Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Comrad

#6151 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

@luckylaka, argument ti nije na mjestu. To koliko je on putovao nema apsolutno nikakve veze :shock: Selektor odlucuje ko ce igrati na osnovu nekih drugih stvari, a ne gdje ko zivi i koliko mu treba da dodje do mjesta okupljanja.

I ti kako se palis, ko da je splavom isao do turske. :-)
Edin H.

#6152 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Comrad wrote:@luckylaka, argument ti nije na mjestu. To koliko je on putovao nema apsolutno nikakve veze :shock: Selektor odlucuje ko ce igrati na osnovu nekih drugih stvari, a ne gdje ko zivi i koliko mu treba da dodje do mjesta okupljanja.

I ti kako se palis, ko da je splavom isao do turske. :-)
Dobro jeste do selektora da odluci ko ce igrati, ali isto tako je bez-veze da zove momka iz Amerike, Munja mu tipla kartu u teskim vremenima za Savez :D i u utakmici koja sluzi za probanje potencijalnih novih igraca ne da mu sansu.
zecko_kupuz

#6153 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Bogami Munja i kompanija i sebi tepla karte, možda su i oni trebali zaigrati. :lol:
Corola

#6154 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

zecko_kupuz wrote:Bogami Munja i kompanija i sebi tepla karte, možda su i oni trebali zaigrati. :lol:
:D Nasao si ga sad na pogresnoj nozi.
P.S Izgleda da neko hoce da kaze,ko ima vecu kilometrazu do kuce.Tom je veca sansa da zaigra. :lol:
Bekric bi tu dobio zivotnu sansu.
Salu na stranu.Momak je pozvan,nije odigrao kao ni par drugih nije dobilo sansu.Boze moj,ali je apsurd navoditi odakle je ovaj dosao i po tome bi morao igrati,pa nije pjehe dosao.Uostalom ionako smo krpili sa Borcetovim sastavom.recimo onog sto je igrao na lijevom beku,jedino u Cevljanovice drugi put ga pozvati.
@luckylacka na kojoj poziciji taj mali igra.
luckylaka

#6155 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Corola wrote:
zecko_kupuz wrote:Bogami Munja i kompanija i sebi tepla karte, možda su i oni trebali zaigrati. :lol:
:D Nasao si ga sad na pogresnoj nozi.
P.S Izgleda da neko hoce da kaze,ko ima vecu kilometrazu do kuce.Tom je veca sansa da zaigra. :lol:
Bekric bi tu dobio zivotnu sansu.
Salu na stranu.Momak je pozvan,nije odigrao kao ni par drugih nije dobilo sansu.Boze moj,ali je apsurd navoditi odakle je ovaj dosao i po tome bi morao igrati,pa nije pjehe dosao.Uostalom ionako smo krpili sa Borcetovim sastavom.recimo onog sto je igrao na lijevom beku,jedino u Cevljanovice drugi put ga pozvati.
@luckylacka na kojoj poziciji taj mali igra.
Skroz ti je glupa rasprava tako da se ne bi dalje upustao.Valjda bi pretpostavljam kao navijac,,malih plavi,,trebao znati za koga igra ovaj,,mali,,Pregledas zadnji derbi na grbavici i vidis.Inace posto je,,mali,,u pregovorima sa dva inostrana kluba cut ces za malog kad ode.Poz.
Corola

#6156 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Plavi su na drugoj centrali to jest uvezi,sto se mene tice.Da su Bracini GM ljubimci pa hajde ,ovako nista od toga.
P.S Otkud mali plavi u St.Loisu :-)
P.S II.Sto se Bekrica tice,kontao sam na kilometrazu.Odma bi trebao postati standardni prvotimac repke.
Jer preci toliko puta,a sjediti na klupi.Nema smisla :-)
Last edited by Corola on 13/12/2010 20:46, edited 3 times in total.
Obuca9

#6157 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

luckylaka

#6158 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Hajd nije tema al evo jos malo
The profile for Denaldin Hamzagic
Denaldin Hamzagic
© unbekannt
Date of birth: 28.04.1986
Place of birth: Bosanski Novi -
Height: 1,77
Nationality: - Bosnia-Herzegovina
position: Midfield - Attacking Allrounder
Foot: both
Market value: 396.000 £
450.000 € development of the market value: Denaldin Hamzagic
Player's agent: Sport-Line Sportmarketing GmbH .A hvala dragom bogu pa ne ode u male plave.Poz.
luckylaka

#6159 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Piše: Samir Sisic ::::: Tekst objavljen: 13.12.2010. 000000 17:26
Baković: Meksiko i Bolivija žele igrati protiv BiH
Meksikanci nas žele ugostiti u Atlanti (USA), dok Bolivija nudi utakmicu u Antalyji. N/FS BiH još uvijek nije odgovorio

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi meč u 2011. godini odigrat će 9. februara, a za sada još uvijek nije poznato ime protivnika s kojim će snage odmjeriti izabranici selektora Safeta Sušića.

