Moglo bi se malo propitati koja je tvoja agenda u svemu ovome sta te zulja prika u ovoj tabli pa dizes iste hajke svakih nekoliko mjeseci na ovoj temi, i u sedmom mjesecu si istu raspravu uzrokovao

Moja agenda je da se borim protiv sovinizmatramvajtrojka wrote: ↑03/10/2023 18:53
Moglo bi se malo propitati koja je tvoja agenda u svemu ovome sta te zulja prika u ovoj tabli pa dizes iste hajke svakih nekoliko mjeseci na ovoj temi, i u sedmom mjesecu si istu raspravu uzrokovao![]()
![]()
Treba pisati velikosrpski ili cetnicki. Staviti srpski je negativna generalizacija, ovako su mogli staviti i muski dvonosci jer, realno, VRS su uglavnom cinili muskarci, dvonosci. Ali obojica znamo da nije rijec o tom sta je jel' tehnicki tacno, nego je bitno bljuvati sovinizam.
Za pocetak, pocinioci zlocina su ko? Tako je, pripadnici srpskog naroda. Dakle, zlocnici su sta? Tako je, srpski zlocinci. Nije to nikakva generalizacija naroda nego cinjenica. To sto ti imas problem da prihvatis cinjenice nije problem ni gradonacelnice, ni nas na forumu vec samo tvojSkijaš wrote: ↑03/10/2023 19:09 Treba pisati velikosrpski ili cetnicki. Staviti srpski je negativna generalizacija, ovako su mogli staviti i muski dvonosci jer, realno, VRS su uglavnom cinili muskarci, dvonosci. Ali obojica znamo da nije rijec o tom sta je jel' tehnicki tacno, nego je bitno bljuvati sovinizam.
It reflected other ideas, for example, the SANU memorandumLeopard_SA wrote: ↑03/10/2023 19:17
Predstavi mi akademske radove i dokumente medjunarodnih i drzavnih institucija koji koriste taj pojam. Nakon sto iste ne nadjes, mozda ces shvatiti zasto ne treba pisati “velikosrpski”.
Greater Serbia = Velika SrbijaSkijaš wrote: ↑03/10/2023 19:29
It reflected other ideas, for example, the SANU memorandum
19 without being stated by him. But what we're concerned with in this court
20 is whether what he did by way of seeking to establish a Greater Serbian
21 state involves the commission of the crimes.
To je tokom jednog od sudjenja u Haagu, termin se koristi i nije nesto ograniceno samo na forume i obicnu raju. Ljudi znaju sta je to, a ko ne zna, moze uzeti cetiri sekunde da skonta sta znaci ta sintagma. Koristiti termin "srpski" na ploci je nista osim sovinizam.
Greater Serbian, citaj sta pise.Leopard_SA wrote: ↑03/10/2023 20:01Greater Serbia = Velika SrbijaSkijaš wrote: ↑03/10/2023 19:29
It reflected other ideas, for example, the SANU memorandum
19 without being stated by him. But what we're concerned with in this court
20 is whether what he did by way of seeking to establish a Greater Serbian
21 state involves the commission of the crimes.
To je tokom jednog od sudjenja u Haagu, termin se koristi i nije nesto ograniceno samo na forume i obicnu raju. Ljudi znaju sta je to, a ko ne zna, moze uzeti cetiri sekunde da skonta sta znaci ta sintagma. Koristiti termin "srpski" na ploci je nista osim sovinizam.
Greater Serbia NE ZNACI velikosrpska
Doduse, krivo sam procitao. Sto opet ne znaci da si u pravu. Greater Serbian state se i dalje moze protumaciti kao Velika Srbija.Skijaš wrote: ↑03/10/2023 20:03Greater Serbian, citaj sta pise.Leopard_SA wrote: ↑03/10/2023 20:01
Greater Serbia = Velika Srbija
Greater Serbia NE ZNACI velikosrpska
Nije u redu ako si toliko spreman braniti sovinizam na ploci da ces me tjerati da krenemo od nule i razlike izmedju imenice i pridjeva.Leopard_SA wrote: ↑03/10/2023 20:06Doduse, krivo sam procitao. Sto opet ne znaci da si u pravu. Greater Serbian state se i dalje moze protumaciti kao Velika Srbija.
Ali, hajde ovako. Recimo da to znaci velikosrpska drzava(a moze se i tako prevesti).......
I Dodik je samouvjeren u svom stavu u Bosnjacima pa to njegovo misljenje ne znaci puno u kontekstu gradnje pravednog drustva. Sovinizam ostaje sovinizam.
OK, krenimo onda od nule. Dakle, ti si napisao : "definisi mi pojam “velikosrpski”. Predstavi mi akademske radove i dokumente medjunarodnih i drzavnih institucija koji koriste taj pojam. Nakon sto iste ne nadjes, mozda ces shvatiti zasto ne treba pisati “velikosrpski”"
Jesam, i?Skijaš wrote: ↑04/10/2023 12:19
OK, krenimo onda od nule. Dakle, ti si napisao : "definisi mi pojam “velikosrpski”. Predstavi mi akademske radove i dokumente medjunarodnih i drzavnih institucija koji koriste taj pojam. Nakon sto iste ne nadjes, mozda ces shvatiti zasto ne treba pisati “velikosrpski”"
Mozemo li se sloziti oko toga da si ti napisao ovo citirano?
OK, odlicno. Jesam li ja onda citirao konkretan primjer upotrebe tog termina na sudu u Haagu, i to kao pridjeva, a ne imenice?Leopard_SA wrote: ↑04/10/2023 12:59Jesam, i?Skijaš wrote: ↑04/10/2023 12:19
Mozemo li se sloziti oko toga da si ti napisao ovo citirano?