ultima_palabra wrote:apstrakcija filmskog izraza kao jezika specifikuma i apstarakcija umjetničkog akta uopće, de jure, predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije vlastite inferiornosti i vlastitog infalsizma.
bez obzira o kojoj se vrsti supremacije na tom istom jeziku specifikumu radi i bez obzira na kojem nivou aspiracija mi o njemu govorili.
no, to svakako nije tema ove naše emisije koja se zove izvorište.
tema naše emisije je uvijek u životu bila stari drevni narodni običaji.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#6151 Re: FK Zeljeznicar
- Charuga
- Globalni moderator
#6152 Re: FK Zeljeznicar

Navijaci Slavije unutar dimenzija igralista ili po narodski "na terenu" za vrijeme utakmice protiv Zeljeznicara. Ista ona utakmica prije koje su kamenovani navijaci Zelje, utakmica na kojoj se policija izivljavala na navijacima Zelje, gdje gore spomenuti navijaci setkaju terenom, gdje kapiten Regoje, pred TV kamerama, udara (gura) sudiju i igraca Zelje Lazara Popovica.
Zasto se tada Kosarac nije javljao kao sada i govorio o nekakvom ispoljavanju nacionalizma? Zasto se nije javno izvinuo navijacima i igracima Zelje pa da sad svijetla obraza prica to sto prica? Tada se nisu culi navijaci Slavije a ni drugih klubova ni u medijima ni po forumima da osude svoje navijace i kapitena! U Zelji su se javno ogradili od onog sto je upao a i navijaci su uradili to isto.
A koja je kazna bila tada za Slaviju? Za Regoja?
- dobar_ti?
#6153 Re: FK Zeljeznicar
Dobro logicno je da ce ispad navijaca Zelje izazvati vecu reakciju nego da to isto urade npr. navijaci Slavije, Travnika, Sarajeva ili nekog drugog miki maus kluba.
Danas dobijamo kaznu od 5.000 koju cemo isplatiti kroz treniranje reprezentacije na Grbavici.
Danas dobijamo kaznu od 5.000 koju cemo isplatiti kroz treniranje reprezentacije na Grbavici.
- jufka developer
#6154 Re: FK Zeljeznicar
ok je, pitao sam ga ja sto ga toliko Amar proganja pa je objasnio svoju opsjednutost velikim Brkom, kako ga je ocarao svojim ponasanjem, prikladnim obicnom covjeku, na zubarskoj stolici.Plavih_11 wrote:Koji su to sto te pitaju? Nigdje nisam vidio da te je neko nesto pitao a da ti prije toga nisi napisao neko prosvjetljenje ..babosa wrote:Stvarno,nije mi cilj da smaram temu,ali me neki kulturni
momci pitaju nesto i ja im kulturno odgovorim.Vidim,ima i ovih
drugih kojim ne pase istina.Ponavljanje u obliku prosto-prosirene
recenice sa smislom mali,izmaslja,laze i tako sl.ni u kom slucaju me
ne tangira,niti pobija moje navode iz prijasnjih postova.![]()
Mozes li naci, ziv bio, da te je neko nesto pitao pa da si radi toga ovde?
btw, odluka o suspenziji stadiona Grbavica je odbacena a danas disciplinska komisija odlucuje o kazni za Zelju, navodno se prica i o kazni za onog glumca golmana jer je i delegat napisao da je bio ofiran s povredom. Sjetite se Dide i njegovog simuliranja i kazne koju je dobio.
Ja ocekujem samo udarac po dzepu jer bi sve preko toga bilo prestrogo i po dvostrukim arsinima.
