Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Rockefeller

#6151 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rockefeller »

:lol:
Bluemore

#6152 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Boze kako se kvaliteti Bosne jasno vide iz tog Amsterdama :-)
Ommadawn

#6153 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

Radio Sarajevo wrote:
denimb wrote:
Ti ne kontas da postoje ljudi koji ne zele provesti zivot ispravljajuci krivu drinu i pokusavajuci da urede neko drustvo a znaju u startu da ce da ga zgazi isto to.
Ne kontas da je neko sretan i sa 500KM manje u "fckng Brnu" kako kazes...a to isto Brno je svemir za bilo koji grad u BiH, u tom istom Brnu ce dobiti kvalitetniji sadrzaj u zivotu za 500KM u odnosu na 1000KM u BiH.

Jel stvarno neke stvari ne kontas, ili ono lupas...da ja javim ovom svom da mu je lose tamo, da se vraca jbg...mora da mu je vec cudno sto ga ne ubijaju u pojam Bake i Dodo svaki dan?

Skontaj prvo sta je evolucija jednog drustva, pa onda pricaj o uredjivanju i kako to ide...ti i ja ga necemo docekati sigurno.
Fol je u tome što imamo različite kriterije. Kao neko ko je živio u nekoliko zemalja, vidio sam sranja i kod nas, ali Boga mi i na Zapadu. Nemaš Dode i Bakira u Brnu da ti lome živce, ali imaš jednakog kretena u vidu češkog predsjednika Miloša Zemana. Razlika je što su ova dvojica "tvoji", pa te više nerviraju, dok te Zeman ne zanima. A evo malo o Milošu.

https://rs-lat.sputniknews.com/evropa/2 ... vanicnici/

http://www.politika.rs/sr/clanak/388419 ... anski-konj

Ja popizdim kad vidim smeće na Jahorini ili Skakavcu. Ali kad viidm Marokanca da baca limenku kroz prozor auta u mom amsterdamskom kvartu, iskreno me zaboli kurac. To je tako, jednostavno te više boli kad je nešto tvoje.

E pa ja sam u tom stadiju da me ne zanimaju ni Bakir, ni Dodo, niti bilo ko. Ako naprave novi rat, naravno da neću biti tu i da moja familija neće ratovati za nečije porodice, ali njihove aktivnosti nisu ni blizu toga, a država ipak koliko - toliko funkcioniše, i sa normalnim parama se može super živjeti.

Ako ti je pojam otići u fucking Brno, onda okej, ali meni nije.

Pričati da je život kvalitetniji u Brnu od Sarajeva je smiješno, osim ako si Čeh, pa te zanima njihovo pozorište, njihov film, njihove kafane, furke i sl. Mnogo puta sam bio u Češkoj, i super je zemlja. Ako gledaš prosjek primanja, nezaposlenost, škole itd., sigurno da ima bolje statistike od nas, ali mi smo ovdje pričali o novcu koji je isti, odnosno čak o većoj plati u BiH. Pored toga, moraš učiti jebeni češki koji ti nigdje neće koristiti osim u Češkoj i Slovačkoj. Kad te zaboli zub, dođeš zubaru i moraš na češkom objašnjavati. Ljudi koji su tako mračni u Bosni zaborave na ove stvari, i onda tek kad im se desi u inostranstvu, sjete se svog Bičakčića, Tahmiščije, itd., te kako je bilo lijepo biti bolestan na svom jeziku.

Po mom mišljenju, samo budala, luđak, kreten ili iskompleksirana osoba može otići na nižu platu u drugu zemlju. Taj ima problem u glavi, ako mu kući toliko ne valja. Nismo ba Afganistan, nego i dalje Evropa, jebena tri sata od mora, i 20 minuta od olimpijskog skijališta.

U drugim bh. gradovima je lošije, to se slažem, ali i dalje nije Etiopija, kako želite ovdje predstaviti.
Pa kad nije toliko loše, što se ne prebaciš iz amsterdamskog kvarta na Alipashino Field? Ili Vareš?
Ili Stupine u Tuzli?

