Ja ga banovoZejnep wrote:Đe je ovo Arzuhal? Da nije na hadž otišo?
Ateizam vs. Religija
- beni-bu-man
#6151 Re: Ateizam vs. Religija
- Bloo
- Globalna šefica
#6152 Re: Ateizam vs. Religija
post PMSshmizlica wrote:da tebe pms ne pere....nešto si mi neuroznaBloo wrote: Il nek ulosci i tamponi budu besplatni materim!
A ne vako, dobijes menstruaciju sa 13 (mada sve ranije) i dok se nakanis da imas djecu...znas li ti sta je to potrosenih jajnih celija i novaca za uloske? Aaaaa?![]()
i reci da moj prijedlog nije evolucijski praktičan?
- Sara03
#6153 Re: Ateizam vs. Religija
Treba me šćapom istući.beni-bu-man wrote:Gdje ces ba rec Smrletu da je Mjamun
- Dozer
#6154 Re: Ateizam vs. Religija
Mislim da niko ovdje zaista ne zeli da se prema bilo kome odnosi na neki negativan nacin, pa tako ni prema Smrletu.
Ali, kada se pokusava diskutovati s nekim ko ne razumije sta mu se prica, a pri tome zadrto tjera svoje pokusavajuci to da ucvrsti necim sto se nikako ne moze podvesti pod dokaz bilo cega, a istovremeno stvarne dokaze negira i opet ih podvodi pod neko svoje licno vidjenje, onda to jednostavno vuce neozbiljnost prema takvom sagovorniku.
Da se ljudski rod vodio samo onim sta pise u vjerkim knjigama i da se nismo odmakli od toga i krenuli u nauku rastereceni vjerskih dogmatskih okova, danas sigurno ne bismo imali skoro nista sto imamo.
I danas bi se ljudima pustala krv kako bi ih se izlijecilo ili bi nam se bajalo nad glavama moleci nekoga da nas izlijeci, zivjeli bismo (pardon - bi smo) kao i prije 1000+ godina, ne bi bilo ni priblizno napretka kakav imamo u bilo kojem smislu.
Nekima je to nazalost, a nekima na srecu sto su se neki ljudi otrgli tim vjerskim okovima i krenuli u istrazivanja.
Ali, kada se pokusava diskutovati s nekim ko ne razumije sta mu se prica, a pri tome zadrto tjera svoje pokusavajuci to da ucvrsti necim sto se nikako ne moze podvesti pod dokaz bilo cega, a istovremeno stvarne dokaze negira i opet ih podvodi pod neko svoje licno vidjenje, onda to jednostavno vuce neozbiljnost prema takvom sagovorniku.
Da se ljudski rod vodio samo onim sta pise u vjerkim knjigama i da se nismo odmakli od toga i krenuli u nauku rastereceni vjerskih dogmatskih okova, danas sigurno ne bismo imali skoro nista sto imamo.
I danas bi se ljudima pustala krv kako bi ih se izlijecilo ili bi nam se bajalo nad glavama moleci nekoga da nas izlijeci, zivjeli bismo (pardon - bi smo) kao i prije 1000+ godina, ne bi bilo ni priblizno napretka kakav imamo u bilo kojem smislu.
Nekima je to nazalost, a nekima na srecu sto su se neki ljudi otrgli tim vjerskim okovima i krenuli u istrazivanja.
Last edited by Dozer on 27/08/2018 12:28, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
#6155 Re: Ateizam vs. Religija
Sara03 wrote:Treba me šćapom istući.beni-bu-man wrote:Gdje ces ba rec Smrletu da je Mjamun

- Zejnep
#6156 Re: Ateizam vs. Religija
beni-bu-man wrote:Ja ga banovoZejnep wrote:Đe je ovo Arzuhal? Da nije na hadž otišo?
- MarlboroGold
#6157 Re: Ateizam vs. Religija
Nedostaje Arzo da unese malo svježine 
- Zejnep
#6158 Re: Ateizam vs. Religija
MarlboroGold wrote:Nedostaje Arzo da unese malo svježine
Baš
- Idemedosumom
#6159 Re: Ateizam vs. Religija
Žrtvovao se, kako bi zaustavio tamnu stranu...