- mrtva kokoš
#6155 Re: FK Zeljeznicar
a voz, pa u muzej odmah pored stadiona. nase u muzej a vase u kafanu gdje su vam i do sada bili "mnogobrojni" trofeji.Chmoljo wrote:jah, taman natkriti istokSplinter wrote:maloprije gledam mamica na hrt-u upro svim silama po gradu, savezu, vijecnicima, holverki da se napravi dinamu stadion, cifra se krece oko nekih 400miliona kuna ili eura pojma nemam...
a u medjuvremenu bi napravili jos jedan od 18.000 mjesta na kojem bi dinamo igrao dok traje obnova maksimira..
kontam zar ne moze zeljo nesto po tom planu uraditi znam da su potrebna velika lobiranja, kako u savezu, parlamentima, gradu i cemu vec ne...ali mislim da ovi ljudi koji su u zelji mogu to uraditi, nijaz moze neke pare od uefe namaknuti, sa savezom sklopiti ugovor da reprezentacija besplatno igra na grbavici, gradu dati tribine na odredjeni vremenski period...
to ne bi trebala da bude neka nerealna i ne ostvaria zelja, sta vi mislite??![]()
zamislite sjever spojen sa istokom i zapadom u istoj visini mozda i jug spojiti , kakav bi to bio stadion. kosevo je realno rupa bez dna, a i ne lici na pravi fudbalski stadion. njegova obnova bi vise vrijedila nego "novi" stadion na grbavici od nekih 30.000 mjesta..
haj nadam se da cu to doziviti za svog zivota![]()
a šta ćemo sa vozom?![]()
EDIT: izvini druze chmoljo, kontah da je ovo neka pitarska provokacija. a i bilo mi je malo nelogicno, zar ljevicar moze navijati za sarajevo.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#6156 Re: FK Zeljeznicar
Pridržavajte se pravila foruma
- veljaca
#6157 Re: FK Zeljeznicar
Molba, apel - za moderaciju ....
Molim Vas da sve one koji dodju na temu protivnickog tima, pa jos provociraju - kaznite trajno ....Zna se koji su to ...
Nisam protiv da se posjecuju razni pdf-i ali bez vrijedjanja i sa iznosenjem cinjenica.
Sto se tice navijaca FK Zeljeznicar i FK Sarajevo - neka posjecuju svoje stranice i tu pisu svoje mitove .... Ima zajednicka stranica Premier Liga - ali i tu samo bez vrijedjanja i sa argumentima - a ne sa onim " moj je babo jaci od tvoga, ili moj je veci od tvoga " itd ....
Ovim i ovakvim "diskusijama" samo raspirete mrznju i navlacite gnjev jednih na druge a to u konacnici moze dovesti do najgoreg. Zar nam to treba ???
Izvinjavam se moderaciji, ali ovaj moj post je pisan u stilu dobronamjernosti.

Molim Vas da sve one koji dodju na temu protivnickog tima, pa jos provociraju - kaznite trajno ....Zna se koji su to ...
Nisam protiv da se posjecuju razni pdf-i ali bez vrijedjanja i sa iznosenjem cinjenica.
Sto se tice navijaca FK Zeljeznicar i FK Sarajevo - neka posjecuju svoje stranice i tu pisu svoje mitove .... Ima zajednicka stranica Premier Liga - ali i tu samo bez vrijedjanja i sa argumentima - a ne sa onim " moj je babo jaci od tvoga, ili moj je veci od tvoga " itd ....
Ovim i ovakvim "diskusijama" samo raspirete mrznju i navlacite gnjev jednih na druge a to u konacnici moze dovesti do najgoreg. Zar nam to treba ???
Izvinjavam se moderaciji, ali ovaj moj post je pisan u stilu dobronamjernosti.
-
elSaik
#6158 Re: FK Zeljeznicar
Brković zaustavio slučaj Grbavica
Datum: 30.03.2010 21:00
Autor: Slavko Basara
SARAJEVO - Tajnik Fudbalskog kluba Željezničar Nijaz Brković je bio prepreka da Takmičarska komisija FS BiH jučer predloži kazne sarajevskom klubu poslije incidenta u subotu, kada je na "Grbavici" huligan Amel Muhić (25) utrčao u teren i udario golmana Slavije Ratka Dujkovića.
Brković je član Takmičarske komisije, što je apsurdno, tako da je na jučerašnjem sastanku u Sarajevu Takmičarska komisija kompletan slučaj i dokumentaciju s meča 20. kola Premijer lige BiH, Željezničar - Slavija (2:0) proslijedila Disciplinskoj komisiji. Tako je tajnik Željezničara zaustavio prijedlog kazne.
