? I moja komsinica sa treceg sto pazi ko dolazi i odlazi svasta kaze, i uvijek trazi dokaze kada izvali neku glupost.
Nije nikakav problem sada postaviti 20 studija o smanjenju broja stanovnistva u Rusiji i slicno, ali sto bi? Ne kontam cemu muka kada si ti poceo diskusiju sa wikipedijom, pa se drzim tog standarda.
Gojeni H

#6198 Re: RUSIJA

Post by Gojeni H »

vivaldi wrote:

Skoro je bio clanak negdje, neki par Bosancerosa na Aljasci ... vele "imamo olaksice kod oporezivanja". :shock: Da me umivaju ujutro i vade jamboliju iz pupka dzaba im.
Gojeni H

#6199 Re: RUSIJA

Post by Gojeni H »

spreca wrote: Bio je jedan momak iz zivinica koji je radio za jednu Englesku firmu negdje na sjeveru rusije ....on je dosao iz Engleske........nije mogao dugo izdrzati........rusi nece na sjever gdje se uglavnom nalaze naftna polja......a zarada je voma dobro......rusi uopste nisu neki veliki radnici...........ja kad sam teko dosao i kad sam vidio da zena stoji na skeli zida i malterise a on mudonja joj dodaje malter ili sjedi oko skele :lol: :lol: .........nekad je srba samo u Moskvi bilo preko 65000 a nas bosanaca je cifra dolazila do jedne hiljadarke.......danas je rijedkost sresti nekog iz ex Yu u moskvi
Moglo bi biti posla na Sahalinu, pa ti dodjem u posjetu. ;-)
spreca

#6200 Re: RUSIJA

Post by spreca »

Gojeni H wrote:
spreca wrote: Bio je jedan momak iz zivinica koji je radio za jednu Englesku firmu negdje na sjeveru rusije ....on je dosao iz Engleske........nije mogao dugo izdrzati........rusi nece na sjever gdje se uglavnom nalaze naftna polja......a zarada je voma dobro......rusi uopste nisu neki veliki radnici...........ja kad sam teko dosao i kad sam vidio da zena stoji na skeli zida i malterise a on mudonja joj dodaje malter ili sjedi oko skele :lol: :lol: .........nekad je srba samo u Moskvi bilo preko 65000 a nas bosanaca je cifra dolazila do jedne hiljadarke.......danas je rijedkost sresti nekog iz ex Yu u moskvi
Moglo bi biti posla na Sahalinu, pa ti dodjem u posjetu. ;-)
Moze :thumbup:
Post Reply