-
r_faruk
#6160 Re: Ateizam vs. Religija
Sara03 wrote:Treba me šćapom istući.beni-bu-man wrote:Gdje ces ba rec Smrletu da je Mjamun
- zforumas
#6161 Re: Ateizam vs. Religija
Ozez'Bloo wrote:
post PMS

- Smrcak15
#6162 Re: Ateizam vs. Religija
ovo je dokaz koliko slabo poznajes historiju, kod Tebe naucna historija pocinje sa renesansom evrope a to sto je islamska civilizacija bila predvodnik nauke u svijetu to nista,, ee mooj predozirani dozeru.Dozer wrote:Mislim da niko ovdje zaista ne zeli da se prema bilo kome odnosi na neki negativan nacin, pa tako ni prema Smrletu.
- Smrcak15
#6163 Re: Ateizam vs. Religija
nema veze odakle je izvor u koliko je validan i logicanSara03 wrote:Pa jarane, pogledaj ti izvora.Smrcak15 wrote:kao to bi nesto promijenilo vase uobicajno stajaliste, "ma to je neki kreacioni website..."![]()
99% kreacionistički pseudonaučni isprdak, Discovery, Genesis et cetera. Pa se čudiš što se ljudi sprdaju sa tobom (prevedeno na smrčkovski, ne mogu ti pera odbiti). Doduše, postavio si ovaj video sa Minute Earth, iz trećeg pokušaja. Samo, sumnjam da si uopće pogledao do kraja, jer tvrde da smo hominidi (great apes). So, what's the truth Smrle?
gledaj sta ti se kaze a ne ko ti kaze.
- Smrcak15
#6164 Re: Ateizam vs. Religija
to je prioje ce biti adaptacija a ne mutacija, kad pricamo o mutacijama gdje se nove informacije stvaraju u DNK kodovima i novi organi i sposobnosti se razvijaju, o takvima mutacijama da pricamoa ne o adaptacija koje je Bog dao ili uprogramirao u DNK kod da se adaptia na neku situaciju....poput bakterija koje se samo adaptiraju na novonastalu situaciju....ExNihilo wrote:Ja mu postavio naučnu studiju koja pokazuje da 10% populacije Evrope ima mutaciju koja inhibira HIV virus, gigant samo preskočio to i nastavio biflati pokažite mi "pozitivnu" mutaciju.
- beni-bu-man
#6165 Re: Ateizam vs. Religija
Ima li shaMse da ja postanem Wolverine?Smrcak15 wrote:to je prioje ce biti adaptacija a ne mutacija, kad pricamo o mutacijama gdje se nove informacije stvaraju u DNK kodovima i novi organi i sposobnosti se razvijaju, o takvima mutacijama da pricamoa ne o adaptacija koje je Bog dao ili uprogramirao u DNK kod da se adaptia na neku situaciju....poput bakterija koje se samo adaptiraju na novonastalu situaciju....ExNihilo wrote:Ja mu postavio naučnu studiju koja pokazuje da 10% populacije Evrope ima mutaciju koja inhibira HIV virus, gigant samo preskočio to i nastavio biflati pokažite mi "pozitivnu" mutaciju.
- Sara03
#6166 Re: Ateizam vs. Religija
r_faruk wrote:Sara03 wrote:Treba me šćapom istući.beni-bu-man wrote:Gdje ces ba rec Smrletu da je Mjamun
M o r e
- Bloo
- Globalna šefica
#6167 Re: Ateizam vs. Religija
A jel?Smrcak15 wrote:
nema veze odakle je izvor u koliko je validan i logican
Znaci stavljas u istu ravan Neil deGrasse Tysona i sebe kada pricamo o tome sta su zvijezde, ima li Boga, moze li nauka i religija.ici ruku pod ruku kao i personal faith...
Neka.
Vise njemu vjerujem. Ne znam sto fakat. Do frizure je.
