Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Black111

#6151 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

madner wrote:Ma ja bi to sve u zatvor.

Cuj ok ti ako ne usvoje djecu. :evil:
Pa naravno. Nije sve crno bijelo. OK mi je i moj bivsi susjed. Al mu sigurno ne bih povjerio djecu na cuvanje, a kamo li na odgajanje. Zna se da su pravila za usvajanje rigurozna. Traze se i odredjene godine zivota usvojitelja, zdravlje, cesto i brak, financijska stabilnost i jos svasta nesto a sve zbog interesa djeteta.

Nek si uzmu stene pa nek se s njim igraju.
Suzie Q

#6152 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Suzie Q »

u ŠVICARSKOJ će se iduće godine provesti skoro identičan referendum, ako su Hrvati fašisti, nepismeni, zatucani, zalupani... šta su onda Švicarci?

Švicarska demokršćanska stranka lijevog centra (CVP) 03. svibnja 2011. je lansirala inicijativu „Za brak i obitelj – protiv nepravde prema bračnim parovima“ čiji je cilj modificirati čl. 14 švicarskog Ustava i unijeti st. 2, koja glasi: „Brak je trajan suživot, reguliran zakonom, između muškarca i žene. Gledajući ekonomski, brak je ekonomska zajednica. Ne smije biti nepravde u odnosu na druge načine života, posebno što se tiče poreza i socijalnih osiguranja“.

http://neovisni.info/?p=13145
LBVIEW

#6153 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

...
Last edited by LBVIEW on 04/12/2013 08:58, edited 1 time in total.
LBVIEW

#6154 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
madner wrote:Naravno, bitniji je nekad utisak od sustine. Problem je sto i ovo nece biti ukidanje zagarantovanih manjinskih prava, nego promjena koja je iznad minimimuma.

Isti kurko. Isto kao da stavis u bijeljini ce bosnjaci imati pravo na bosnjacki jezik kad predju 50% stanovnistva. Dakle nemoguce. A i to je jedini nacin da ukinu te,famozne dvojezicne table

Sent from my Lumia using Tapatalk
Omaklo se, jel' tako - jezik pocesto hoce izlanuti pravo onako kako i mislis, koliko god se ti to trudio prikriti. :izet:
Jack Be Nimble

#6155 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Jack Be Nimble »

Black111 wrote:Na stranu sve to i politika al sto se samog usvajanja djece od strane homica tice to mi je malo bljak.

Mislim, nije uredu da djeca imaju dvoje tate ili dvije mame. Djeci treba i jedno i drugo (mislim prava mama, a ne neka tetkica :D ). To je potrebno za pravilan razvoj a ne da ih jos uce da je sex izmedju dva muskarca nesto sto je potpuno normalno, jer ruku na srce, nije (ako je nek si radjaju djecu).

Onda se postavlja pitanje odnosa prema toj djeci od strane njihovih vrsnjaka. Svi znamo da djeca mogu biti iznimno okrutna prema drugacijem itd. Ma meni je ovo bolesno. Granice se stvarno trebaju negdje postaviti.
Nije nikakav bljak, normala. Isto ti dodje. Moja prijateljica cuva djecu dvojici homosexualaca od 2-8 godina starosti. Ovi sto idu u skolu naravno dobiju ta pitanja gdje ti je mama, oni objasne i djeca skontaju. Sigurno prije 10-15 godina tako nesto ne bi moglo proci ali sa generacijama se to mjenja. I ti roditelji ne uce svoju djecu da je homo ok ili nije ok ili ono drugo nije ok, sta jesi to si.

Prije u Americi homo nije mogao da bude nastavnik jer kao ucice djecu o homoseksulizmu, silovati itd itd itd. Vremenom se sve promjeni i cim se izlozis njihovom drustvu svatis da nemas razloga za mrznju. Sve je to isto. Tako su moji roditelji prihvatili da to nije nista strasno jer mi je prijatelj iz srednje homo. Dolazio sa mnom kuci, pomogao starom oko kola, meni stari nikada nije rekao da to njemu smeta ili da ga krivo gleda...ali kada smo glasali da im se dadne pravo na vjencanje stari mi je priznao da mu nije bilo milo kada sam dovodio Matt-a kuci ali se navikao i svatio da kao homo je normalan kao i ja. Nikada nisam ni pomoslio da bi moji roditelji mogli imati nesto protiv homoseksualaca, nikada mi o tome nisu pricali, ali posto su bili izlozeni jednom promjenuli misljenje.
Bodkin

#6156 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Omaklo se, jel' tako - jezik pocesto hoce izlanuti pravo onako kako i mislis, koliko god se ti to trudio prikriti. :izet:[/quote]

lanem na ovom mom bosanskom, sta da ti kazem. nije se omaklo nego dokazujem poentu :wink: ako ti to smeta uzmi bosanski jer je to njima gore isto. naravno da ti nisi ni obratio paznju na ono sto sam ja htio reci ali navikao sam ja to od tebe :D
Suzie Q

#6157 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Suzie Q »

kako se došlo do toga da se neodobravanje brakova ili posvajanja djece homoseksualaca naziva mržnjom?

