Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakaljin wrote:
Pa ako su prava poskupila onda te kanale u paketima dignes cijenu pa ko hoce da ih gleda neka plati. A ne da to placa neko ko mozda ne gleda te kanale kojima su prava poskupla. Sto bi ti placao nesto sto ne gledas i ne interesuje te, a na primjer mene interesuje pa ces i ti to placati kao i ja.
Ovo je biznis, nije dobrotvorno drustvo. Ko hoce i moze da plaća plaćat će. Ostali neće.
Telemach je izračunao da im se ovaj potez isplati. Konkurenciju su sveli na nivo statističke greške, a u taj proces su ulagali. Ulaganje je bilo u ponudu usluga, marketing, mrežnu infrastrukturu... Sada očekuju povrat uloženih sredstava.
Informacija uz racun koju sam dobio o poskupljenju, trolam kako rekose...
Neosjetno i opravdano poskupljenje. Cijene TV prava svakim danom rastu, operatori su to do sada dijelom kompenzovali, ali sada manji dio poskupljenja će snositi i korisnici.
Stvar je subjektivne prirode. Imajući u vidu kupovnu moć stanovništva u BiH, mislim da se poskupljenje ne može nazvati neosjetnim. Kao i ostali, pretpostavljam da ću ići na manji paket, a da BHT ima SK, ovo bi za mene značilo raskid ugovora sa TM.
BHT neće imati SK, ni u 2018. godini. Takodje, ponuda im neće biti obogaćena ni drugim bitnim kanalima.
problem i jeste što telemah nema konkurenciju. Sada koriste faktički monopol na tržištu i uvode nam akcize.
Telemah mora znati i to da će korisnici većinom platiti i nastaviti koristiti iste usluge, ali sigurno neće zaboraviti ovaj odnos.
Sve, kad-tad, dođe na naplatu.
Radar71 wrote:Veći upload i halal Vam poskupljenje.
Zdravo Radar71,
Upoznati ste da uvijek kada ste stvore realne mogućnosti radimo na unapređenju servisa. Informacije kada će se raditi na povećanju brzina ne možemo precizirati u ovom trenuku ali svakako da su u planu.
odmor wrote:Eh sad sto se tice Telemacha, volio bi i ja smanjit paket al sam stjeran u kut, te nemam gdje uzet manji paket (proslo poskupljenje sam presao sa TGF na TG). Ali posto mi je istekao ugovor definitivno gasim HD paket od kojeg hajra nema, plus potpisat cu produzenje ugovora za -10 KM... odnosno -7KM jer ce poskupiti.
Sad imam s Hanifom belaj. Zena je na penziji odnosno duo tel senior paketu. Ovo ce je poskupljenje dokrajcit. Proslo poskupljenje je dovelo na ivicu ponora, a ovo je gurnulo s ivice.
Eh ovako, ugovorom je vezana jos godinu dana.. sad me zanima moze li i ona obnovit ugovor da dobije -10KM ??? Ako moze, to bih joj uradio. Ukoliko ne moze, onda bih to isto pokuso uradit "vjestackim putem"... odjavio bi joj skroz nek motaju kablove, za mjesec predo zahtjev kao novi korisnik uz bonus -10KM... ako ni ovo ne budu dali onda dok svakako cekamo tih mjesec nabavit joj kakav android box i nek gleda.. svakako do nje dopiru moje tri wifi crtice. Ova zadnja varijanta ima minus... nema na EONu SEVDAH TV hahaha.. i jos nesto je li na android boxu se mogu saltat kanali po brojevima ili kao na browseru moras pomjerat gore-dole???
Hvala sto ste procitali ovaj poduzi post i hvala jos veca ko odgovi na njega i kaze sta pametno
Zdravo odmor,
Ne želimo da Vas povećanje cijena uznemiri, posebno ne dragu Hanifu zbog koje smo se maksimalno zalagali da dobije Sevdah TV, ne želimo je razočarati
Predlažemo da Vas kontaktiraju kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima, kako bi našli najbolje rješenje u ovom slučaju.
