Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
daddy-kool
#6151 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zid je fizička manifestacija psihološkog stanja dezorjentisanosti (niskoobrazovanog sredovječnog) američkog bijelca i generalno percepcije gubitka kontrole nad državom. Znaju oni odlično da će za 20-30 godina meksikanci-amerikanci i latinosi biti većina u dosta južnih država, socijalne probleme kao gubitak poslova i nasilni kriminal, droge, ilegalni imigranti, sve se to povezuje sa Meksikom. To je naravno i uvijek prisutni, latentni, razisam, koji voli da proviri s vremena na vrijeme. To se želi zaustaviti i preokrenuti.
Znači zid nije funkcionalan odgovor na realne probleme, nego je fizički simbol, svojevrsno psihološko sidro, za koje se mogu uhvatiti pojednici kako bi se bolje osjećali. Ni jedan problem neće riješiti gradnja zida. Šta će biti sljedeće, brodovi sa izbjeglicama kao po Mediteranu?
Znači zid nije funkcionalan odgovor na realne probleme, nego je fizički simbol, svojevrsno psihološko sidro, za koje se mogu uhvatiti pojednici kako bi se bolje osjećali. Ni jedan problem neće riješiti gradnja zida. Šta će biti sljedeće, brodovi sa izbjeglicama kao po Mediteranu?
- jeza u ledja
#6152 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To i ovi oko mene govore, ali ja to ne vidim tako. Pence bar ne bi pravio ludosti koje prijete da uniste sve sto je gradjeno stoljecima.Jack Be Nimble wrote:Ne bi volio da ga neko rokne ili legalnim putem skine. Jebo Trumpa, mene strah Penca.Vizionar 1985 wrote:Znaci ubo moj stari.hrle1976 wrote:Mah lola je mrtav covjek hoda... on ko kakva rugava pizda koja sa sasvakim posvadja, jer kuja nikad nije imala sto hoce a ono sto je imala nije je nikad zadovoljivo pa je sama sa sobom posvadjana do podne a od podne sa svejetom, tako i ovaj debeli kreten sa onom kurevtinom od prve dame. Na karju US amerikanci bez vize nece moci do Kanade a kamo dalje.
Da ce ga Roknut neko.
Vidjet cemo, vidzamo.
-
daddy-kool
#6153 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisu ni ovi republikanci kakvi, nije to onaj stari kov ala McCain i sl.jeza u ledja wrote:
To i ovi oko mene govore, ali ja to ne vidim tako. Pence bar ne bi pravio ludosti koje prijete da uniste sve sto je gradjeno stoljecima.
http://nymag.com/daily/intelligencer/20 ... ement.html
Republicans Quietly Admit There Will Be No Obamacare Replacement
-
Fudo387
#6154 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Iza svog ovog ludila stoji ovaj,jeza u ledja wrote:To i ovi oko mene govore, ali ja to ne vidim tako. Pence bar ne bi pravio ludosti koje prijete da uniste sve sto je gradjeno stoljecima.

Dostojan nasljednik Gebelsa, Himlera i ostale nenormalne bratije.
- Sanjarko
#6155 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znaci bit ce mozda ko u Zmiji Pliskenu 2.daddy-kool wrote:Zid je fizička manifestacija psihološkog stanja dezorjentisanosti (niskoobrazovanog sredovječnog) američkog bijelca i generalno percepcije gubitka kontrole nad državom. Znaju oni odlično da će za 20-30 godina meksikanci-amerikanci i latinosi biti većina u dosta južnih država, socijalne probleme kao gubitak poslova i nasilni kriminal, droge, ilegalni imigranti, sve se to povezuje sa Meksikom. To je naravno i uvijek prisutni, latentni, razisam, koji voli da proviri s vremena na vrijeme. To se želi zaustaviti i preokrenuti.
- jeza u ledja
#6156 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pitam se je li to vazi i za njegov medij, ili?Fudo387 wrote:Iza svog ovog ludila stoji ovaj,jeza u ledja wrote:To i ovi oko mene govore, ali ja to ne vidim tako. Pence bar ne bi pravio ludosti koje prijete da uniste sve sto je gradjeno stoljecima.
Dostojan nasljednik Gebelsa, Himlera i ostale nenormalne bratije.
- hrle1976
#6157 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Eno Kalfiornija zvanico predala prijedlog o odcjepljenju, mada su nekad davno imali svoju republiku, zasto ne 
- Jack Be Nimble
#6158 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja idem da rezem balvane za revolucijuhrle1976 wrote:Eno Kalfiornija zvanico predala prijedlog o odcjepljenju, mada su nekad davno imali svoju republiku, zasto ne
- Pandakonda
#6159 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobar momak Pence, svaka feministkinja bi ga poželjela