- Netko je dobro izračunao i htio primijeniti varijantu opstrukcije i blokade, odnosno iskoristiti specifične okolnosti vezane za Željezničar. Članak naše komisije Šćepo Raguž je bolestan i nismo imali kvorum da predložimo kazne, pošto je Brković morao biti "isključeno" iz ovog slučaja. Utakmica je registrirana postignutim rezultatom. Uspjeli smo da izbjegnemo pat poziciju - rekao je prvi potpredsjednik Takmičarske komisije FS BiH Mirko Milošević.
On je istaknuo da će Željezničar sigurno biti kažnjen iako se radi o "izoliranom" slučaju.
- Pregledali smo snimku i činjenično stanje je da je navijač utrčao u teren za vrijeme utakmice i udario golmana Slavije. Željezničar će snositi posljedice zbog incidenta koji je postojao. Kompletna dokumentacija je u rukama članova Disciplinske komisije i prava je sreća što je sjednica zakazana za srijedu. Osim toga, predsjednik Takmičarske komisije Izudin Ibrahimkadić je razuman čovjek koji nije želio da podrži nasilje na sportskim borilištima - kazao je Milošević.
Prvi čovjek Takmičarske komisije je istakao da očekuje kaznu za Željezničar, ali nije želio da prejudicira stvari prije sjednice disciplinaca koja je zakazana danas, točno u podne.
- Pravilnik je jasan, incident je postojao, sve se lijepo vidi na snimku utakmice. Da li će Željezničar biti novčano kažnjen ili će stadion "Grbavica" biti suspendiran, to je sada u nadležnosti Disciplinske komisije. Mi zbog određene specifične situacije nismo mogli raspravljati o eventualnim sankcijama. Željezničar zaslužuje kaznu, jer da "progledamo kroz prste", možda bi se isti incident desio i na nekom drugom stadionu. Popusta neće niti smije biti za bilo koga - rekao je Izudin Ibrahimkadić.
Olimpik i Sloboda
Mirko Milošević je istaknuo da Disciplinska komisija treba da kazni i Olimpik, odnosno Slobodu zbog "slučaja Gavarić".
- Nevjerovatno je da se ovoliko odugovlači. U takvim i sličnim slučajevima odmah se mora reagirati i klubove koji su umiješani u aferu kazniti. Po meni to je oduzimanje bodova Olimpiku i Slobodi - rekao je Milošević.
Izvor
Datum: 30.03.2010 21:00
Autor: Slavko Basara
SARAJEVO - Tajnik Fudbalskog kluba Željezničar Nijaz Brković je bio prepreka da Takmičarska komisija FS BiH jučer predloži kazne sarajevskom klubu poslije incidenta u subotu, kada je na "Grbavici" huligan Amel Muhić (25) utrčao u teren i udario golmana Slavije Ratka Dujkovića.
Brković je član Takmičarske komisije, što je apsurdno, tako da je na jučerašnjem sastanku u Sarajevu Takmičarska komisija kompletan slučaj i dokumentaciju s meča 20. kola Premijer lige BiH, Željezničar - Slavija (2:0) proslijedila Disciplinskoj komisiji. Tako je tajnik Željezničara zaustavio prijedlog kazne.
- Netko je dobro izračunao i htio primijeniti varijantu opstrukcije i blokade, odnosno iskoristiti specifične okolnosti vezane za Željezničar. Članak naše komisije Šćepo Raguž je bolestan i nismo imali kvorum da predložimo kazne, pošto je Brković morao biti "isključeno" iz ovog slučaja. Utakmica je registrirana postignutim rezultatom. Uspjeli smo da izbjegnemo pat poziciju - rekao je prvi potpredsjednik Takmičarske komisije FS BiH Mirko Milošević.
On je istaknuo da će Željezničar sigurno biti kažnjen iako se radi o "izoliranom" slučaju.