- ExNihilo
#6168 Re: Ateizam vs. Religija
Kakva ba adaptacija? Opet izmišljaš vlastitu terminologiju?Smrcak15 wrote:to je prioje ce biti adaptacija a ne mutacija, kad pricamo o mutacijama gdje se nove informacije stvaraju u DNK kodovima i novi organi i sposobnosti se razvijaju, o takvima mutacijama da pricamoa ne o adaptacija koje je Bog dao ili uprogramirao u DNK kod da se adaptia na neku situaciju....poput bakterija koje se samo adaptiraju na novonastalu situaciju....ExNihilo wrote:Ja mu postavio naučnu studiju koja pokazuje da 10% populacije Evrope ima mutaciju koja inhibira HIV virus, gigant samo preskočio to i nastavio biflati pokažite mi "pozitivnu" mutaciju.
Pročitaj studiju. Riječ je o mutaciji. Mu-ta-ci-ji.
Ili je možda riječ o tome da će nepismeni vehbos s Klix foruma objasniti kompletnoj naučnoj zajednici da ne znaju šta je mutacija?
- harač
#6169 Re: Ateizam vs. Religija
zar ove rasprave sa smrckom nisu glavni argument da je na forumu, u sustini, jako malo anti-teista? svi se ubise ukazivajuci na ocite zablude i slucno, ali zasto? da ga se izvede na pravi put? zasto? osim mozda iz zablude da se je moguce dobiti u argumentu protiv nekog duboko izdoktiriniranog
jer antiteistima bi moralo biti drago da smrcak i njemu slicni muslimani (a nedavna analiza zvanicnih nastavnih planova i programa u medresama BiH pokazuje da je to taj profil muslimana cak i u relativno sekularnoj drzavi) duboko i trajno naucno zatucani, sto ce znaciti da ce takodjer trajno biti u ovom stanju u kojem su sad, a sto, konacno, moze samo odgovarati ateistima, na cisto nekoj real-politickoj osnovi
drugim rijecima: tebi tvoj(a) nauk(a), nama nas(a). to je opravdano kako sa stanovista tradicionalnog liberalizma (sto bi ateisti trebali podrzati), kao i cisto pragmaticno iz ovog gornjeg antiteistickog stanovista
jer antiteistima bi moralo biti drago da smrcak i njemu slicni muslimani (a nedavna analiza zvanicnih nastavnih planova i programa u medresama BiH pokazuje da je to taj profil muslimana cak i u relativno sekularnoj drzavi) duboko i trajno naucno zatucani, sto ce znaciti da ce takodjer trajno biti u ovom stanju u kojem su sad, a sto, konacno, moze samo odgovarati ateistima, na cisto nekoj real-politickoj osnovi
drugim rijecima: tebi tvoj(a) nauk(a), nama nas(a). to je opravdano kako sa stanovista tradicionalnog liberalizma (sto bi ateisti trebali podrzati), kao i cisto pragmaticno iz ovog gornjeg antiteistickog stanovista
- Sara03
#6170 Re: Ateizam vs. Religija
Izvori lišeni objektivnosti i naučne relevantnosti, nisu validni, a ponajmanje logični. Upravo tu spadaju tvoje kreacionističke bljuvotine, koje kako već rekoh, nisu ništa drugo do pseudonauka.Smrcak15 wrote:nema veze odakle je izvor u koliko je validan i logicanSara03 wrote:Pa jarane, pogledaj ti izvora.Smrcak15 wrote:kao to bi nesto promijenilo vase uobicajno stajaliste, "ma to je neki kreacioni website..."![]()
99% kreacionistički pseudonaučni isprdak, Discovery, Genesis et cetera. Pa se čudiš što se ljudi sprdaju sa tobom (prevedeno na smrčkovski, ne mogu ti pera odbiti). Doduše, postavio si ovaj video sa Minute Earth, iz trećeg pokušaja. Samo, sumnjam da si uopće pogledao do kraja, jer tvrde da smo hominidi (great apes). So, what's the truth Smrle?
Ne mogu bolan, hodže, popovi i mekteblije da tumače naučne principe. Shvati već jednom.
