SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#6151 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

kakav nered wrote:moj tata ima takvu...za alat :D
I ovo je alat ...

žemski :D
kakav nered

#6152 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

zamzija wrote:
kakav nered wrote:moj tata ima takvu...za alat :D
I ovo je alat ...

žemski :D
:D tko zna, možda mu ukradem u dogledno vrijeme hehehhehe
zamzija

#6153 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Ma kupi ti sebi svoju!
Al' pazi da ih ne zamijenite :D
Da ne bi on popravljao stvari sa četkicom za rumenilo, a ti nanosila sjene šarafcigerom :lol:
kakav nered

#6154 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

zamzija wrote:Ma kupi ti sebi svoju!
Al' pazi da ih ne zamijenite :D
Da ne bi on popravljao stvari sa četkicom za rumenilo, a ti nanosila sjene šarafcigerom :lol:

:lol:
VenomousV

#6155 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

kakav nered wrote:
VenomousV wrote:ja sma uzela 3 male plasticne prije neke 2 sedmice i primjetila da sma urednija otkad njih imam (turala sam vam sliku)
al sam shvatila da mi trebaju jos 2 da sve kako treba stane :D

@kakav nered: uopce sse ne vidi da nemas cetkica, a ionako se sjena najbolje prstima nanosi (pretpostavljam da si ti aplikatorima al eto probaj i prstima :D)
samo bih ti preporucila neki eyebrow set cisto da popunis neke praznine u obrvama, inace su lijepe ;)

@LONGMAN: dosta je nama i oko da ti vidimo :D iako su ti i sad dobre imas nevjerovatan potencijal za savrsene obrve (vec sam ti ih u svojoj glavi cupnula :lol: )
koristim one četkice što dođu uz sjene ili kupim od artdeco..i popravljam s štapićima za uši :D probam prstima ;)
a za obrve... ma sama ih pokvarim kad ih šišam... odradim to nabrzaka pa onda ne budu baš naj naj...
morat ćeš mi preporučiti neki eyebrow set, da se ne vraćam i tražim....ako ti nije mrsko :) ja nemam pojma ni šta tu sve dođe :D hehehe ni kako se koristi :D

hvala :kiss:
kazu da catrice valja, ja ne znam jer koristim max factorovu olovku, ali svakako kontam uzeti i taj set da isprobam :D
kakav nered

#6156 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

VenomousV wrote: kazu da catrice valja, ja ne znam jer koristim max factorovu olovku, ali svakako kontam uzeti i taj set da isprobam :D

bez_ideje

#6157 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

ladyblue18 wrote:
bez_ideje wrote:Narucih oriflejmov cherry garden,pa tek oprobah......proljece,ptice cvrkucu ovo ono XD
Image Image

Od ove zelenkaste sjene nisam puno ocekivala,jer nema ni pravog poklopca :lol: :lol: :lol: ,al boja ispade super....rozo je rumenilo XD
Ti meni licis na nekoga :-) :lol: Mislim znam kako izgledas i sve to, ali sad skontah da ti meni fakat licis na nekoga ali da me ubijes ne mogu se sjetiti na koga. :-)

Inace zene zasto kukate za elfove lakove :? kod mene evo vec drugi dan sve normala, trebaju dva sloja da se dobije boja identicna iz bocice, ali nista im ne fali do sada :?
Haj sjeti se ako je neko dobar u pitanju :lol: :lol: :lol: :lol:
VenomousV

#6158 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

kakav nered wrote:
VenomousV wrote: kazu da catrice valja, ja ne znam jer koristim max factorovu olovku, ali svakako kontam uzeti i taj set da isprobam :D

anytime ;)
:kiss:
AkashaSa

#6159 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AkashaSa »

ladyblue18 wrote: Inace zene zasto kukate za elfove lakove :? kod mene evo vec drugi dan sve normala, trebaju dva sloja da se dobije boja identicna iz bocice, ali nista im ne fali do sada :?
E onda ja jednostavno nisam imala sreće :(
Naručila sam davno dva laka, jedan je došao potpuno drugačiji od onoga na slici i trebaju mu tri sloja da ljudski izgleda, suši se čitavu vječnost i grguravo izgleda kad se osuši, plus ne smijem suđu prići, drugi je svijetli kao french i sve se vide potezi četkicom kada se nanese, baš je ble :(
blago tebi ladyblue

eh sad, eyelidprimer i line sealer (professional) od elfa je hit!
našminkala sam se jutros, čitav dan hodala, čak sam i zaspala kod momka takva našminkana, probudila se (a ja još mrljavim glavom po jastuku kad spavam) a ono sve na svom mjestu!!!
nevjerovatnoooo :)
because_of_you

#6160 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

zamzija wrote:Doći ćemo svi do one velike prozirne kutije što ima @becouse of you :)
Ono je stvarno super stvar, kontam da uzmem i ja jednu takvu, ali za druge sitnice :)
Ja opet imam gomilu naušnica, ogrlica, narukvica ......samo ih gomilam .... :D

:thumbup: Kutija je super, više nema gubljenja šminke po kući :D A i preglednija je više od bilo kojeg nesesera i lako za držati urednom :) :)

Ko ono prigovori da je ovo puno šminke, nije Boga mi, samo je kutija u prvom planu, a zapravo su joj manje dimenzije ;-)

A za nakit, ja sam se neki dan opskrbila stiroporom, vukla ga čak od OBI-ja do N. Sarajeva, sad isto da imam trgovinu nakita u kući :lol: :lol: Al nije loše :thumbup:

I da, nije ono za alat, namjenski je za kuhinju :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#6161 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Pa moram ti reci da si u pravu sto se tice susenja, treba mu duze nego ostalim lakovima. Potezi cetkicom se vide kod prvog premazivanja, kod drugog ih kod mene nema.
Ali boje su tako lijepe da cu to malo zanemariti. :D
boracha