- Pregledali smo snimku i činjenično stanje je da je navijač utrčao u teren za vrijeme utakmice i udario golmana Slavije. Željezničar će snositi posljedice zbog incidenta koji je postojao. Kompletna dokumentacija je u rukama članova Disciplinske komisije i prava je sreća što je sjednica zakazana za srijedu. Osim toga, predsjednik Takmičarske komisije Izudin Ibrahimkadić je razuman čovjek koji nije želio da podrži nasilje na sportskim borilištima - kazao je Milošević.
Prvi čovjek Takmičarske komisije je istakao da očekuje kaznu za Željezničar, ali nije želio da prejudicira stvari prije sjednice disciplinaca koja je zakazana danas, točno u podne.
- Pravilnik je jasan, incident je postojao, sve se lijepo vidi na snimku utakmice. Da li će Željezničar biti novčano kažnjen ili će stadion "Grbavica" biti suspendiran, to je sada u nadležnosti Disciplinske komisije. Mi zbog određene specifične situacije nismo mogli raspravljati o eventualnim sankcijama. Željezničar zaslužuje kaznu, jer da "progledamo kroz prste", možda bi se isti incident desio i na nekom drugom stadionu. Popusta neće niti smije biti za bilo koga - rekao je Izudin Ibrahimkadić.
Olimpik i Sloboda
Mirko Milošević je istaknuo da Disciplinska komisija treba da kazni i Olimpik, odnosno Slobodu zbog "slučaja Gavarić".
- Nevjerovatno je da se ovoliko odugovlači. U takvim i sličnim slučajevima odmah se mora reagirati i klubove koji su umiješani u aferu kazniti. Po meni to je oduzimanje bodova Olimpiku i Slobodi - rekao je Milošević.
Izvor
- Charuga
- Globalni moderator
#6159 Re: FK Zeljeznicar
Višća i Stanić spremni, Mešanović na pretragama
Jedini koji je upitane je napadač Mešanović, koji će danas u poslijepodnevnim satima ponovo na magnetnu rezonancu
Željezničar bi u subotu protiv Travnika mogao konačno odigrati u punom sastavu. Amara Osim bi nakon dužeg vremena mogao imati na raspolaganju kompletan igrački kadar. Jedini koji je za meč sa «vezirima» upitane je napadač Alen Mešanović, koji će danas u poslijepodnevnim satima ponovo na magnetnu rezonancu, nakon čega će definitivno biti poznato igra li u subotu ili ne. Nezvanično, prije ne igra nego igra!
S druge strane, mladi Višća i Stanić, koji su propustili trijumf protiv Slavije, treniraju punim intenzitetom. Kada se tu još doda činjenica da u «plavom» taboru nema kartoniranih igrača, nema sumnje da će «vezire» u subotu na Grbavici dočekati skoro najjači sastav «plavih», željan povratka na lidersku poziciju, gdje su proteklog vikenda boravili nekih dvadesetak sati.
Nema sumnje da će se na Grbavici osluškivati rezultat iz Mostara, gdje će Zrinjski dočekati trenutnog lidera na tabeli banjalučki Borac.
Izvor
Jedini koji je upitane je napadač Mešanović, koji će danas u poslijepodnevnim satima ponovo na magnetnu rezonancu
Željezničar bi u subotu protiv Travnika mogao konačno odigrati u punom sastavu. Amara Osim bi nakon dužeg vremena mogao imati na raspolaganju kompletan igrački kadar. Jedini koji je za meč sa «vezirima» upitane je napadač Alen Mešanović, koji će danas u poslijepodnevnim satima ponovo na magnetnu rezonancu, nakon čega će definitivno biti poznato igra li u subotu ili ne. Nezvanično, prije ne igra nego igra!
S druge strane, mladi Višća i Stanić, koji su propustili trijumf protiv Slavije, treniraju punim intenzitetom. Kada se tu još doda činjenica da u «plavom» taboru nema kartoniranih igrača, nema sumnje da će «vezire» u subotu na Grbavici dočekati skoro najjači sastav «plavih», željan povratka na lidersku poziciju, gdje su proteklog vikenda boravili nekih dvadesetak sati.