- Acid25
#6160 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kalifornijo не таласај!
- Jack Be Nimble
#6161 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ni ovaj za sada ne moze napraviti ludosti. Samo jede svoja govna. Meksiko ce platiti za zid, a predsjednik mu odma otresao pa onda kobiva 20% poreza na uvoz sto ce prosjecni Amerikanac platiti.jeza u ledja wrote:
To i ovi oko mene govore, ali ja to ne vidim tako. Pence bar ne bi pravio ludosti koje prijete da uniste sve sto je gradjeno stoljecima.
Govorio da je za mucenje zarobljenika, pa sada je rekao da je on jos za to, ali ako vojska/cia ne zeli da muci to je sasvim OK.
Govorio da je NATO proslost, a sada rekao da je 100% za NATO.
Potpisuje tu zabranu na izbjeglice u ministarstvu odbrane ciji je sef Mattis vec izjavio da je protiv bilo kakve zabrane.
Ima par stvari gdje su ga republikanci i a i demokrati zvanicno pohvalili, ali u vecini slucajeva republikanci na svaku njegovu izreku manje vise udaraju kontru.
Jedino sto je zajebo (a to bi Sanders i Clinton uradili) je TPP. Predao je citav region Kini sa tim potpisom. I da je budala pa da se stvarno povuce iz NATO ili ga oslabi na bilo koji nacin Kina ili Rusija bi usla u Evropu kao glavni trgovac.
- Jack Be Nimble
#6162 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam za Portland, ali iz Seattle trebas preko planina da bi bas usao u Trumplandiju.pasha078 wrote:I bio bi u istoj situaciji kao sarajevo, Bihac itd kod nas. Plavi su samo Portland, Seattle, Eugene na I-5 koridoru, izadji iz Portlanda i seattla na 10 km eto te u Trumplandiji..... Kalifornija je drugacija zbog latinosa.Jack Be Nimble wrote:Ja idem da rezem balvane za revolucijuhrle1976 wrote:Eno Kalfiornija zvanico predala prijedlog o odcjepljenju, mada su nekad davno imali svoju republiku, zasto neKalifornija, Oregon i Washington (a mogli bi nagovoriti British Columbia) bi komotno mogli osnovati novu drzavu. Haman bi bila treca ekonomska sila. Ako ne treca barem peta.
Long live Cascadia!

- jeza u ledja
#6163 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne mora on nista uciniti, dovoljno mu je sto govori da to pokrene odredjene stvari. Recimo sumnja u branjene baltickih zemalja ako Rusi tamo krenu. Dovoljna je ta, tupava izjava, da se Estonci i Rusi pocnu ponasati drukcije.Jack Be Nimble wrote:Ma ni ovaj za sada ne moze napraviti ludosti. Samo jede svoja govna. Meksiko ce platiti za zid, a predsjednik mu odma otresao pa onda kobiva 20% poreza na uvoz sto ce prosjecni Amerikanac platiti.jeza u ledja wrote:
Govorio da je za mucenje zarobljenika, pa sada je rekao da je on jos za to, ali ako vojska/cia ne zeli da muci to je sasvim OK.
Govorio da je NATO proslost, a sada rekao da je 100% za NATO.
Potpisuje tu zabranu na izbjeglice u ministarstvu odbrane ciji je sef Mattis vec izjavio da je protiv bilo kakve zabrane.
Ima par stvari gdje su ga republikanci i a i demokrati zvanicno pohvalili, ali u vecini slucajeva republikanci na svaku njegovu izreku manje vise udaraju kontru.
Jedino sto je zajebo (a to bi Sanders i Clinton uradili) je TPP. Predao je citav region Kini sa tim potpisom. I da je budala pa da se stvarno povuce iz NATO ili ga oslabi na bilo koji nacin Kina ili Rusija bi usla u Evropu kao glavni trgovac.
Dovoljna je mogucnost ukidanja NAFTA da se investitori pocnu pitati sta ce dze ce, jer je njima regulativna nesigurnost najveca prepreka za ulaganje.
- Billy The Pljuc
#6164 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meshcini da su stvarni USA vladari namjerno postavili ovu budalu a koja nece haman docekati kraj mandata kako neko napisa na ovoj temi. Jebo Trumpa, ko zna generalno kakav im je konacan cilj al' po svemu sudeci ni amerima a ni ostatku svijeta se ne sprema nista dobroga. Pishaj ga, samo nek' je veselo i boli vas chuna generalno za sve jer ako mecka bude igrala onda ce igrati bas svuda. Mojnete se jediti zbog istog, nije on "brezveze" tu gdje jeste. Ispasce na kraju ovo LET'S MAKE AMERICA GREAT AGAIN najveca shega al' ko prezivi pricat' ce.

