GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VjecitiStudent

#6151 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

Nivri wrote:
emigrazione wrote:Ovaj grad je debelo zaglibio u jad i fukaranluk. Nije ovdje problem samo GRAS, nista ne funkcionise kako treba. Danas je ovo problem, sutra vodovod, prekosutra toplane...
vodovod je odavno problem, samo se ceka da ga skroz zavrnu :D

ali najgori je narod, cuti i trpi... nidje niko ba da se spontano organizira ko ovi iz grasa :oops:
Vodovod je problem, kako gdje, Poljine npr. imaju prvoklasnu vodu, Sedam milioncica ce, umjesto za smanjenje redukcija u gradu, biti potrosene da bi vikendasi na Poljinama dobili izvorsku vodu, bez igmanskih fekalija i azbesta iz starih cijevi, koje pije ostatak grada, u trenucima kada imaju vodu.
Projekti vodosnabdijavanja Nahoreva, Betanije, Šipa i Poljina

Po ranije usvojenoj inicijativi, Općinsko vijeće je informisano o toku realizacije projekata vodosnabdijevanja područja Nahorevo, Betanija, Šip i Poljine. Kad je riječ o vodosnabdijevanju lokaliteta Nahoreva (naselja Nahorevskih brda, Selja, Muharemovići i Nahorevo) odlučeno je da se uradi povećanje kapaciteta mreže postojećeg sistema vodosnabdijevanja (polaganje novih cijevi i izgradnja novih rezervoara) u skladu sa mogućnostima izvorišta Bijele stijene u mjestu Gradac. Urađen je elaborat istražnih radova za to izvorište i idejni projekt vodosnabdijevanja sa trasom planiranog cjevovoda i parcela za rezervoare. Izdata je urbanistička saglasnost za izgradnju i izvršena parcelacija, a u toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Planirano je da projekt bude okončan u ovoj godini.

Projekt vodosnabdijevanja lokaliteta Betanija, Kromolj i Poljine sačinili su stručnjaci KJKP ''Vodovod i kanalizacija''. Prvu fazu izgradnje finansirala je Općina 2004. i 2005. godine. Imajući u vidu da je riječ o projektu čija se vrijednost procjenjuje na 6-7 miliona KM, planirano je da se realizira zajedno sa Kantonom Sarajevo.
http://www.centar.ba/stranica/5-redovna-sjednica
Last edited by VjecitiStudent on 04/04/2013 19:53, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#6152 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

BHF_Manijak wrote:Al' cuj MINIMALU ZA GOLI zivot, a imbecili dobili plate i sad nece da voze jer nisu dobili topli obrok. Dakle nije plata milju i 200 nego 900KM, je l' to za goli zivot?! :x :x :x :x :x :x Majku li im kroz majku seljacku!

Sto se Centrotransa tice ma i to su lopine. Jutros hladno 3-4 busa preskocise stanicu! JAdna raja ceka, ovaj samo prodje pored, zaustavi se nize 100 metara, izbaci putnike i ode dalje. Nakon 40 minuta cekanja udjem u jedan od buseva, jer sam otisao na tih 100 metara dalje od stanice gdje inace staju, pitam ga sto ne stajete ba na stanice, sta se pravite ludi, kaze levat pa nema mjesta u busu. A gledam po 10 slobodnih sjedecih mjesta, a o mjestima za stajanje da i ne govorim! :roll:
Nije ni njihovo maslo za Ramazana. Do sad je sve bilo vožnja za marku međutim danas se nisu usprotivili da karta košta 1,6 KM a i što bi kad bolje razmislim
O'zone
Globalni moderator