Na adresu Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine stigle su dvije ponude, a moguće je i da Zmajevi gostuju izvan Evrope.

"Dobili smo ponude Meksika i Bolivije, na koje još uvijek nismo odgovorili, ni pozitivno ni negativno. Meksikanci žele da nas ugoste u Atlanti, ali je problem što bi morali tražiti saglasnost igrači, kojima bi klubovi trebali dati saglasnost za putovanje preko «bare». Sa druge strane, Bolivija je iskazala interes da nas ugosti u Antalyji", rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH za SC reviju.,,,,,,,,,,Hocel biti sta od ovoga.Jebo Boliviju hajde bolan u Atlantu.Ipak mi bliza Atlanta od ove vukojebine Antalvij(ne znam ni gdje bude)
Comrad

#6160 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Ovako kad citam ove vijesti, kontam, pa hebote jesu li to FIFA i UEFA tek izmislili i uveli prijateljske utakmice.

Bravo Pape :thumbup:
Obuca9

#6161 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

luckylaka wrote:Hajd nije tema al evo jos malo
The profile for Denaldin Hamzagic
Denaldin Hamzagic
© unbekannt
Date of birth: 28.04.1986
Place of birth: Bosanski Novi -
Height: 1,77
Nationality: - Bosnia-Herzegovina
position: Midfield - Attacking Allrounder
Foot: both
Market value: 396.000 £
450.000 € development of the market value: Denaldin Hamzagic
Player's agent: Sport-Line Sportmarketing GmbH .A hvala dragom bogu pa ne ode u male plave.Poz.
Ma dobro i meni je žao zbog Dade što nije zaigrao, ali nije on jedini koji je bio pozvan i nije zaigrao. Nije zaigrao ni Keno Handžić, a njemu bi sigurno nastup više značio. Kao razlog, zašto ga nije probao ja mislim, jeste što on ipak igra na poziciji kreatora, poziciji gdje već imamo Misketa, Pjanića, Štilića, Ibričića, pa mu je puno važnije bilo da vidi igrače na nekim drugim pozicijama, deficitarnim, što je vjerovatno i razlog zašto je npr. Hame, kao zadnji vezni ostao svih 90 minuta na terenu.
extraordinary

#6162 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Slažem se sa Semom. To bi bilo kao da tražimo novog Džeku.
Edin H.

#6163 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Comrad wrote:Ovako kad citam ove vijesti, kontam, pa hebote jesu li to FIFA i UEFA tek izmislili i uveli prijateljske utakmice.

Kakve veze ima ovaj tzv. selektor sa tim.

Da li ti je poznato ko je dosao na Munjino upraznjeno mjesto?
Evo ti mali hint - onaj isti sto je valjao ulaznice u hotelu u Portugalu :oops: do njega je.
Comrad

#6164 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Edin H. wrote:
Comrad wrote:Ovako kad citam ove vijesti, kontam, pa hebote jesu li to FIFA i UEFA tek izmislili i uveli prijateljske utakmice.

Kakve veze ima ovaj tzv. selektor sa tim.

Da li ti je poznato ko je dosao na Munjino upraznjeno mjesto?
Evo ti mali hint - onaj isti sto je valjao ulaznice u hotelu u Portugalu :oops: do njega je.
Pa sad da nema nikakvog uticaja ne bih rekao. Valjda je selektor taj koji predlaze s kim bi se mogla odigrati prijateljska. Nakon sto smo odigrali 17 utakmica sa Iranom, ovo je meni odlicna stvar.

Uostalom, nebitno. Nama treba sto vise prijateljskih utakmica i svaki termin treba iskoristiti.
cyprus

#6165 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

luckylaka wrote:Ipak mi bliza Atlanta od ove vukojebine Antalvij(ne znam ni gdje bude)
Ma ja, trebali bi i kvalifikacije igrat u Atlanti da američkoj dijaspori bude lakše :oops: . A za ovo boldirano :lol: :lol:
Edin H.

#6166 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
luckylaka wrote:Ipak mi bliza Atlanta od ove vukojebine Antalvij(ne znam ni gdje bude)
Ma ja, trebali bi i kvalifikacije igrat u Atlanti da američkoj dijaspori bude lakše :oops: . A za ovo boldirano :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Edin H.

#6167 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Comrad wrote:Pa sad da nema nikakvog uticaja ne bih rekao. Valjda je selektor taj koji predlaze s kim bi se mogla odigrati prijateljska. Nakon sto smo odigrali 17 utakmica sa Iranom, ovo je meni odlicna stvar.

