Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emko1234 wrote: ↑10/03/2022 07:48
Pa i ne trosi bas. Zato te pitam.
Iste voznje ovakve, trosi vise
Ne znam na sta aludiras kad kazes “ovakva voznja”. Ja ne drzim auto u 3. gdje moze biti u 4.
Nejse, vrati par stranica nazad. Sarajevo Split Sarajevo, do Bradine 5.1. Do Sarajevq 6.1. 1.5 etsi dsg.
vozio sam taj 1.5TSI, najviše na relaciji SA - BL - SA, što preko doboja što na vlašić
nije mogao u G7 ići ispod 7l
moraš baš da paziš i da voziš polahko da bi bilo ispod 7
za razliku od 0.5 - 1l/100km, nema potrebe blejati u BC, i da dodam da bih to trebao da gledam svaki dan u prosjeku 150km
jah
mk ultra wrote: ↑10/03/2022 09:30
vozio sam taj 1.5TSI, najviše na relaciji SA - BL - SA, što preko doboja što na vlašić
nije mogao u G7 ići ispod 7l
moraš baš da paziš i da voziš polahko da bi bilo ispod 7
za razliku od 0.5 - 1l/100km, nema potrebe blejati u BC, i da dodam da bih to trebao da gledam svaki dan u prosjeku 150km
jah
otišli bi mi čipovi u glavi
Ma izvini ali nisi u pravu. Kazes moras paziti kako vozis, evo ti slika ispod koliko trosi kad pazis. Ovo je sve po ogranicenju i s laganom nogom na gasu.
Sarajevo Tomislavgrad jjer ima dosta uzbrdice od Jablanice do Blidinj, pa je bilo oko 7.6l/100km
Samo posto je auto cijeli dan bio parkiran u TG, zaboravio taj dio druma
Neispravan auto, vrati ti to nazad. Sace emko da ti objasni
ITNet wrote: ↑10/03/2022 10:38
Sarajevo/Svrakino/Tranzit - Rudo slika uslikana na granici kad sam stao - 2.0 TDI 184HP factory stock, guslo ga nisam sigurno
Njemu 1.0 trosi 7.5 otvorene. Tvoj bi mu trosio 12.
mk ultra wrote: ↑10/03/2022 10:11
Takoe
Zato autoputem na 2k rpm, mozda doguras na 110
2.0tedei oktavia. Potrosnja na tempomatu na haman 160.
Na 2.000 u sedmoj je na 145, DSG.
ja svoje najvise derem i najmanje pazim kad vozim....
gnjavis ga, vozis po suhom, ravnom i kazes trosi mi malo... de ga malo derni il nek te zakaci snijeg, brdo, pa da vidimo te potrosnje od 4 5L na otvorenom...
meni od mk ultre najrealnije potrosnje izgledaju, tako i meni bude u 0.1L, izgleda dosta slicno vozimo
corsa wrote: ↑10/03/2022 11:42
Ima raznih potrošnji.
Ima ova:
I ova:
Puno tu faktora utiče.
brzina 4
Da, za 46 minuta prešao tri kilometra. E volio bih vidjeti to auto koje troši 6.5 u ovoj gradskoj vožnji. Ovako je petkom kad se vraćam s posla, a ostali dani su malo blaži, mada ni tu ne odstupa puno.
Da, za 46 minuta prešao tri kilometra. E volio bih vidjeti to auto koje troši 6.5 u ovoj gradskoj vožnji. Ovako je petkom kad se vraćam s posla, a ostali dani su malo blaži, mada ni tu ne odstupa puno.
Ma isti sam, idem u 8 vracam se u 4... prosjecna brzina bude 12...