Sirija vol. 2

Locked
husein_kapetan

#61676 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Čitalac wrote:Problem u tom Deir Zoru je, ako je verovati onom njihovom portalu, to što se uglavnom studenti stalno bune protiv vojske. Ne žele da kopaju rovove, ne žele da se na bilo koji način uključe u odbranu grada itd. Otud se stiče utisak da je njima potpuno svejedno ko će vladati gradom - sirijska vojska ili Isil.
Nije čitetelju problem već pravo.. i danas uprkos svemu imaju PRAVO reći ono što misle..
Ovo tvoje da im je svejedno..Sirija ili isil..de' saberi se malo..
Utisci su "kurva" ponekad..i znaju izlevatit ko' u priči..( eki' priči..)
Čitalac

#61677 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

husein_kapetan wrote:
Čitalac wrote:Problem u tom Deir Zoru je, ako je verovati onom njihovom portalu, to što se uglavnom studenti stalno bune protiv vojske. Ne žele da kopaju rovove, ne žele da se na bilo koji način uključe u odbranu grada itd. Otud se stiče utisak da je njima potpuno svejedno ko će vladati gradom - sirijska vojska ili Isil.
Nije čitetelju problem već pravo.. i danas uprkos svemu imaju PRAVO reći ono što misle..
Sve ono gore napisano je, kako sam i rekao, ako je verovati pomenutom portalu. Baš pred sam početak ovog napada terorista, taj portal je objavio tekst kako zla vojska sada prisiljava "i studente koji su prekinuli studije" da se late lopate.
Ako uzmemo da je tačno, onda je u najmanju ruku čudno da ljudi ne osećaju potrebu da se više angažuju u odbrani svojih kuća i porodica.
To je svakako njihovo pravo, ali je svakako i čudno.
husein_kapetan

#61678 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

@ chelli
vrati stari avatar molim te..
Nadzornik

#61679 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Opet Turci nesto muljaju sa Rusima.. :shock:

Image
Challenger__

#61680 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:@ chelli
Pa ovo je isti kineski glumac iz istog filma samo u "letećoj poziciji"...
sarajevoxxxx

#61681 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 60 boraca Feth Eš-Šama poginulo u bombardovanju aviona koalicije njihovog vojnog logora u okolini Haleba. U bombardovanju su poginula i tri komandanta Zenki formacije.
sumirprimus

#61682 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

dragma wrote:Nema potrebe da se ljutiš, izvini ako sam bilo šta napisao što te je uvrijedilo jer mi to nije bila namjera. Poštujem te i nikad ništa nisam imao protiv tebe (naprotiv), kao što nisam imao ni protiv ostalih članova.

Kraj diskusije, barem što se mene tiče.
pu bem ti karakter kad se pravdas.
stro si reko reko si sto si mislio mislio si,stani iza svojih rijeci.,
budi musko,glavu gore i bice bolje...
jebote jos rijetko izbalansiran tip nikog ne napada :lol:
a sta vam sirija uradi..
:-)
Nadzornik

#61683 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

A sto Rusi prze kozojebe.

Some gifts from Russians to Daeshbags #EastHoms

https://twitter.com/NatDefFor/status/822083384952389632
Nadzornik

#61684 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Challenger__ wrote:
Daj ovaj stavi Cheli... :lol:

Image
sarajevoxxxx

#61685 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

sumirprimus wrote:kogs vi ba frabte? jedni imaju podrdku avijacie, na cistini,ebenas pustinja nasve strane... :roll:
aerodrom i doprema zrakom non stop, uz prekide po par dana...
citav sviejt protiv oponenta..neprijatelja...
pa jebemu ja.
ovo jesramota daisilovci josu vijek napadaju.
Ko imalo zna o ratu zna koliku prednost stvara avijacija i to ne bilo kakva. Stotine zračnih udara k9je izvode najmoderniji avioni i ruski i piloti koalicije, i dopremanje zrakom i dalje traje nije nikako prekidano. U milion puta težoj situaciji je Isil, od režimske "zaštitarske agencije" koja ni nakon 4 mjeseca kampanje ne uspjevaju nafatati i postrojiti 100 vojnika iz novog famoznog 5. korpusa.
Last edited by sarajevoxxxx on 19/01/2017 23:57, edited 1 time in total.
Nadzornik

#61686 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

#Infographic displaying the #Assad regime forces active on the current #DeirEzZor front besieged by #ISIS

Image
husein_kapetan

#61687 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Čitalac wrote:
husein_kapetan wrote:
Sve ono gore napisano je, kako sam i rekao, ako je verovati pomenutom portalu. Baš pred sam početak ovog napada terorista, taj portal je objavio tekst kako zla vojska sada prisiljava "i studente koji su prekinuli studije" da se late lopate.
Ako uzmemo da je tačno, onda je u najmanju ruku čudno da ljudi ne osećaju potrebu da se više angažuju u odbrani svojih kuća i porodica.
To je svakako njihovo pravo, ali je svakako i čudno.
Nadam se da shvataš da je SAA i sirijska vlada..čak u u permanentnim uslovima totalnog okruženja..( već 3 godine) uspjela obezbjediti stanovnicima Deir-a kakav-takav opstanak..uprkos svima i svemu..ideja današnje Sirije mnogim niz grlo ne ide..i fakti se ponekad teško vare..ipak ostaju činjenice..
A studenti ko' studenti..vazda buntovnici..da su svi problemi ti njihovi zahtjevi..
Lezihljebovići..imam i ja jednog..
Nadzornik

#61688 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

2 Russian cargo plane drop the weapons&foods&fuel to city!

Image
Challenger__

#61689 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Više forumaša je zapazilo da jedan naš "kolega" sa teme sistematski kritikuje Damask, Bagdad, Kairo, pa i Rijad ali mu se nikad ne omakne da u kritici zle "arapske elite" pomene i Dohu (Katar).

