Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Jeste fabrička je 205/60 R16.
Ok hvala ti puno
Naručene GY UG9, 205/55 R16, DOT 3116. Žena dobila neki popust u firmi, 146 KM po gumi, čini se ok cijena
Dobra cijena, ja sam Dunlop Winter Sport 5 platio 10KM više po komadu. Je li to cijena sa montažom, balansiranjem i novim ventilima?
Ne znam vjeruj mi, hanuma je dogovarala, idem u ponedjeljak da ih zamijenim pa ću vidjeti hoće li mi još šta zaračunati...
Al evo jbg gledam Savu gdje sam zadnjih godina skladištio i montirao gume, taj isti GY je 177 KM plus montaža, balansiranje i ventili...
Kako mi ide na zivce Reno sa tim dimenzijama. To govorim kao nekadasnji vlasnik Clia 3. Ja sam zbog renoa placao 150 KM zbog gume 165/65/r15 a realno to je klasa gdje brat bratu nebi guma trebala vise od 90 KM da kosta. Pa na Meganu 205/60r16 i jos ovaj debilizam 195/55 r20. Sto ce im to? To samo iritira vlasnike potencijalne. Samo zbog izgleda ne opravdava ovakvo ponasanje. Za porodicna auta B, C klase i te MPV ja bi pravio najstadardnije velicine 195/65r15, 205/55r16..... To su porodicna auta covjek gleda svaki dinar
beco wrote:Kako mi ide na zivce Reno sa tim dimenzijama. To govorim kao nekadasnji vlasnik Clia 3. Ja sam zbog renoa placao 150 KM zbog gume 165/65/r15 a realno to je klasa gdje brat bratu nebi guma trebala vise od 90 KM da kosta. Pa na Meganu 205/60r16 i jos ovaj debilizam 195/55 r20. Sto ce im to? To samo iritira vlasnike potencijalne. Samo zbog izgleda ne opravdava ovakvo ponasanje. Za porodicna auta B, C klase i te MPV ja bi pravio najstadardnije velicine 195/65r15, 205/55r16..... To su porodicna auta covjek gleda svaki dinar
Trebam kupiti cetiri zimske gume 195 65 R15 za golfa 4 po prvi put, jer pet zima kod mene nije izlazio iz garaze i stajale su na njemu ljetne gume. Voznja ce biti povremena i nezahtjevna, tako da ne bih kupovao Mischelin ili Continental, mislim da mi se ne isplati. Gledam ponudu Bridgestone Blizzak LM001, 93,90 KM u Gumam u Tuzli. Kakva je to guma, gdje se proizvodi i da li je preporucujete?
Hvala najljepse.
fiskars wrote:Trebam kupiti cetiri zimske gume 195 65 R15 za golfa 4 po prvi put, jer pet zima kod mene nije izlazio iz garaze i stajale su na njemu ljetne gume. Voznja ce biti povremena i nezahtjevna, tako da ne bih kupovao Mischelin ili Continental, mislim da mi se ne isplati. Gledam ponudu Bridgestone Blizzak LM001, 93,90 KM u Gumam u Tuzli. Kakva je to guma, gdje se proizvodi i da li je preporucujete?
Hvala najljepse.
Jesi kontao o Savi, Hankook ili BFGOODRICH npr. u toj dimenziji. Imas ih po 73 KM. Ako je vec voznja nezahtjevna i povremena.
Moja Sportiva ljetna 195 55 15 je danas imala test.
Jel dovoljno za test ovoliko snijega preko Romanije, brzina od 50 - 80 km/h. U nekim krivinama i do 70 km/h i to sve bez ijednog paljenja ESP-a.
BarbaDue wrote:
Moja Sportiva ljetna 195 55 15 je danas imala test.
Jel dovoljno za test ovoliko snijega preko Romanije, brzina od 50 - 80 km/h. U nekim krivinama i do 70 km/h i to sve bez ijednog paljenja ESP-a.
Meni koliko je poznato ESP ne daje nikakvu indikaciju da se aktivirao za razliku od TCS-a. Jedino ako si bio dovoljno vjest da osjetis, sto je prilicno tesko. A cisto sumnjam da ESP nije radio na ljetnim gumama na takvom terenu i tim brzinama.