skenderija04 wrote:Vidjecemo.Barcelona ce podnijeti zalbu i u ponedjeljak cemo znati rezultat. Neki kazu MONO,MONO, drugi opet MUCHO MORRO, ili cak BOBO BOBO. U svakom sklucaju nema tonskog zapisa . Mora se citati sa usana.ascari wrote:According to busquets, he didn't say "mono, mono", but "mucho morro".skenderija04 wrote:Pocinju problemi: UEFA razmatra da kazni Busquetsa sa 5 utakmica zbog rasistickog ispada na utakmici u Madridu. Navodno je naazvao Marcela Majmunom. Finale visi u zraku.
@ Kory
Svaka cast majstore!
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kory_galaktikos
#6151 Re: FC Barcelona
-
LSD
#6152 Re: FC Barcelona
Pa to je presmiješno...kakav mucho, morro,mono,bobo i slicna sranja...ovo radi Real sa jasnim ciljem da oslabi Barcu za finale LP, sad se sjetili nekakve tužbe oko Busquetsa...baš nisko i bijedno...fol jeftini glumac Marcelo sad neka žrtva i od njega napraviše mucenika...yebote ko da je holokaust preživio a ne neku psovku, pa sad ovog treba sa 5 tekmi kažnjavati...cirkus obicni.
- ascari
#6153 Re: FC Barcelona
ako je rasizam u pitanju, nisi u pravu... sa druge strane bio je i onaj incident kad je pinto skocio na neciju provokaciju. prije toga su se mislim keita i arbeloa gurali...LSD wrote:Pa to je presmiješno...kakav mucho, morro,mono,bobo i slicna sranja...ovo radi Real sa jasnim ciljem da oslabi Barcu za finale LP, sad se sjetili nekakve tužbe oko Busquetsa...baš nisko i bijedno...fol jeftini glumac Marcelo sad neka žrtva i od njega napraviše mucenika...yebote ko da je holokaust preživio a ne neku psovku, pa sad ovog treba sa 5 tekmi kažnjavati...cirkus obicni.
-
LSD
#6154 Re: FC Barcelona
To su gluposti u suštini...kakav ba rasizamascari wrote:ako je rasizam u pitanju, nisi u pravu... sa druge strane bio je i onaj incident kad je pinto skocio na neciju provokaciju. prije toga su se mislim keita i arbeloa gurali...LSD wrote:Pa to je presmiješno...kakav mucho, morro,mono,bobo i slicna sranja...ovo radi Real sa jasnim ciljem da oslabi Barcu za finale LP, sad se sjetili nekakve tužbe oko Busquetsa...baš nisko i bijedno...fol jeftini glumac Marcelo sad neka žrtva i od njega napraviše mucenika...yebote ko da je holokaust preživio a ne neku psovku, pa sad ovog treba sa 5 tekmi kažnjavati...cirkus obicni.
Busquets da je rekao MONO (majmune) npr. Albiolu ili Ramosu - nebi bio kažnjen jer su bijelci i to ne bi bilo tretirano kao rasizam.
Licemjerno, kažem ti.
- ascari
#6155 Re: FC Barcelona
slazem se, ali zivimo u svijetu gdje se takve stvari na taj nacin tretiraju...LSD wrote: To su gluposti u suštini...kakav ba rasizam![]()
ti si bijelac, predpostavljam...sad je tebe nazovem majmunom (nedo Bog nije to moj nivo, ali dajem primjer) ali to nije rasizam jer si ti bjelac, to je samo uvreda...ali ako nazovem crnca - e to je vec rasizam...ma nemoj mi reci
ukratko to je sranje od price...klasicno licemjerje.
Busquets da je rekao MONO npr. Albiolu ili Ramosu - nebi bio kažnjen jer su bijelci i to ne bi bilo tretirano kao rasizam.
Licemjerno, kažem ti.
-
5 0 5
#6156 Re: FC Barcelona
Rekao mu je: "Otići ćeš ti u London, ali ne danas".
-
fixer
#6157 Re: FC Barcelona
Barceloni cestitam na tituli - sasvim je zasluzena. Iskren da budem, nadam se da vam necu morat cestitat i Ligu prvaka, jer po meni je ne biste osvojili zasluzeno. To je moja skromna ocjena.LSD wrote: To su gluposti u suštini...kakav ba rasizam![]()
ti si bijelac, predpostavljam...sad je tebe nazovem majmunom (nedo Bog nije to moj nivo, ali dajem primjer) ali to nije rasizam jer si ti bjelac, to je samo uvreda...ali ako nazovem crnca - e to je vec rasizam...ma nemoj mi reci
Busquets da je rekao MONO npr. Albiolu ili Ramosu - nebi bio kažnjen jer su bijelci i to ne bi bilo tretirano kao rasizam.