Nema sumnje da će se na Grbavici osluškivati rezultat iz Mostara, gdje će Zrinjski dočekati trenutnog lidera na tabeli banjalučki Borac.
Izvor
- Charuga
- Globalni moderator
#6160 Re: FK Zeljeznicar
Kazna za incident na utakmici sa Slavijom je 8.000 KM!
-
elSaik
#6161 Re: FK Zeljeznicar
- veljaca
#6162 Re: FK Zeljeznicar
Prema jos nepotvrdjenim izvorima: ( sa stranice tm87 )
FK Zeljo kaznjen sa 8.000 KM kazne .....
mislim da je i to previse - ali kako je moglo biti - super ....
FK Zeljo kaznjen sa 8.000 KM kazne .....
mislim da je i to previse - ali kako je moglo biti - super ....
- Meshtar
#6163 Re: FK Zeljeznicar
Joj Nijaza! 
- veljaca
#6164 Re: FK Zeljeznicar
Pismo Amela Muhića
Poštovani,
želim da se putem Vašeg medija ispričam sportskoj javnosti Bosne i Hercegovine zbog svog nepromišljenog i glupog čina napada na golmana FK Slavije. Svjestan sam svoje pogreške i trebam snositi posljedice.
Prvo bih se izvinio igračima, stručnom štabu i upravi mog voljenog kluba. Nadam se da moja glupost neće utjecati na Željin put ka šampionskoj tituli i osvajanju kupa. Fudbalski klub Željezničar ne može da bude odgovoran zbog čina jednog glupog i naivnog pojedinca.
Također bih se izvinio i FK Slavija i njihovom golmanu Ratku Dujkoviću kojeg sam bezrazložno napao. Ratko oprosti mi, želim ti dugu i uspješnu karijeru, al´ sa što više primljenih golova od Želje.
I za kraj sam ostavio izvinjenje onima čije me kritike najviše bole, Manijacima. Izvinite što sam vas razočarao i što ste zbog mene pod lupom javnosti. Ja vjerovatno nikada više neću moći kročiti u Dolinu Ćupova, ali ćete zato vi odvesti Želju do još mnogo titula i Vječnih vatri.
Još bih napomenuo da dio odgovornosti snosi i MUP KS koji je nakon ozljeđivanja mene i još dva momka, bukvalno uveo nas trojicu u teren, te nas pustio da sami šetamo uz aut liniju i samim tim nam dopustio mogućnost da napadnemo golmana protivničke momčadi.
S poštovanjem,
Amel Muhić
Preneseno sa stranice tm87 ....
Poštovani,
želim da se putem Vašeg medija ispričam sportskoj javnosti Bosne i Hercegovine zbog svog nepromišljenog i glupog čina napada na golmana FK Slavije. Svjestan sam svoje pogreške i trebam snositi posljedice.
Prvo bih se izvinio igračima, stručnom štabu i upravi mog voljenog kluba. Nadam se da moja glupost neće utjecati na Željin put ka šampionskoj tituli i osvajanju kupa. Fudbalski klub Željezničar ne može da bude odgovoran zbog čina jednog glupog i naivnog pojedinca.
Također bih se izvinio i FK Slavija i njihovom golmanu Ratku Dujkoviću kojeg sam bezrazložno napao. Ratko oprosti mi, želim ti dugu i uspješnu karijeru, al´ sa što više primljenih golova od Želje.
I za kraj sam ostavio izvinjenje onima čije me kritike najviše bole, Manijacima. Izvinite što sam vas razočarao i što ste zbog mene pod lupom javnosti. Ja vjerovatno nikada više neću moći kročiti u Dolinu Ćupova, ali ćete zato vi odvesti Želju do još mnogo titula i Vječnih vatri.
Još bih napomenuo da dio odgovornosti snosi i MUP KS koji je nakon ozljeđivanja mene i još dva momka, bukvalno uveo nas trojicu u teren, te nas pustio da sami šetamo uz aut liniju i samim tim nam dopustio mogućnost da napadnemo golmana protivničke momčadi.