#6153 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:
Nivri wrote:
emigrazione wrote:Ovaj grad je debelo zaglibio u jad i fukaranluk. Nije ovdje problem samo GRAS, nista ne funkcionise kako treba. Danas je ovo problem, sutra vodovod, prekosutra toplane...
vodovod je odavno problem, samo se ceka da ga skroz zavrnu :D

ali najgori je narod, cuti i trpi... nidje niko ba da se spontano organizira ko ovi iz grasa :oops:
Vodovod je problem, kako gdje, Poljine npr. imaju prvoklasnu vodu, Sedam milioncica ce, umjesto za smanjenje redukcija u gradu, biti potrosene da bi vikendasi na Poljinama dobili izvorsku vodu, bez igmanskih fekalija i azbesta iz starih cijevi, koje pije ostatak grada, u trenucima kada imaju vodu.
Projekti vodosnabdijavanja Nahoreva, Betanije, Šipa i Poljina

Po ranije usvojenoj inicijativi, Općinsko vijeće je informisano o toku realizacije projekata vodosnabdijevanja područja Nahorevo, Betanija, Šip i Poljine. Kad je riječ o vodosnabdijevanju lokaliteta Nahoreva (naselja Nahorevskih brda, Selja, Muharemovići i Nahorevo) odlučeno je da se uradi povećanje kapaciteta mreže postojećeg sistema vodosnabdijevanja (polaganje novih cijevi i izgradnja novih rezervoara) u skladu sa mogućnostima izvorišta Bijele stijene u mjestu Gradac. Urađen je elaborat istražnih radova za to izvorište i idejni projekt vodosnabdijevanja sa trasom planiranog cjevovoda i parcela za rezervoare. Izdata je urbanistička saglasnost za izgradnju i izvršena parcelacija, a u toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Planirano je da projekt bude okončan u ovoj godini.

Projekt vodosnabdijevanja lokaliteta Betanija, Kromolj i Poljine sačinili su stručnjaci KJKP ''Vodovod i kanalizacija''. Prvu fazu izgradnje finansirala je Općina 2004. i 2005. godine. Imajući u vidu da je riječ o projektu čija se vrijednost procjenjuje na 6-7 miliona KM, planirano je da se realizira zajedno sa Kantonom Sarajevo.
http://www.centar.ba/stranica/5-redovna-sjednica
Bilo bi fino sad ići maksuzije vršiti veliku nuždu oko rezervoara koji skuplja vodu za Poljine, da i oni vide kako je kad ti neko kenja oko izvorišta.
Innovation

#6154 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

Nisu Grasovci naivni, znaju oni dobro cije je ovo maslo. Ljudi bi radili, ali su taoci SDP-ovog potrcka Himzanije i njegove mafije /sto se moze vidjeti po facama/ i najboljeg mu jarana D.H.
Ministru ne pada na pamet da daje ostavku. :)
Nisrin

#6155 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

NRKA RJESAVAJU TO SA NJIMA, NE SA NAMA!!!

Vrijede li sve GRASove iskaznice u Centrotransu, naravno osim te komercijalne linije???
The 51st State

#6156 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

Innovation wrote:Nisu Grasovci naivni, znaju oni dobro cije je ovo maslo. Ljudi bi radili, ali su taoci SDP-ovog potrcka Himzanije i njegove mafije /sto se moze vidjeti po facama/ i najboljeg mu jarana D.H.
ovaj glavonja generira vecinu problema vezano za gras, pored takvih ledja ni lee iacoca ne bi mogo upravljati grasom.
Muhamed Đakmić

#6157 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Muhamed Đakmić »

A kriv nam samo GRAS :-)

Ne mogu da vjerujem kako smo kratkovidi. Citirao bih manje - više sve postove koje je napisao dresdener78, i samo bih još iskritikovao maksimalno apsolutno svakoga od nas, počevši od sebe i svoje cjelokupne porodice. Gdje je to naše masovno okupljanje?

Meni je cirkus i protivno zdravom razumu kamarati sve po spisku nekome iz GRAS-a radi korisnika narodne kuhinje koji su pješke morali dolaziti po svoje obroke. Pa jesu li oni najugroženiji dio ovog društva i ne trebaju li prvi da izađu na proteste pred GRAS, VLAD-u, bilo gdje?

GRAS je samo jedan od simptoma bolesti, a žarište je negdje drugo, i jebo ti nas kad će nam biti krivi samo oni koji protestuju. Ne bi oni protestovali da im je tako dobro, u to budite sigurni. I ne branim ih, kakve se tamo stoke nakotilo, da Bog sačuva. Samo, zašto mi ne izađemo na proteste? Dobro nam svima? Onda samo seremo bezveze po forumu.