Koji je broj "sektora za posebnu brigu o korisnicima" ili da odem u poslovnicu i trazim osobu koja je nadlezna za to? I sta cu dobiti kontaktiranjem tog sektora?
Zdravo Radar71,
Upoznati ste da uvijek kada ste stvore realne mogućnosti radimo na unapređenju servisa. Informacije kada će se raditi na povećanju brzina ne možemo precizirati u ovom trenuku ali svakako da su u planu.
Ja vam ne mislim placati ovu pretplatu odnosno poskupljenje...
Mozete mi komotno smanjiti paket sa TGF na DuoNet.
nadam se da ce napravit neki paket za nas koji uopce ne gledamo tv, a koristimo telemach-ove usluge iskljucivo radi interneta. ako se to ne desi morat cu nazalost uvest bht-net.
Zdravo evilbaby,
Dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u pp, potrudićemo se da pronađemo najbolju ponudu za Vas kako cjenovno tako i po sadržaju i karakteristikama.
odmor wrote:Eh sad sto se tice Telemacha, volio bi i ja smanjit paket al sam stjeran u kut, te nemam gdje uzet manji paket (proslo poskupljenje sam presao sa TGF na TG). Ali posto mi je istekao ugovor definitivno gasim HD paket od kojeg hajra nema, plus potpisat cu produzenje ugovora za -10 KM... odnosno -7KM jer ce poskupiti.
Sad imam s Hanifom belaj. Zena je na penziji odnosno duo tel senior paketu. Ovo ce je poskupljenje dokrajcit. Proslo poskupljenje je dovelo na ivicu ponora, a ovo je gurnulo s ivice.
Eh ovako, ugovorom je vezana jos godinu dana.. sad me zanima moze li i ona obnovit ugovor da dobije -10KM ??? Ako moze, to bih joj uradio. Ukoliko ne moze, onda bih to isto pokuso uradit "vjestackim putem"... odjavio bi joj skroz nek motaju kablove, za mjesec predo zahtjev kao novi korisnik uz bonus -10KM... ako ni ovo ne budu dali onda dok svakako cekamo tih mjesec nabavit joj kakav android box i nek gleda.. svakako do nje dopiru moje tri wifi crtice. Ova zadnja varijanta ima minus... nema na EONu SEVDAH TV hahaha.. i jos nesto je li na android boxu se mogu saltat kanali po brojevima ili kao na browseru moras pomjerat gore-dole???
Hvala sto ste procitali ovaj poduzi post i hvala jos veca ko odgovi na njega i kaze sta pametno
Zdravo odmor,
Ne želimo da Vas povećanje cijena uznemiri, posebno ne dragu Hanifu zbog koje smo se maksimalno zalagali da dobije Sevdah TV, ne želimo je razočarati
Predlažemo da Vas kontaktiraju kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima, kako bi našli najbolje rješenje u ovom slučaju.
Koji je broj "sektora za posebnu brigu o korisnicima" ili da odem u poslovnicu i trazim osobu koja je nadlezna za to? I sta cu dobiti kontaktiranjem tog sektora?
Kolege će Vas pozvati, dostavite nam kontakt broj na kojem ste dostupni.
TheWatcher wrote:sreca pa mi istekao ugovor mogu sta hocu pa i odjaviti TM
Zdravo TheWatcher,
Vjerujemo da nećete, iz razloga što obnovom Ugovora dobivate dodatne pogodnosti, koje su i više nego odlične a u okviru kojih možete ostvariti i dodatne uštede
Zdravo Radar71,
Zdravo Kralj Tvrtko I.,
Možete preći s paketa veće cjenovne kategorije na nižu, isto tako možete obnoviti postojeći Ugovor i dobiti dodatne benefite, predlažemo da razmislite.
