Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Iker C
#6151 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Konaković je tamo gdje ima love a Harun mu je najbolji jaran. Dino i Harun kmeče kako bi mogli što više izvuči para da bi mogli ukrasti. Dino uzima proviziju za svaku marku koju donese u Savez iako mu je to u opisu posla da radi. I ja sam mislio da je Harun pošten dok ga prošle godine nisam vidio na centralnom terenu polufinala i finala WB.
-
vryzas
#6152 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma sport je na izdisaju...uskoro ce na aparate za odzavanje, a nakon toga...
"Profitirat" ce neki drugi "mali" koji ne traze velika ulaganja. Ocekujem da uskoro postanemo velesila u plivanju. 
-
__Phoenix__
#6153 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koliko sam primjetio, U-18 selekcija je puno talentovanija od ove što je igrala neki dan... Damir, sin Sabita Hadžića je kažu vrhunski talent, drago mi je da igra za nas.
- OldMayor
#6154 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne bi ja rekao srbi, nego četnici i nacionalisti.Altsa wrote:na zalost srbi su na polozajima drzavnim (ministarstvima ) kojima je u interesu da nista ne funkcionise ako ima predznak BiH pa tako i sa kosarkom. fudbal ima srecu jer se moze samofinansirati inace isto bi bilo. Inace posjeta protiv italije je bila sasvim Ok. nije lako mahmutovicu i svaka mu cast na istrajnosti i trudu...pitanje je samo kad ce i njemu puci film
To su isti oni, koji su bili po brdima iznad naseg grada, sada su se samo docepali fotelja.
Ima srba koji vole ovu zemlju, zato ih ne bi mijesao. Uostalom, jedan takav je i direktor reprezentacija Igor Stojanović.
Meni licno se ne svidja sto se Konakovic vrti oko reprezentacije. Ne svidja mi se, jer on je politicar. Zato svi ostali uvijek imaju alibi i mogu reci, sta hocete koji qrac u vrhu repke vam je istaknuti clan SDA.
E zato mrzim sto je on tu, mogao je on pomoci i bez samo-promocije. Ali nije. Jer on zeli promociju. Jebe se njemu za kosarku, za sve ostalo.
P.S. Ali cini mi se da imaju ok sponzore sad, mislim Elektroprivreda, BH Telecom, Bekto. Znam, jbg sigurno nije dovoljno i treba drzava stati iza, ali jbg ako smo sa onom piletinom uspjeli pregurat nekoliko kvalifikacija, mozemo valjda i sa ovim sponzorima.

- phillie
#6155 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ipak je utakmica pocela ranije (valjda u 13). Pet minuta do poluvremena nasi vode 26:23. Aleksic najefikasniji sa 8 i Atic sa 7 poena.
Edit: Ipak poluvrijeme pripada Grcima koji su u zadnjih pet minuta napravili seriju 13-5. Djedovic u zadnjoj sekundi pogodio tricu. rezultat 31:36
Edit: Ipak poluvrijeme pripada Grcima koji su u zadnjih pet minuta napravili seriju 13-5. Djedovic u zadnjoj sekundi pogodio tricu. rezultat 31:36
- phillie
#6156 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kraj 3/4. Grci vode 49:57. Iako smo pet minuta do kraja imali minus 5 poena (44:49), opet grci prave seriju i idu na 11 razlike, da bi Atic tricom u zadnjoj minuti donio "podnosljivih" minus 8.
- phillie
#6157 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zavrsena utakmica. 69:78 (17-13 19-18 21-18 21-20). Charalampopoulos sa double-double ucinkom (21 poen 10 skokova 4 asistencije) bio je prevaga na strani Grcke. Nasi najbolji strijelci Atic 22 i Aleksic 18 poena.
Idemo dalje, sutra protiv domacina u nocnom terminu (19:45)
Idemo dalje, sutra protiv domacina u nocnom terminu (19:45)
- thekupus
#6158 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
da se malo prisjetimo ko nam igra u toj reprezentaciji
http://sportsport.ba/bh_kosarka/kadetsk ... love/83742
http://sportsport.ba/bh_kosarka/kadetsk ... love/83742
- phillie
#6159 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
jbg, tako nam je kako nam je.
- OldMayor
#6160 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Momak moze promjeniti misljenje. Cisto sumnjam da ce nakon sto prodje sve selekcije otici u Srbiju, ali eto ako ode njemu na cast.
Mada, sta ocekivati u kakvoj sredini odrasta. Gdje mu se servira redovno da ovo nije njegova zemlja itd.