Pri tome svi spominjemo ideal društava Zapadne Evrope, a svi zatvaramo oči pred činjenicom da su krvlju i masovnim demonstracijama izborili svoja prava. Neće nam sigurno s neba pasti, zato, ko hoće da mu bude bolje, nek iskaže svoje nezadovoljstvo.
hecimnadri

#6158 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hecimnadri »

Lakrdija u režiji SDP-ea.
Glavni glumac Himzanija.
Efekat:Građani ogorčeni ,SDP osujećen u svojoj namjeri,centrotrans dobija linije.

Neka vidi sad Himzanija za čije je dobro ovo uradio.Za dobro radnika GRASA sigurno nije.

Ako vam zatreba PLIVADIN otiđite u GRAS.(kolko ja vidim oni imaju toga dosta)
Odavno se priča o višku radnika poslije ovoga neki će stvarno biti višak,a himzanija će se udomiti ,možda i u centrotransu.Odavno im nije niko napravio ovakvu uslugu.
Muhamed Đakmić

#6159 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Muhamed Đakmić »

I opet će se sve svesti na SDP - SDA prepucavanja. Treba ići iz ove države, nisam siguran da postoji kritična masa koja bi pokrenula promjene.
Nisrin

#6160 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Emisija na TVSA o Grasu...

Ovaj Bubica mi se NIKAKO NE SVIDJA!! Ciji je on ministar, SDA ili SDU?

I koje su pravne posljedice nedolaska 3 dana na posao, neobavljanja svoje djelatnosti, kad radis u javnoj instituciji??
Last edited by Nisrin on 04/04/2013 20:17, edited 1 time in total.
The 51st State

#6161 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

Sarajevo1946 wrote:A kriv nam samo GRAS :-)

Ne mogu da vjerujem kako smo kratkovidi. Citirao bih manje - više sve postove koje je napisao dresdener78, i samo bih još iskritikovao maksimalno apsolutno svakoga od nas, počevši od sebe i svoje cjelokupne porodice. Gdje je to naše masovno okupljanje?

Meni je cirkus i protivno zdravom razumu kamarati sve po spisku nekome iz GRAS-a radi korisnika narodne kuhinje koji su pješke morali dolaziti po svoje obroke. Pa jesu li oni najugroženiji dio ovog društva i ne trebaju li prvi da izađu na proteste pred GRAS, VLAD-u, bilo gdje?

GRAS je samo jedan od simptoma bolesti, a žarište je negdje drugo, i jebo ti nas kad će nam biti krivi samo oni koji protestuju. Ne bi oni protestovali da im je tako dobro, u to budite sigurni. I ne branim ih, kakve se tamo stoke nakotilo, da Bog sačuva. Samo, zašto mi ne izađemo na proteste? Dobro nam svima? Onda samo seremo bezveze po forumu.

Pri tome svi spominjemo ideal društava Zapadne Evrope, a svi zatvaramo oči pred činjenicom da su krvlju i masovnim demonstracijama izborili svoja prava. Neće nam sigurno s neba pasti, zato, ko hoće da mu bude bolje, nek iskaže svoje nezadovoljstvo.
psovanje grasu je sasvim opravdano, jednostavno koriste nelegalna sredstva pritiska i tu se sva prica zavrsava vezano za razumjevanje njihove situacije, stoko mrs..., a pogotovo sve dok su im zahjevi plate i samo plate, da jos uz to zahtjevaju reviziju dosadasnjeg poslovanja uz detaljnu kontrolu inspektorata i tuziteljstva, sistematizaciju radnih mjesta, raja bi to punim podrzala, a sto se tice boldovanog, taj bunt je ubio SDP preko svog proxy-ija DOSTA, jednostavno raja vise nikom ne vjeruje...
VjecitiStudent

#6162 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

Innovation wrote:Nisu Grasovci naivni, znaju oni dobro cije je ovo maslo. Ljudi bi radili, ali su taoci SDP-ovog potrcka Himzanije i njegove mafije /sto se moze vidjeti po facama/ i najboljeg mu jarana D.H.
Ko je onda bio iza štrajka 2011., kada je SDP bio na vlasti u Kantonu?
Muhamed Đakmić

#6163 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Muhamed Đakmić »

Nisrin wrote:Emisija na TVSA o Grasu...