Licemjerno, kažem ti.
Sto mu nije reko kretencino? Ima drugih nacina da se uvrijedi, a samo neznanje da se nazivanje crnca majmunom tumaci kao rasizam nije dovoljno da mu se progleda kroz prste. Kad nesto ne znas, sam snosis posljedice svog neznanja. Jos najbolje da mu neko krene citat namjere.
-
LSD
#6158 Re: FC Barcelona
Gledaj i malo drugacije...sad cu namjerno otici u Šta bi bilo kad bi bilo...šta da je ,kojim slucajem, Busquets rekao to "mono" npr. Ramosu koji je bijelac...ne bi bilo tretirano kao rasizam vec kao obicna uvreda = ne bi bilo ni price o nekakvim kaznama od 5 utakmica....znaci bijelac se može nazvati majmunom ali to je uvreda, ali ako crnca nazoveš ,e to je vec rasizam.fixer wrote:Barceloni cestitam na tituli - sasvim je zasluzena. Iskren da budem, nadam se da vam necu morat cestitat i Ligu prvaka, jer po meni je ne biste osvojili zasluzeno. To je moja skromna ocjena.LSD wrote: To su gluposti u suštini...kakav ba rasizam![]()
Licemjerno, kažem ti.
Sto mu nije reko kretencino? Ima drugih nacina da se uvrijedi, a samo neznanje da se nazivanje crnca majmunom tumaci kao rasizam nije dovoljno da mu se progleda kroz prste. Kad nesto ne znas, sam snosis posljedice svog neznanja. Jos najbolje da mu neko krene citat namjere.
Yebeš takav sistem vrijednovanja i ko to tako odluci...to je licemjerno, u najmanju ruku...pa to je zapravo vrsta rasizma, ali prema bijelcima.
-
fixer
#6160 Re: FC Barcelona
Jarane, tako ti je kako ti je. Crnce vrijedjaju govoreci im da su majmuni, muslimane da su teroristi... Kazes li nekom Amerikancu (protestantu) da je terorist ili nekom muslimanu, drugacije ce ti se te dvije situacije tumaciti.LSD wrote:
Gledaj i malo drugacije...sad cu namjerno otici u Šta bi bilo kad bi bilo...šta da je ,kojim slucajem, Busquets rekao to "mono" npr. Ramosu koji je bijelac...ne bi bilo tretirano kao rasizam vec kao obicna uvreda = ne bi bilo ni price o nekakvim kaznama od 5 utakmica....znaci bijelac se može nazvati majmunom ali to je uvreda, ali ako crnca nazoveš ,e to je vec rasizam.
Yebeš takav sistem vrijednovanja i ko to tako odluci...to je licemjerno, u najmanju ruku...pa to je zapravo vrsta rasizma, ali prema bijelcima.
-
5 0 5
#6161 Re: FC Barcelona
Nemojte se oko ovoga loziti puno, nece od toga nista biti. Madrid vrsi pritisak na Barcu, sad pred finale CL. Oni su tuzili Busquetsa UEFA/FIFA-i i oni to moraju istraziti, jer se radi o rasizmu, inace osjetljivoj stvari za njih. Jedini nacin da se utvrdi sta je rekao je citanje s usana. A to i nije toliko povjerljiv nacin da bi se neko mogao "osuditi" ili kazniti. "Mono, mono" ili "mucho morro", svako ce za sebe ocjeniti. Ali to znaju samo Busquets i mozda Marcelo.
Ja ne mislim da ga je Busq nazvao majmunom, jer i u Barceloni igraju crnci, jedan je u to vrijeme bio u bolnici. Ako je Busquets izabrao bas takav nacin da uvrijedi i isprovocira ovog drugog, pored 50 kamera onda je pravo glup (a uz to i ljigav). Sto ne vjerujem da jeste.
Druga stvar je, ako pretpostavimo da je Busquets rekao ovo drugo a Marcelo to zna. Onda Marcelo ispada jako licjemeran i pokvaren. (A nekako se i poklapa sa cijelom medijskom hajkom iz Madrida zadnjh par mjeseci).
Ovo me podsjeca na situaciju od prosle godine, kad je isto u polufinalu Mourinho usao u guardiolin prostor (dok je ovaj davao instrukcije Ibrahimovicu) i rekao mu: "Otici ces ti u Madrid, ali ne danas". To su naravno isto procjenili citaci sa usana, a pored ove verzije procitao sam ih jos, bar 30
Znaci nemoguce je sa sigurnoscu dokazati ovo ili ono.