TheWatcher wrote:sreca pa mi istekao ugovor mogu sta hocu pa i odjaviti TM
Zdravo TheWatcher,
Vjerujemo da nećete, iz razloga što obnovom Ugovora dobivate dodatne pogodnosti, koje su i više nego odlične a u okviru kojih možete ostvariti i dodatne uštede
hvala ali radije ne bih.ne volim biti vezan ugovorom bez obzira o cemu se radi vasu telefoniju ne koristim a kanali kao sto su hbo i cinestar me ne zanimaju jer je previse repriza na njima
Telemach wrote:
Zdravo Radar71,
Zdravo Kralj Tvrtko I.,
Možete preći s paketa veće cjenovne kategorije na nižu, isto tako možete obnoviti postojeći Ugovor i dobiti dodatne benefite, predlažemo da razmislite.
Nedavno sam presao sa Trio grande na TGF i bila mi je OK cijena i zato sam prešao. Eh sad ako se desi poskupljenje to onda nije 7 KM više koje sam dobio prelaskom na veci paket nego 10 KM. Vjerovatno cu morati traziti neki duo paket u cjenovnom rangu TGFa.
Da li ce biti problem sto imam ugovor na 24 mjeseca za TGF?
Kralj Tvrtko I. wrote:
Nedavno sam presao sa Trio grande na TGF i bila mi je OK cijena i zato sam prešao. Eh sad ako se desi poskupljenje to onda nije 7 KM više koje sam dobio prelaskom na veci paket nego 10 KM. Vjerovatno cu morati traziti neki duo paket u cjenovnom rangu TGFa.
Da li ce biti problem sto imam ugovor na 24 mjeseca za TGF?
Neće biti problem. Ipak sugerišemo da razmislite o Trio paketu.
Dostavite nam broj na kojem ste dostupni, tim za brigu o korisnicima će Vas kontaktirati.
Last edited by Telemach on 14/02/2018 13:55, edited 1 time in total.
Telemach wrote:
Zdravo avaks,
Trudimo se da uvijek cijenu usluga opravdamo kvalitetnom i raznovrsnom ponudom, smatramo da je ponuda srazmjeran cijeni paketa.
Znam samo da uz zadnji račun nisam obaviješten o poskupljenju a evo neko očigledno jeste.
Mnogo se onda trudite kada preko foruma saznamo o tome i što je najgore ne od vas koji bi trebali da nas obavijestite o tome. A da ne govorimo o ostalih 99,9% korisnika koji ne vise na forumu
Sta vise radite sa ovim uslugama u mojoj ulici ovo je preslo svaku granicu, subota,nedelja nema usluge, ponedeljak 5 sati smo bili bez usluga kako ja tako i moje komsije, a evo i danas od 1 sat nema nicega pa do kad mi da trpimo ovaj bezobrazluk, hocu da napisete nalog da neko provjeri signal u mojoj ulici jer ocito da nesto nije u redu, poslat cu vam naziv ulice u pp i napisati par korisnika koji koriste vase usluge
hemed wrote:Sta vise radite sa ovim uslugama u mojoj ulici ovo je preslo svaku granicu, subota,nedelja nema usluge, ponedeljak 5 sati smo bili bez usluga kako ja tako i moje komsije, a evo i danas od 1 sat nema nicega pa do kad mi da trpimo ovaj bezobrazluk, hocu da napisete nalog da neko provjeri signal u mojoj ulici jer ocito da nesto nije u redu, poslat cu vam naziv ulice u pp i napisati par korisnika koji koriste vase usluge
hemed wrote:Sta vise radite sa ovim uslugama u mojoj ulici ovo je preslo svaku granicu, subota,nedelja nema usluge, ponedeljak 5 sati smo bili bez usluga kako ja tako i moje komsije, a evo i danas od 1 sat nema nicega pa do kad mi da trpimo ovaj bezobrazluk, hocu da napisete nalog da neko provjeri signal u mojoj ulici jer ocito da nesto nije u redu, poslat cu vam naziv ulice u pp i napisati par korisnika koji koriste vase usluge
Telemach wrote:
Zdravo avaks,
Trudimo se da uvijek cijenu usluga opravdamo kvalitetnom i raznovrsnom ponudom, smatramo da je ponuda srazmjeran cijeni paketa.