Isti ba klinac, čiji god da je.

Popišam se ja prvi na SDP čiji sam bio glasač, jer su pokazali da su im sujeta i fotelje bitnije od interesa građana. I na svaku drugu isprobanu političku opciju. U principu, nama političari i nisu krivi, sami smo krivi.

@The 51st State:

Šta je onda rješenje? Da sjedimo i bogaramo, čekajući da Vlada koja nas je toliko puta zajebala, u svakom svom sastavu, riješi naše probleme?
O'zone
Globalni moderator

#6164 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Sarajevo1946 wrote:A kriv nam samo GRAS :-)

Pa što ti treba to da talasaš??? Taman nam fino ovdje, raspinjemo,psujemo,ubijamo u mislima,palimo i žarimo i ti bi nas iz naše nirvane da izvedeš na ulice :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6165 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

vidite kako smo se već navikli :D
O'zone
Globalni moderator

#6166 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Black swan wrote:vidite kako smo se već navikli :D
Majstori prilagođavanja :mrgreen:
Qler

#6167 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Qler »

Ja ne koristim GRAS bas nesto puno, tj. skoro nikako ali imaju moje obecanje, kad ga budem koristio necu im platiti kartu, jebi ga, strajkujem :) a neka mi nesto kazu...
video

#6168 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by video »

Sarajevo1946 wrote:
@The 51st State:

Šta je onda rješenje? Da sjedimo i bogaramo, čekajući da Vlada koja nas je toliko puta zajebala, u svakom svom sastavu, riješi naše probleme?
Pa to da se uputish u nedelju - pravac Gabela a gras, ma ebo gras biti ce kao i dosad na fonu tresla se gora rodio se mish
Muhamed Đakmić

#6169 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Muhamed Đakmić »

Ma ja, krivi su navijači.
The 51st State

#6170 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

Sarajevo1946 wrote:

Popišam se ja prvi na SDP čiji sam bio glasač, jer su pokazali da su im sujeta i fotelje bitnije od interesa građana. I na svaku drugu isprobanu političku opciju. U principu, nama političari i nisu krivi, sami smo krivi.

@The 51st State:

iskreno nemam pojma, ovo je ko matrix postalo...
zateznistub

#6171 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

Podsjeca dosta na onog lajavca iz NVO Dosta, lajao lajao i omda se mirno povukao.
zulfo

#6172 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zulfo »

Sarajevo1946 wrote:

@The 51st State:

Do ovakvog stanja je došlo zbog viška radnika ,nesavjesnog poslovanja bivših direktora(naročito JusUfranica)
Umjesto da su rješavaju viška ,oni zapošljavaju nove radnike.Pitam se koliko zaista GRAS broji radnika.Koliko je novozaposlenih zadnje 2 godine...
Bolovanje veliki problem.
Innovation

#6173 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

Nisrin wrote: Ovaj Bubica mi se NIKAKO NE SVIDJA!! Ciji je on ministar, SDA ili SDU?
Niti je SDA niti SDU, ali je veoma sposoban i pametan i veoma cesto je imao susrete sa ovakvim, poput Himzanije i kompanije. :thumbup:
Muhamed Đakmić

#6174 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Muhamed Đakmić »

To ti i govorim, nisam vidio nijednu studentsku organizaciju, nijednu nevladinu organizaciju, ništa, nikoga ko bi pozvao na proteste. Nikoga ko bi postavio par jasnih pitanja. Ljudi nisu svjesni da neće biti bolje. Svi govore da će biti bolje, ali nema nijednog realnog pokazatelja koji bi išao u tom smjeru.

