Sa nekadašnjim Rosenborgom ne bi imali šanse, al sad bi mogli da se pofajtamo momački. Sve zavisi kako na to gledaš.north wrote:Jeste dosta slabiji u odnosu na paeriod kad su igrali grupne faze i fajtali se sa najjačim, ali opet dovoljno jak da u dvije tekme sigurno izbaci Želju, Široki, Zrinjski...pa i Sarajevo
FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Cafe Camargue
#6151 Re: FK Sarajevo - Europa League
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#6152 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ima li negdje info prenosi li iko na svijetu ove nase protivnike, da se ganja kakav stream?
Sent from my RM-821_eu_czech_432 using Tapatalk
Sent from my RM-821_eu_czech_432 using Tapatalk
- hodža
#6153 Re: FK Sarajevo - Europa League
izdržite piloti

- omega369
#6154 Re: FK Sarajevo - Europa League
ako piloti zabiju eto ih na kosevo 
- Dino777
#6155 Re: FK Sarajevo - Europa League
2:1 Haugesuns i crveni Airbus dobio jebi ga 
- mgogic
#6156 Re: FK Sarajevo - Europa League
Iskreno, ovaj Haugesund nije za potcijeniti. Mislim da ovo moramo uzeti, ali ako ih potcijenimo na terenu, kao sto ih potcijenjujemo na forumu, nece nikako biti dobro.
Trenutno su u zoni ispadanja u slaboj norveskoj ligi, sto govori da igraju poprilicno lose. Prosle godine su bili treci, i nije se puno mijenjalo u ekipi, predvidjanja prije pocetka sezone su bila od 4-7 mjesta (trenutno su predzadnji i imaju samo dvije pobjede u 14 utakmica). Otprilike svi smatraju ovdje da su najneugodnije iznenadjenje.
Sto se tice igraca, imaju dva poprilicno zajebana lika:
1. Sema Maic iz Svedske, koji je ofanzivni vezni, i koji stvarno nije los igrac. Malo je igrao i u holandskoj drugoj ligi, i ima dosta dobru tehniku. Mozda najbolji igrac Haugesunda ove sezone.
2. Christian Gytkjær, koji je napadac, i dosad je zabio 7 golova. Inace je Danac, i dosta odskace od ostatka ekipe.
Ostalo je manje-vise nezanimljivo spominjati.
Problem bi moglo biti to sto su, kao i ostale norveske ekipe, odlicno fizicki spremni. Sto se tice tehnike, i timske igre, to je misaona imenica za njih. Ali ako udjemo u nabijanje lopte sa njima, tu mozemo popusiti foru. To je njihov teren. Ovo treba bas podcrtati, ne samo zato sto vec igraju 4 mjeseca redovno utakmice, vec i zato sto ovdje jedino polazu paznju na fizicku spremu.
Tako da mislim da ovo uzimamo u oba meca, pod uslovom da igramo svoju igru, timski i po zemlji, bez nabijanja lopte.
Trenutno su u zoni ispadanja u slaboj norveskoj ligi, sto govori da igraju poprilicno lose. Prosle godine su bili treci, i nije se puno mijenjalo u ekipi, predvidjanja prije pocetka sezone su bila od 4-7 mjesta (trenutno su predzadnji i imaju samo dvije pobjede u 14 utakmica). Otprilike svi smatraju ovdje da su najneugodnije iznenadjenje.
1. Sema Maic iz Svedske, koji je ofanzivni vezni, i koji stvarno nije los igrac. Malo je igrao i u holandskoj drugoj ligi, i ima dosta dobru tehniku. Mozda najbolji igrac Haugesunda ove sezone.
2. Christian Gytkjær, koji je napadac, i dosad je zabio 7 golova. Inace je Danac, i dosta odskace od ostatka ekipe.
Problem bi moglo biti to sto su, kao i ostale norveske ekipe, odlicno fizicki spremni. Sto se tice tehnike, i timske igre, to je misaona imenica za njih. Ali ako udjemo u nabijanje lopte sa njima, tu mozemo popusiti foru. To je njihov teren. Ovo treba bas podcrtati, ne samo zato sto vec igraju 4 mjeseca redovno utakmice, vec i zato sto ovdje jedino polazu paznju na fizicku spremu.
Tako da mislim da ovo uzimamo u oba meca, pod uslovom da igramo svoju igru, timski i po zemlji, bez nabijanja lopte.
-
north
#6157 Re: FK Sarajevo - Europa League
Očekivano norvežani...ali izgleda dosta teže nego što se mislilo...3-2 ukuonim rezultatom protiv letećeg autobusa izgleda jadno, ali dobro, ne smijemo se zavaravati, jer svaki put kad je bilo lako ćemo bio je belaj...imamo stvarno finu ekipici, ako budemo pravi možemo već možda i u prvoj tekmi sve završiti, ali bio bih jako zadovoljan sa bilo kakvom pobjedom bez primljenog gola...i sa 1-0 mislim prolazimo, jer možemo itekako gore zabiti....optimista sam, ali ko i uvijek jako oprezan 
- Chisum
#6158 Re: FK Sarajevo - Europa League
Dobijali smo mnogo jace, ali i gubili od mnogo slabijih, tako da je tesko bilo sta napisati, a da ne zadjemo u medju muzicke zelje i pozdrave, uz nasu standardnu euforiju, koje ne mora nuzno biti i losa.... ali, ovaj put cu sacekati sa pricama o prolasku, gazenju, pishanju i sl.mgogic wrote:Iskreno, ovaj Haugesund nije za potcijeniti. Mislim da ovo moramo uzeti, ali ako ih potcijenimo na terenu, kao sto ih potcijenjujemo na forumu, nece nikako biti dobro.