Moje vidjenje.
Ja ne mislim da ga je Busq nazvao majmunom, jer i u Barceloni igraju crnci, jedan je u to vrijeme bio u bolnici. Ako je Busquets izabrao bas takav nacin da uvrijedi i isprovocira ovog drugog, pored 50 kamera onda je pravo glup (a uz to i ljigav). Sto ne vjerujem da jeste.
Druga stvar je, ako pretpostavimo da je Busquets rekao ovo drugo a Marcelo to zna. Onda Marcelo ispada jako licjemeran i pokvaren. (A nekako se i poklapa sa cijelom medijskom hajkom iz Madrida zadnjh par mjeseci).
Ovo me podsjeca na situaciju od prosle godine, kad je isto u polufinalu Mourinho usao u guardiolin prostor (dok je ovaj davao instrukcije Ibrahimovicu) i rekao mu: "Otici ces ti u Madrid, ali ne danas". To su naravno isto procjenili citaci sa usana, a pored ove verzije procitao sam ih jos, bar 30
Znaci nemoguce je sa sigurnoscu dokazati ovo ili ono.
Moje vidjenje.
- skenderija04
#6162 Re: FC Barcelona
Ovo sto kaze LSD ima smisla. Slicna polemika se vodila u Americi u NBA, Bio je jedan igrac iz Rumunije cini mi se da se zvao Muresan. Lik izgleda kriticno , potpuno nekoordinisan. I rekose na tv: "Pogledajte ga , skace kao majmun" Svima sega, dobar fol. Ali kada je slican komentar bio upucen Olajuwonu komentator je dobio otkaz.
E sad, UEFA je takva organizacija da je za ocekivati kaznu. Vidjecemo, u ponedjeljak je definitivna odluka
E sad, UEFA je takva organizacija da je za ocekivati kaznu. Vidjecemo, u ponedjeljak je definitivna odluka
-
5 0 5
- Logovan
#6164 Re: FC Barcelona
Pa normalno je da će ga kazniti, ne znam što se neki žale... 
- ascari
#6165 Re: FC Barcelona
moguca pitanja o kojima ce se najvise polemisati 'zasto je pokrio usta' ii 'zasto marselo nije reagovao'.. sve u svemu, veliki ce gubitak biti za barcu ako ga suspenduju!
-
5 0 5
#6166 Re: FC Barcelona
@ascari:
Igraci cesto pokrivaju usta. O svemu se moze spekulisati.
Igraci cesto pokrivaju usta. O svemu se moze spekulisati.
- Zmijuga loma
-
LSD
#6169 Re: FC Barcelona
Messi bi mogao komotno igrati beka ,vrlo dobar u defanzivi...zna se postaviti, "procitati" kretnju protivnika, zagraditi loptu, oteti loptu...Pedro je isto solidan odbrambeni igrac , dobar u duelu...dok je Villa najlošiji, za njega nije defanziva ali baš nikako505sCrtom wrote:
- ascari
#6170 Re: FC Barcelona
nemoj zajebavat! dobar je i viljaLSD wrote:Messi bi mogao komotno igrati beka ,vrlo dobar u defanzivi...zna se postaviti, "procitati" kretnju protivnika, zagraditi loptu, oteti loptu...Pedro je isto solidan odbrambeni igrac , dobar u duelu...dok je Villa najlošiji, za njega nije defanziva ali baš nikako
-
Bušman
#6171 Re: FC Barcelona
Nebitno da li u Barci igraju Abidal, Keita, Alves itd. Ako je izgovorio uvredu onda ga treba izbaciti na odredjeno vrijeme i novcano kazniti. Ne moras biti rasista da uputis uvredu na rasnoj osnovi. Ali samo upucivanje uvrede treba kaznjavati bez obzira na povod, jer te stvari samo ohrabruju prave rasiste (ako nisu kaznjavane).505sCrtom wrote: Ja ne mislim da ga je Busq nazvao majmunom, jer i u Barceloni igraju crnci, jedan je u to vrijeme bio u bolnici. Ako je Busquets izabrao bas takav nacin da uvrijedi i isprovocira ovog drugog, pored 50 kamera onda je pravo glup (a uz to i ljigav). Sto ne vjerujem da jeste.
