Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
karanana

#6151 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

dobra miranda. cista, odrzavana. onaj kuk sto je izletio prije par epizoda je vjerovatno do ugla kamere.
tek sad gledajuci na hrt s03e07 sam skonto da je ona ucestvovala u mucenju theona, ono kad su ga njih dvije zajahale a sekund nakon toga dolazi skaka (sad ce se labud ocitovati) da reze chunu.

neki spektakularni fajt nam dolazi veceras.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6152 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

u partiji smo imali skaku :lol:
tako se preziva lik
AndreyBlanc

#6153 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AndreyBlanc »

au perverzna epizoda, konačno
Tito_i_Partija

#6154 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Jebo te zakon kakva mocna epizoda. Ost'o sam bez teksta. Sve, ama bas sve uradjeno fantasticno. Od dialoga Tyriona i Daenerys na pocetku do marisane sa Walkersima na kraju. Ne znam sta da kazem, jednostavno sam odusevljen.

Benioff i Weiss jos jednom pokazali zasto je ova serija daleko najbolja na TV-u. Svaka cast. :thumbup:
omar little

#6155 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

i eto zasto mogu radit sta oce pet-sest epizoda jer kad promijene brzinu niko se pocetka puta vise ne sjeca, svi bleje kroz prozor zinuti. :D

epizoda je toliko dobra da ponizavanje cersei koju cekamo pet sezona pada u zapecak pored dva gorostasna dogadjanja.

tyrion <3
asker

#6156 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Ovo se ceka od najbolje serije ikad, svaka cast!

I konacno da vidimo zasto su white walkersi toliko zahebani, bas su ih prikazali do bola mocno!
SanskiBiser

#6157 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

World War Z epizoda :D

Image
Radar71

#6158 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Odakle Jonu onaj mac, nesto se ne sjecam?
annoy

#6159 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Sad ćete me još navuć da pogledam epizodu :D

Jonu je mač dao pokojni Zapovjednik Mormont, ako se radi o tom maču
cassius

#6160 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

omar little wrote:i eto zasto mogu radit sta oce pet-sest epizoda jer kad promijene brzinu niko se pocetka puta vise ne sjeca, svi bleje kroz prozor zinuti. :D

epizoda je toliko dobra da ponizavanje cersei koju cekamo pet sezona pada u zapecak pored dva gorostasna dogadjanja.

tyrion <3
Tacno :izet:

Kakva epizoda ufff :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6161 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sHa bi sinoc...jel bilo sexsa...koliko se isplati odgledat epizodu...
karanana

#6162 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

uh jedva cekam veceras da pogledam nakon ovih vasih komentara
sizifinho

#6163 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

pravo dobra epizoda.
O ovome sam ranije govorio. Serija je "spora" bila samo onim što su gledali u cugu nekoliko sezona, pa haman nisu navikli na tempo razvijanja... a uvijek je ovako. Ide razvoj 5-6-7 epizoda i onda ide haos u iduće tri. Tako svake sezone do sad.
Ali jebo te, 5 sezona smo vidjeli možda u četiri pet scena ukupno Šetače, a sad su dobili i njihovu čitavu epizodu.

Ovaj kralj je neki zajeban lola. Za njeg ništa ne znam, bar se u knjigama nije nikako pojavljivao.
Doduše ova serija se treba zvat Game of Kings...
Roberth -kralj Westerosa
Joffrey - kralj Westerosa
Stannis- jedni legalni kralj westerosa
Robb Stark- Kralj Sjevera
Balon Greyjoj- Kralj željeznih otočja
Daenerys - Kraljica nečeg
Tommen - Kralj Westerosa
Mance Rayder - Kralj iza Zida
Jon Snow - King Crow
I ovaj Arijevac, plavotan, lepotica prava- Kralj Zombija...
A ti majke
pici