Znam samo da uz zadnji račun nisam obaviješten o poskupljenju a evo neko očigledno jeste.
Mnogo se onda trudite kada preko foruma saznamo o tome i što je najgore ne od vas koji bi trebali da nas obavijestite o tome. A da ne govorimo o ostalih 99,9% korisnika koji ne vise na forumu
Ma po meni se jedino mogu 'oprati' ako npr HD paket uklone skroz i te kanale otključaju svima od trio grande pa nagore (ionako ovdje mislim na History2 koji jedini nešto valja u tom paketu po meni), potom povećaju internet brzine pa da na TGF imamo 100/10 mbps i da nešto ponude i za telefon, npr 100 min prema inostranstvu i onima koji nemaju tu opciju u paketu (a oni koji već imaju da im se udupla na 200min). Mada ostaje sramota što ovako preko foruma saznajemo za poskupljenja.
Last edited by Maharadza on 14/02/2018 13:38, edited 1 time in total.
Maharadza wrote:
Ma po meni se jedino mogu 'oprati' ako npr HD paket uklone skroz i te kanale otključaju svima od trio grande pa nagore (ionako ovdje mislim na History2 koji jedini nešto valja u tom paketu po meni), potom povećaju internet brzine pa da na TGF imamo 100/10 mbps i da nešto ponude i za telefon, npr 100 min prema inostranstvu i onima koji nemaju tu opciju u paketu. Mada ostaje sramota što ovako preko foruma saznajemo za poskupljenja.
Opet ću dobro razmisliti da li da im ostavljam ovolike pare
Definitivno mogu bataliti HD i prošireni ako ovako ostane, znači 20KM mjesečno manje i rahat
Mene mjesec dana zezaju kojekakvi montažeri i majstori iz telemacha. Često nemam nikada signala, tel. internet i tv nisu radili danima. Sada kada radi sve je loše. "Majstori" su utvrdili da na kuću dolazi određena jačina signala i da se gubi u instalaciji na kući. Ja ne dozvoljavam da mi se buše zidovi ponovo, čak štaviše jer sam to uredno platio davno ELOBU, da naprave instalaciju u kući... Tražio sam od majstora da ostave kako jeste, a da razdjelnikom uđu novim kablom u kuću .. nisu htjeli
Vaši su majstori nezainteresovani i ponavljaju se ko papagaji: da mi dođemo drugi put, kada skontaš kako ćeš prići krovu ...
Nemam ja šta kontati, osim kako da raskinem ugovor. PLaćam vam Trio Grande Family, brzine interneta koje trebam imati nikada nisam imao, naplaćivali ste mi mjesecima DODATNO kanale koje sam imao u paketu (istina grešku ste priznali nakon insistiranja, pa ste jedan račun stornirali)
Svaki mjesec vam dajem 70 - 80 maraka a na televiziji kockice, pola kanala nema nikako, telefon više ne radi nego što radi ... Ja vjerujem "majstorima" da je problem sa instalacijom u kući, ali ne vjerujem kako su nezainteresovani da to riješe, čak i uz opasku da ću to dodatno platiti, ali da se iskoristi barem dio instalacije, da ne bušim ponovo zidove i plafone ...
Razočaranje ... Kako mogu raskinuti ugovor i prebaciti se na BHT ?
Očekujemo pp.
Dobili ste pp ocekujem vas odgovor
Provjerili smo Vašu poruku i navode. Odgovor smo proslijedili u pp.
Ček ... ček ... ja potpisao neki dan za trio grande na 2 godine po cijeni od 42.90 - šta sad - hoće li to i meni poskupiti.
Fol je da sam privučen cijenom potpisao ovo.
Trio grande od 01.04 će ti koštati 55,90KM i tako ćeš i plaćati.
Imaš opciju da raskineš ugovor, tako je prošle god bilo kada su poskupili KKS.
Ali evo šta meni vele na poskupljenje:
Telemach wrote:
Zdravo avaks,