-
5 0 5
#6172 Re: FC Barcelona
@Bušman:
U potpunosti se slazem s tobom. Samo, prvo se mora dokazati. Citanje sa usana, pritom i s rukom na ustim, mislim da je tesko sa sigurnoscu reci. Ali eto, ako neko u UEFA-i moze i ako je to rekao, onda neka ga kazne. Sa takvim ponasanjem sigurno nije ni zasluzio da igra za Barcelonu. Pa koliko god bio dobar fudbaler.
Meni nije logicno da je to rekao, jer da je toliko glup, tesko mi je povjerovati. S druge strane kad vidis sta sve u zadnjih par mjeseci iz Madrida nisu pokusali da omalovaze barcine pobjede. Medijski tracevi, testiranje, tuzbe... Ne mislim da je ovo nesto planski sa Marcelom. Ali siguran sam (eto, reci cu mislim) da su u Madridu vidjeli sansu da dodatno naprave pritisak na Barcu i to su iskoristili. Cisto sumnjam da i oni ocekuju kaznu za Busquetsa na osnovu onog videa.
U potpunosti se slazem s tobom. Samo, prvo se mora dokazati. Citanje sa usana, pritom i s rukom na ustim, mislim da je tesko sa sigurnoscu reci. Ali eto, ako neko u UEFA-i moze i ako je to rekao, onda neka ga kazne. Sa takvim ponasanjem sigurno nije ni zasluzio da igra za Barcelonu. Pa koliko god bio dobar fudbaler.
Meni nije logicno da je to rekao, jer da je toliko glup, tesko mi je povjerovati. S druge strane kad vidis sta sve u zadnjih par mjeseci iz Madrida nisu pokusali da omalovaze barcine pobjede. Medijski tracevi, testiranje, tuzbe... Ne mislim da je ovo nesto planski sa Marcelom. Ali siguran sam (eto, reci cu mislim) da su u Madridu vidjeli sansu da dodatno naprave pritisak na Barcu i to su iskoristili. Cisto sumnjam da i oni ocekuju kaznu za Busquetsa na osnovu onog videa.
- skenderija04
#6174 Re: FC Barcelona
Evo i prve zvanicne reakcije kluba
Portparol Toni Freixa je izjavio da je klub primio izvjestaj UEFE sacinjen do strane inspektora uEFA-e Jean Samuel Lebua u kome stoji da je se Sergio Busquets obratio Marcelu rasistickom uvredom "mono"-Majmune.
-Freixa dalje tvrdi da UEFA ZASADA NIJE ZATRAZILA POKRETANJE DISCIPLINSKOG POSTUPKA, niti je trazila bilo kakvu kaznu.
- Toni Freixa je istakao da je inspektor Lebua, vec izazvao polemiku trazeci jednu utakmicu kazne za Iniestu zbog provociranja zutog kartona protiv Sahtara. Za takve situacije se kaznjava novcano. Takodje tvrdi da je Lebua u svom izvjestaju uzeo u obzir material dostavljen od R.Madrida koji je vec odbacen od strane UEFA-e . U tom materialu, R.Madrid je tvrdio da je Busquets nazvao Marcela majmunom bazirajuci se na prevod napravljen od organizacije " prijatelji gluhih"
-Portparol kaze da mu je Busquets rekao da se radi o frazi "Mucho morro" ( bezobrazan si)
- http://translate.google.com/translate?u ... en&ie=UTF8
Portparol Toni Freixa je izjavio da je klub primio izvjestaj UEFE sacinjen do strane inspektora uEFA-e Jean Samuel Lebua u kome stoji da je se Sergio Busquets obratio Marcelu rasistickom uvredom "mono"-Majmune.
-Freixa dalje tvrdi da UEFA ZASADA NIJE ZATRAZILA POKRETANJE DISCIPLINSKOG POSTUPKA, niti je trazila bilo kakvu kaznu.
- Toni Freixa je istakao da je inspektor Lebua, vec izazvao polemiku trazeci jednu utakmicu kazne za Iniestu zbog provociranja zutog kartona protiv Sahtara. Za takve situacije se kaznjava novcano. Takodje tvrdi da je Lebua u svom izvjestaju uzeo u obzir material dostavljen od R.Madrida koji je vec odbacen od strane UEFA-e . U tom materialu, R.Madrid je tvrdio da je Busquets nazvao Marcela majmunom bazirajuci se na prevod napravljen od organizacije " prijatelji gluhih"
-Portparol kaze da mu je Busquets rekao da se radi o frazi "Mucho morro" ( bezobrazan si)
- http://translate.google.com/translate?u ... en&ie=UTF8
-
Bušman
#6175 Re: FC Barcelona
Hahhahahahhahaha, zabio mu se u SUV. Stvarno ovaj Pique ima muda505sCrtom wrote: