https://www.bhtelecom.ba/vijest+M54c3dc87f0b.html
Moderator: Benq
Ove "prvenovine" mjesecno minimalno jednom objave ovaj tekst, vjerovatno nekakav bot.
Ja sam cekao 6 danaarnes_king wrote:Koliko inace traje da se provjere tehnicke mogucnosti i pusti veca brzina nakon prijave promjene paketa?
Aha, hvala na info. Hajd to mi nije zurba, jer se radi samo o uploadu ali eto volim cim prijeREDDEVILS wrote:Ja sam cekao 6 danaarnes_king wrote:Koliko inace traje da se provjere tehnicke mogucnosti i pusti veca brzina nakon prijave promjene paketa?
Neko veče u hitnoj Sarajevo sa rođakom. Dok sam ga čekao sa pregleda odo reko na net kad tamo upaljeno E. Pomjerim se na drugu stolicu ništa. Na kraju odustao, blejio u onaj promo LCD ekrančić sa reklamamaescobar__ wrote:3G se raspada, svako malo neki prekid, a kad radi (u većim sredinama) vuče se k'o prebijena mačka.
Citav taj blok ima ocajan 3g signal. Neko vece dole na alipasinom (ibis hotel) isto los signal. Malo, malo na Ecorei3 wrote:Neko veče u hitnoj Sarajevo sa rođakom. Dok sam ga čekao sa pregleda odo reko na net kad tamo upaljeno E. Pomjerim se na drugu stolicu ništa. Na kraju odustao, blejio u onaj promo LCD ekrančić sa reklamamaescobar__ wrote:3G se raspada, svako malo neki prekid, a kad radi (u većim sredinama) vuče se k'o prebijena mačka.
meni je to pocelo u cetvrtak , hem net na poslu hem 3g ...escobar__ wrote:3G se raspada, svako malo neki prekid, a kad radi (u većim sredinama) vuče se k'o prebijena mačka.

Može li se L net paket koristiti u mobitelu samo za data promet, naravno ko ima Dual Simvisocicaguy wrote:ko ima vikendicu ili neki objekat mimo kablovske infrastrukture...
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M52f7ec2f509.html
Od 1. marta 2019. u svim paketima L.net usluge očekuju vas znatno veće količine interneta po istim cijenama
Paketi
L.net Paket 1
2 GB
32 GB
L.net Paket 2
8 GB
64 GB
L.net Paket 3
16 GB
128 GB
L.net Plus Paket 1
2 GB
32 GB
L.net Plus Paket 2
8 GB
64 GB
L.net Plus Paket 3
16 GB
128 GB
Nakon potrošene količine internet saobraćaja uključenog u pretplatu, pristupne brzine se snižavaju na 64 kbps za download, odnosno 384 kbps za upload.
Količina minuta za govorni saobraćaj uključenih u pretplatu L.net PLUS paketa (prvih 80 minuta prema fiksnim brojevima u mreži BH Telecoma) ostaje nepromijenjena.
Usluga L.net je namijenjena korisnicima koji na određenoj lokaciji ne posjeduju fiksnu infrastrukturu za pružanje usluga BH Telecoma
Ona omogućava korištenje interneta (L.net Paketi) ili fiksnog telefona i interneta (L.net Plus Paketi) posredstvom mobilne mreže, na bilo kojoj lokaciji u BiH.
AFAIK si ugovorno vezan lokacijski za jednu-dvije bazne stanice... ali ne znam da li se tehnicki enforce-a ta ugovorna klauzulaprelivoda wrote:Može li se L net paket koristiti u mobitelu samo za data promet, naravno ko ima Dual Simvisocicaguy wrote:ko ima vikendicu ili neki objekat mimo kablovske infrastrukture...
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M52f7ec2f509.html
Od 1. marta 2019. u svim paketima L.net usluge očekuju vas znatno veće količine interneta po istim cijenama
Paketi
L.net Paket 1
2 GB
32 GB
L.net Paket 2
8 GB
64 GB
L.net Paket 3
16 GB
128 GB
L.net Plus Paket 1
2 GB
32 GB
L.net Plus Paket 2
8 GB
64 GB
L.net Plus Paket 3
16 GB
128 GB
Nakon potrošene količine internet saobraćaja uključenog u pretplatu, pristupne brzine se snižavaju na 64 kbps za download, odnosno 384 kbps za upload.
Količina minuta za govorni saobraćaj uključenih u pretplatu L.net PLUS paketa (prvih 80 minuta prema fiksnim brojevima u mreži BH Telecoma) ostaje nepromijenjena.
Usluga L.net je namijenjena korisnicima koji na određenoj lokaciji ne posjeduju fiksnu infrastrukturu za pružanje usluga BH Telecoma
Ona omogućava korištenje interneta (L.net Paketi) ili fiksnog telefona i interneta (L.net Plus Paketi) posredstvom mobilne mreže, na bilo kojoj lokaciji u BiH.
Dođe poruka kad padneš ispod 100 MB i opet kad potrošiš, ali tada već zna biti kasno. Provjeriti stanje možeš pozivom ovog koda *105*5*3# a što se tiče bonus plus bodova njih svakako dobiješ uvećane za tih 5 KM koje platiš uz račun Moja TV a ako dodatno potrošiš jos 7 KM na tom ultra broju onda bi možda i to dobio.arnes_king wrote:Danas sam obavio ovo uvezivanje usluga u moj izbor. Da li na ultri dodje poruka kada se potrosi tih 500mb interneta sto se dobiju ili se mora rucno provjeravati i paziti? Ako je ovo drugo na koji nacin?
Drugo pitanje vezano za bonus plus, ja trenutno na svom imenu imam pretplatu i mojatv paket pa od tih racuna dobijam bodove. Vidio sam da se moze i ultra prijaviti za bonus plus pa me zanima je li to ide zasebno ili bih mogao npr 1-2 ultre prijaviti jos na svoj racun da dolaze bodovi?
Pa da jucer pjesice idem poret ptt inzinjeringa e ili nema signala i ibretim se katastrofa zivaAli_G wrote:Citav taj blok ima ocajan 3g signal. Neko vece dole na alipasinom (ibis hotel) isto los signal. Malo, malo na Ecorei3 wrote:Neko veče u hitnoj Sarajevo sa rođakom. Dok sam ga čekao sa pregleda odo reko na net kad tamo upaljeno E. Pomjerim se na drugu stolicu ništa. Na kraju odustao, blejio u onaj promo LCD ekrančić sa reklamamaescobar__ wrote:3G se raspada, svako malo neki prekid, a kad radi (u većim sredinama) vuče se k'o prebijena mačka.
Dobrodošao kolegazateznistub wrote:Pohvala
Jučer prijavio uslugu, sutra dolaze da prikopcaju.