Evo zašto :arrow: LINK

Vrlo zanimljivo štivo a iz zaključka izdvajam činjencu da je američkim zvaničnicima itekako poznato (i dokumentovano, naravno) da Katar i njegovi bogataši podržavaju fražnize AQ sa enormnim novčanim iznosima (jedan drugi američki dokument iznosi tvrdnju da glavni finansijer ISIL-a živi na dva i po kilometra od američke baze), da katarsko finansiranje terorističkih grupa ne ogrožava samo BI već temelje svjetske bezbjednosti, te da treba preduzeti konkretne korake da se ovi "zalivski partneri" zamole, a ako ne može, onda prisile da okončaju ove finansijske operacije (pominje se i prijedlog izmještanja baze izvan Katara).

Autor očekuje energičniji nastup nove administracije.
Nadzornik

#61690 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Map shows the last situation in Deir ez-Zor (Designed by #NDF Official&based on soldiers who are fighting in this area) Yellow:Clashes areas

Image
husein_kapetan

#61691 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
Ma nije ovo Jet Li da Tito govori..
Nadzornik

#61692 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Jos par sati ostalo Huseinu Obumi... :D

Image
dragma
Vozim: Pješe

#61693 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sumirprimus wrote:
dragma wrote:Nema potrebe da se ljutiš, izvini ako sam bilo šta napisao što te je uvrijedilo jer mi to nije bila namjera. Poštujem te i nikad ništa nisam imao protiv tebe (naprotiv), kao što nisam imao ni protiv ostalih članova.

a sta vam sirija uradi..
De ne lupetaj @sumire, moja spremnost da izbjegnem bespotrebnu rasparavu nije moja slabost, ne pravdam se jer nemam za šta da se pravdam, ako pročitaš moje prethodne upise vidjet ćeš i sam, i kapetan takođe, samo ne želim da diskutujem sa ljudima koji se ponašaju kao uvrjeđena mlada...

Prema tome mojne mene, imaš mušterije koje se lože na tvoju priču, ja se ne palim i zaobiđi me sviju ti...
Challenger__

#61694 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:Ma nije ovo Jet Li da Tito govori..
Ma jašta je.

8-)
husein_kapetan

#61695 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

sumirprimus wrote:

a sta vam sirija uradi..
E vala neka si mu reko' da nije tebe raja bi po mraku bez kompasa hodala..
@Dragma je veteran ovdje i ima svo moje poštovanje.. nemaš..vjeruj mi nikakvu potrebu između nas uredovati..
Naša priča i diskusija..tvoje je više nego očigledno..
Čitalac

#61696 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Petagon se oglasio povodom likvidacije Nusrinog-Al Kaida zvaničnika od 12. januara.

Image
sumirprimus

#61697 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

husein_kapetan wrote:
sumirprimus wrote:

a sta vam sirija uradi..
E vala neka si mu reko' da nije tebe raja bi po mraku bez kompasa hodala..
@Dragma je veteran ovdje i ima svo moje poštovanje.. nemaš..vjeruj mi nikakvu potrebu između nas uredovati..
Naša priča i diskusija..tvoje je više nego očigledno..
ko ba ureduje. sta znaci uredovat to nema na nas kanton... :D
vjerujem ni u nasem dijelu federacion..
ovo je nesto hercegbosanski..ureduje? sta ko kancelarija? ofis?
sumirprimus

#61698 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

dragma wrote:
sumirprimus wrote:

a sta vam sirija uradi..
De ne lupetaj @sumire, moja spremnost da izbjegnem bespotrebnu rasparavu nije moja slabost, ne pravdam se jer nemam za šta da se pravdam, ako pročitaš moje prethodne upise vidjet ćeš i sam, i kapetan takođe, samo ne želim da diskutujem sa ljudima koji se ponašaju kao uvrjeđena mlada...

Prema tome mojne mene, imaš mušterije koje se lože na tvoju priču, ja se ne palim i zaobiđi me sviju ti...
sad se ostris nameni jel. e sad necu..a jebo slona kolko pamtim..zlo i naopako :lol: :D
dragma
Vozim: Pješe

#61699 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Jah, degenek mi ne gine jel de?
Challenger__

#61700 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:- Više forumaša je zapazilo da jedan naš "kolega" sa teme sistematski kritikuje Damask, Bagdad, Kairo, pa i Rijad ali mu se nikad ne omakne da u kritici zle "arapske elite" pomene i Dohu (Katar).

Evo zašto :arrow: LINK

Vrlo zanimljivo štivo a iz zaključka izdvajam činjencu da je američkim zvaničnicima itekako poznato (i dokumentovano, naravno) da Katar i njegovi bogataši podržavaju fražnize AQ sa enormnim novčanim iznosima (jedan drugi američki dokument iznosi tvrdnju da glavni finansijer ISIL-a živi na dva i po kilometra od američke baze), da katarsko finansiranje terorističkih grupa ne ogrožava samo BI već temelje svjetske bezbjednosti, te da treba preduzeti konkretne korake da se ovi "zalivski partneri" zamole, a ako ne može, onda prisile da okončaju ove finansijske operacije (pominje se i prijedlog izmještanja baze izvan Katara).

Autor očekuje energičniji nastup nove administracije.

EDIT: Imagine... Doha postane politički izolovana i nastane međunarodni lov na fnansijere sirijskih i nesirijskih koljača i ubica... Doha finansirala smaknuće Assada, genocid nad nesunitima i sunitima lojalistima a onda, bumerang! Nastupa lov na zlu "arapsku elitu" iz Dohe i Rijada.

Image
Locked