a vi ste?GungodessMissFortune wrote: ↑13/03/2026 18:51ehmmmmm, WHAT???DaysleepeR wrote: ↑13/03/2026 18:49Ne izgleda to druze ko podjebavanje, izgleda kao da si toliko butthurt da ne mozes da podneses vec ta bol izbija iz tebe u svakoj prilici.
Nije sramota ostariti, ja znam da si ti bio specijalac i ratnik za primjer i ponos i ja ti se divim radi toga, ali vrijeme svakog stigne, covjek izgubi nit i sta ces...
Samo pazljivje gledaj i sve ok.
IRAN
- DaysleepeR
#61701 Re: IRAN
- dembele
#61704 Re: IRAN
Biće zanimljivo vidjeti koliko će čifuta razguliti iz genocidistana ove godine. Dok se orgijalo po Gazi bila je idila, sad kad je igranka došla u vlastito dvorište, bježite noge, usra vas guzica. Ništa PVO, IDF, USA, Klempo, Žutalj, sve mudo labudovo kad je riječ o bezbjednosti vlastite glave a i šta im treba da im djeca konstantno slušaju sirene, granate i trče u skloništa. Stalo sve, ekonomija out a rat košta. Zabavili se o sebi što bi rekao naš narod.
-
zippoo87
#61705 Re: IRAN
Pa to je uvijek tako...ili sto bi mi rekli,lako je tudjim K gloginje mlatiti. Tako i oni...na TVu pusili propagandu,ovi krvoloci raznose i istresaju bombe kao da su dole sve ratnici sa prstom na nuklearnoj bombi...neko je izracunao,da su istresli ekspoloziva koji je ekvivalent 4 atomske bombe koje su bacene hna Hirosimu. I onda islo orgijanje po internetu,pa pocelo i po svijetu,da napadaju narod,da udaraju,da ubijaju bebe...sjetimo se onog poremecenog lika u podzemnoj,kada je malo dijete nabio na glavu od beton u podzemnoj,itd itd.dembele wrote: ↑13/03/2026 19:03 Biće zanimljivo vidjeti koliko će čifuta razguliti iz genocidistana ove godine. Dok se orgijalo po Gazi bila je idila, sad kad je igranka došla u vlastito dvorište, bježite noge, usra vas guzica. Ništa PVO, IDF, USA, Klempo, Žutalj, sve mudo labudovo kad je riječ o bezbjednosti vlastite glave a i šta im treba da im djeca konstantno slušaju sirene, granate i trče u skloništa. Stalo sve, ekonomija out a rat košta. Zabavili se o sebi što bi rekao naš narod.
A sada,kada je zivot u sklonistu,kada sirene ne staju,kada bombe padaju pred tvojim ocima i unistavaju sve sto je do prije par dana bila iluzija i san o "nepobedivosti"...sada druga prica. Da nisu zatvoreni aerodromi i linije...otislo bi ih drasticno vise vec sada iz Izraela. Ali svakako ce otici mnogi,ovi sto su dosli iz Amerike sa pricom o "Obecanoj zemlji" i koji i jesu najagresivniji orangutani.
Najbolje se uci na vlastitom primjeru...to je uvijek bilo i biti ce.
- muha_sa
- avetinja
- Ironmen
#61709 Re: IRAN
13 dana svaki dan sirene i sklonista da si covjek od celika mora uticati na psihu, okupiraju Krim iz dana u dan a sve vise info dolazi da kupuji jeftine nekretnine u CG.dembele wrote: ↑13/03/2026 19:03 Biće zanimljivo vidjeti koliko će čifuta razguliti iz genocidistana ove godine. Dok se orgijalo po Gazi bila je idila, sad kad je igranka došla u vlastito dvorište, bježite noge, usra vas guzica. Ništa PVO, IDF, USA, Klempo, Žutalj, sve mudo labudovo kad je riječ o bezbjednosti vlastite glave a i šta im treba da im djeca konstantno slušaju sirene, granate i trče u skloništa. Stalo sve, ekonomija out a rat košta. Zabavili se o sebi što bi rekao naš narod.
- Čitalac
#61710 Re: IRAN
Alireza Rajaei, „Shargh“ (reformistički list): Hormuz kao prekretnica.
Ono što se dogodilo u vodama Perzijskog zaljeva i Hormuškog tjesnaca povijesna je prekretnica u prijenosu moći sa Zapada na Istok. Hormuški tjesnac sada se transformirao iz međunarodnog plovnog puta u zapovjednu sobu globalnog gospodarstva.
