Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
avaks

#61651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Dabome, ili raskid ili novi ugovor a s tim da neću na BHT jer su odron opcija samo jeftiniji paket.
Pogotovo što se ne poštuju korisnici koji najviše plaćaju odnosno mi sa skupljim paketima, HD paket izgubio smisao kao i prošireni a plaćaš ga.
Znači hladno novi ugovor i slabiji paket do sljedećeg poskupljenja i svaki put tako :lol:
Da dignu KKS na 30KM osjetiće gubitke kada 20 000 korisnika uzme manje pakete :lol:
avaks

#61652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Pa naravno da se neće odjavljivati zbog 3KM ali i prošle godine je tako poskupilo s tim da smo dobili veći download i upload kao i dosta novih kanala.
Od tada se kanali prebacuju u start i osnovni paket, brzine još stagniraju, a ovo poskupljenje im beš i ne ide u korist onda :mrgreen:

Zašto plaćati TGE kad u TG sve imam a brzina neta zadovoljavajuća... Prc, da bi zaradili 3KM ode im 20 od mene recimo a to je 500KM za dvije godine :evil:
aditon

#61653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

ma ja ću definitivno preći na manji paket, ovo je baš bezobrazluk, način na koji se radi. Nemam alternativu Telemachu ali manji paket mogu i hoću uzeti. Osim možda da nam ovaj @iza prozora, gigant, svima uplaćuje razliku. Jel ti radiš u Telemahu pa znaš ko je šta poduzeo nakon prošlog poskupljenja?
kakaljin

#61654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

hipija wrote:
kakaljin wrote:
hipija wrote:Pa recimo da Pink ima da je nazovemo svoju verziju eon platforme-Klik koja se takodje placa i da je to razlog zasto pink kanali nece u eon. U okviru Mojaweb tv ide dio pink kanala ali se dodatno placaju.
Na multescreen aplikaciji imas sve pink kanale koje placas kroz glavni paket, tako da nije do te pink klik platforme, tako da to nije razlog

Na eonu nemas ni arene HD
Na multiscreen aplikaciji idu svi kanali ako koristiš isključivo BHT net. Napisah već da se "luksuz"gledanja pink kanala na mojaweb tv posebno tarifira u odnosu na ostatak ponude. Da pink i na eonu uzme marku našao bi se on u ponudi.
Greska na multiscreen gledas sve kanale gdje god da si u BiH i koristis internet bilo kojeg operatera ukljucujuci sve pink kanale iz ponude i Arene HD

Na multescreen aplikaciji se nista posebno ne tarifira vec imas ono sto placas kroz paket moja tv
odmor

#61655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Eh sad sto se tice Telemacha, volio bi i ja smanjit paket al sam stjeran u kut, te nemam gdje uzet manji paket (proslo poskupljenje sam presao sa TGF na TG). Ali posto mi je istekao ugovor definitivno gasim HD paket od kojeg hajra nema, plus potpisat cu produzenje ugovora za -10 KM... odnosno -7KM jer ce poskupiti.
Sad imam s Hanifom belaj. Zena je na penziji odnosno duo tel senior paketu. Ovo ce je poskupljenje dokrajcit. Proslo poskupljenje je dovelo na ivicu ponora, a ovo je gurnulo s ivice.
Eh ovako, ugovorom je vezana jos godinu dana.. sad me zanima moze li i ona obnovit ugovor da dobije -10KM ??? Ako moze, to bih joj uradio. Ukoliko ne moze, onda bih to isto pokuso uradit "vjestackim putem"... odjavio bi joj skroz nek motaju kablove, za mjesec predo zahtjev kao novi korisnik uz bonus -10KM... ako ni ovo ne budu dali onda dok svakako cekamo tih mjesec nabavit joj kakav android box i nek gleda.. svakako do nje dopiru moje tri wifi crtice. Ova zadnja varijanta ima minus... nema na EONu SEVDAH TV hahaha.. i jos nesto je li na android boxu se mogu saltat kanali po brojevima ili kao na browseru moras pomjerat gore-dole???
Hvala sto ste procitali ovaj poduzi post i hvala jos veca ko odgovi na njega i kaze sta pametno
Telemach

#61656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo ekipa :)
Tu smo ;) hajmo da pričamo.
Diskusije ostavljamo za temu, konkretne upite i zahtjeve zamolićemo Vas da šaljete u inbox.
Qler

