Slike starog Sarajeva
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6151 Re: Slike starog Sarajeva
koje postenje hahahahha pa ne zive svi pored poste....
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#6152 Re: Slike starog Sarajeva
muha_sa wrote: Smouplata![]()
pored vozača je stajala naka kantau nju se ubacivale pare--onoliko koliko karta košta
Hvala obojici od srca.bitanga_sa_otesa wrote:eto muha odgovorio samouplatavozac brojao koliko se ubacilo para...stvarala se guzva i svadje ,brzo ukinuto
Poštenje "socijalističkog odgoja" sigurno ima smisla....čitala sam jednom knjigu jednog "našeg" pisca koji se toliko u ratu iskompromitovao da ne zaslužuje da mu pomenemo ime....elem on je negdje krajem sedamdesetih boravio u tadašnjem Lenjingradu.....ušao je u gradski prevoz i pošto nije imao sitno u tu neku kutiju s novcem (vjerovatno slična kao ta u našim tramvajima) ubacio je neku krupnu novčanicu potpuno nehajno jer mu zaista nije bilo važno koliko će tu vožnju platiti....elem nakon par minuta u prepunom autobusu neko ga je povukao za rukav....neka starica je stajala pred njim i u ruke mu gurnula kusur od onoga što je gurnuo u kutiju....recimo ako je ubacio 5 maraka ona mu je pružala kusur od 4 marke i 90 feninga...krivo mi je što se ne mogu sjetiti da li je ona bila kondukterka (mislim ipak da nije) ili obična građanka koja je u njemu prepoznala stranca te iz kutije izvadila kusur za njega....nevjerovatno u svakom slučaju ali možda su takva kutije u našim tramvajima postavljene na osnovu nekih pretpostavki o "čistoći" socijalističkog morala.....quarterback wrote:Ja ne znam je li brojao ili se racunalo na postenje radnog naroda i gradjana?bitanga_sa_otesa wrote:eto muha odgovorio samouplatavozac brojao koliko se ubacilo para...stvarala se guzva i svadje ,brzo ukinuto
- muha_sa
#6155 Re: Slike starog Sarajeva
kafanski_covjek wrote:
moja mahala
- holowey
#6156 Re: Slike starog Sarajeva
znam da nije tema ali steta da se ne pomene onaj park na betaniji, jeste da jos drvece nije izraslo u punu velicinu, ali nije bas da nista na tom polju nije uradjeno...sabina1 wrote:
Zaista je suvišno ponavljati da grad vapi za zelenilom , da nema niti jedan-jedini PARK površine veće od recimo nekog BBI ili Sare (Vilsonovo šetalište nije park) , da vapi za svježim vazduhom i vjetrom upravo na tom prostoru gdje vjetar sa Koševa ostaje zarobljen među zgradurinama pa imamo guste i prljave magle , da se na tom prostoru moglo urediti bilo bilo šta sa mnogo zelenila a da ne pominjemo neko vještačko jezerce ili ne daj bože igralište....tržni centri mogu biti i u Rajlovcu gdje prostora ima , pa kome je do tržnog centra pravac - Rajlovac....jedini svjetli primjer kod ovih "uglednih centara" je OBI Market...
sto se tice trznih centara, slazem se ali istom analogijom se moze reci, kome treba park neka ide na trebevic
-
__Phoenix__
#6157 Re: Slike starog Sarajeva
Ta curica lijevo išla s tobom u školumuha_sa wrote:kafanski_covjek wrote:![]()
moja mahala
- muha_sa
#6158 Re: Slike starog Sarajeva
išli skupa na teraviju__Phoenix__ wrote:Ta curica lijevo išla s tobom u školumuha_sa wrote:kafanski_covjek wrote:![]()
moja mahala
- supercali
#6159 Re: Slike starog Sarajeva
Kakva curica muha stariji od ove sa kisobranom
-
hrasno
#6160 Re: Slike starog Sarajeva