1. Ekonomska disekcija: Nafta od 100 dolara i pad "američkog sna". Trump, koji se vratio s obećanjem "superiornog gospodarstva", sada je uhvaćen u zamku koju je sam sebi postavio.
2. Geopolitička dimenzija: Jedno od najvećih iznenađenja je izdavanje 30-dnevne američke dozvole za kupnju ruske nafte. To znači formalno priznanje neuspjeha. Ovaj paradoks pokazuje da je Iran uspio stvoriti takvu slijepu točku na energetskom tržištu da je jedini način da se ona razriješi prijeći sve prethodne crvene linije Bijele kuće.
3. Sigurnost Perzijskog zaljeva: Kraj mita o "financijskom raju". Odlazak velikih tvrtki poput Deloittea, PwC-a i Citibanka iz Dubaija i Katara znači promjenu na svjetskoj poslovnoj karti. Dubai, koji se desetljećima predstavljao kao "Švicarska Bliskog istoka", sada gubi sigurnost pod sjenom iranskih dronova. Ciljanje financijskog centra u Dubaiju imalo je jasnu poruku: "Sigurnost u regiji je univerzalni paket, ili za sve, ili za nikoga."
4. Vojna ravnoteža: Američka vojska, sa svom svojom flotom nosača zrakoplova i sustava Patriot, sada je u stanju stagnacije.
5. Obrnuti inženjering energije i pametno filtriranje: Iran je prešao s fizičke i apsolutne blokade na "vladavinu prava i sigurnosti". To znači da će Teheran sada određivati koje će gospodarstvo u svijetu disati, a koje će se suočiti s moždanim udarom. Ovo filtriranje energije praktičniji je udarac od potpunog zatvaranja, jer stvara pukotinu u zapadno-arapskom ujedinjenom frontu i gura zemlje prema izravnim i bilateralnim pregovorima s Iranom, izvan kišobrana američke podrške.
6. Paradoks domaćeg tržišta: Za razliku od prethodnih desetljeća, kada je svaka vojna napetost uzrokovala skok tečaja, domaće tržište sada vjeruje da je "vojna nadmoć" sama po sebi jamac ekonomske stabilnosti. Ljudi i trgovci shvatili su da je neprijatelj u pasivnom položaju. Ovo "zatišje u oluji" najveća je pobjeda u psihološkom ratovanju.
7. Naftna diplomacija: Puštanje Strateške rezerve (SPR), koja je sada u najgorem stanju u 30 godina, nije rješenje, već strateško samopovređivanje kako bi se kupilo vrijeme. Ove zalihe, koje su trebale biti sačuvane za dane koji dolaze, sada se gutaju kako bi se kompenziralo Trumpovo loše upravljanje sukobom s Iranom.
8. Novi poredak ili svjetski bankrot: Ako se ova situacija nastavi još dva mjeseca (kako predviđa Bloomberg), nafta po cijeni od 130 do 150 dolara dezintegrirat će ekonomsku strukturu NATO-a i Europske unije iznutra. Prosvjedni pokreti u Europi uskoro će postati politička oluja koja će sa sobom odnijeti i sadašnje vlade. Svijet je na rubu prihvaćanja nove stvarnosti: Globalna energetska sigurnost je fatamorgana bez pristanka i sudjelovanja Irana.
- GungodessMissFortune
#61711 Re: IRAN
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HBM0xzaLOU8&t[/youtube]
-
putokaz1
#61712 Re: IRAN
Paralela Srbija i Israrl
I jedni i drugi ubijaju djecu
I jedni i drugi negiraju
I jedni i drugi nemaju opoziciju
I jedni i drugi zadrzali par muslimana radi slike na zapadu
I jedni i drugi kad su dobili po usima.... ''sta nam to rade drugi''
I jedni i drugi 4 vojna sila svijeta
I jedni i drugi ubijaju djecu
I jedni i drugi negiraju
I jedni i drugi nemaju opoziciju
I jedni i drugi zadrzali par muslimana radi slike na zapadu
I jedni i drugi kad su dobili po usima.... ''sta nam to rade drugi''
I jedni i drugi 4 vojna sila svijeta
-
last mohicans
#61713 Re: IRAN
Hrane ima sasvim dovoljno, pogledaj reportazu CNN novinara, a bilo je i na klixu sa fotografijama. Nije to lazna sigurna oaza Dubai, gdje pored dronfulja sve uvoze, pa im je sad prpa guzi.duminjo wrote: ↑13/03/2026 17:13Ako ti tako kazes...
