BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#6151 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Identitet je bitan, koliko god se neko pravio da nije. Nismo samo ono materijalno, ima i nešto duhovno, koliko god neko pred tim zatvarao oči. Uostalom, postoji i razlog zašto na ovom forumu piše veliki broj forumaša koji već možda i decenijama nisu u BiH. I drago mi je što ljudi nisu zaboravili ko su i odakle su.
-
FMDzem
#6152 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Irfan Hadzić
Eto ga, dijete naseg fudbala, za mene daleko ispred HSef-a..
- cyprus
#6153 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne kažem da je nebitan... Zato i kažem, ako bih se rodio i odrastao u Švicarskoj, valjda je logično da svoj identitet vežem uz tu državu... Al haj, nebitno, oftopičimo previše...Sarajevo1946 wrote:Identitet je bitan, koliko god se neko pravio da nije. Nismo samo ono materijalno, ima i nešto duhovno, koliko god neko pred tim zatvarao oči. Uostalom, postoji i razlog zašto na ovom forumu piše veliki broj forumaša koji već možda i decenijama nisu u BiH. I drago mi je što ljudi nisu zaboravili ko su i odakle su.
-
SaPnA
#6154 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
a nelogicno je roditi se u svicarskoj i igrati za bih?
bilo kako bilo, od njeg ne vjerujem da ce bit kakvog igraca, i izet nam vise ne treba, kolasinac, s.hajrovic i halilovic ce, nadam se, igrati za nas
bilo kako bilo, od njeg ne vjerujem da ce bit kakvog igraca, i izet nam vise ne treba, kolasinac, s.hajrovic i halilovic ce, nadam se, igrati za nas
- cyprus
#6155 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa ima i to neke logikeSaPnA wrote:a nelogicno je roditi se u svicarskoj i igrati za bih?![]()
-
Stari
#6156 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Izgleda da sam ja ovdje medju rijetkima koji misli otprilike slicno ... ima logike naravno ...i nije nikakav Šupakluk roditi se u Svajcarskoj i igrati za Svicarsku. O onima koji bi se svog vlastitog sina odrekli zbog fudbala - radije ne bih ...cyprus wrote:Pa ima i to neke logikeSaPnA wrote:a nelogicno je roditi se u svicarskoj i igrati za bih?![]()
A jel to nema logike roditi se u Švicarskoj i igrat za Švicarsku?
U jednom postu pisu kako su tamo dijasporci glupssoni koji rade samo poslove koje Svicarci nece ... peru cenife, kopaju kanale, istovaraju bostan , kurvaju se na zelj. stanici .... itd a u drugom su nasi tamo svi doktori, inzinjeri, advokati , direktori ... sve ovisno o potrebi i kad zatreba. Na kraju uleti se jos malo i dosoli sa konstatacijom ...da njima ovi (nasi valjda ? ili koji vec) valjaju za placanje poreza i ratovanja (Svicarska
-
ajvaz_dedo
#6157 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Evo,da ja kazem nesto iz licnog iskustva...
Naletila mi dobra gudra,pa sam mor'o trazit da mi novi pasvord posalju!
Zivim u Svici nekih dvanaest godina,i probat cu vam dati informacije iz prve ruke...
Harisa sam upoznao,jednom ga sreo,i nikad vise,a sa blizom mu familijom sam i sad dobar,i cak neki njegovi rodzaci nekontaju sta se desilo,pa se odazvao Hicveldu,amidzici,tetici,idt,i sl.
Decko je odgojen kao Bosnjak,znaci u Dzematu su mu roditelji redovno,a i on isti kao dijete,pohadzao cak i Bosansku skolu,ono jednom hevticno,da se djeca druze...
Eh,sada,ko ga premunta,nagovori,zasto i kako odgovora nemam,brat mu nisam,jebi ga...
Ali toliko o identitetu,patriotizmu,domoljublju...
Imam i sam djecu,i treba ih odgajati po zakonu zemlje u kojoj zivis,ali im u njihova srca unijeti i tu ljubav prema zemlji njihovih oceva,majki...
Nakraju prepustiti odluku njima,djeci, da se opredjele za koga im srce kuca...
Sto naravno,daje odgovor sta se desi sa Harisom.
Decko je oscojio svjetsko sa Svicom,a nasi ko iz topa dodzi,evo ti nagrada,pritisak,pitali ga u Sarajevu za koga ce igrat,dijete kao i svako drugo,pogubljen bio,normalno da ce reci ZA BOSNU!!!
Zamisli da je na dodjeli onih nagrada rekao za Svicu,ili neznam...
Kada su ga nasi zvali u Ljubljanu,u goste,vjerovatno je onda kontao,bolje ista,nego nista...
Pa je uslijedio poziv Hicvelda,i ostalo se zna...
Poenta je da je gudra pravo dobra,jer ni u skoli mi pismene vjezbe duze bile nisu...
Zivim u Svici nekih dvanaest godina,i probat cu vam dati informacije iz prve ruke...
Harisa sam upoznao,jednom ga sreo,i nikad vise,a sa blizom mu familijom sam i sad dobar,i cak neki njegovi rodzaci nekontaju sta se desilo,pa se odazvao Hicveldu,amidzici,tetici,idt,i sl.
Decko je odgojen kao Bosnjak,znaci u Dzematu su mu roditelji redovno,a i on isti kao dijete,pohadzao cak i Bosansku skolu,ono jednom hevticno,da se djeca druze...
Eh,sada,ko ga premunta,nagovori,zasto i kako odgovora nemam,brat mu nisam,jebi ga...
Imam i sam djecu,i treba ih odgajati po zakonu zemlje u kojoj zivis,ali im u njihova srca unijeti i tu ljubav prema zemlji njihovih oceva,majki...
Decko je oscojio svjetsko sa Svicom,a nasi ko iz topa dodzi,evo ti nagrada,pritisak,pitali ga u Sarajevu za koga ce igrat,dijete kao i svako drugo,pogubljen bio,normalno da ce reci ZA BOSNU!!!
Kada su ga nasi zvali u Ljubljanu,u goste,vjerovatno je onda kontao,bolje ista,nego nista...
Poenta je da je gudra pravo dobra,jer ni u skoli mi pismene vjezbe duze bile nisu...
- and
#6158 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
jel džemat surseeajvaz_dedo wrote:Evo,da ja kazem nesto iz licnog iskustva...
-
ajvaz_dedo
- razumibezumlje
#6160 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Smijel ex-reis Ceric jos pisat fetve ?! barem za dijasporu ..... !!
-
Kontra__
#6161 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zaboravljamo na Armina Hodzica, decko koji je pod ugovorom u Liverpoolu, tamo ne moze igrati oficijelne tekme jer nema radne dozvole, ali nadoci ce i to aBd! Svjetsko, a nase!

-
Korisničkoime
#6162 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Šta je s tim momkom prvo vratio se nazad kao pozajmica Želji dok ne napuni 18 pa će se vratiti u Englesku šta se dešava mislim da je napunio 18 je li još uvijek u Želji. Znam da je prošle godine bio, ne znam je li igrao za mlade u Želji jer u prvom timu zasigurno se nije naigrao.Kontra__ wrote:Zaboravljamo na Armina Hodzica, decko koji je pod ugovorom u Liverpoolu, tamo ne moze igrati oficijelne tekme jer nema radne dozvole, ali nadoci ce i to aBd! Svjetsko, a nase!![]()
- MOSALJOZE
#6163 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nakon što je Edin Džeko, bh. reprezentativac, na Twitteru poručio Izetu Hajroviću i Harisu Seferoviću da idu "što dalje od svetinje Bosne i Hercegovine", švicarski mediji našli su se u čudu...
Naime, tamošnji mediji navode da je izbor Izeta Hajrovića i Harisa Seferovića da igraju za švicarsku reprezentaciju sasvim logičan, jer su oba igrača igrala za njihove mlađe selekcije, a Seferović je čak bio i svjetski prvak sa selekcijom do 17 godina.
Također, Švicarci se još uvijek pribojavaju da bi ovaj dvojac mogao zaigrati za Zmajeve, jer utakmice u kojima su oni nastupili bile su prijateljskog karaktera.
Podsjetimo, mlađi Izetov brat, Sead, jučer je boravio sa našom reprezentacijom u Ljubljani, a potvrdio je da će u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine.
da li bi ih vi prihvatili kad bi odlučili???
Naime, tamošnji mediji navode da je izbor Izeta Hajrovića i Harisa Seferovića da igraju za švicarsku reprezentaciju sasvim logičan, jer su oba igrača igrala za njihove mlađe selekcije, a Seferović je čak bio i svjetski prvak sa selekcijom do 17 godina.
