koji hoš "plakat"jednonogi_Jack wrote:Znamo je više napamet. Daj nešto novo.Danijel2 wrote:a može i sliku apdejtat![]()
novi update![]()
koja roba široke potrošnje ti je zanimljiva, da napravimo novi "plakat"
Moderator: anex
koji hoš "plakat"jednonogi_Jack wrote:Znamo je više napamet. Daj nešto novo.Danijel2 wrote:a može i sliku apdejtat![]()
novi update![]()
To ono k'o zlatna ribica fazon.Danijel2 wrote:
koji hoš "plakat"
koja roba široke potrošnje ti je zanimljiva, da napravimo novi "plakat"

samo da ponovim da na ovoj slici sto si postavio samo zbregov i mozda ovaj imlekov bello se ne proizvode u bosni i hercegovini, ili je nekim cudom gradacac pripao hrvatskoj, a kozarska dubica pripala srbiji, doduse u tom slucaju mozes i ovo bingo mlijeko staviti u nebosanske proizvode jer isto mlijeko pakuje mlijekoprodukt iliti vitalia iliti imlekDanijel2 wrote:
Code: Select all
https://www.nezavisne.com/ekonomija/trziste/Doniraju-36-tona-mlijeka/249240Dukat je u vlasnistvu?Danijel2 wrote:gradačka je u vlasnistvu Dukata a sjediste te firme je u.... ?
iz Kozarca je u vlasnistvu Imleka a sjediste te kompanije je u.... ??
elem, gdje ide kajmak=profit
a bingo mlijeko je od imlekove fabrike u kozarskoj dubiciDanijel2 wrote:gradačka je u vlasnistvu Dukata a sjediste te firme je u.... ?

Ne trebas se sa ogranicenim likom raspravljati. Neka se javi svim ljudima sa sela sto drze krave, a otkup im rade ove firme sto ih mazlum u crveno stavlja. Pa gdje su ljudi sto rade na preradi, prevozu itd.nivla wrote:a bingo mlijeko je od imlekove fabrike u kozarskoj dubiciDanijel2 wrote:gradačka je u vlasnistvu Dukata a sjediste te firme je u.... ?
i dukat mlijeko proizvedeno u bih je bosansko, sav otkup je domaci, istom logikom ni meggle nije domaci jer je vlasnik nijemac
sto se tice dukata ide u lactalis francusku, sta cemo sad?
kako ovo nije domace? najjaci jogurt na bh trzistumistek wrote:Meni i dalje nije jasno kako ovo mlijeko iz Gradačca nije domaće, a Meggle jeste?![]()
I ovi iz Gradačca zapošljavaju naše lude, koriste sirovine domaćih proizvođača, plaćaju porez Bosni i Hercegovini. I generalno, to bi trebalo biti sasvim dovoljno. Jer, nisam ja baš siguran da je ispravno posmatrati samo vrh piramide i kome, ko biva, ide profit. Pogotovo, jer dosta ovih kompanija predstavljaju d.d., hoće reći, stvarni vlasnici mogu biti i iz Kambodže.
I u vezi sa temom - prije par dana uzmem Milkosov jogurt, onaj klasični, pola litra, užasan. Malo nakon toga, kući neko uzeo Milkos jogurt, veći, opet užas užasa. Govorim o onom klasičnom, meščini plava ambalaža. S druge strane, onaj "Farma" (isto Milkos!?) mi je sasvim ok. A ubjedljivo najjači mi je ovaj (mada eto po definiciji nekih nije domaći izgleda):
I svi proizvodi zeničke mljekare koje sam probao vrh. Dimljeni sir njihov mi jači od svih drugih opcija, nekih i duplo skupljih. Mehlem za čulo okusa
Kaže se "meni najjači".nepass1 wrote:...najjaci jogurt na bh trzistu

Ima i Violetatiggar wrote:jedini domaći tečni deterđent
danas i sutra na akciji u Merkatoru po 9,25 KM
Meni su i Padjeni i Smajic puno bolji od Domaceg blaga, plus jeftiniji.jednonogi_Jack wrote:Kaže se "meni najjači".nepass1 wrote:...najjaci jogurt na bh trzistu![]()
Ja sam pio jedan meni lično bolji, Milk-San, a možda i od njega ima bolji.
Smajić mlijeko u kesi i jogurt u flaši su odlični.geralt wrote:Meni su i Padjeni i Smajic puno bolji od Domaceg blaga, plus jeftiniji.jednonogi_Jack wrote:Kaže se "meni najjači".nepass1 wrote:...najjaci jogurt na bh trzistu![]()
Ja sam pio jedan meni lično bolji, Milk-San, a možda i od njega ima bolji.