Ima tri sata do mora od Sarajeva, al’ zato rizik da te pet-šest puta zvekne hercika zbog saobraćaja.
Ima olimpijsko skijalište no mu nije daleko ni do Visoke Tatry gdje također ima prelijepo skijalište.

Plus manji rizik da čuje Jalu i Bubu svaki dan, il’ na radiju, il’ kroz prozor nekog auta.
Radio Sarajevo

#6154 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Ommadawn wrote: Pa kad nije toliko loše, što se ne prebaciš iz amsterdamskog kvarta na Alipashino Field? Ili Vareš?
Ili Stupine u Tuzli?

Ima tri sata do mora od Sarajeva, al’ zato rizik da te pet-šest puta zvekne hercika zbog saobraćaja.
Ima olimpijsko skijalište no mu nije daleko ni do Visoke Tatry gdje također ima prelijepo skijalište.

Plus manji rizik da čuje Jalu i Bubu svaki dan, il’ na radiju, il’ kroz prozor nekog auta.
Već sam mnogo puta odgovorio na ovo pitanje. Pričali smo o istoj plati, odnosno čak manjoj u fucking Brnu.

Naravno da bih radije živio na A. Polju sa 2.000 KM nego u Brnu sa 750 eura. Međutim, u mom slučaju ja imam više, pa sam između ostalog i zato van Sarajeva, što ne znači da ću biti cijeli život ovdje.
espn

#6155 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

I u Africi je lijepo zivjeti s 2000KM.
Rockefeller

#6156 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rockefeller »

Radio Sarajevo wrote:
Ommadawn wrote: Pa kad nije toliko loše, što se ne prebaciš iz amsterdamskog kvarta na Alipashino Field? Ili Vareš?
Ili Stupine u Tuzli?

Već sam mnogo puta odgovorio na ovo pitanje. Pričali smo o istoj plati, odnosno čak manjoj u fucking Brnu.

Naravno da bih radije živio na A. Polju sa 2.000 KM nego u Brnu sa 750 eura. Međutim, u mom slučaju ja imam više, pa sam između ostalog i zato van Sarajeva, što ne znači da ću biti cijeli život ovdje.
Tacno s***s, al dobro :lol:
Ommadawn

#6157 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

Radio Sarajevo wrote:
Ili Stupine u Tuzli?

Pa otkud onda znaš da je njemu loše sa 750 eura u Brnu?
moonca

#6158 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Rockefeller wrote:
moonca wrote:
Sinoc me na kafu zove, pokazuje mailove, meni oci stale kontam zafrkava me...znaci firma koja je gigant u njemackoj zove je na razgovor, cak kada je rekla da trenutno nema novca da dodje tamo platili joj avionsku kartu, smjestaj u hotelu 5 dana i prevoz svaki dan do firme i nazad...samo eto da obave razgovor, da se upozna s njihovim poslom i da odluci zeli li da radi za njih.

I meni sad dva dana evo ne ide u glavu, da su neki tamo ljudi iz Stutgarta spremni da joj plate to sve, a da nijedna firma nasa nije u njoj vidjela nista vrijedno da je zaposle...
Spremni su jer je sigurno 'jeftinija' nego sto bi trebli platiti nekom 'domacem genijalcu' i s druge strane po nekoj statistici - ce im ostati dugo vijerna. Stranci gdje se zaposle, rijetko mijenjaju poslodavce, a i dobiju takve ugovore, da ih na neki nacin drze tu gdje su.
Kako ti znas da rijetko mijenjaju poslove :lol:
Koliko ih poznajem..pa prijatelji od poznanih -- mali procenat napusta ono gdje je poceo..

Iz blize okoline - dvojica su- iskoristili shanse, otisli za boljom platom- obojici se desilo 2008 da su zbog house-crash-a izgubili te poslove i par godina nisu mogli da se oporave :-)
Hendrix

#6159 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

Po nekima ovde zivot se svodi na more ljeti i skijanje zimi...izmedju termini fudbala, Sarajevo centar univerzuma.

Ima li ista drugo u pm da postoji osim ovih ispranih fraza vise? Sta ako neko ne zna skijati? Sta ce jadan citavu zimu radit u Sarajvu?

Grad u kojem nije bilo ozbiljnijeg koncerta od onog humanitarnog U2, al zato termini fudbala su boli glava.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6160 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Realno, i jest bolje otić' na fucu utorkom i petkom pa popit kafu nego živjet u uređenoj državi.
Melbourne_Australia

#6161 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Posljedni put pisem ovo..Samo fukara i kokuzi idu vani...Velika vecina ljudi koji su otisli to su uradili zbog kokuzluka....Ne znam zasto vise serete i piesete kad je tako..Znaci ne znam ni jednu osobu a ni porodicu , a znam milion ljudi koji dobro zive u Sa , da su otisli vani da zive...Moras biti na debelim drogama da odes a da imas stan ili stanove ili kucu i dobre poslove da zivis u usranoj Njemackoj ili Ceskoj...Dosta vise suplje...
Russki

#6162 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Russki »

:zzzz:
Jimmy McNulty wrote:Realno, i jest bolje otić' na fucu utorkom i petkom pa popit kafu nego živjet u uređenoj državi.
:D :D
uglavnomja

#6163 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

cuj kvalitetniji zivot u jednom brnu za jednog stranca nego u rodnom gradu gdje ima posao, finu platu, stan, porodicu, raju ... :D

:thumbup:
dezurni_ucenik

#6164 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Hendrix wrote:Po nekima ovde zivot se svodi na more ljeti i skijanje zimi...izmedju termini fudbala, Sarajevo centar univerzuma.

Ima li ista drugo u pm da postoji osim ovih ispranih fraza vise? Sta ako neko ne zna skijati? Sta ce jadan citavu zimu radit u Sarajvu?

Grad u kojem nije bilo ozbiljnijeg koncerta od onog humanitarnog U2, al zato termini fudbala su boli glava.

:lol: :thumbup:
Rockefeller

#6165 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rockefeller »

Jest, na kafu onda poslije sa rajom, koju suplju i zajebancije malo. Navecer kuci doci, koju Fife opucat i spavanje :mrgreen:
Russki

#6166 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Russki »

Bolno..
dezurni_ucenik

#6167 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Rockefeller wrote:Jest, na kafu onda poslije sa rajom, koju suplju i zajebancije malo. Navecer kuci doci, koju Fife opucat i spavanje :mrgreen:

Ma da, malo sa rajom prosetat po carsiji, prokomentarisat kakvu picoku koja je prosla proed njih. Sto ti kazes navece malo fife, onda skines drugu sezonu punishera, spavat onda sljedeci dan sve isto odraditi i tako dalje. A drugi ljetuju na Maldivima i to usred februara. I tjesi se kako djeca u Africi nemaju sta da jedu.
cassius

#6168 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cassius »

Melbourne_Australia wrote:Posljedni put pisem ovo..Samo fukara i kokuzi idu vani...Velika vecina ljudi koji su otisli to su uradili zbog kokuzluka....Ne znam zasto vise serete i piesete kad je tako..Znaci ne znam ni jednu osobu a ni porodicu , a znam milion ljudi koji dobro zive u Sa , da su otisli vani da zive...Moras biti na debelim drogama da odes a da imas stan ili stanove ili kucu i dobre poslove da zivis u usranoj Njemackoj ili Ceskoj...Dosta vise suplje...

hvala bogu :D
espn

#6169 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Bakir i Dodik ljetuju na Maldivima.
Nivelacija

#6170 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

Njemacka je smece od drzave
espn

#6171 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Zato svi bjeze u nju.
Nivelacija

#6172 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

Vise ih ide u kladionicu pa to ne znaci da kladionica nije smece kao i Njemacka
dezurni_ucenik

#6173 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Nivelacija wrote:Njemacka je smece od drzave

ti ozbiljan?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6174 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Hendrix wrote:Po nekima ovde zivot se svodi na more ljeti i skijanje zimi...izmedju termini fudbala, Sarajevo centar univerzuma.

Vazda krajnosti. Pobogu nemamo svi iste prioritete u zivotu, zar je to toliko tesko shvatiti? Sta ima lose u planini zimi, moru ljeti, terminima fudbala itd... Svakom njegovo pobogu si brate...
славянин

#6175 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

Nivelacija wrote:Njemacka je smece od drzave
Image
Post Reply