Sinagoga prije II svjetskog rata, sadasnji BKC
- dragma
- Vozim: Pješe
#6161 Re: Slike starog Sarajeva
bitanga_sa_otesa wrote:evo jos par nekih
Ovo nisam upratio, ove tračnice sa desne strane, odakle/kuda vode?
Bez ljutnje ako je o ovome već prije bilo riječi, fakat nisam upratio i prvi ih vidim na fotografiji (relativno) novijeg datuma, samo par godina je starija od mene
Znam da je nekad birvaktile na Marin Dvoru bila okretaljka i postavljane su fotografije iz tog vakta, ali ova iz 76-te....
-
quarterback
#6163 Re: Slike starog Sarajeva
vode u grad, prelazi pruga na drugu stranu i ide ovuda kuda ide i sadadragma wrote:
- bitanga_sa_otesa
#6164 Re: Slike starog Sarajeva
vode iz pravca zeljeznicke stanice.tramvaj za zeljeznicku je prije isao bulevarom ,izmedju holideja i unisovih nebodera,pa je kasnije prebacen na sadasnju trasu.i tada je uklonjen ovaj prelaz i sad prelazi na desnu stranu kod muzejadragma wrote:
Ovo nisam upratio, ove tračnice sa desne strane, odakle/kuda vode?
Bez ljutnje ako je o ovome već prije bilo riječi, fakat nisam upratio i prvi ih vidim na fotografiji (relativno) novijeg datuma, samo par godina je starija od mene![]()
Znam da je nekad birvaktile na Marin Dvoru bila okretaljka i postavljane su fotografije iz tog vakta, ali ova iz 76-te....
- muha_sa
- dragma
- Vozim: Pješe
#6166 Re: Slike starog Sarajeva
Hvala vam puno
- bitanga_sa_otesa
#6167 Re: Slike starog Sarajeva
a gdje su ovo isle sine lijevo? na grbavicu? u SCC?muha_sa wrote:
- amar1994
#6168 Re: Slike starog Sarajeva
kako je lijep ovaj washingtonac

- exliberal-ex
#6169 Re: Slike starog Sarajeva
bitanga_sa_otesa wrote:a gdje su ovo isle sine lijevo? na grbavicu? u SCC?muha_sa wrote:![]()
ovo je negdje prama filozofij,
znam da je bilo okretaliste na m.dvoru da ovo nije bilo neko pomocno parkiraliste za tramvaje ?
- bitanga_sa_otesa
#6170 Re: Slike starog Sarajeva
prema vrbanji,na vrbanji je bila remiza,cekao sam muhu da odgovori,al on se stidi ili je zaglavio na pijaciexliberal-ex wrote:
znam da je bilo okretaliste na m.dvoru da ovo nije bilo neko pomocno parkiraliste za tramvaje ?

-
bumerangss
#6171 Re: Slike starog Sarajeva
Mene zanima je li ovo pravoslavna ili katolicka crkva? Mislio sam da je pravoslavna ali kad su ispred postavili majku Terezu je li ona, onda mislim da je katolickaLogovan wrote:Nije nešto puno stara slika, ali su se desile velike promjene.
-
quarterback
#6172 Re: Slike starog Sarajeva
katolickabumerangss wrote:
-
quarterback
#6173 Re: Slike starog Sarajeva
ovo bi moglo biti tamo gdje je bio stelex, tj gdje je sada parking ? (vidi se neboder lijevo)bitanga_sa_otesa wrote:prema vrbanji,na vrbanji je bila remiza,cekao sam muhu da odgovori,al on se stidi ili je zaglavio na pijaciexliberal-ex wrote:
znam da je bilo okretaliste na m.dvoru da ovo nije bilo neko pomocno parkiraliste za tramvaje ?![]()
- bitanga_sa_otesa
#6174 Re: Slike starog Sarajeva
da na parkingu je bila ta zgrada ,kad je gras izasao iz nje tu je bilo skladiste firme oriolik ,koja je prodavala namjestaj...
-
quarterback
#6175 Re: Slike starog Sarajeva
Promjeni nick u Muha mlađibitanga_sa_otesa wrote:da na parkingu je bila ta zgrada ,kad je gras izasao iz nje tu je bilo skladiste firme oriolik ,koja je prodavala namjestaj...