#6164 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:uh jedva cekam veceras da pogledam nakon ovih vasih komentara

ovo sa jonom je prva liga...napokon...patuljak i bjelokosa dijalog extra :thumbup: najbolja epizoda u 5 sezoni...ayra i bog pet lica :thumbup: ma sve i sansa i cersei...bash ono bez daha sa odgledao...da su bogdo ovako pratili od pocetka pete sezone... :thumbup:
konahawaii

#6165 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by konahawaii »

:shock:

kontam da je ponovo sad pregledam :D
Ciprol

#6166 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ciprol »

Umjesto na TWD, ovi uletjeli na set GoT-a :mrgreen:
pici

#6167 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

evo odgledo jos jednom... :thumbup: ...ovi WW huuuu zajebiti praavooo :shock:

Image

ko su oni...ovaj mi je ko neki kralj njihov...ima amblem ispod vrata...jel debeli opisao njihovu istoriju-historiju-povijest...koda su nekada bili neka rasa koja je vladala...
Last edited by pici on 01/06/2015 13:06, edited 1 time in total.
omar little

#6168 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

annoy wrote:Sad ćete me još navuć da pogledam epizodu :D

Jonu je mač dao pokojni Zapovjednik Mormont, ako se radi o tom maču
ajde, ajde, gledaj, ne izvodi. :D vazda govoris ne gledam ja, njhn njah bljak, a skoro si svaku s nama iskomentirala epizodu. :P :D
Juliuscezar

#6169 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Samo da ova opozicija u Nocnoj strazi ne napravi kakvu stupicu kad se vrate pa pokolje divljake a i Jona .
Ramsey ili cilja da sa tih 20 ljudi naglo napada i bjezi od Stannisove vojske te je tako izmori, ili da se prisunja pa zakolje Stannisa.
Bilo bi jebeno da Sansa moze razglasit kako da su Rickon i Bran zivi :D.
Joj Danyers i demokratije, ja da zivim u srednjem vijeku (a da sam plemic) bio bih najkonzervatniviji. Kakvi seljaci, kakvi bakraci.

Onaj mac je valjda napravljen od Valerijanskog celika, mozda to ima veze sa obsidijanom tj. Zmajskim kamenom.
ciza_bliza

#6170 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

pici wrote:evo odgledo jos jednom... :thumbup: ...ovi WW huuuu zajebiti praavooo :shock:

Image

ko su oni...ovaj mi je ko neki kralj njihov...ima amblem ispod vrata...jel debeli opisao njihovu istoriju-historiju-povijest...koda su nekada bili neka rasa koja je vladala...
U principu, Jon Snow je njegov nasljednik, samo je ovaj nekad davno morao oženiti tu neku princezu ili nešto slično od White Walker-a...
pici

#6171 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ciza_bliza wrote:
pici wrote:evo odgledo jos jednom... :thumbup: ...ovi WW huuuu zajebiti praavooo :shock:

Image

U principu, Jon Snow je njegov nasljednik, samo je ovaj nekad davno morao oženiti tu neku princezu ili nešto slično od White Walker-a...

:thumbup: opaaa znaci ipak je neko povezivanje s jonom...hvaalaa :thumbup: izgleda cim malo vremena nafatam prelazim na knjige...GoT je dostojan nasljednik LOTRa...samo sa posve drugacijim tokovima prica...LOTR je ipak vise bajka za sve dok je GoT bajka za odrasle :thumbup:
pink floydd

#6172 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

jes dobra epizoda, zadnjih 20 minuta sam morao ustati iz ležećeg položaja i izbliza svaki detalj ufatiti :D

joj jes Emilia Clarke tanka glumica jbt, 3 facijalne ekspresije ima samo. Ovu ozbiljnu ko u razgovoru s Tyrionom, onu plačljivu kad je Drogo taslačio i osmijeh neki zaluta....a drugi učesnik dijaloga opravdao Zlatni globus i Emmy koje je dobio, i garant će i za ovu sezonu neku jebenu nagradu dobiti :thumbup:
sizifinho

#6173 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

@pici
1. jebi ga jarane, znaš i sam da ne bi valjalo da je ovakav tempo bio čitavu petu sezonu, jer bi onda taj tempo postao standard. Kako ćeš onda učiniti ovo publici, sa tim standardom? Ne možeš.
Pametni su ljudi što pišu GOT, nisu naivni. Smiri se situacija u prve 2/3 sezone, polahko se razvija napetost, i onda ide kulminacija.
Prole sezone je Oberyn guzio, pričao, guzio, pričao, malo se kurčio, pa tek onda počeo fajt xD

2. ne znam otkud ovom liku da je Jon nasljednik ovog kralja WW, pusti ba, nema to u knjigama. Ovaj kralj se uopšte ne spominje. Vjerujem da ga u knjigama neće ni biti, vjerovatno je dodan zbog serije, da malo napravi napetosti i zbunjenosti.
Svejedno je fora lik. Kad na kraju diže divljake iz smrti, 20 000 haman ih ima. Kao da pokaže Jonu da nema gdje da se sakrije.

Što se tiče A song of ice and fire, mogu ti reći da je nadmašila Tolkiena za klasu ako ne i više. Kad pročitaš, znat ćeš.

A sad, ne znam otkud to da Valyrianski mač može ubiti WW, nije se o tom u knjigama pričalo, ali čini se logično... Dragonglass je iz Valyrije, kao i mač...
pink floydd wrote:jes dobra epizoda, zadnjih 20 minuta sam morao ustati iz ležećeg položaja i izbliza svaki detalj ufatiti :D

joj jes Emilia Clarke tanka glumica jbt, 3 facijalne ekspresije ima samo. Ovu ozbiljnu ko u razgovoru s Tyrionom, onu plačljivu kad je Drogo taslačio i osmijeh neki zaluta....a drugi učesnik dijaloga opravdao Zlatni globus i Emmy koje je dobio, i garant će i za ovu sezonu neku jebenu nagradu dobiti :thumbup:

a jebo ga ti, ja mislim da se BAŠ u ovoj epizodi moglo zaključiti da nije Emilia loša glumica, već je njena uloga zahtjevna. Ona scena kad govori Tyrionu da ima veliku vojsku i velike zmajeve ide u prilog oonom što ja govorim odavno... Emilija je žena koja glumi djevojčicu (Daenerys u knjizi je curica) i to je jako teško.
Zato i glumi ledenu kraljicu, iako je u suštini nevinašce.
ciza_bliza

#6174 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

ne znam otkud ovom liku da je Jon nasljednik ovog kralja WW, pusti ba, nema to u knjigama. Ovaj kralj se uopšte ne spominje. Vjerujem da ga u knjigama neće ni biti, vjerovatno je dodan zbog serije, da malo napravi napetosti i zbunjenosti.
Onda nisi čitao pažljivo, indirektno se spominje, i Jon je nasljednik u smislu da je ova rugoba nekad bila Lord commander baš kao Jon...
pink floydd

#6175 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

sizifinho wrote:

a jebo ga ti, ja mislim da se BAŠ u ovoj epizodi moglo zaključiti da nije Emilia loša glumica, već je njena uloga zahtjevna. Ona scena kad govori Tyrionu da ima veliku vojsku i velike zmajeve ide u prilog oonom što ja govorim odavno... Emilija je žena koja glumi djevojčicu (Daenerys u knjizi je curica) i to je jako teško.
Zato i glumi ledenu kraljicu, iako je u suštini nevinašce.
znam to, dosta sam "literature" na netu pročitao o historiji likova i znam da su likovi Daenerys i Jon Snowa kreirani kao tinejdzeri i zato je Jonov dolazak na čelo Straže tako "veliki" događaj, u seriji to nikako nisu mogli prikazati i dočarati. Isto tako za Kalisi, jes jedna od zahtjevnijih uloga ali može to puno bolje
Post Reply