Nisam sve odgledao, samo taj dio, ali vjerujem... Znajuci Matu, pardon Bakira-LIBERO- wrote:Da budemo iskreni,to mu je i jedino pametno sto je spomenuo u ovom monoloskom(uz asistenciju voditelja) igrokazuAlfons Kauders wrote:A prije svega mu zamjeram sto je onako isprozivao mog idola Kruscicu i ostale sindikalce koji brane prava napacenih radnika u javnom sektoru...CaCO3 wrote:Ovaj mu nabacivao na volej, a on zabijao po sred golaukratko tako je izgledalo
SDP
- Alfons Kauders
#6151 Re: SDP
- ultima_palabra
#6152 Re: SDP
Ma jasno, oni imaju puno više za izgubitiAlfons Kauders wrote:In Graha we trust!
A kad se pocne ceh placati, kada se u suzama pocne rastajati od toplih kancelarija, toplih obroka i toplih svalerki...uh uh uh...
Kazem ti utjeha - taman i da sve u ode 3pm, i zohari ce dobiti sto zasluzuju, na kraju ce proci gore od nas...Samo sto se ja snalazim od osamnaeste, a oni u zivotu nisu zaradili hljeb svojim radom.
I nikad ih niko normalan nece zaposliti...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#6153 Re: SDP
Naravno ! Naglo bi opala kupovina pita, ćevapa i pekarskih proizvoda oko deset ujutroultima_palabra wrote: Ma jasno, oni imaju puno više za izgubitiA baš bih volio vidjeti kako taj njihov štrajk izgleda... da li bi se osjetilo uopšte da ne rade
- Alfons Kauders
#6155 Re: SDP
Nek idu sutra - barem nece moci bezveze trositi nase pare. Fino neka ugase svjetla i sluzbene telefone, parkiraju sluzbena auta i cao. I da im nastavimo isplacivati pune plate, opet bi imali ustedu, a sumnjam da bi bilo kome falili.ultima_palabra wrote:Ma jasno, oni imaju puno više za izgubitiAlfons Kauders wrote:In Graha we trust!
A kad se pocne ceh placati, kada se u suzama pocne rastajati od toplih kancelarija, toplih obroka i toplih svalerki...uh uh uh...
Kazem ti utjeha - taman i da sve u ode 3pm, i zohari ce dobiti sto zasluzuju, na kraju ce proci gore od nas...Samo sto se ja snalazim od osamnaeste, a oni u zivotu nisu zaradili hljeb svojim radom.
I nikad ih niko normalan nece zaposliti...
A baš bih volio vidjeti kako taj njihov štrajk izgleda... da li bi se osjetilo uopšte da ne rade
Osim konobarima u BBI-ju i Alti
-
Utokkha
#6156 Re: SDP
Nekako, ova tema se koristi u kontekstu aktuelnih političkih zbivanja i pri tome se zaboravlja da je većina koju SDP ima u vlasti bazirana na koaliciji SDA i ostalim manjim igračima.
SDA-ovci mudro šute. Ako SDP ne uspije u narednom periodu da povuče zemlju naprijed, što je izuzetno malo vjerovatno (Nikšić je večeras govorio o vanjskom dugu kod Bakira; izuzetno loša ekonomska situacija u svijetu...), siguran sam da će SDA napustiti koaliciju. Na narednim izborima, prenijet će svu odgovornost na SDP (već su jednom to uradili - ništa čudno, samo na SBiH), a Halid Genjac će pjeniti na izborima "Ni Tuzla više nije crvena!". I ponovo isti likovi će voditi cirkus.
SDP-u najviše zamjerim dijeljenje poslova ljudima koji zaista ne zaslužuju da sjede na nekim pozicijama. Inicijativa stranke sa vrha je sjajna, ali su pipci previše truli...
SDA-ovci mudro šute. Ako SDP ne uspije u narednom periodu da povuče zemlju naprijed, što je izuzetno malo vjerovatno (Nikšić je večeras govorio o vanjskom dugu kod Bakira; izuzetno loša ekonomska situacija u svijetu...), siguran sam da će SDA napustiti koaliciju. Na narednim izborima, prenijet će svu odgovornost na SDP (već su jednom to uradili - ništa čudno, samo na SBiH), a Halid Genjac će pjeniti na izborima "Ni Tuzla više nije crvena!". I ponovo isti likovi će voditi cirkus.