Također, Švicarci se još uvijek pribojavaju da bi ovaj dvojac mogao zaigrati za Zmajeve, jer utakmice u kojima su oni nastupili bile su prijateljskog karaktera.
Podsjetimo, mlađi Izetov brat, Sead, jučer je boravio sa našom reprezentacijom u Ljubljani, a potvrdio je da će u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine.
nije igrao puno u zelji prosle godine ali na pripremama je psotigao nekoliko golova.Teško da moze imati mjestu u prvih 11 ali sigurno da ce igrati pomaloKorisničkoime wrote:Šta je s tim momkom prvo vratio se nazad kao pozajmica Želji dok ne napuni 18 pa će se vratiti u Englesku šta se dešava mislim da je napunio 18 je li još uvijek u Želji. Znam da je prošle godine bio, ne znam je li igrao za mlade u Želji jer u prvom timu zasigurno se nije naigrao.Kontra__ wrote:Zaboravljamo na Armina Hodzica, decko koji je pod ugovorom u Liverpoolu, tamo ne moze igrati oficijelne tekme jer nema radne dozvole, ali nadoci ce i to aBd! Svjetsko, a nase!![]()
-
IlijaLadin
#6164 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ako bi ga prihvatili nasi igraci i selektor, ne bih imao nista protiv, pa makar metvi prosjek bili i jedan i drugi. ni drugacije necu plakati za njima.MOSALJOZE wrote:
kao sto davno rekoh, njihov
zivot njihova stvar.
- limeni
#6165 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
nisi supak ali covjek koji se ne veze za identitet i neke meni bitne stvari i meni je to ok jer smo svi razliciti..ne trebas mrziti svicarsku, ali zna se odakle su ti korjeni, gdje su ukopani tvoji pradjedovi koji su krv prosuli da bi se ti zvao bosanac i hercegovac..neko fudbal vidi i kao biznis, idem igrati gdje cu se lakse probiti (mesut oezil) i ja to postujem ali ja ovu igru dozivljavam mozda i previse emotivno kada igra nasa BiH pa mi nestane zraka i nervoza me uhvaticyprus wrote:A ja da sam odrasto u Švicarskoj, ja ne bih pomišljo da igram za bilo koga drugog osim moje domovine Švicarske... Šta sad? Znači bio bih šupak i ja?limeni wrote:sta bolan nije lose?pa da je moj sin odrekao bi ga se i javno pljuvao..mislim neka igra za koga ko hoce to je licna stvar ali ja fudbal i nasu reprezentaciju dozivljavam mozda i previse emotivno, takav sam jbg..mozda malog nisu dovoljno dovodili u bosnu, pogotovo za bajram i ostale praznike..cyprus wrote:1. Ja sam duboko skeptičan da će od tog Seferovića ispasti išta više od prosječnog fudbalera...
2. Ovdje se piše kao da je odabrati Švicarsku nešto loše, neki grijeh, neki zločinA ja bih rekao da nije čak ni šupakluk...
- Logovan
#6166 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jest da sam se sjebao kada su nas odjebali i odbili poziv za Ljubljanu ali ja bih ih prihvatio ako će ostavljati srce na teren kao nikad u životu.MOSALJOZE wrote: da li bi ih vi prihvatili kad bi odlučili???
-
juventus
#6167 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Last edited by juventus on 08/02/2013 09:39, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#6168 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Daj ba limeni, nađi jednog među nama ,jednog,koji bi sad odbio platu 3,5 puta veću u inostranstvu a usput i papire odmah...
A kamoli još da si tamo odrastao,igraš lopte, u novoj zemlji za novu zemlju,treba i njih shvatit,koje su to promjene u životu,eto zlatanova priča,od dna do idola nacije....
Nego imamo sreće,kad u pojedincima proradi to nešto,patriotsko,što ih emotivno veže za zemlju njihovih očeva pa pristanu igrat za nas....
Ponuđen ko počašćen,ho`š igrat?Neš,hvala prijatno sve najbolje...
A drugi par opanaka,kako je naš savez dosad gledo na tu djecu,odn.kako nisu obraćali pažnju,hebalo ih se živo...
A kamoli još da si tamo odrastao,igraš lopte, u novoj zemlji za novu zemlju,treba i njih shvatit,koje su to promjene u životu,eto zlatanova priča,od dna do idola nacije....
Nego imamo sreće,kad u pojedincima proradi to nešto,patriotsko,što ih emotivno veže za zemlju njihovih očeva pa pristanu igrat za nas....