čak se ni netrepeljivost ne može mržnjom nazvati a kamoli jedan kontra stav.
spreca

#6158 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

LBVIEW wrote: Omaklo se, jel' tako - jezik pocesto hoce izlanuti pravo onako kako i mislis, koliko god se ti to trudio prikriti. :izet:
Nista nije pogrijesio............bosanski ionako govore samo bosnjaci............znaci slobodno ga mozemo nazvati bosnjackim
LBVIEW

#6159 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Omaklo se, jel' tako - jezik pocesto hoce izlanuti pravo onako kako i mislis, koliko god se ti to trudio prikriti. :izet:
lanem na ovom mom bosanskom, sta da ti kazem. nije se omaklo nego dokazujem poentu :wink: ako ti to smeta uzmi bosanski jer je to njima gore isto. naravno da ti nisi ni obratio paznju na ono sto sam ja htio reci ali navikao sam ja to od tebe :D[/quote]

A, poenta, pa sto ne kazes ? :D
Nego,kad je vec isto zasto ne koristis ispravan naziv, mog'o bi te neko, gluho i coravo bilo,
svrstati medu one tamo. :D
madner

#6160 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by madner »

spreca wrote:
LBVIEW wrote: Omaklo se, jel' tako - jezik pocesto hoce izlanuti pravo onako kako i mislis, koliko god se ti to trudio prikriti. :izet:
Nista nije pogrijesio............bosanski ionako govore samo bosnjaci............znaci slobodno ga mozemo nazvati bosnjackim
Tsk tsk, mogu ga govoriti samo pripadnici USK, ali razlika je ogromna.
Bodkin

#6161 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
A, poenta, pa sto ne kazes ? :D
Nego,kad je vec isto zasto ne koristis ispravan naziv, mog'o bi te neko, gluho i coravo bilo,
svrstati medu one tamo. :D
ti ne bi vidio poentu ni da te pravo u celo opali. a i da mi je neko drugi rekao mozda bih se i potrudio, ovako je svejedno :oops:
spreca

#6162 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

madner wrote:
spreca wrote:
Tsk tsk, mogu ga govoriti samo pripadnici USK, ali razlika je ogromna.
sredit ce to Hamdo :lol:
Pasiflora

#6163 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

Evo i jedna skroz nova i neocekivana tema - nadam se da ce uspjeti:

DON GRUBIŠIĆ NAJAVIO NOVI REFERENDUM Treba vratiti vjeronauk iz škola u crkve!
Don Grubišić smatra da vjeronauk treba vratiti u crkvene prostore da ne opterećuje sadržaje i ulogu civilnog društva

http://www.jutarnji.hr/don-ivan-grubisi ... e/1144268/
jutreni_

#6164 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jutreni_ »

https://pahulja.com/

poplava referenduma u hrvatskoj.

sve to ima za cilj dodatno pasivizirati ljude...

a sprema se i novi zakon o referendumu. ove 'homofobne' refove će iskoristiti kako bi ljudima ograničili pravo raspisivanja refova. paše to i i karačmarku i milanoviću.
Bodkin

#6165 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Pasiflora wrote:Evo i jedna skroz nova i neocekivana tema - nadam se da ce uspjeti:

Don Grubišić smatra da vjeronauk treba vratiti u crkvene prostore da ne opterećuje sadržaje i ulogu civilnog društva

:thumbup: :thumbup: nije dzaba hrvatska u evropi
jutreni_

#6166 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jutreni_ »

Bodkin wrote:
Pasiflora wrote:Evo i jedna skroz nova i neocekivana tema - nadam se da ce uspjeti:

:thumbup: :thumbup: nije dzaba hrvatska u evropi
nemoj nasmijavati hrvatski narod, ako ikada vidi ovaj post :D

hrvatska je u eu da bi banke ubrale vrhnje. i to je to. nikome ne bih želio ulazak u eu. sve je lošije u hr baš zbog toga.
Bodkin

#6167 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sve je losije a tu je par mjeseci :D a bilo je dobro dok su krediti sa niskim stopama dolazili ili nepovratna pomoc? sacekaj malo dok zivne centralna eu, vidjeces onda ;-)
jutreni_

#6168 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jutreni_ »

Bodkin wrote:sve je losije a tu je par mjeseci :D a bilo je dobro dok su krediti sa niskim stopama dolazili ili nepovratna pomoc? sacekaj malo dok zivne centralna eu, vidjeces onda ;-)

u eu je, praktično, od sredine procesa pregovora. sama formalnost ulaska nije to.

ne razumijem što želiš reći s ovim da je bilo dobro kad su krediti dolazili. shvati ovo dobronamjerno, ali pitao si zapravo je li dobro što su nas učinili kreditnim robovima. ti krediti su uzrokovali kreditni balon koji rastao za vrijeme sanadera, a sad je nedavno prsnuo, kao i svaki balon. a tim kreditima su financirani uvoznici, pa sunam totalno razjebali i ono malo proizvodnje što postoji u hrvatskoj. o nelojalnoj konkurenciji i dumpingu cijena da ne pričam.