SDP-u najviše zamjerim dijeljenje poslova ljudima koji zaista ne zaslužuju da sjede na nekim pozicijama. Inicijativa stranke sa vrha je sjajna, ali su pipci previše truli...
- ReD aka Socijalista
#6157 Re: SDP
Ide li sutra SDP u opoziciju?
- 1gorstak
#6158 Re: SDP
Ovoj drzavi ne treba SDP koji ce zbog fotelja na drzavnom nivou popustiti pred ucjenama. SDP je dobio znacajnu podrsku biraca zbog uvjerenja da su bar malo drugaciji, a sutra trebaju jasno reci da je jedini uslov pod kojim zele ucestvovati u formiranju vlasti, to da ih se prestane tretirati kao iskljucivo bosnjacku stranku. Neka vlast, kao i do sada, formiraju nacionalisti. Drzava se nece zbog tog raspasti a SDP ce iz tog izaci jaci. Neka se fokusiraju na srednji i lokalni nivo.ReD aka Socijalista wrote:Ide li sutra SDP u opoziciju?
Pudaric im je lijepo objasnio, neka uzmu olovku, saberu broj poslanika u drzavnom parlamentu i vidjece da im SDP ne treba za formiranje vlasti. Ovdje se ne radi o tom da SDP pokusava isposlovati fotelju vise, nego o tom da neko po svaku cijenu pokusava isprljati SDP identificiranjem iste kao stranke jednog naroda. To treba odbiti po svaku cijenu, imaju dovoljan broj ruku, neka formiraju drzavnu vlast bez SDP-a.
- ReD aka Socijalista
#6159 Re: SDP
Tacno istog sam misljenja, imaju ionako sve mehanizme zastite na nizim razinama, ali i u predsjednistvu.1gorstak wrote:Ovoj drzavi ne treba SDP koji ce zbog fotelja na drzavnom nivou popustiti pred ucjenama. SDP je dobio znacajnu podrsku biraca zbog uvjerenja da su bar malo drugaciji, a sutra trebaju jasno reci da je jedini uslov pod kojim zele ucestvovati u formiranju vlasti, to da ih se prestane tretirati kao iskljucivo bosnjacku stranku. Neka vlast, kao i do sada, formiraju nacionalisti. Drzava se nece zbog tog raspasti a SDP ce iz tog izaci jaci. Neka se fokusiraju na srednji i lokalni nivo.ReD aka Socijalista wrote:Ide li sutra SDP u opoziciju?
Pudaric im je lijepo objasnio, neka uzmu olovku, saberu broj poslanika u drzavnom parlamentu i vidjece da im SDP ne treba za formiranje vlasti. Ovdje se ne radi o tom da SDP pokusava isposlovati fotelju vise, nego o tom da neko po svaku cijenu pokusava isprljati SDP identificiranjem iste kao stranke jednog naroda. To treba odbiti po svaku cijenu, imaju dovoljan broj ruku, neka formiraju drzavnu vlast bez SDP-a.
-
popajic
#6160 Re: SDP
Ja jedino znam da ce sutra osvanuti zadnja srijeda u ovoj godini - za ostalo ...ReD aka Socijalista wrote:Ide li sutra SDP u opoziciju?
- ReD aka Socijalista
#6161 Re: SDP
Kad je sastanak?popajic wrote:Ja jedino znam da ce sutra osvanuti zadnja srijeda u ovoj godini - za ostalo ...ReD aka Socijalista wrote:Ide li sutra SDP u opoziciju?
-
popajic
#6162 Re: SDP
U 12 u Parlamentu BIH.ReD aka Socijalista wrote:Kad je sastanak?popajic wrote:Ja jedino znam da ce sutra osvanuti zadnja srijeda u ovoj godini - za ostalo ...ReD aka Socijalista wrote:Ide li sutra SDP u opoziciju?
- ReD aka Socijalista
#6163 Re: SDP
U 12h nekako mi to presimbolicno za sutra. Mozda su i tempirali tacno pred novu godinu.
- 1gorstak
#6164 Re: SDP
Ne mislim da je ta simbolika vezana za ono "5 do 12" nego vise za obracun u podne kod nekog korala. Ono sto cudi je to da Dodik ne smije docekati mrak u Zlatnoj dolini. Valjda ga istraumirao Sensei Ramo.ReD aka Socijalista wrote:U 12h nekako mi to presimbolicno za sutra. Mozda su i tempirali tacno pred novu godinu.