#6162 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

tenkju......maskara,essence multi action
hvala :) ja uzela onu black mania, ta tvoja mi se cini puno bolja, mada ja koju god stavim izgleda ko da nisam ni stavila :-)
boracha

#6163 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

i je li u kozmu snizenje catrice kao sto neke rece, je li ko isao
amiria

#6164 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiria »

boracha wrote:i je li u kozmu snizenje catrice kao sto neke rece, je li ko isao

Jeste, isto kao i u CM-u :)
zamzija

#6165 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

because_of_you wrote: :thumbup: Kutija je super, više nema gubljenja šminke po kući :D A i preglednija je više od bilo kojeg nesesera i lako za držati urednom :) :) Ko ono prigovori da je ovo puno šminke, nije Boga mi, samo je kutija u prvom planu, a zapravo su joj manje dimenzije ;-)
Kutija je stvarno super, hvalim je na sva usta :D
A jel možeš molim te reći gdje si je kupila, baš sam se nameračila da i sebi jednu kupim, ali ne znam gdje ih ima. Hvala ti puno :)
yellow cat

#6166 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Samo da pitam nekog ko se bavi oriflamom..

Stigao mi juče smeđi tuš u olovci, ali nema najlona okolo na pakovanju i sav mi je čudan nekako, vodenast, malo čak i umeljan kad otvoriš poklopac. Pa da pitam nekog ko se tim bavi ili je već naručivao, dođe li taj tuš u olovci zapakovan ili ne?
Inače, ne naručujte ga, očajan je!
because_of_you

#6167 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

@zamzija

Eh, na Ilidži, slučajno :D

Znaš gdje je pošta tamo? Eh, do pošte ima ona samoposluga, i prije nje neka trgovina, zapravo je u sklopu, isti ulaz, ima tu od frižidera, tepiha do igračaka i suđa, ne možeš fuliti :thumbup: Bila je negdje oko 3 km, ima i drugačijih oblika i veličina :)
zamzija

#6168 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Eh becouse of you, maksuz ću tamo otići da potražim, vidjela sam slične u merkatoru ali su prevelike :)
Hvala ti puno! :)
BJB

#6169 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Meni bi pomoglo vise plitkih kutija, al' ko bi to pootvarao ujutro dok nadjem sve sto mi treba...NEk ostane kako jest dok ne nadjem onaj ormaric s ladicama..ja to zovem kreativni nered u plakaru..Sminka sva, osim podloga, maskara i karmina koji su u frizideru, mi je u plakaru, polica na sredini i dok ne dodjem do onog ormarica, ovo je najbolje sto mogu skontati..
Danas sam grozno izgledala :D :lol: , sminka mi je bila uzasna :-) ..Podloga mi je odletjela :D i sakrila se negdje u plakaru *jedva sam je danas nasla, bila mi ispred nosa iza casa sa cetkicama i olovkama, :D sjena mi je bila neprimjetna, hem je vise bilo na jednom oku nego na drugom, maskara jedva da se primjetila, rumenilo takkodjer, a onaj Bourjois apres someil puder mi je nestao s lica..
Koristila sam ga sigurno vec 10 puta i svaki put sam bila rel. zadovoljna njime, danas je bio neprimjetan, al' su zato svi drugi nedostaci mane mog ionako katastrofalnog lica bili primjetni :roll: ..
Hvala Bogu da je danasnji dan zavrsio, valjda sutra nece biti gore :D ..
nera18

#6170 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

yellow cat wrote:Samo da pitam nekog ko se bavi oriflamom..

Stigao mi juče smeđi tuš u olovci, ali nema najlona okolo na pakovanju i sav mi je čudan nekako, vodenast, malo čak i umeljan kad otvoriš poklopac. Pa da pitam nekog ko se tim bavi ili je već naručivao, dođe li taj tuš u olovci zapakovan ili ne?
Inače, ne naručujte ga, očajan je!
ne dodje u najlonu, a los je on, stvarno je los i razmazuje se
Partizzanka

#6171 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

meni sminka stoji sva u jednom malom nesseseru ... i u ladici u dnevnom tj prometnom dijelu dnevnog tu se sminkam pored prozora i gledam vani i obicno je sunce ujutro da me dodatno umije :)

i ne znam sta bi bilo da ja sad kupim tako kutiju ... nemam je gdje staviti :)
Nadinka

#6172 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

zamzija wrote:
because_of_you wrote: :thumbup: Kutija je super, više nema gubljenja šminke po kući :D A i preglednija je više od bilo kojeg nesesera i lako za držati urednom :) :) Ko ono prigovori da je ovo puno šminke, nije Boga mi, samo je kutija u prvom planu, a zapravo su joj manje dimenzije ;-)
Kutija je stvarno super, hvalim je na sva usta :D
A jel možeš molim te reći gdje si je kupila, baš sam se nameračila da i sebi jednu kupim, ali ne znam gdje ih ima. Hvala ti puno :)
Imaju ove kutije i u Fisu, ja kupila za kolace :D, imaju u nekoliko dimenzija, pa eto kome bude usput i na tu stranu :)
Michun

#6173 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

boli me glava :( meteoropata
narasle su mi obrve podosta (u odnosu na ono kakve su bile), pitanje za strucnjakinje: jel se treba s gornje strane cupkat. neko je za neko protiv :shock:
Partizzanka

#6174 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

fakat??
narasle jel svaki dan mazes ricinusom???
mimsy

#6175 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

Kazu da ne treba,radije taj dio popuni olovkom ako su dlacice fino rasporedjene,a ako nisu cupni koju.Ja popunim olovkom i super mi budu,inace ne volim tanke obrve.
Post Reply