Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mahalas505

#6151 Re: RE: Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

konektovan wrote:K'o sto rekoh, ja mu samo mogu pozeljeti najbolje,[emoji12] nisam majstor, al' se necu ni izrugivati i omalovazavati covjeka, jer je u izuzetno nezgodnoj situaciji. Treba dobro odvagati, sta je najbolja opcija u ovom momentu.
Pa nema se puno opcija kad se nema para, zar ne?
Prva opcija - polazak kuci bez ikakvog popravka - trenutno najjeftinija - dugorucno vjerovatno najskuplja
Druga opcija - slep do kuce - dosta skupa opcija
Treca opcija - odlazak kod majstora - veci ili manji popravak - vjerovatno najrazumnija.
mirzet87sa

#6152 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

Platis nekome privatno da te doslepa, kakav crni bihamk..
NediM17

#6153 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

_BataZiv_0809 wrote:Okej momci nekako ste mi se skoncentrisali na semantiku, a sustina je malo pobjegla :)

Dakle zanima me trajnost tog rjesenja.
Ma ako se dobro sve slozi mora trajati...

Znam za slucaj gdje je masina zaribala jer je pukla osovina uljne pumpe... Lezeci treca specijala (0.75mm), leteci prva specijala (0.25mm).

Majstor koji je slozio motor je rekao minimum 100kkm da jos ima fore, to je kilometraza za koju bi smio staviti ruku u vatru. Ne znam koliko je presao od tada, ali jos se vozi bez problema vec par godina.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6154 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Jesam li ja kakav pogresan savjet dao???? Ja sam prokomentarisao tvoj post, zbog uvreda na racun momka koji je trazio pomoc, a nisam se petljao u tvoj prijedlog kako da rijesi problem, to je tvoj teren i ja nikad ne bi ulijetao u raspravu zbog toga. A sto se tice tvoje opaske, da smetljarim po svom autu i da vozim neispravan auto, mogu ti samo reci, da nisi u pravu.[emoji12]
bitanga_sa_otesa wrote:@ konektovan
ako nisi majstor sto se petljas svuda i dajes savjete,a smetljaris po svom autu i vozis neispravno ????

poslano sa Sonija Ze
mahalas505

#6155 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

mirzet87sa wrote:Platis nekome privatno da te doslepa, kakav crni bihamk..
Pa moras nekoga naci da te doslepa, a nisi iz tog grada? Plus, sigurno je tu i familija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6156 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

NediM17 wrote:

Znam za slucaj gdje je masina zaribala jer je pukla osovina uljne pumpe... Lezeci treca specijala (0.75mm), leteci prva specijala (0.25mm).

Majstor koji je slozio motor je rekao minimum 100kkm da jos ima fore, to je kilometraza za koju bi smio staviti ruku u vatru. Ne znam koliko je presao od tada, ali jos se vozi bez problema vec par godina.
:thumbup:

Hvala burazere :wink:
mirzet87sa

#6157 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

mahalas505 wrote: Pa moras nekoga naci da te doslepa, a nisi iz tog grada? Plus, sigurno je tu i familija.
Kakve veze ima jesi li iz tog grada..
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6158 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

NediM17 wrote:

Znam za slucaj gdje je masina zaribala jer je pukla osovina uljne pumpe...
meni licno pukla osovina nove uljne pumpe,poslije 14 km,bez ikakvih specijala ,sve novo u bloku, sem radilice koja je bila u odlicnom stanju u standardu.tako da ne mora trajati iako je sve dobro slozeno...marfi je svuda prisutan....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6159 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

Hajmo jos jedno dok smo u formi:

Sta savjetujete za situaciju kada je izgledno da ce auto stajati izvjestan vremenski period?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6160 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

mahalas505 wrote:
mirzet87sa wrote:Platis nekome privatno da te doslepa, kakav crni bihamk..
Pa moras nekoga naci da te doslepa, a nisi iz tog grada? Plus, sigurno je tu i familija.
Pa kazem ti, treba odvagati sta je najbolja opcija. Mozda nema kod sebe para, al' sam siguran da mu moze neko poslati vrlo brzo odredjenu cifru, s kojom bi rijesio problem. Mozda pokusati sa slepom iz BiH, kakvog privatnika kontaktirati ili se upustiti u popravak auta na licu mjesta?!

poslano sa Sonija Ze
NediM17

#6161 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Evo realno Bitanga, majstor si.

Je li bolje sloziti svoj motor ili kupiti polovnog macka u vreci?

Ja sam uvijek za prvu varijantu!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6162 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

NediM17 wrote:Evo realno Bitanga, majstor si.

prva
NediM17

#6163 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

bitanga_sa_otesa wrote:
NediM17 wrote:Evo realno Bitanga, majstor si.

prva
Tako je! A kako vec rec, Marfi, ili bakszuluk uvijek moze biti prisutan.
mahalas505

#6164 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

mirzet87sa wrote:
mahalas505 wrote: Pa moras nekoga naci da te doslepa, a nisi iz tog grada? Plus, sigurno je tu i familija.
Kakve veze ima jesi li iz tog grada..
Vjerovatno da se malo lakse snadjes, jer njemu treba sto jeftinija opcija.
mirzet87sa

#6165 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

konektovan wrote: Pa moras nekoga naci da te doslepa, a nisi iz tog grada? Plus, sigurno je tu i familija.
Pa kazem ti, treba odvagati sta je najbolja opcija. Mozda nema kod sebe para, al' sam siguran da mu moze neko poslati vrlo brzo odredjenu cifru, s kojom bi rijesio problem. Mozda pokusati sa slepom iz BiH, kakvog privatnika kontaktirati ili se upustiti u popravak auta na licu mjesta?!

poslano sa Sonija Ze[/quote]
Puna bosna privatnika koji ce te slepati 2000km za 500eura, ova kilometraza je smijesna, vjeruj mi.. Nema tu mozda, plati im neko u bih od tvojih, kod tebe su u roku par h a za isto toliko i nazad.. Ili iznajmis prikolicu, dodje neko pokupi te i nazad... Ne govorim ja nista u vezi opravke, samo da je bihamk pljacka i da su smijesni s naplatom..
mirzet87sa

#6166 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

mahalas505 wrote: Vjerovatno da se malo lakse snadjes, jer njemu treba sto jeftinija opcija.
Pa da dodje do bosne slepa je najjeftinija, naravno ne bihamkova. A to ima li para da ga poslije pravi i misli li ga praviti i kad je do njega, ne ulazim u to nit me zanima..
Danguba

#6167 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Danguba »

Ovo je skola za sve one koji se nadaju da nece biti nista krecuci sa polovnim autom na dug put.(a pogotovu koji su imali problem pa se nadaju da ga nece vise imati)

U takvim situacijama mora se osigurati ili clanstvom u Bihamku ili kesom za svaki slucaj ili otici kod majstora pa otkloniti sve nedostatke prije puta.

Prosao sam stotine hiljada kilometara sto sa novim autima sto sa polovnim. Bilo je kvarova ali kada si obezbijedjen necim, nema stresa nema sikiracije.

p.s. on je bas neozbiljan ispao sa kompletnim problemom...a kada se desi, svaka pomoc je dobro dosla jer ne mozes opcije birati

p.p.s. na um mi pade ona bosanka sto je u sloveniji platila 350€ sklanjanje sa auto puta jer je ostala u kvaru. :-)
cobe_fks

#6168 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by cobe_fks »

Zna li neko koliko kosta nov branik (skoda fabia 2001), gdje mogu to provjeriti, po mogucnosti da mi daju predracun?

Hvala!
O'zone
Globalni moderator

#6169 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

cobe_fks wrote:Zna li neko koliko kosta nov branik (skoda fabia 2001), gdje mogu to provjeriti, po mogucnosti da mi daju predracun?

Hvala!
Interauto d.o.o.
Porodice Ribar 41.
033/715-675

Nazovi pitaj a predračun možeš dobiti sigurno.
kB27

#6170 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kB27 »

Danguba wrote:Ovo je skola za sve one koji se nadaju da nece biti nista krecuci sa polovnim autom na dug put.(a pogotovu koji su imali problem pa se nadaju da ga nece vise imati)

U takvim situacijama mora se osigurati ili clanstvom u Bihamku ili kesom za svaki slucaj ili otici kod majstora pa otkloniti sve nedostatke prije puta.

Prosao sam stotine hiljada kilometara sto sa novim autima sto sa polovnim. Bilo je kvarova ali kada si obezbijedjen necim, nema stresa nema sikiracije.

p.s. on je bas neozbiljan ispao sa kompletnim problemom...a kada se desi, svaka pomoc je dobro dosla jer ne mozes opcije birati

p.p.s. na um mi pade ona bosanka sto je u sloveniji platila 350€ sklanjanje sa auto puta jer je ostala u kvaru. :-)
Šta je uopće polovan automobil? Svaki koji vidiš trenutno na cesti je praktično polovan - tu nema diskusije. Pouzdan i nepouzdan automobil nije ni slično kao nov i polovan - skoro da i nema veze jedno s drugim. Jedine veze ima u kontekstu što ti na starijem automobilu češće može izletiti neki kvar koji nisi ni sanjao da se može desiti.

S druge strane šta ti nudi članstvo u BIHAMKu? Već smo pisali o tome za njegov slučaj. Njemu BIHAMK apsolutno nije ni trebao, jer mu je auto u voznom stanju (u smislu da ga može prevući par kilometara ako mu to nešto znači). Ponavljam, BIHAMK će da te odšlepa besplatno (tj. u sklopu članstva) do prvog servisa. Dakle, njemu je savršeno svejedno ima li BIHAMK ili nema. Tako da vidiš da ni BIHAMK nije u svim situacijama 'osiguranje'.

Najbolje je prije polaska na bilo kakav put biti svjestan šta se sve može desiti i prihvatiti taj rizik u startu - te se spremiti da iz govana izađeš najbrže moguće.
amar1994

#6171 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Samo je razlika sto.na novom fabrika snosi troskove svih kvarova , za razliku od polovnog. Ta garancija je prednost najveca.

Zato kupujte honde [emoji13] [emoji41]

Sent from my C6603 using Tapatalk
ranger

#6172 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ranger »

ne znam kolko bihamk naplacuje u inostranstvu, al u bih je cini mi se 1,5 KM po kilometru. 20kilometara imaju clanovi besplatno u start paketu.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6173 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mali_milojica »

Nije ni ova mirzetova losa.
Otac,brat,rodjak,komsija,neko nadje ovdje privatnu slepu s covjekom u kamion i pravac do Rijeke ili gdje se vec nalazi. Natovari se auto i kuci. Ili kao sto rece,ako neko ima prikolicu,zakaci je na auto i idi po njega. Opet ostaje nesto "jeftinija" popravka kod kuce,ali boze moj.
Opet mislim da je najeftinija i najbrza opcija popravka auta na licu mjesta.
kB27

#6174 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kB27 »

ranger wrote:ne znam kolko bihamk naplacuje u inostranstvu, al u bih je cini mi se 1,5 KM po kilometru. 20kilometara imaju clanovi besplatno u start paketu.
Za BiH ti praktično uopće ne treba BIHAMK članstvo - plaćaš ono što ti treba kroz registraciju. U toku jednog mjeseca imaš pravo na besplatnu intervenciju unutar BiH, koja podrazumijeva i šlepanje u slučaju da se kvar ne može riješiti na licu mjesta.

Šlepaju do prvog servisa, nebitno da li je udaljen 100km ili 100m. I uglavnom ne možeš birati gdje ćeš (možeš ako je čovjek koji vozi dobre volje, ili ako ga malo počastiš) - zna se gdje imaju servisi i ideš do prvog. Naravno ako hoćeš neku drugu varijantu - doplatiš.
kB27

#6175 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kB27 »

mali_milojica wrote:Nije ni ova mirzetova losa.
Otac,brat,rodjak,komsija,neko nadje ovdje privatnu slepu s covjekom u kamion i pravac do Rijeke ili gdje se vec nalazi. Natovari se auto i kuci. Ili kao sto rece,ako neko ima prikolicu,zakaci je na auto i idi po njega. Opet ostaje nesto "jeftinija" popravka kod kuce,ali boze moj.
Opet mislim da je najeftinija i najbrza opcija popravka auta na licu mjesta.
Do Rijeke i nazad sigurno treba više od 100KM da neko dođe autom samo po njega (kao putnika). Dakle sa 'krkanskim' autom koje može povući njegovu Astru (i koju će vući nazad zajedno za prikolicom) skoro pa duplo više. Znači da se majstori ubijaju od posla dva dana - ne mogu ruke izaći 200KM skuplje. A slično i za dijelove.. Po meni se nikako ne isplati.
Post Reply