A drugi par opanaka,kako je naš savez dosad gledo na tu djecu,odn.kako nisu obraćali pažnju,hebalo ih se živo...
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#6169 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/izet-h ... /130208012
Smece od covjeka. Ne znam kako ga nije stid da uzima ta 2 imena u usta, kada im nikada nece biti ni do koljena.
Vrijeme ce pokazati, ali ja sam ubijedzen da nece igrati ni za Svicu.
Samo mi je zao Dzeke tu... isao jadu na vrata da ga "moli" da igra za reprezentaciju.
Smece od covjeka. Ne znam kako ga nije stid da uzima ta 2 imena u usta, kada im nikada nece biti ni do koljena.
Samo mi je zao Dzeke tu... isao jadu na vrata da ga "moli" da igra za reprezentaciju.
- limeni
#6170 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
imaju fudbaleri dovoljno para za fin zivot, pa je odluka za koju repku igrati vise od srca nego zbog para..ja mogu jedino razumjeti halilovica od ovih talenata ako bi nas odbio jer je tamo odrasto i iz mjesanog braka, mada mislim da ce igrati za nas..samo karine od ljudi koji su nasi nebi igrali za nas (sto ovaj intervju hajrovica ispod potvrdjuje)..takodjer njihovo laganje pokazuje o kakvim jadovima se radi kao igrat ce za nas pa nece i tako dalje..sumirprimus wrote:Daj ba limeni, nađi jednog među nama ,jednog,koji bi sad odbio platu 3,5 puta veću u inostranstvu a usput i papire odmah...
- bingov buraz
#6171 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nemojte ga zvati Izmete,bas ste nekulturni sta mislite kako se jadnicak osjeca
Once a choban always a choban!
Once a choban always a choban!
-
iceman2010
#6172 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa ne treba njima za hljeba! Koliko zaradjuje u klubu, a koliko dobije nekih premija kad igra za reprezentaciju? Nije to plata. Platu zaradjuje u klubu. U principu ima rijesene sve egzistencijalne probleme i nikako fudbalere koji igraju u klubovima jacih liga u evropi ne mozes porediti sa prosjecnim stanovnikom BiH koji jedva sastavlja kraj sa krajem.sumirprimus wrote:Daj ba limeni, nađi jednog među nama ,jednog,koji bi sad odbio platu 3,5 puta veću u inostranstvu a usput i papire odmah...
-
juventus
#6173 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Izmet se javio...
Puši ku*ac smećaru dijasporski. Džeko je nama odmah poslije Allaha, a ti si karina obična i ovdje i u Švicarskoj.
Smradu jedan, gdje možeš sebe stavljati sa Džekom u istu rečenicu, mame ti se naje*em. Uh što me smećar raspizdi, mamu li mu.
Puši ku*ac smećaru dijasporski. Džeko je nama odmah poslije Allaha, a ti si karina obična i ovdje i u Švicarskoj.
Smradu jedan, gdje možeš sebe stavljati sa Džekom u istu rečenicu, mame ti se naje*em. Uh što me smećar raspizdi, mamu li mu.
-
kamen
#6174 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nati-Küken Hajrovic rechnet mit Weltstar Dzeko ab
«Voll daneben!»
Hoppla! GC-Spieler Izet Hajrovic bekennt sich zur Schweiz. Und stopft Star-Stürmer Edin Dzeko das Maul.
Izet Hajrovic (21) wird beim Länderspiel gegen Griechenland nicht eingesetzt. Und trotzdem ist er im Bauch des Karaiskakis-Stadions so richtig aufgeheizt, als er nach der faden Nullnummer gegen die Griechen verbal loslegt.
Denn Hajrovic, der bosnisch-schweizerische Doppelbürger, hat am Nachmittag im Internet gesurft. Und dort die miesen Attacken von Edin Dzeko (26) gelesen. Der Stürmer, für den Manchester City einst 50 Millionen Franken an Wolfsburg überwies, schrieb auf Twitter: «Die zwei ‹Schweizer› sollen sich so weit wie möglich von unserem heiligen Land fernhalten.» Dazu stellt er ein Herz mit bosnischer Flagge.
Der Bosnier ist stocksauer, weil sich Hajrovic und Haris Seferovic (20) gegen Bosnien und für die Schweiz und unsere Nationalmannschaft entschieden haben.