S poštovanjem,
Amel Muhić
Preneseno sa stranice tm87 ....
- rado_vidjen
#6165 Re: FK Zeljeznicar
Grande Nijaz!
Ja sam isao maksimalisticki, a racunao na kaznu od jedne tekme. Ispalo je jos bolje.
Guglam slike gospodina Brkovica, i ne mogu naci niti jednu. Dokle seze njegov uticaj da je mocnom Googlu zabranio objavu slike.
Sve u cilju anonimosti, dakako.
(pojedinci ce sad kiptat od frustracija)
FEAR OF THE NIJAZ!
Ja sam isao maksimalisticki, a racunao na kaznu od jedne tekme. Ispalo je jos bolje.
Guglam slike gospodina Brkovica, i ne mogu naci niti jednu. Dokle seze njegov uticaj da je mocnom Googlu zabranio objavu slike.
(pojedinci ce sad kiptat od frustracija)
FEAR OF THE NIJAZ!
- Charuga
- Globalni moderator
#6166 Re: FK Zeljeznicar
NS BiH duguje FK Zeljeznicar pare za treniranje A selekcije na Grbavici kao i igranje U17 selekcije. Dugovi ili dio duga ce se prelomiti sa ovom kaznom!
- Charuga
- Globalni moderator
#6167 Re: FK Zeljeznicar
Nadam se da ce se ovaj slucaj brzo zaboraviti i da niko vise nece dizati hampu oko njega!
- veljaca
#6168 Re: FK Zeljeznicar
Nesto nisam siguran u to sto si napisao .... Sada ces vidjeti napade od onih koji nas mrze i zavide nam .... Eto smijem se kladiti .....Plavih_11 wrote:Nadam se da ce se ovaj slucaj brzo zaboraviti i da niko vise nece dizati hampu oko njega!
- Charuga
- Globalni moderator
#6169 Re: FK Zeljeznicar
Ako mislis na forume iskreno mi se j.be za to. Mislio sam konkretno da se ne digne FSRS oko ovog slucaja ..veljaca wrote:Nesto nisam siguran u to sto si napisao .... Sada ces vidjeti napade od onih koji nas mrze i zavide nam .... Eto smijem se kladiti .....Plavih_11 wrote:Nadam se da ce se ovaj slucaj brzo zaboraviti i da niko vise nece dizati hampu oko njega!
- jufka developer
#6170 Re: FK Zeljeznicar
dobro je, znaci subota pred punim stadionom 
- ultima_palabra
#6171 Re: FK Zeljeznicar
Ma sav taj slučaj je nebuloza, zakazala je policija, klub kao organizator i zaštitarska agencija nisu nigdje napravili grešku, tako da je i ovo previše...Al hajd neka im osmica, idemo dalje 
- ludjak na slobodi
#6172 Re: FK Zeljeznicar
...evo kratak snimak od danas kako je to sve izgledalo na ovoj sjednici
http://www.youtube.com/watch?v=CK9AvYT7Lg8
http://www.youtube.com/watch?v=CK9AvYT7Lg8
-
Fordas
#6173 Re: FK Zeljeznicar
Plavih_11 wrote:Kazna za incident na utakmici sa Slavijom je 8.000 KM!
pa naravno, nije problem
i onda se bunite sto vas povezujemo sa svim mogucim lopovlucima koji se obavljaju u PL
ali dobro, cilj je jedan, je li tako?
-
LSD
#6174 Re: FK Zeljeznicar
Jednostavno, Nijaz se mora voliti...ako ništa zbog nesnosne patnje koju nanosi komšiluku
pojedoše se od muke nesretnici....jao Nijaze šta im radiš,sanjaju te kolektivno 
-
elSaik
#6175 Re: FK Zeljeznicar
Ko mačija guza, ko mačija guza...Fordas wrote:Plavih_11 wrote:Kazna za incident na utakmici sa Slavijom je 8.000 KM!![]()
pa naravno, nije problem
i onda se bunite sto vas povezujemo sa svim mogucim lopovlucima koji se obavljaju u PL
ali dobro, cilj je jedan, je li tako?