"Trojka"

Post Reply
Dozer

#6151 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

svesuper25 wrote: 09/12/2025 12:46
Dozer wrote: 09/12/2025 12:42
svesuper25 wrote: 09/12/2025 12:41 Takvim sdp nemarom u Tuzli, su stradali penzioneri u domu penzionera.
Iako sam ti dao informaciju o uzroku pozara, ti i dalje tamburas svoju nebulozu? Nevjerovatno...

Kratki spoj na uredjaju u vlasnistvu penzinera = nemar SDP-a?

Hajde reci da se zajebavas i da si pamentiji od ovoga...
kakav bolan uzorak od kabla radija :-) pa i da jest tako,gdje sklopka koja ce automatski iskljucit struju :? gdje osoblje na tom spratu :? gdje protivpozarna zastita i alarmi za dim :? pa prvi koje javio vatrogascima za pozar su komsije iz susjednih zgrada.Dakle taj dom nije imao gotovo nikakvu protivpozarnu zastitu.Nemar sdp vlasti nego sta.Ti kao da nikad nisi cuo za sklopke :?
Stvarno si neki balavac koji veze nema sta prica.Bolje suti,bices pametniji.Pa nekoliko dana prije toga,vjecnica NS je ukazivala na nemar u domu i lose uslove.A sdp njen izvjestaj nije prihvatio.I ti meni nesto pricas :?
Nenadjebivo... Pravi si SDA glasac, nema sta. Slika i prilika. :lol:
svesuper25

#6152 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

tramvajtrojka wrote: 09/12/2025 12:45
svesuper25 wrote: 09/12/2025 12:41
dječak sa šibicama wrote: 09/12/2025 12:36 Mozda i jesu prosvjednici sda indtrumenti, nije nemoguce, ali razlog hladnih radijatora sjedi u onoj zgradi vlade.
Znaci ne mozes se pobunit,odmah si sda :-) pa jel ovo tiranija ili demokratija :? jel nas to trojka dovela u stanje sjeverne koreje i rusije :? Nema veze sto su ti studenti mogli otic u vazduh :-) Takvim sdp nemarom u Tuzli, su stradali penzioneri u domu penzionera.
Sta je radila kantonalni vlast u Tuzli je li kantonalna inspekcija i neki inspektor ušli u taj dom da provjere električne i protupožarne instalacije, sta je sa slucajevima pedofilije naprasno ugasene istrage itd.itd.

Pogledaj sta rade ti tvoji po srebreniku i da vam je jedan kabadahija hodža i njegova picerija odredjuju kakav ce ti biti život u tom kantonu

Jesi li se nekada zapitao sto je bas u tuzlanskom kantonu najgore opremljena civilna zaštita, vatrogasci, hitna pomoc i sve ostale službe sto u tvom srebreniku vatrogasci nemaju akibetli vozila
koji moji :? za razliku od tebe ja nemam moje.Nisam ja navijac partije iz koristoljublja kao ti.Na tom istom domu penzionera kad budu izbori ,taj isti sdp postavi svoj bilbord,sa porukom nastavljamo odgovorno.Evo vidimo kako su odgovorni . Direktor doma clan sdp-a,po profesiji istoricar.Kao i svim gradskim preduzecima,sdp postavlja svoje ljude.Glavni i odgovorni su oni.
Isner

#6153 Re: "Trojka"

Post by Isner »

I treba mu proteste spucati kad se femka danima kako jedan jebeni bojler sanirati...

Po njemu, dok Nadzorni odbor da mišljenje pa dok Upravni odbor to razmotri pa dok se raspiše tender, eto maja 2026, tad grijanje više i ne treba...
Komunjare bi to riješile u tri telefonska poziva, jesu bili pogan svoje vrste al ovo su rješavali kratko i jebitacno...
svesuper25

#6154 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

Dozer wrote: 09/12/2025 12:50
Iako sam ti dao informaciju o uzroku pozara, ti i dalje tamburas svoju nebulozu? Nevjerovatno...

kakav bolan uzorak od kabla radija :-) pa i da jest tako,gdje sklopka koja ce automatski iskljucit struju :? gdje osoblje na tom spratu :? gdje protivpozarna zastita i alarmi za dim :? pa prvi koje javio vatrogascima za pozar su komsije iz susjednih zgrada.Dakle taj dom nije imao gotovo nikakvu protivpozarnu zastitu.Nemar sdp vlasti nego sta.Ti kao da nikad nisi cuo za sklopke :?
Stvarno si neki balavac koji veze nema sta prica.Bolje suti,bices pametniji.Pa nekoliko dana prije toga,vjecnica NS je ukazivala na nemar u domu i lose uslove.A sdp njen izvjestaj nije prihvatio.I ti meni nesto pricas :?
Eto odmah sda,ja ti fino iznio fakte i cinjenice ,a ti meni ne znas nista drugo rec na to,nego da sam sda :lol: pa cujes li sam sebe sta pricas :? zar mozes tako nisko padat :?
Dozer

#6155 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

svesuper25 wrote: 09/12/2025 12:52
Dozer wrote: 09/12/2025 12:50
Eto odmah sda,ja ti fino iznio fakte i cinjenice ,a ti meni ne znas nista drugo rec na to,nego da sam sda :lol: pa cujes li sam sebe sta pricas :? zar mozes tako nisko padat :?
Evo jos jednom...

Ocito si preskocio/izignorisao prvi put.
Posljedica kratkog spoja

“Nastao je kao posljedica kratkog spoja na jednom priključnom kablu radioaparata koji je bio u sobi jednog od štićenika Doma penzionera. Dakle, prvo se radilo o mehaničkom kvaru na kablu, a potom i termičkom. Došlo je do varničenja i širenja vatre na lako zapaljive materijale koji su se nalazili u sobi”, saopštio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Kabl je u vrijeme nastanka požara bio priključen u utikač, stisnut između madraca na krevetu, zida i metalnog dijela kreveta piše u nalazu vještaka kojim se otpočinje opsežna istraga za utvrđivanje odgovornosti.
Last edited by Dozer on 09/12/2025 12:54, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#6156 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

Dozer wrote: 09/12/2025 12:48
tramvajtrojka wrote: 09/12/2025 12:45 Sta je radila kantonalni vlast u Tuzli je li kantonalna inspekcija i neki inspektor ušli u taj dom da provjere električne i protupožarne instalacije, sta je sa slucajevima pedofilije naprasno ugasene istrage itd.itd.

Pogledaj sta rade ti tvoji po srebreniku i da vam je jedan kabadahija hodža i njegova picerija odredjuju kakav ce ti biti život u tom kantonu

Jesi li se nekada zapitao sto je bas u tuzlanskom kantonu najgore opremljena civilna zaštita, vatrogasci, hitna pomoc i sve ostale službe sto u tvom srebreniku vatrogasci nemaju akibetli vozila
I ovaj isto...

Nisu izgorile instalacije doma, nego se zapalio uredjaj u vlasnistvu penzionera u domu. Pricamo o zgradi iz vremena Juge. O kakvom protivpozarnom sistemu pricas? Vjerovatno onom iz filmova - plafonske prskalice u svim prostorijama, itd., a? De, ne zajebavaj se.
Znam ja to sve al proziva gradske službe, a inspektori su na kantonalnom nivou koji bi trebali ispitativati ispravnost instalacija i domova, u tuzlanskom kantonu toga nema apsolutno nikako jer u tk civilna zaštita postoji samo na papiru jer kantonalna vlada ne ulaze nula KM godinama za to :lol: jer zaboli sdaovce za vatrogasnim kamionima, sanitetima njima je to svakako u domenu nafake i sudjeno je bilo da se desi :) :mrgreen:
svesuper25

#6157 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

tramvajtrojka wrote: 09/12/2025 12:54
tramvajtrojka wrote: 09/12/2025 12:45 Sta je radila kantonalni vlast u Tuzli je li kantonalna inspekcija i neki inspektor ušli u taj dom da provjere električne i protupožarne instalacije, sta je sa slucajevima pedofilije naprasno ugasene istrage itd.itd.

I ovaj isto...

Nisu izgorile instalacije doma, nego se zapalio uredjaj u vlasnistvu penzionera u domu. Pricamo o zgradi iz vremena Juge. O kakvom protivpozarnom sistemu pricas? Vjerovatno onom iz filmova - plafonske prskalice u svim prostorijama, itd., a? De, ne zajebavaj se.
Znam ja to sve al proziva gradske službe, a inspektori su na kantonalnom nivou koji bi trebali ispitativati ispravnost instalacija i domova, u tuzlanskom kantonu toga nema apsolutno nikako jer u tk civilna zaštita postoji samo na papiru jer kantonalna vlada ne ulaze nula KM godinama za to :lol: jer zaboli sdaovce za vatrogasnim kamionima, sanitetima njima je to svakako u domenu nafake i sudjeno je bilo da se desi :) :mrgreen:
TK ne upravlja tim domom,vec upravlja SDP. Zadatak svakog upravitelja,pogotovo u takvim ustanovama je da obezbjedi sve moguce zastite,pogotovo protipozarne zastite.Zar ti treba neko drugi doc da ukaze na osnovne stvari :shock: i to domom kojim tvoja stranka upravlja,jos ga obiljezi da je njen ,svojim bilbordom partije,sa natpisom NASTAVLJAMO ODGOVORNO.
svesuper25

#6158 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

i kakve veze ima od kad je ta zgrada :shock: jel to nemoguce u nju ugradit modernu protipozarnu opremu :shock: pa nevjerovatno kakvi diletanti ovde komentarisu :-) :-) pa nije ni cudo sto ovako silno podrzavate trojku.
Dozer

#6159 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

svesuper25 wrote: 09/12/2025 12:59
I ovaj isto...

TK ne upravlja tim domom,vec upravlja SDP. Zadatak svakog upravitelja,pogotovo u takvim ustanovama je da obezbjedi sve moguce zastite,pogotovo protipozarne zastite.Zar ti treba neko drugi doc da ukaze na osnovne stvari :shock: i to domom kojim tvoja stranka upravlja,jos ga obiljezi da je njen ,svojim bilbordom partije,sa natpisom NASTAVLJAMO ODGOVORNO.
Znaci, taj dom je u vlasnistvu SDP-a? :D
Tacno je da nije u vlasnistvu TK, nego grada Tuzle. Ali, niposto SDP-a.
Dozer

#6160 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

svesuper25 wrote: 09/12/2025 13:01 i kakve veze ima od kad je ta zgrada :shock: jel to nemoguce u nju ugradit modernu protipozarnu opremu :shock: pa nevjerovatno kakvi diletanti ovde komentarisu :-) :-) pa nije ni cudo sto ovako silno podrzavate trojku.
Dijete drago.... gdje ti zivis?
ljubijankic

#6161 Re: "Trojka"

Post by ljubijankic »

Nije realno da se jos raspravljate s njim :lol:
svesuper25

#6162 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

Dozer wrote: 09/12/2025 13:04
svesuper25 wrote: 09/12/2025 12:59

Znaci, taj dom je u vlasnistvu SDP-a? :D
Tacno je da nije u vlasnistvu TK, nego grada Tuzle. Ali, niposto SDP-a.
eno opet on,pa fino sam ti rekao bilbord sdp-a na tom domu kad budu svaki izbori.Direktor iz sdp-a kojeg je sdp tz postavio.Pa ko upravlja gradom Tuzla 30 godina :? :? Da nije mozda opet sda :? Rekoh ti pametniji si kad sutis.Ofirno branis neobranjeno.Takvi poput tebe samo jos vise i vise odbija glasace od trojke.Idi bolje nesto nauci o sigurnosnim sklopkama koje svaki stan i dom imaju.Aj sad voz.
Dozer

#6163 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

:lol: :lol:
Kvalitetan kloc, nema sta :thumbup:
svesuper25

#6164 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

Dozer wrote: 09/12/2025 13:09 :lol: :lol:
Kloc ti malne reko ko.balavce, tako nekom svom govori.Sram te bilo,branitelju ubica.Idi malo uci o protivpozarnoj zastiti i sigurnosnim sklopkama,jer totalno si neobrazovan.Izgleda od silinih sendvica vam mozak blokira.Moraju vas pocet malo zdravijom hranom hranit.
Chloe
Photo mod

#6165 Re: "Trojka"

Post by Chloe »

svesuper25 wrote: 09/12/2025 12:41 Takvim sdp nemarom u Tuzli, su stradali penzioneri u domu penzionera.

Da nije nemar u pitanju, kratki spoj bi uzrokovao izbacivanje osigurača, fidovke i prošlo bi bez štete i mrtvih.

U mojoj kući, osigurač je prije par noći izbacio nakon paljenja fena kojem je nešto zaštekalo i došlo do kratkog spoja,
da nije osigurača, ne znam kakve bi posljedice bile po moje dijete,
a odgovornost je između firme koja mi je atestirala instalacije i mene kao vlasnika objekta.

No, čija god da je odgovornost, kako za žrtve u požaru, tako u Jablanici, zaslužuju istrage, i adekvatne kazne odgovornima,
apsolutno nije bitna stranka, vjera, rasa nego neodgovorni i nemarni pojedinci, sa imenom i prezimenom.

Ovi slučajevi ne bi trebali biti političke, međustranačke ping-pong loptice, nego je sramota sviju bez izuzetka.

tužiteljstvo hnž 14 mjeseci istraživalo
POSKOK preuzima slučaj jablaničke tragedije

https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... je/248252/

Budemo vidjeli ... da li će predmet na kraju biti AS u rukavu, odnosno ladici,
ili zaista pravosudni predmet sa optužnicama i presudama.
muha_sa

#6166 Re: "Trojka"

Post by muha_sa »

svesuper25 wrote: 09/12/2025 13:11
Kloc ti malne reko ko.balavce, tako nekom svom govori.Sram te bilo,branitelju ubica.Idi malo uci o protivpozarnoj zastiti i sigurnosnim sklopkama,jer totalno si neobrazovan.Izgleda od silinih sendvica vam mozak blokira.Moraju vas pocet malo zdravijom hranom hranit.
Nek si mu vala reko--balavac jedan, nije još ni srednju završio a on bi o protivpožarnoj zaštiti pametovo :-) :lol:
ljubijankic

#6167 Re: "Trojka"

Post by ljubijankic »

Na šta spade najjaca stranka Bošnjaka. Na Prpu, Svesupera, Hakiza, Pointa...
dječak sa šibicama

#6168 Re: "Trojka"

Post by dječak sa šibicama »

Nas zalost, ovdje se niko ne buni ko nije opozicija u tom trenutku.

Od kako je Trojka na vlasti, nigdje NVO, nigdje nijednog protesta, svi nestali sa scene. A sad protestuju najcesce oni koji sute kad SDA vlada.

Evo, svake sedmice imamo redukciju vode, ko je kriv za to, ako ikoga okrivim jesam li bot. Jesam li bot ako kazem da lazu sa "imamo redovno odrzavanje", sta odrzavas mame ti tvoje, i jesam li bot ako kazem da je NIP u vodovod instalirao notorne idiote.

Ovi sa trojke makar priznaju da njihovi nisu savrseni, sda botovi bi odmah hapsili, protjerivali, eno sad odstreljuju sina Hajre Mesica. Vaznija stranka od drzave.
Last edited by dječak sa šibicama on 09/12/2025 13:19, edited 1 time in total.
Dozer

#6169 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

svesuper25 wrote: 09/12/2025 13:11
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Dozer

#6170 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

Chloe wrote: 09/12/2025 13:14 No, čija god da je odgovornost, kako za žrtve u požaru, tako u Jablanici, zaslužuju istrage, i adekvatne kazne odgovornima,
apsolutno nije bitna stranka, vjera, rasa nego neodgovorni i nemarni pojedinci, sa imenom i prezimenom.

Ovi slučajevi ne bi trebali biti političke, međustranačke ping-pong loptice, nego je sramota sviju bez izuzetka.
I ovo sam i rekao, tj. napisao. Ali, neki ovdje ocito imaju golemu potrebu da sve podvode pod politicke budalastine.
pepeljara

#6171 Re: "Trojka"

Post by pepeljara »

dječak sa šibicama wrote: 09/12/2025 13:18 Nas zalost, ovdje se niko ne buni ko nije opozicija u tom trenutku.

Od kako je Trojka na vlasti, nigdje NVO, nigdje nijednog protesta, svi nestali sa scene. A sad protestuju najcesce oni koji sute kad SDA vlada.

Evo, svake sedmice imamo redukciju vode, ko je kriv za to, ako ikoga okrivim jesam li bot. Jesam li bot ako kazem da lazu sa "imamo redovno odrzavanje", sta odrzavas mame ti tvoje, i jesam li bot ako kazem da je NIP u vodovod instalirao notorne idiote.

Ovi sa trojke makar priznaju da njihovi nisu savrseni, sda botovi bi odmah hapsili, protjerivali, eno sad odstreljuju sina Hajre Mesica. Vaznija stranka od drzave.
Ovo treba propagirati sigurno. Svaki problem koji utice na kvalitet zivota nas gradjana treba da bude glasan bez obzira ko je na vlasti, ja sam gore naveo sta bi volio da se mjenja. :thumbup:
skupljac_zeljeza

#6172 Re: "Trojka"

Post by skupljac_zeljeza »

Dozer

#6173 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

dječak sa šibicama wrote: 09/12/2025 13:18 Nas zalost, ovdje se niko ne buni ko nije opozicija u tom trenutku.

Odmah cu ti reci da si debelo fulio. NVO sektor je u poprilicnom raspadu, ali to nema nikakve veze s nasom politikom, nego iskljucivo s finansijama. Ne znam koliko znas o tome, ali NVO sektor velikom vecinom funkcionise na projektnoj osnovi, a projekti se, opet, velikom vecinom finansiraju iz donatorskih sredstava. Ovo vazi za one NVO koje su zaista radile i rade nesto, ne na NVO koje su nalsonjenje na domace budzete, a najcesce su fiktivne i sluze samo za isisavanje love iz budzeta.

E sad, a sto mnogi ne znaju, vecina donatora se ili vec povukla, ili se povlaci iz BiH.
USAID je, recimo, skoro potpuno zatvoren, a svi zaposleni otpusteni.
UNDP je srezao svoje projekte i finansiranja u BiH za cca. 80%.
OSCE isto tako.
Svajcarci se skoroz kroz povukli, Soros fondacija takodjer. A ovo su bili najveci donatori u BiH, na cijim je budzetima pocivao skoro kompletan NVO sektor, tako da prica s politickim konotacijama jednostavno ne pije vode i potpuno je nerealna.
svesuper25

#6174 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

Pa upravo taj NVO treba bit uvijek aktivan ,a ne samo po potrebi trojke.Kriticna nezavisna masa uvijek mora bit aktivna.Ne smije se bit podanik stranaka ili partija,kao sto ovde imamo poltrone trojke.
Dozer

#6175 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

svesuper25 wrote: 09/12/2025 13:24
Dozer wrote: 09/12/2025 13:20
Chloe wrote: 09/12/2025 13:14 No, čija god da je odgovornost, kako za žrtve u požaru, tako u Jablanici, zaslužuju istrage, i adekvatne kazne odgovornima,

I ovo sam i rekao, tj. napisao. Ali, neki ovdje ocito imaju golemu potrebu da sve podvode pod politicke budalastine.
sto lazes,pa ti upravo ping ponga igras,branis svoje citavo vrijeme,ti si ta politicka budala koja sljepo prati svoju partiju.
1. Ja nemam partiju, tj. nisam clan nijedne.
2. Ne branim nista i nikoga, nego iznosim cinjenice.
3. Onaj ko brani svoju SDA ovdje si ti, ali to ne zelis priznati, nego lazes, petljas, spinujes, sve samo kako bi skrenuo pricu o svim mogucim i nemogucim fulama SDA tokom 35 godina postojanja.

Dakle, Miki Maus.
Post Reply