nepovratna pomoć hrvatskoj? di si to čitao? :D može neki link? :D da nije newsbar? :D

centralna eu? nisam skužio, aj malo pojasni što misliš pod ovime? inače, ako misliš na dojčland i francusku, može živnuti samo njihov izvoz, tj. hrvatski uvoz. a to baš neće oživjeti hrvatsku, slažeš se? jer to je nastavak procesa na kojem njemačka već desetak godina bazira svoju ekonomsku moć. izvozi svoju inflaciju na istok. drang nach ost , znaš kaj je to?

eu je veliki komesarijat. birokratska partitokracija. nismo li nedavno izašli iz jedne takve, sa hektolitrima krvi bačenim u vjetar?
vee-jay

#6169 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vee-jay »

spreca wrote:
:thumbup:

Upravo kakvim su vas velikosrbi htjeli napraviti u njih se pretvarate.
Umalo popisivac

#6170 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Umalo popisivac »

.
Keiko

#6171 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Keiko »

Banksy wrote:
Black111 wrote:
Banksy wrote: Zato je Hrvatska ovim glupim, nepotrebnim, nesuvislim, huškačkim referendumom izazvala odbojnost cijelog civiliziranog svijeta. Za pokoji politički poen, osmramotili su cijelu zemlju. Vola za kilu mesa ...
Cuj referendumom izazvala odbojnost, i to "cijelog civiliziranog svijeta".
Pa zar referendum kao najvece mjerilo demokracije nije dostignuce civiliziranog svijeta?
A sad citam da bi se tog trebalo sramiti?
Naravno da nije ako se zloupotrebljava i ako pitanjima i konceptom udara i ruši osnovna ljudska prava ili zagovara ukidanje bilo kojih i bilo čijih manjinskih prava. Demokracija nije silovanje manjine većinom.
:thumbup:

Sokirana sam ishodom referenduma, vise u smislu da je izlaznost bila relativno niska. Vjerujem da bi rezultat bio obratan da su svi oni kojima je referendumsko pitanje smijesno i besmisleno izasli i glasali.

Po meni nije u redu da svi ne uzivamo ista prava i obaveze. Na primjer, gay par i dalje placa poreze i doprinose za osnovno skolstvo dok im se uskracuje pravo da stupe u brak kao jedan od preduslova za roditeljstvo. Znaci, duzni su placati skolovanje tudje djece iako ne mogu imati svoju. Isto smatram da je bitno da zakon prepozna gay parove kao civilno partnerstvo u smislu provedbe zakona koji se ticu zajednicke imovine, nasljedstva, supruznickih penzija, itd.

Sto se roditeljstva i odgoja djece tice, smatram da su nekolicina gay parova koje poznajem daleko bolji kandidati od recimo para alkoholicara cija djeca odbijaju ici u skolu, drogiraju se, piju, opcenito prave probleme te im policija i socijalni radnici prakticno zive u kuci. Ovo nije neka hipoteticka porodica vec moji bivsi komsije koji su pola ulice otjerali i raselili svojim ponasanjem.
Banksy

#6172 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Keiko wrote:
Po meni nije u redu da svi ne uzivamo ista prava i obaveze. Na primjer, gay par i dalje placa poreze i doprinose za osnovno skolstvo dok im se uskracuje pravo da stupe u brak kao jedan od preduslova za roditeljstvo. Znaci, duzni su placati skolovanje tudje djece iako ne mogu imati svoju. Isto smatram da je bitno da zakon prepozna gay parove kao civilno partnerstvo u smislu provedbe zakona koji se ticu zajednicke imovine, nasljedstva, supruznickih penzija, itd.
Tačno. S tog aspekta niko nije posmatrao stvari. Uskraćuješ im prava - inicirano odlukom određene interesne skupine koja je vođena svojim političkim interesima instrumentalizirala cijelu javnost i uskratila jednoj manjini njena ljudska prava - ali tražiš da uredno izvršavaju sve svoje obaveze.
Jokericious

#6173 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Jokericious »

Banksy da li ti pripadas pomenutoj grupici? Ozbiljno pitam.

Kako nekome moze biti normalno da dijete odgajaju dvoje tata ili mama? Nije dijete to zasluzilo.
Bodkin

#6174 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Jokericious wrote:Banksy da li ti pripadas pomenutoj grupici? Ozbiljno pitam.

Kako nekome moze biti normalno da dijete odgajaju dvoje tata ili mama? Nije dijete to zasluzilo.
meni ne moze biti normalno da glas takvih kao ti vrijedi isto kao glasovi svih ostalih ali niko me nista ne pita
Jack Be Nimble

#6175 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Jack Be Nimble »

Jokericious wrote:Banksy da li ti pripadas pomenutoj grupici? Ozbiljno pitam.

Meni normalno jer nema nikakve razlike. Upoznas dijete iz takve familje vidis da je normalno kao sva druga djeca (a sto i ne bi bila) imaju iste probleme kao svi drugi tinejdzeri. Kada si izlozen tome onda svatis da nema nikakve razlike.
Post Reply