«Voll daneben»
Nun schlägt Hajrovic zurück. Und rechnet mit Dzeko ab. Der Mittelfeldspieler sagt: «Dzekos Aussagen waren voll daneben. Haris und ich haben uns für die Schweizer Nati entschieden. Das muss er einfach akzeptieren. Sein Verhalten ist unnötig und nicht vorbildlich.»
Dzeko habe einen riesigen Druck auf ihn ausgeübt: «Er hat mich schon vor meiner Entscheidung am Telefon beschimpft. Er rief mich drei Mal an, ein Mal ging ich ran. Da sagte er schon: ‹Wenn du nicht für Bosnien spielst, bist du ein Verräter!›» Das war vor Hajrovics erstem Länderspiel im November beim 2:1-Sieg in Tunesien.
«Ibra hat viel mehr Klasse als Dzeko»
Dzeko schrieb auf Twitter übrigens noch über einen dritten Schweizer: «Hut ab vor Senad Lulic! Du bist ein richtiger Bosnier!» Lazio-Spieler Lulic ist in Graubünden aufgewachsen. Der Doppelbürger entschied sich aber, für Bosnien zu spielen.
Hajrovic ists egal. Er schickt noch einen Giftpfeil in Richtung Dzeko und meint: «Eins möchte ich unbedingt noch sagen: Es ist sehr schade, dass sich Zlatan Ibrahimovic für Schweden statt für Bosnien entschieden hat. Würde Ibra für Bosnien spielen, wäre Dzeko nicht mal in der bosnischen Nati. Ibra hat nämlich viel mehr Klasse als er.»
«Voll daneben!»
Hoppla! GC-Spieler Izet Hajrovic bekennt sich zur Schweiz. Und stopft Star-Stürmer Edin Dzeko das Maul.
Izet Hajrovic (21) wird beim Länderspiel gegen Griechenland nicht eingesetzt. Und trotzdem ist er im Bauch des Karaiskakis-Stadions so richtig aufgeheizt, als er nach der faden Nullnummer gegen die Griechen verbal loslegt.
Denn Hajrovic, der bosnisch-schweizerische Doppelbürger, hat am Nachmittag im Internet gesurft. Und dort die miesen Attacken von Edin Dzeko (26) gelesen. Der Stürmer, für den Manchester City einst 50 Millionen Franken an Wolfsburg überwies, schrieb auf Twitter: «Die zwei ‹Schweizer› sollen sich so weit wie möglich von unserem heiligen Land fernhalten.» Dazu stellt er ein Herz mit bosnischer Flagge.
Der Bosnier ist stocksauer, weil sich Hajrovic und Haris Seferovic (20) gegen Bosnien und für die Schweiz und unsere Nationalmannschaft entschieden haben.
«Voll daneben»
Nun schlägt Hajrovic zurück. Und rechnet mit Dzeko ab. Der Mittelfeldspieler sagt: «Dzekos Aussagen waren voll daneben. Haris und ich haben uns für die Schweizer Nati entschieden. Das muss er einfach akzeptieren. Sein Verhalten ist unnötig und nicht vorbildlich.»
Dzeko habe einen riesigen Druck auf ihn ausgeübt: «Er hat mich schon vor meiner Entscheidung am Telefon beschimpft. Er rief mich drei Mal an, ein Mal ging ich ran. Da sagte er schon: ‹Wenn du nicht für Bosnien spielst, bist du ein Verräter!›» Das war vor Hajrovics erstem Länderspiel im November beim 2:1-Sieg in Tunesien.
«Ibra hat viel mehr Klasse als Dzeko»
Dzeko schrieb auf Twitter übrigens noch über einen dritten Schweizer: «Hut ab vor Senad Lulic! Du bist ein richtiger Bosnier!» Lazio-Spieler Lulic ist in Graubünden aufgewachsen. Der Doppelbürger entschied sich aber, für Bosnien zu spielen.
Hajrovic ists egal. Er schickt noch einen Giftpfeil in Richtung Dzeko und meint: «Eins möchte ich unbedingt noch sagen: Es ist sehr schade, dass sich Zlatan Ibrahimovic für Schweden statt für Bosnien entschieden hat. Würde Ibra für Bosnien spielen, wäre Dzeko nicht mal in der bosnischen Nati. Ibra hat nämlich viel mehr Klasse als er.»
-
zlajapravaraja
#6175 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koja sirovina u pmYahel wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/izet-h ... /130208012