Uostalom i Mitrovic je izjavio da je rodjen u Srbiji. (rodjen je u Sarajevu). Ne znam jel zabunom - al opet, valjda znas gdje si se rodio jbt.
Mada, sta ocekivati u kakvoj sredini odrasta. Gdje mu se servira redovno da ovo nije njegova zemlja itd.
Uostalom i Mitrovic je izjavio da je rodjen u Srbiji. (rodjen je u Sarajevu). Ne znam jel zabunom - al opet, valjda znas gdje si se rodio jbt.
- It_is_a_Leclerc
#6161 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Riječi su jedno, djela nešto sasvim drugo.
Đorđe je možda rekao da bi igrao za Srbiju, ali igrao je i igra za BiH, i to igra na fenomenalnom nivou. Prema tome, hajde da ne čačkamo mečku.
On će, ako Bog da zdravlja, za 2-3 godine biti kalibar za našu seniorsku reprezentaciju.
Elem. Dragan Bajić je selektor U18 ?
Što se ovog turnira tiče, teško će biti izboriti opstanak, ali ja mislim da ćemo uspjeti. Imam neki feeling takav.
Đorđe je možda rekao da bi igrao za Srbiju, ali igrao je i igra za BiH, i to igra na fenomenalnom nivou. Prema tome, hajde da ne čačkamo mečku.
On će, ako Bog da zdravlja, za 2-3 godine biti kalibar za našu seniorsku reprezentaciju.
Elem. Dragan Bajić je selektor U18 ?
Što se ovog turnira tiče, teško će biti izboriti opstanak, ali ja mislim da ćemo uspjeti. Imam neki feeling takav.
-
palermo
#6162 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
P malo je to teže u košarci promijeniti sportsko državljanstvo. Za to mu treba dozvola od KS BiH, a čini mi se da i ovi naši nisu baš toiko mahniti.OldMayor wrote:Momak moze promjeniti misljenje. Cisto sumnjam da ce nakon sto prodje sve selekcije otici u Srbiju, ali eto ako ode njemu na cast.
Ne bih rekao da postoji opasnost da ode, osim ako u našim redovima nema nekih uljeza (a ima, vjerovatno
- thekupus
#6163 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
za nasu ili srbijansku, to cemo jos vidjeti :/It_is_a_Leclerc wrote: On će, ako Bog da zdravlja, za 2-3 godine biti kalibar za našu seniorsku reprezentaciju.
:
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#6164 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
gledajuci samo perspektivu bh i srbije na poziciji pleya samo ako je totalna budala odlucit ce se za srbiju, u kojoj vjerovatno jedino može dodavati peškire micicu ili nedovicu, a ni teodosic nije toliko star. a kod nas je to deficitarna pozicija i ako se bude razvijao kako treba mogao bi vec za 3 godine biti karika u našoj reprezentaciji, a to bi mu sigurno pomoglo u daljem razvoju. a mi sigurno necemo biti neke tarabe, nego vrlo ozbiljna reprezentacija sa mirzom, jukom, nihadom, gordicem i ostalim igracima
kao što neko kaže, njemu treba dozvola našeg saveza da nastupi za srbiju ili da cega mensecini 5 godina
kao što neko kaže, njemu treba dozvola našeg saveza da nastupi za srbiju ili da cega mensecini 5 godina
- It_is_a_Leclerc
#6165 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa normalno za našu.thekupus wrote:za nasu ili srbijansku, to cemo jos vidjeti :/It_is_a_Leclerc wrote: On će, ako Bog da zdravlja, za 2-3 godine biti kalibar za našu seniorsku reprezentaciju.
:
Da hoće igrati za bilo koju drugu, ignorisao bi pozive bh. saveza, i time izbjegao rizik da ga naš savez tuži FIBA-i onemogući mu nastup za Srbiju u doglednom periodu.
- thekupus
#6166 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
grijesis, igranje u bilo kojoj reprezentaciji u mladjim uzrastima pomaze da se razvije igracki, pa nije nemoguce da ce igrati za nas do trenutka kad bude morao izabrati, a onda ako bude mjesta za njega u srbiji da ce preci kod njihIt_is_a_Leclerc wrote:Pa normalno za našu.thekupus wrote:za nasu ili srbijansku, to cemo jos vidjeti :/It_is_a_Leclerc wrote: On će, ako Bog da zdravlja, za 2-3 godine biti kalibar za našu seniorsku reprezentaciju.
:
Da hoće igrati za bilo koju drugu, ignorisao bi pozive bh. saveza, i time izbjegao rizik da ga naš savez tuži FIBA-i onemogući mu nastup za Srbiju u doglednom periodu.
- dječak sa šibicama
#6167 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne odlucuje on vec srbijanski selektor.
U ovoj generaciji, Srbija ne racuna na njega jer se gura, za sada precijenjeni, Stefan Peno. A dugorocno, Micic i Nedovic imaju puno vece sanse da uspiju. Zapravo, vec su poceli uspjesnu seniorsku karijeru.
U ovoj generaciji, Srbija ne racuna na njega jer se gura, za sada precijenjeni, Stefan Peno. A dugorocno, Micic i Nedovic imaju puno vece sanse da uspiju. Zapravo, vec su poceli uspjesnu seniorsku karijeru.
-
palermo
#6168 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa ne može bolan samo tako preći,mora ga neko pustiti, ili pak on treba biti spreman na dugoročnu žrtvu.
A ako je baš spreman na dugoročno i neizvjesno odricanje zbog majčice Srbije, onda nam i ne treba biti žao.
A ako je baš spreman na dugoročno i neizvjesno odricanje zbog majčice Srbije, onda nam i ne treba biti žao.
-
kakavdanakneiskustvu
#6169 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
OldMayor wrote:Momak moze promjeniti misljenje. Cisto sumnjam da ce nakon sto prodje sve selekcije otici u Srbiju, ali eto ako ode njemu na cast.
nemanja,miroljubov sin?
- It_is_a_Leclerc
#6170 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hrvatska najvjerovatnije domaćin Eurobasketa 2015.
- OldMayor
#6171 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da.kakavdanakneiskustvu wrote:OldMayor wrote:Momak moze promjeniti misljenje. Cisto sumnjam da ce nakon sto prodje sve selekcije otici u Srbiju, ali eto ako ode njemu na cast.
nemanja,miroljubov sin?
Imas na 2:51 - "I was born in Serbia..."
- OldMayor
#6172 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Izvor?It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska najvjerovatnije domaćin Eurobasketa 2015.
Jbt, mogli smo zajedno sa Hrvatima se ugurati u to domacinstvo.
- Artest
#6173 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gledo sam malo ovu snimku na tubi. Osim Atica, koji je odlican strijelac (ne samo suter) nema ovdje igraca. Malo se pozurilo sa ocjenama da je Djedovic Jr, veci prospekt od Nihada.
Za selektora Bajica, koji je kao strucni konsultant RTRS-a, otvoreno navijao protiv BiH na EP 2013, no comment. Enjoy Bosnia
Za selektora Bajica, koji je kao strucni konsultant RTRS-a, otvoreno navijao protiv BiH na EP 2013, no comment. Enjoy Bosnia
- It_is_a_Leclerc
#6174 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Izvor je RTL.OldMayor wrote:Izvor?It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska najvjerovatnije domaćin Eurobasketa 2015.
Jbt, mogli smo zajedno sa Hrvatima se ugurati u to domacinstvo.
Potpredsjednik Saveza HR kaže da su danas imali inspekciju u dvoranama (Arena, Spaladium, Rijeka i Zadar) i da su dobili uvjeravanja kako su najbliži za dobijanje, jer su ostali konkurenti (Francuska, Italija i Srbija) već bili domaćini nekog takmičenja.
- dječak sa šibicama
#6175 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Domacin nece biti samo jedna drzava, i BiH se kandidirala za jednu grupu u Zetri, Francuzi su ponudili stadion Lila meni se cini, kojeg namjeravaju preurediti za kosarkaske utakmice, Hrvatska nudi Zadar za jednu grupu, a Arenu Zagreb za zavrsnicu.
FIBA je postavila uvjet, ne dolaze u obzir dvorane sa manje od 8000 mjesta.
Uglavnom ce nekoliko drzava dobiti domacinstvo, pitanje je samo ko. Koliko je vjerovati medijima, Zadar je skoro pa siguran, Zagreb sumnjam, dace FIBA Francuzima nokaut fazu.
Treba imati i garanciju vlade da ce pokriti troskove, mislim da BiH to kao i obicno, nema. Iako takav dogadjaj, igrace se u septembru vjerovatno, donosi veliki broj turista.
FIBA je postavila uvjet, ne dolaze u obzir dvorane sa manje od 8000 mjesta.
Uglavnom ce nekoliko drzava dobiti domacinstvo, pitanje je samo ko. Koliko je vjerovati medijima, Zadar je skoro pa siguran, Zagreb sumnjam, dace FIBA Francuzima nokaut fazu.
Treba imati i garanciju vlade da ce pokriti troskove, mislim da BiH to kao i obicno, nema. Iako takav dogadjaj, igrace se u septembru vjerovatno, donosi veliki broj turista.