#61657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

Pa eto, pojasnite sta i kome poskupljuje? :)
Telemach

#61658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

odmor wrote:Eh sad sto se tice Telemacha, volio bi i ja smanjit paket al sam stjeran u kut, te nemam gdje uzet manji paket (proslo poskupljenje sam presao sa TGF na TG). Ali posto mi je istekao ugovor definitivno gasim HD paket od kojeg hajra nema, plus potpisat cu produzenje ugovora za -10 KM... odnosno -7KM jer ce poskupiti.
Sad imam s Hanifom belaj. Zena je na penziji odnosno duo tel senior paketu. Ovo ce je poskupljenje dokrajcit. Proslo poskupljenje je dovelo na ivicu ponora, a ovo je gurnulo s ivice.
Eh ovako, ugovorom je vezana jos godinu dana.. sad me zanima moze li i ona obnovit ugovor da dobije -10KM ??? Ako moze, to bih joj uradio. Ukoliko ne moze, onda bih to isto pokuso uradit "vjestackim putem"... odjavio bi joj skroz nek motaju kablove, za mjesec predo zahtjev kao novi korisnik uz bonus -10KM... ako ni ovo ne budu dali onda dok svakako cekamo tih mjesec nabavit joj kakav android box i nek gleda.. svakako do nje dopiru moje tri wifi crtice. Ova zadnja varijanta ima minus... nema na EONu SEVDAH TV hahaha.. i jos nesto je li na android boxu se mogu saltat kanali po brojevima ili kao na browseru moras pomjerat gore-dole???
Hvala sto ste procitali ovaj poduzi post i hvala jos veca ko odgovi na njega i kaze sta pametno
Zdravo odmor,
Ne želimo da Vas povećanje cijena uznemiri, posebno ne dragu Hanifu zbog koje smo se maksimalno zalagali da dobije Sevdah TV, ne želimo je razočarati :)
Predlažemo da Vas kontaktiraju kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima, kako bi našli najbolje rješenje u ovom slučaju.
Telemach

#61659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Qler wrote:Pa eto, pojasnite sta i kome poskupljuje? :)
Zdravo Qler,
PrtSC dopisa koji će svim korisnicima biti dostavljen uz račun, ukoliko već nije, ste mogli vidjeti u postu korisnika tutku.
Telemach

#61660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zateznistub wrote:
Iza prozora wrote:Ajde sta se zalite na poskupljenje kad niko od vas nece odjavit telemach, samo seretr i nabijate postove kao da je to nekom zanimljivo, i proslo poskupljenje kad je bilo kenjali ste 3,4 dana ovdje kako to nije u redu bla bla sram ih bilo, a niko nije otisao da odjavi telemach nego nama punite mozak glupostima, samo u prazno mlatite pozz
Otkud ti znaš da niko neće odjaviti uslugu? Koja si to ti veličina pa to znaš?
Zdravo zatezni,
Uvjereni smo da ćete ostati lojalni Telemach uslugama, ne samo zato što smo već super drugari na temi, već zato što ćete biti i više nego zadovoljni našim uslugama i ponudom:)
Telemach

#61661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

avaks wrote:Pa naravno da se neće odjavljivati zbog 3KM ali i prošle godine je tako poskupilo s tim da smo dobili veći download i upload kao i dosta novih kanala.
Od tada se kanali prebacuju u start i osnovni paket, brzine još stagniraju, a ovo poskupljenje im beš i ne ide u korist onda :mrgreen:

Zašto plaćati TGE kad u TG sve imam a brzina neta zadovoljavajuća... Prc, da bi zaradili 3KM ode im 20 od mene recimo a to je 500KM za dvije godine :evil:
Zdravo avaks,
Trudimo se da uvijek cijenu usluga opravdamo kvalitetnom i raznovrsnom ponudom, smatramo da je ponuda srazmjeran cijeni paketa.
kakaljin

#61662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
avaks wrote:Pa naravno da se neće odjavljivati zbog 3KM ali i prošle godine je tako poskupilo s tim da smo dobili veći download i upload kao i dosta novih kanala.