@zulfo:

Gras je kap u moru problema, odnosno, cjelokupan sistem javnog prevoza je kap u moru problema ovog kantona. Neće Centrotrans niti drugi privatnici ništa riješiti, biće nam isto ili blago bolje. Jusufranić snosi individualnu odgovornost, ali ne samo on, nego i onaj ko ga je doveo, i svi oni koji su aminovali njegov odlazak i otvaranje privatnog fakulteta, bez ikakve revizije poslovanja GRAS-a za vrijeme dok je on bio direktor i bez ikakve krivične prijave. Znači, kriva je Vlada, odnosno, da pređemo na drugi nivo, krivi smo ti i ja i svi mi koji uspijemo detektovati problem, a ne protestujemo. Mi i nismo zaslužili bolje.
O'zone
Globalni moderator

#6175 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Oho Vam se GRAS-ovci oho!! Sad se uključio i kolegij skupštine KS auuuuuuuuuuuuuuuuuu sad ste gotovi.
U GRAS-u ne odustaju od protesta i traže ostavku ministra Bubice
Ni drugog dana obustave javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu uposlenici GRAS-a nisu odustali od svojih zahtjeva za boljim uslovima rada, a okupljeni u krugu firme danas su zatražili ostavku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Jusufa Bubice optužujući ga da dovodi alternativne prijevoznike iz Republike Srpske.

Poručili su da će ustrajati u svojim zahtjevima i oglušili se o naređenje v.d. direktorice GRAS-a Mubere Begić-Žige, koja im je naredila da odmah počnu voziti i zaprijetila otkazima.

"Radnici traže ostavku ministra Bubice jer je doveo vozila iz Republike Srpske da voze po Sarajevu. Ovo nije kamenolom nego javni prijevoz. Što se tiče naređenja direktorice, ona je to malo preambiciozno rekla. Mi smo takve naloge dobijali i prije dva mjeseca i prije tri godine. Ovdje se ljudi bore za svoja prava", izjavio je za Klix.ba Adnan Himzanija, predsjednik Sindikata GRAS-a

U krugu GRAS-a okupljeno je tristotinjak ljudi, ali bez članova porodice koje su danas pozvali da ih podrže.

"Mi smo svi tu. Malo nas je strah da neki ubačeni element namjerno ne izazove incident. Mi istrajavamo da saobraćaj ne krene. Što se izjave direktorice tiče, ona je to vjerovatno rekla na sastanku uprave, nakon što je dobila naređenje od Vlade Kantona da izda naloge. Međutim, izvršni direktori nisu u stanju da ispune te naloge, a neki su izgleda dali i ostavke", izjavio je jedan od okupljenih uposlenika za Klix.ba.

Duž ograde GRAS-a zalijepili su plakate sa natpisima: "Ne krivite radnike zato što ne daju da im plate kasne, zato što ukazuju na 20 godina kriminala i zato što se vozimo u 40 godina starim tramvajima!“ i "Krivite lopove iz SDA koji 20 godina upravljaju GRAS-om, krivite tužioce zato što 20 godina niko nije odgovarao za krađu stotinu miliona KM!"

Uoči treće noći protesta Kolegij Skupštine KS održao je hitnu sjednicu na kojoj je pozvao radnike GRAS-a da uspostave gradski saobraćaj.

Kolegij je osudio svako, pa i ovo vaninstitucionalno djelovanje i uzurpaciju imovine Kantona Sarajevo. Aktuelna dešavanja u KJKP GRAS, te nasilnu obustavu rada, Kolegij smatra potpuno nelegalnim i nelegitimnom, naglašeno je na sjednici.

Kolegij je uputio svoju bezrezervnu podršku aktivnostima Vlade KS koje su usmjerene na saniranje posljedica obustave saobraćaja kao i aktivnostima koje se provode u obezbjeđenju alternativnog prijevoza, a sve sa svrhom da građani Kantona Sarajevo ne bi trpili posljedice novonastale situacije.
By the way hajmo sad na patriotizam "Oni nama uključuju prevoznike iz republike mrske mamuli im da im mamu izdajničku"
Post Reply