- hrle1976
#6165 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
USA se pripojula Jugoslaviji, kao 7 republika

- insomnia78
#6166 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kalifornija navodi vodu na TruNpov mlin. Il' dijaspora zakuhava. Nema sta trece biti
- hrle1976
#6167 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Evo i republicke zastave

- fakat
#6168 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni se cini najbolji dio kontinenta, onako odoka....Jack Be Nimble wrote:Ja idem da rezem balvane za revolucijuhrle1976 wrote:Eno Kalfiornija zvanico predala prijedlog o odcjepljenju, mada su nekad davno imali svoju republiku, zasto neKalifornija, Oregon i Washington (a mogli bi nagovoriti British Columbia) bi komotno mogli osnovati novu drzavu. Haman bi bila treca ekonomska sila. Ako ne treca barem peta.
S obzirom da republikanci izbacuju sve ludje face i da im je glasacko tijelo sve radikalnije mozda i nije toliko daleko.
- hrle1976
#6169 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump i May odnos ce biti isti kao Reagan i Tatcher.
Reagan kad je postao predsjednik prvo je Japan udario porez i kvantum na uvoz jeftinih japanaca (auta)
Trump handri po Meksiku.
Tatcher bila ostra prema EU. May isto, rekla je sve ili nista sa EU, bice kako UK kaze.
Reagan kad je postao predsjednik prvo je Japan udario porez i kvantum na uvoz jeftinih japanaca (auta)
Trump handri po Meksiku.
Tatcher bila ostra prema EU. May isto, rekla je sve ili nista sa EU, bice kako UK kaze.
-
Fudo387
#6170 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zvanicno, lupio si glupost i sad nastavljas sa besmislenim trolanjem.hrle1976 wrote:Eno Kalfiornija zvanico predala prijedlog o odcjepljenju, mada su nekad davno imali svoju republiku, zasto ne
- jeza u ledja
#6171 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prvo trebate prestati da se vodite ovakvim idejama da neki ljudi iz sjene drze sve pod svojim rukama. Takvi ljudi i u onom obliku kojem postoje imaju takodje razlicite ciljeve, stoga podrzavaju i razlicite ideje. Kad se Obama kandidovao bila je ista prica - nema sanse da pobijedi, roknuce ga neko, itd. Sad evo isto za Trumpa. Ako su iza nekog stajali ljudi iz sjene onda je to bila Hillary Clinton.Billy The Pljuc wrote:Meshcini da su stvarni USA vladari namjerno postavili ovu budalu a koja nece haman docekati kraj mandata kako neko napisa na ovoj temi. Jebo Trumpa, ko zna generalno kakav im je konacan cilj al' po svemu sudeci ni amerima a ni ostatku svijeta se ne sprema nista dobroga. Pishaj ga, samo nek' je veselo i boli vas chuna generalno za sve jer ako mecka bude igrala onda ce igrati bas svuda. Mojnete se jediti zbog istog, nije on "brezveze" tu gdje jeste. Ispasce na kraju ovo LET'S MAKE AMERICA GREAT AGAIN najveca shega al' ko prezivi pricat' ce.![]()
![]()
Na izborima vec tri puta za redom pobjedjuje kandidat vam mainstreama (doduse, mozda je to malo nategnuto za Obamin drugi mandat, ali dobro), i ako postoji neki pattern uspjeha onda je u tome.
Prestanite bolan misliti da se sve vrti daleko od ociju javnosti. I mnogi Trumpovi glasaci su to godinama mislili pa se iznenadili nakon uspjeha. Ali izasli i glasali.
- jeza u ledja
#6172 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jarane samo preskaci.Fudo387 wrote:Zvanicno, lupio si glupost i sad nastavljas sa besmislenim trolanjem.hrle1976 wrote:Eno Kalfiornija zvanico predala prijedlog o odcjepljenju, mada su nekad davno imali svoju republiku, zasto ne
Ima ih vec 7-8 na ovoj temi, ili su mi poznati od ranije. Samo verglaj na dole jer ce te ljudi ubit sa svojim trolanjem. Nebitno cak i ako se slazu s tobom.
-
Fudo387
#6173 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa mislio sam de ne odreagujem, al' jebat ga, vidis da ne prestaje.jeza u ledja wrote:Jarane samo preskaci.Fudo387 wrote:Zvanicno, lupio si glupost i sad nastavljas sa besmislenim trolanjem.hrle1976 wrote:Eno Kalfiornija zvanico predala prijedlog o odcjepljenju, mada su nekad davno imali svoju republiku, zasto ne
Ima ih vec 7-8 na ovoj temi, ili su mi poznati od ranije. Samo verglaj na dole jer ce te ljudi ubit sa svojim trolanjem. Nebitno cak i ako se slazu s tobom.
Kontam, mozda stane...
-
Nero Histrion
#6174 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
insomnia78 wrote:Kalifornija navodi vodu na TruNpov mlin. Il' dijaspora zakuhava. Nema sta trece biti
Eno Dodo salje zenski dvojac- izvidnicu u Kaliforniju!
- hrle1976
#6175 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Fudo387 wrote:Zvanicno, lupio si glupost i sad nastavljas sa besmislenim trolanjem.hrle1976 wrote:Eno Kalfiornija zvanico predala prijedlog o odcjepljenju, mada su nekad davno imali svoju republiku, zasto ne
Citaj vijesti grujo, vjesti...
ja sam referiro na ovaj clanak: http://www.avaz.ba/clanak/274173/podnij ... ad-amerike