Kako god, SDP sutra treba izaci pred njih na tu prasnjavu ulicu i pokazati kicmu, a ja ocekujem unisono graktanje Tihica, Dodika i ostalih o potrebi da se prihvati "realnost". Sutra ce SDP pokazati od cega je napravljen.
-
popajic
#6166 Re: SDP
Po ovom sastanku ce snimiti film - sestoboj u podne...reziser nece da oda ko ce biti Gary Coper, a ko pasti ko pokosenReD aka Socijalista wrote:U 12h nekako mi to presimbolicno za sutra. Mozda su i tempirali tacno pred novu godinu.
- ReD aka Socijalista
#6167 Re: SDP
Vjerovatno ce biti kao i uvijek.popajic wrote:Po ovom sastanku ce snimiti film - sestoboj u podne...reziser nece da oda ko ce biti Gary Coper, a ko pasti ko pokosenReD aka Socijalista wrote:U 12h nekako mi to presimbolicno za sutra. Mozda su i tempirali tacno pred novu godinu....a , mozda samo bude jedna najobicnija srijeda
-
IlijaLadin
#6168 Re: SDP
tražili smo - evo nam ga!
- seln
#6169 Re: SDP
CPHA javlja da je Ramo vidjen na visinskim pripremama na Trebevicu.1gorstak wrote: Ono sto cudi je to da Dodik ne smije docekati mrak u Zlatnoj dolini. Valjda ga istraumirao Sensei Ramo.
-
klixober
#6170 Re: SDP
Ovako, kada bolje razmislim, čak bi mi draže bilo da SDP ostane opozicija na državnom nivou. Očito se sa ovim ljudima ne može dogovoriti i ne mogu zamisliti da bi ovakav sastav Vijeća ministara bilo šta mogao da se dogovori.
-
VjecitiStudent
#6171 Re: SDP
Moze li mi ko odgovoriti, zasto je SDP-u toliko stalo da ostvari politicku kontrolu na policijom, odmah i sada?
- seln
#6172 Re: SDP
Zele uhapsiti tebe, Corito, Banksy, Pedju, Danisa...VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko odgovoriti, zasto je SDP-u toliko stalo da ostvari politicku kontrolu na policijom, odmah i sada?
zavide vam jer ste pametni, sposobni i jedini znate kako popraviti situaciju u zemlji.
-
VjecitiStudent
#6173 Re: SDP
seln wrote:Zele uhapsiti tebe, Corito, Banksy, Pedju, Danisa...VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko odgovoriti, zasto je SDP-u toliko stalo da ostvari politicku kontrolu na policijom, odmah i sada?
zavide vam jer ste pametni, sposobni i jedini znate kako popraviti situaciju u zemlji.
Ti uvijek ko Mujo iz vica, kad je na biologiji naucio samo lekciju o leptirovima, a nastavnik ga pitao da kaze nesto o slonovima.
I onda Mujo odgovara: Ide slon kroz sumu i naidje na leptirove, a leptirovi su ..... .... ... ..
Nego, znas li koju i o slonovima?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6174 Re: SDP
misliš zašto im je stalo da se razjebaju talovi u kojima se u istom periodu nabavi po 200 novih auta, a nijedna uniforma?VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko odgovoriti, zasto je SDP-u toliko stalo da ostvari politicku kontrolu na policijom, odmah i sada?
to ti je ta... "profesionalna" policija...
- quasar
#6175 Re: SDP
Meni je ovo jako zanimljivo. Svi mi napadamo vlast zbog pogorsane bezbjednosti i kriminala. Pri tom politika ne smije da utice na sudove, tuzilastva, policiju...VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko odgovoriti, zasto je SDP-u toliko stalo da ostvari politicku kontrolu na policijom, odmah i sada?
Pa ko je onda kriv? Znaci stanje se nikad nece popraviti jer nabrojani odgovaraju sami sebi.
Ili dati odredjenu politicku kontrolu nad snagama provodjenja zakona, ili birati komesara, glavnog tuzioca i sudiju na neposrednim izborima, ili... nesto. jbg. na ciju adresu sad idu kritike za kriminal? Sta realno taj moze uciniti u okviru zakona?