Volio bih da je istina sve ovo sto pises, mislim, to da su talashika ove sezone i da ih redovno tamburaju, pa da se i mi tu privalimo u kolo, ali me uvijek brine kad nam zapadnu ovi nordijci... Jebiga, i pored standardnih prijateljskih tekmi, treninga i priprema, ipak je to van sezone, nema rutine i opuste se igraci, mozak na otavu, ljeto je, jebes ga, koke, pipa, a ovi gore jedu travu vec par mjeseci i bas im uletimo tu kad bi mogli biti na vrhuncu forme, "razgazeni", a ne previse umorni, bas tu negdje na pola sampionata.
Ali bice to sve u dure!
- strong69
#6159 Re: FK Sarajevo - Europa League
Kao sto rece @chisum, dobijali smo jace a ispadali od slabijih. Pristup utakmici mora biti isti i svaki se protivnik mora respektovati ali se nikoga ne smijemo plašiti.
Za nas poslije Zete i Kuksija ne bi trebali da postoje totalni autsajderi koje cemo mi "razvaliti". Pamet u glavu i hrabro naprijed.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Za nas poslije Zete i Kuksija ne bi trebali da postoje totalni autsajderi koje cemo mi "razvaliti". Pamet u glavu i hrabro naprijed.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- KPNCTNJAH
#6161 Re: FK Sarajevo - Europa League
Sve manje od 4 gola u prvoj utakmici je neuspjeh

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6162 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ma svaka pobjeda bi bila dobra. Mislim da bi dva razlike bilo dovoljno za revans. Sve, eventualno
, preko toga odlicno, fantasticno.
Samo jako ozbiljno trebamo uci u ovu utakmicu.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6163 Re: FK Sarajevo - Europa League
Bez gola u nasoj mrezi naravno-LIBERO- wrote:Ma svaka pobjeda bi bila dobra. Mislim da bi dva razlike bilo dovoljno za revans. Sve, eventualno, preko toga odlicno, fantasticno.
- omega369
#6164 Re: FK Sarajevo - Europa League
prva je utakmica, pritisak
, teske noge
2:0 ja zadovoljan
2:0 ja zadovoljan
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6165 Re: FK Sarajevo - Europa League
Citate mi misli kolega.bordo gandalf wrote:Bez gola u nasoj mrezi naravno-LIBERO- wrote:Ma svaka pobjeda bi bila dobra. Mislim da bi dva razlike bilo dovoljno za revans. Sve, eventualno, preko toga odlicno, fantasticno.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6166 Re: FK Sarajevo - Europa League
Bez persiranja molicu lijepo 
- R2D2_SA
#6167 Re: FK Sarajevo - Europa League
Get a room you two love birds!
Ko nam radi ove grafike za najave utakmica, postaju sve bolje i bolje
A ne treba praviti dramu i ako primimo neki (pu, pu), ovi norvežani izgleda i nemaju granitnu odbranu.
Ko nam radi ove grafike za najave utakmica, postaju sve bolje i bolje
-
ibizza
#6168 Re: FK Sarajevo - Europa League
Kakve su prognoze za posjetu? Meni nest sve tiho, imam osjecaj da nece biti ni 3 milje 
- Butmiran
#6169 Re: FK Sarajevo - Europa League
Misliš na sutra ili četvrtak?ibizza wrote:Kakve su prognoze za posjetu? Meni nest sve tiho, imam osjecaj da nece biti ni 3 milje
- Logovan
#6170 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ako ne bude 4-5 milja onda jebo ti nas.ibizza wrote:Kakve su prognoze za posjetu? Meni nest sve tiho, imam osjecaj da nece biti ni 3 milje
- Reglan
#6171 Re: FK Sarajevo - Europa League
8 ljami ko iz pickeLogovan wrote:Ako ne bude 4-5 milja onda jebo ti nas.ibizza wrote:Kakve su prognoze za posjetu? Meni nest sve tiho, imam osjecaj da nece biti ni 3 milje
- Logovan
#6172 Re: FK Sarajevo - Europa League
Daj Bože...Reglan wrote:8 ljami ko iz pickeLogovan wrote:Ako ne bude 4-5 milja onda jebo ti nas.ibizza wrote:Kakve su prognoze za posjetu? Meni nest sve tiho, imam osjecaj da nece biti ni 3 milje
-
FMDzem
#6173 Re: FK Sarajevo - Europa League
Biće nas ko za finale Kupa. Živi bili pa vidjeli.
Ako sutra bude neki bolji rezultat, neka lijepa, tečna igra, onda bi se moglo očekivati nešto bolja posjeta.
Sve u svemu, mislim da će biti gledljivo.
Ako sutra bude neki bolji rezultat, neka lijepa, tečna igra, onda bi se moglo očekivati nešto bolja posjeta.
Sve u svemu, mislim da će biti gledljivo.
- Butmiran
#6174 Re: FK Sarajevo - Europa League
Još ako Amidža dođe ima da gori sve. 
- Maharadza
#6175 Re: FK Sarajevo - Europa League
No good; pa oni bi se na terenu poklali međusobno ne bi li se dokazali!Butmiran wrote:Još ako Amidža dođe ima da gori sve.