- Dozer
#61714 Re: IRAN
Haj ba ne pametuj, kad ti ovako moram reci. Hoces bedz?DaysleepeR wrote: ↑13/03/2026 18:49Ne izgleda to druze ko podjebavanje, izgleda kao da si toliko butthurt da ne mozes da podneses vec ta bol izbija iz tebe u svakoj prilici.
Nije sramota ostariti, ja znam da si ti bio specijalac i ratnik za primjer i ponos i ja ti se divim radi toga, ali vrijeme svakog stigne, covjek izgubi nit i sta ces...
Samo pazljivje gledaj i sve ok.
-
QSuzi
#61715 Re: IRAN
de baChmoljo wrote: ↑11/03/2026 20:51De ba smiri dozivljaj, sta ti znas ko je sta piso napamet. Seres po covjeku, ne znas ni ko je ni sta je cim ovakve stvari lupetas.QSuzi wrote: ↑11/03/2026 20:50sad to napiši i za sumira, jer nisi nikada!GandalfSivi wrote: ↑11/03/2026 20:36
Ima i gorih od Sumira vidim, druga strana iste medalje. Mene je sramota za tebe…
USA aka naseljenici kriminalaca ubojica i svog šljama
ti je vrh komunikacije,?
de ba, onda, jesi siguran da ne znam ni tko je ni šta je
BTW
- Dozer
- Capajebo
#61717 Re: IRAN
Gdje se ova marva masovno vrati, to društvo će imati ogromne probleme.zippoo87 wrote: ↑13/03/2026 19:12Pa to je uvijek tako...ili sto bi mi rekli,lako je tudjim K gloginje mlatiti. Tako i oni...na TVu pusili propagandu,ovi krvoloci raznose i istresaju bombe kao da su dole sve ratnici sa prstom na nuklearnoj bombi...neko je izracunao,da su istresli ekspoloziva koji je ekvivalent 4 atomske bombe koje su bacene hna Hirosimu. I onda islo orgijanje po internetu,pa pocelo i po svijetu,da napadaju narod,da udaraju,da ubijaju bebe...sjetimo se onog poremecenog lika u podzemnoj,kada je malo dijete nabio na glavu od beton u podzemnoj,itd itd.dembele wrote: ↑13/03/2026 19:03 Biće zanimljivo vidjeti koliko će čifuta razguliti iz genocidistana ove godine. Dok se orgijalo po Gazi bila je idila, sad kad je igranka došla u vlastito dvorište, bježite noge, usra vas guzica. Ništa PVO, IDF, USA, Klempo, Žutalj, sve mudo labudovo kad je riječ o bezbjednosti vlastite glave a i šta im treba da im djeca konstantno slušaju sirene, granate i trče u skloništa. Stalo sve, ekonomija out a rat košta. Zabavili se o sebi što bi rekao naš narod.
A sada,kada je zivot u sklonistu,kada sirene ne staju,kada bombe padaju pred tvojim ocima i unistavaju sve sto je do prije par dana bila iluzija i san o "nepobedivosti"...sada druga prica. Da nisu zatvoreni aerodromi i linije...otislo bi ih drasticno vise vec sada iz Izraela. Ali svakako ce otici mnogi,ovi sto su dosli iz Amerike sa pricom o "Obecanoj zemlji" i koji i jesu najagresivniji orangutani.
Nisu oni navikli biti normalni i živjeti s drugima, štaviše.
-
zippoo87
#61718 Re: IRAN
Sto se mene tice,neka slobodno unistavaju svoju cionistisku evandjelisticku bracu u USA.Capajebo wrote: ↑13/03/2026 19:33Gdje se ova marva masovno vrati, to društvo će imati ogromne probleme.zippoo87 wrote: ↑13/03/2026 19:12Pa to je uvijek tako...ili sto bi mi rekli,lako je tudjim K gloginje mlatiti. Tako i oni...na TVu pusili propagandu,ovi krvoloci raznose i istresaju bombe kao da su dole sve ratnici sa prstom na nuklearnoj bombi...neko je izracunao,da su istresli ekspoloziva koji je ekvivalent 4 atomske bombe koje su bacene hna Hirosimu. I onda islo orgijanje po internetu,pa pocelo i po svijetu,da napadaju narod,da udaraju,da ubijaju bebe...sjetimo se onog poremecenog lika u podzemnoj,kada je malo dijete nabio na glavu od beton u podzemnoj,itd itd.dembele wrote: ↑13/03/2026 19:03 Biće zanimljivo vidjeti koliko će čifuta razguliti iz genocidistana ove godine. Dok se orgijalo po Gazi bila je idila, sad kad je igranka došla u vlastito dvorište, bježite noge, usra vas guzica. Ništa PVO, IDF, USA, Klempo, Žutalj, sve mudo labudovo kad je riječ o bezbjednosti vlastite glave a i šta im treba da im djeca konstantno slušaju sirene, granate i trče u skloništa. Stalo sve, ekonomija out a rat košta. Zabavili se o sebi što bi rekao naš narod.