- Bloo
- Globalna šefica
#6171 Re: Ateizam vs. Religija
Suština većine rasprava sa Smrčkom nije antiteizam već ovo drugo što si naveo, te je pogrešno zaključiti da to pokazuje mali broj antiteista na forumu. Ovo više nije diskusija o Bogu. Bog je postao nebitan u ovim raspravama.harač wrote:zar ove rasprave sa smrckom nisu glavni argument da je na forumu, u sustini, jako malo anti-teista? svi se ubise ukazivajuci na ocite zablude i slucno, ali zasto? da ga se izvede na pravi put? zasto? osim mozda iz zablude da se je moguce dobiti u argumentu protiv nekog duboko izdoktiriniranog
Zašto bi mi trebalo biti drago? Na stranu realpolitik, ali ako su trajno u ovom stanju, da li to implicira da će se njihov broj smanjivati. Mislim da ne. Porastom broja ovakvih individua i njihova supremacija u svim sferama (a istinska ubjeđenja mogu sakrivati u svrhu bolje integracije), pogotovo onim koje imaju utjecaja na moj život, dovodi ili će dovesti do trajnog urušavanja ove fatamorgane sekularne države koju imamo.
- Ramzess Veliki
#6172 Re: Ateizam vs. Religija
Tacno mi vas zao gledati kako se mucite pokusavajuci uzaludno ...
- Ramzess Veliki
#6173 Re: Ateizam vs. Religija
Hoce kad im dajete do znacaja da su bitni ulazeci u raspravu sa njima.Bloo wrote:Zašto bi mi trebalo biti drago? Na stranu realpolitik, ali ako su trajno u ovom stanju, da li to implicira da će se njihov broj smanjivati. Mislim da ne. Porastom broja ovakvih individua i njihova supremacija u svim sferama (a istinska ubjeđenja mogu sakrivati u svrhu bolje integracije), pogotovo onim koje imaju utjecaja na moj život, dovodi ili će dovesti do trajnog urušavanja ove fatamorgane sekularne države koju imamo.
- славянин
#6174 Re: Ateizam vs. Religija
Jesi tup?, kako nema evo ja idiot znam primjer - gripa mutira svake godine da bi bila efikasnija i izbjegla imunu reakciju.Smrcak15 wrote:pa vidi jednu stvar, sve treba analiticki gledatiславянин wrote: Nemas nista pricati kada na tog jednog geneticara ide 500 drugih koji tvrde suprotno.Drzi se ti pan arapskog parlamenta,ucaca rukje i fakulteta iz Jedde.
ako ovaj akze nema dokaza za pozitivne mutacije, i niko od tih 500 ne donese dokaz da ga ospori, to znaci on sto je rekao je tacno za sad jer ga nije niko osporio.
jednostavno doneses dokaz da ima experimentalno pokazano da postoje pozitivne mutacije i gotova stvar onda.
- Dozer
#6175 Re: Ateizam vs. Religija
Ako hoces normalnu komunikaciju, bez podjebavanja, sarkazma i cinizma - ona mora biti obostrana, a to znaci da se na pitanja odgovara pismeno, jasno i argumentovano.Smrcak15 wrote: ovo je dokaz koliko slabo poznajes historiju, kod Tebe naucna historija pocinje sa renesansom evrope a to sto je islamska civilizacija bila predvodnik nauke u svijetu to nista,, ee mooj predozirani dozeru.
Pitanje za tebe ovdje, a na bazi tvog gornjeg posta, glasi:
Navedi naucna dostignuca islamske civilizacije..?
Napomena: Nista sto su prepisali od starih Grka i Egipcana, kao i jos starijih spisa, ne moze biti validan argument za "dostignuca islamske civilizacije".
Dakle, moras navesti ono sto su oni sami otkrili, istrazili i potvrdili, a ne sto su prepisali od nekoga ranije i onda tome samo dodali neka novija saznanja.
Mozes li na ovo odgovoriti smisleno i jasno, i bez linkova koji vode na teisticke izvore na bilo koji nacin?
Last edited by Dozer on 27/08/2018 15:25, edited 1 time in total.