Uostalom, nebitno. Nama treba sto vise prijateljskih utakmica i svaki termin treba iskoristiti.
U biti mora selektor aminovati, ali zna se iz slucaja Kodro kako prodje ako ne zeli da igra prijateljsku :roll:
Cinjenica je da odkada je dosao Bakovic na Munjino mjesto da je organizovao mnogo kvalitetnije i za reprezentaciju korisnije utakmice.
Premda ja ni njega nesto ne gotivim previse, jer nije ni on nista napravio po pitanju zastite navijaca, zato je i npr. doslo do onoga incidenta u Albaniji, ali se mora priznati da je napravio ozbiljan pomak sto se tice selekcija sa kojima igramo prijateljske utakmice.
luckylaka

#6168 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

cyprus wrote:
Ma jok ja sam ipak za Zenicu.Pa tu se sakupi cak i 10.000 gledalaca,pa rostilj,pa cevapi,pa borba bikova,raspjevane meraklije.Pravi uzitak doci i pogledati .Pogledaj malo kako to ,,dijaspora,,radi u Njemackoj,Danskoj,Svedskoj a tako bi trebalo biti i u Atlanti(ako dodju)Ovdje se jos ne sere po DZeki ,Vedi,Misketu,Spahi sto su van forme.Ovdje se jos navija za BiH nebitno je li to kosarka,fudbal ili odbojka.Ovdje se Susicu jos ne j... familija zato sto igra neko iz Zelje a na igra iz Sarajeva.Svoje glupe fazone pokusaj prodati na Bilinom ili AF.P.S.Mozda ti trebam nacrtati sta sam htio reci svojim predhodnim postom ili da ukapiras eto i Meksiko hoce da se igra u Atlanti.I nije Atlanta u Meksiku. :mrgreen: Poz.
cyprus

#6169 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

luckylaka wrote:...I nije Atlanta u Meksiku.
K'o da ja ne znam da je u Gruziji :oops:
Obuca9

#6170 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Zmajevi u TOP 50 - godinu završavaju na 44. mjestu

Francuska i Bjelorusija bolje su plasirane od našeg državnog tima, kada su u pitanju rteprezentacije iz naše grupa

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 2010. godinu okončat će među 50 najbolje rangiranih reprezentacija svijeta. Izabranici selektora Safeta Sušića zauzimaju 44. mjesto i u odnosu na prošli mjesec napredovali su za sedam pozicija.

Među prvih deset svjetskih reprezentacija dogodile su se samo dvije promjene. Njemačka je pomjerila Brazil sa treće na četvrtu poziciju, dok je Egipat pomjerio Hrvatsku na deseto mjesto.

Ujedno, naše zapadne komšije najbolja su plasirana reprezentacija iz bivše Jugolsavije. Slovenija zauzima 17. mjesto, Srbija 23, Crna Gora 25, a Makedonija 76. mjesto.

Od reprezentacija iz naše kvalifikacione grupe za EP najbolje kotira Francuska koja je na 18. mjestu. Ispred nas je i Bjelorusija koja zauzima 38. mjesto, dok su iza nas Rumunija (56), Albanija (65) i Luksemburg (134).

Poredak prvih 10 svjetskih reprezentacija: 1. Španija, 2. Holandija, 3. Njemačka, 4. Brazil, 5. Argentina, 6. Engleska, 7. Urugvaj, 8. Portugal, 9. Egipat, 10. Hrvatska...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
vicious

#6171 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Vidi vidi, nisam ni znao da su Rumuni ovako grohnuli... Znači ulazimo kao favoriti u dvomeč s njima ;)
cyprus

#6172 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

vicious wrote:Vidi vidi, nisam ni znao da su Rumuni ovako grohnuli... Znači ulazimo kao favoriti u dvomeč s njima ;)
To me i brine... :roll: Nisad nismo dobro prolazili sa ''grohnutim protivnicima''. Tu vazda proradi ''taaa će oni'' mentalitet...
vicious

#6173 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

cyprus wrote:
vicious wrote:Vidi vidi, nisam ni znao da su Rumuni ovako grohnuli... Znači ulazimo kao favoriti u dvomeč s njima ;)
To me i brine... :roll: Nisad nismo dobro prolazili sa ''grohnutim protivnicima''. Tu vazda proradi ''taaa će oni'' mentalitet...
Ma znam, malo se šalim. Nadam se da će Pape uspjeti da našim zvijezdama i "zvijezdama" utuvi u glavu koliko su Rumuni opasni...
zecko_kupuz

#6174 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Pa dobro, i naši su grohnuli. Samo je pitanje ko će u taj dvoboj ući kao grohnutiji. :D
Corola

#6175 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Sto se tice ''grohanja''.Onaj drugi mec u junu,a imamo jos jedan mec,men'se cini protiv Albanije isto juni.
E tad nasi BL-igasi a i vecina,pa skoro tri sedmice ranije zavrsavaju sezonu u klubovima.
Sto bi se vrlo lako moglo desiti Svedska i Njemacka.Prvo poluvrijeme i nekako,drugo nikako.I odose kvalifikacije u.......... onu stvar. :-)
Locked