Nisu oni navikli biti normalni i živjeti s drugima, štaviše.
-
QSuzi
#61719 Re: IRAN
ok ne kvotama te lolBobi wrote: ↑11/03/2026 21:15 hej sad bez zajebancije, svako ima pravo na mišljenje, jel tako? Eh sad ako se nekom ne svidja nek pobije argumentima, nisu argumenti kad nekom je be i tako to, vrijedjanje vako nako ili ko ovaj Rothmans
mislim jel vam smetaju njjegovi postovi kao sto vam smetaju postovi s kojim se ne slazete?
Koji klinac vam objasnjavam kad cete vi sve po starom![]()
Ne kvotajta me...života vam.
kako se onda ovdje karakterizira pravo na mišljenje?
Da li onda pravdati i govor mržnje, vrijeđanje, psovke kao pravo na mišljenje?
Meni je ok neograničena sloboda koju si spomenuo u svom postu
javi ako ste primijetili forum pravila pa se možemo ljudski izvrijeđati
- SmokingMan
#61723 Re: IRAN
Ma ja često sa drugom se zezam tipa AI je deždžal prije dedžažala. Sjećam se prije 3 godine kakva su bila videa, u poređenju sa današnjim vremenom i resursima koje generisanje HQ videa zahtjeva je astronomska. Ne mogu zamisliti šta će biti za 10. Ali ako ljudi isprava povjeruju u vjerodostojnost AI videao, pa deždždal će obrlatiti mase svojim podlim trikovima samo tako.Haris.ba wrote: ↑13/03/2026 18:30Ondje obrade ima. Ona zavjesa iza je racunarska grafika, a mozda i zastave. Vjerovatno je od toga sjena ili neki artefakt.SmokingMan wrote: ↑13/03/2026 17:33SpoilerShow
Evo i dalje u Premiere pro pregledavam frejm po frejm i stvarno se nazire efetkat "šestog prsta", i ja ne mogu reći da ovdje nema nekog AI utjecaja, najviše sumnjam u to da je u pitanju AI rendering videa koji se masovno koristi zbog bržeg post procesinga, glede snimka sam skeptičan da AI generisan. Inače AI ne može percipirati anatomiju kao što mi to činimo, AI zbunjuju česti i brzi pokreti ruku pa nekada ni sam ne može izračunati kako bi kompenzirao šum )prostor između prstiju) nastao tokom preklapanja frejmova, i onda odluči da interveniše tako što doda šesti magični prst.![]()
Ovo bi mogao definitivno biti uzrok.
Pricali su da je AI i onaj prijasnji video kada je posjetio ono selo. Valjda obradjen stari snimak. Nisam provjeravao.
Meni je vise zanimljivo sto nema snimka novog ajatolaha. Uglavnom Izraelci i Ameri ne lazu kada nekog roknu ili ozljede.
Nema mi smisla sa Izraelci kriju ubistvo premijera. Ali, sve je moguce. Mada, sumnjam.
Ja sam vidio jedan snimak, i bas na 34 sekundi ide taj momenat sa rukom i nema 6 prstiju.
- DaysleepeR
#61725 Re: IRAN
Ma necu, zezam te malo ali poceo sam pretjerivati.Dozer wrote: ↑13/03/2026 19:29Haj ba ne pametuj, kad ti ovako moram reci. Hoces bedz?DaysleepeR wrote: ↑13/03/2026 18:49Ne izgleda to druze ko podjebavanje, izgleda kao da si toliko butthurt da ne mozes da podneses vec ta bol izbija iz tebe u svakoj prilici.
Samo pazljivje gledaj i sve ok.![]()
Ja te fakat beskrajno postujem ko covjeka.
Izvini ako sam te uvrijedio.