Zdravo avaks,
Trudimo se da uvijek cijenu usluga opravdamo kvalitetnom i raznovrsnom ponudom, smatramo da je ponuda srazmjeran cijeni paketa.
Mozete li objasniti srazmjer cijene i kvalitete KKS sa 11,50 na sada skoro 20 KM, a usluga se uopste nije promjenila, a u ostalom ta se usluga i treba ukinuti jer vise niko ne koristi analognu tv pored dgtalnh kanala i paketa. Kada se sve ostalo svakako dodatno placa u zavisnosti sta korisnik zeli da koristi.
Radar71

#61663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Veći upload i halal Vam poskupljenje.
kakaljin

#61664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:Veći upload i halal Vam poskupljenje.
Ali nisu internet poskupili pa da se trazi vece brzine download-a li uploada, sto se svakako posebno placa, vec su digli cijenu KKS
evilbaby

#61665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by evilbaby »

nadam se da ce napravit neki paket za nas koji uopce ne gledamo tv, a koristimo telemach-ove usluge iskljucivo radi interneta. ako se to ne desi morat cu nazalost uvest bht-net.
Radar71

#61666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

kakaljin wrote:
Ali nisu internet poskupili pa da se trazi vece brzine download-a li uploada, sto se svakako posebno placa, vec su digli cijenu KKS
Ponovo pročitaj obavijest
drug_profi

#61667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Poskupljenje KKS je bezobrazluk i nema više šta da se dodaje.
Ako se to pravda time da su u start dodani kanali iz viših paketa, zašto ne pojeftine ti viši paketi?
I HD paket? 9 kanala za 8 maraka? Pa prebacite i to i ukinite ga ili stavite razumnu cijenu. Ovako se fakat budalasto osjećam i čekam da vidim šta ćete uraditi. S moje strane sigurno ide otkaz tog paketa ako ostane ovako.
TheWatcher

#61668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

sreca pa mi istekao ugovor mogu sta hocu pa i odjaviti TM :thumbup:
kakaljin

#61669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:
kakaljin wrote:
Ponovo pročitaj obavijest
Vidim da su digli za 1,10 KM, to je stvarno ono moze mi se.

Onda si u pravu neka dignu za ovu cijenu upload na 15% od download-a da bi blo ekvivalent ovom 1,1, KM poskupljenju.
Last edited by kakaljin on 14/02/2018 11:54, edited 1 time in total.
kakaljin

#61670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

TheWatcher wrote:sreca pa mi istekao ugovor mogu sta hocu pa i odjaviti TM :thumbup:
Mozes svakako i da imas ugovor jer se mijenja cijena.
ElRe

#61671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

tutku wrote:https://imgur.com/a/8jgiz

Informacija uz racun koju sam dobio o poskupljenju, trolam kako rekose...
Neosjetno i opravdano poskupljenje. Cijene TV prava svakim danom rastu, operatori su to do sada dijelom kompenzovali, ali sada manji dio poskupljenja će snositi i korisnici.
Kralj Tvrtko I.

#61672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Imam 3 prikljucka. Nadam se da nece biti poskupljenja jer ce to pravo udariti na moj BUDZET. Sto ce znaciti manji paket i tuzbe jer sam potpisao ugovor na cijenu i uslove koji su me privukli za taj paket...
Do sad mi nije smetalo to poskupljenje ali prelazi svaku mjeru...pogotovo sto se radi o KKS...a ne o nekoj usluzi koja se vidi.
kakaljin

#61673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

ElRe wrote:

Neosjetno i opravdano poskupljenje. Cijene TV prava svakim danom rastu, operatori su to do sada dijelom kompenzovali, ali sada manji dio poskupljenja će snositi i korisnici.
Pa ako su prava poskupila onda te kanale u paketima dignes cijenu pa ko hoce da ih gleda neka plati. A ne da to placa neko ko mozda ne gleda te kanale kojima su prava poskupla. Sto bi ti placao nesto sto ne gledas i ne interesuje te, a na primjer mene interesuje pa ces i ti to placati kao i ja.
O'zone
Globalni moderator

#61674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - vrijeđanje”
» zateznistub » Iza prozora

15 dana
tutku

#61675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tutku »

ElRe wrote:

Stvar je subjektivne prirode. Imajući u vidu kupovnu moć stanovništva u BiH, mislim da se poskupljenje ne može nazvati neosjetnim. Kao i ostali, pretpostavljam da ću ići na manji paket, a da BHT ima SK, ovo bi za mene značilo raskid ugovora sa TM.
Locked