Sirija vol. 2

Locked
Mlohavi

#6151 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

RT stvarno nisu normalni :-)

U mjesec dana od toga da FSA ne postoji do ovoga
Some 5,000 FSA troops together w/Syrian Army on offensive in Hama, Homs, Aleppo & Raqqa
Opetja033

#6152 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Mlohavi wrote:RT stvarno nisu normalni :-)

U mjesec dana od toga da FSA ne postoji do ovoga
Some 5,000 FSA troops together w/Syrian Army on offensive in Hama, Homs, Aleppo & Raqqa
:lol: :lol: :lol:

Jbt, pa ovo su nebuloze u rango sjevernokorejskih. Prosto se vidi da mentalno nisu ni pedlja odmakli od Staljinovog doba. Bas moras biti veliki retard pa da pusis njihovu propagandu.

Smijurija.
Mlohavi

#6153 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Hell cannon baraz 8)
Mlohavi

#6154 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

.
Last edited by Mlohavi on 14/12/2015 15:43, edited 1 time in total.
Opetja033

#6155 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Maystor wrote:
Kikibombona wrote:Bogumi, naslagala ih Nusra u Banisu...

Ne mogu se nacuditi nesposobnosti SAA i sada ovih siitskih formacija. Da stvar bude jos zalosnija, podrsku na terenu pruzaju iranski oficiri a iz zraka satrase Rusi. Pa sta im jos treba da poraze gorstake iz Nusre i Islamskog fronta...? Da im uzmu TOW i puske a umjesto toga daju cjepuske?

Jebote, sve sama ravnica... umjesto da ih pojedu oni se mrcvare i ginu u velikom broju...
Raduje me odlučnost Iranaca da ne posustaju u borbi, koliko god da košta.
To za Irance cemo jos vidjeti. Zapadni obavjestajni podaci govore o tome da je pocetkom oktobra bilo 7000 pripadnika IRGC u Siriji a da ih je sada oko 700, te da i oni napustaju zemlju.
Razlog: ogromni gubici, kako obicnih pripadnika IRGC-a tako i oficirskog kadra. Rezim mula nije ocekivao da ce im "vojnici" padati k'o muhe.
Mlohavi

#6156 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Da ucimo brojanje... Grad Douma jucer.

Jel' ovo 8?

Image[/quote]
Maystor

#6157 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Opetja033 wrote:
Maystor wrote:
Kikibombona wrote:Bogumi, naslagala ih Nusra u Banisu...

Ne mogu se nacuditi nesposobnosti SAA i sada ovih siitskih formacija. Da stvar bude jos zalosnija, podrsku na terenu pruzaju iranski oficiri a iz zraka satrase Rusi. Pa sta im jos treba da poraze gorstake iz Nusre i Islamskog fronta...? Da im uzmu TOW i puske a umjesto toga daju cjepuske?

Jebote, sve sama ravnica... umjesto da ih pojedu oni se mrcvare i ginu u velikom broju...
Raduje me odlučnost Iranaca da ne posustaju u borbi, koliko god da košta.
To za Irance cemo jos vidjeti. Zapadni obavjestajni podaci govore o tome da je pocetkom oktobra bilo 7000 pripadnika IRGC u Siriji a da ih je sada oko 700, te da i oni napustaju zemlju.
Razlog: ogromni gubici, kako obicnih pripadnika IRGC-a tako i oficirskog kadra. Rezim mula nije ocekivao da ce im "vojnici" padati k'o muhe.
Ima ih više nego ikad i bit će ih još. Sve je ovo ionako prvo poluvrijeme.
Opetja033

#6158 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Maystor wrote:
Opetja033 wrote:
Maystor wrote: Raduje me odlučnost Iranaca da ne posustaju u borbi, koliko god da košta.
Ima ih više nego ikad i bit će ih još. Sve je ovo ionako prvo poluvrijeme.
Izvor?

A to za prvo poluvrijeme se slazem. Ne samo kada je Sirija u pitanju.
Em2r

#6159 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Koja kolicina mrznje to je neshvatljivo. A kod chmolje je prvi na prijavama xeno islamo i ostalih fobija.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#6160 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Kupus stabilan. Neimenovani lider Hezbe. Braniti Libanon, a ne braniti Siriju je kao pravit kuću, a ne pravit temelje. Nema prevelike žrtve.
Na pitanje o IR
Bez pitke vode ne možeš.
sarajevoxxxx

#6161 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Isil zauzeo režimske vojne punktove u okolini sela En-Na'imijeh u Homsu.

Dakle, nakon osvajanja Mehina i sela u okolini Isil napreduje prema selu En-Na'imijeh koje se isto tako nalazi u istočnoj okolini Homsa.
sarajevoxxxx

#6162 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Aktivisti u dijelu Damaska i okoline Damaska koji je pod kontrolom režima dijelili letke na kojima piše "Putin ubica sirijskog naroda".

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8088016969
Mlohavi

#6163 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

"Vojnici se mame ponudom stalnih mjesečnih primanja ili obećanjima iranskog državljanstva.

Primjerice, prošlog je tjedna objavljen oglas za zapošljavanje na Facebooku u kojem se traži muškarac u dobroj formi, star između 18 i 35 godina, za borbu u Siriji.

Oglas navodi kako se vojniku nudi 45 dana početne vojne obuke, uz šest mjeseci usavršavanja u Siriji. Početna je plaća 120.000 pakistanskih rupija, što iznosi otprilike 1.100 dolara mjesečno. Svaka tri mjeseca dobije se 15 dana odmora.

Ako je novak ubijen u akciji, obvezuje se da će mu djeci biti plaćeni školovanje, a obitelj će imati pravo na hodočasničke izlete u Iranu, Iraku i Siriji svake godine."

Eto ako koga zanima da ratuje za interese Irana ne zvuci uopste lose, valjda bi i vi imali barem podjednake beneficije poput Pakistanaca.
Ako odete i ako Bog da sehidite mogu vam zena i djeca hodocastiti Iran, 20% Sirije i pola Iraka :lol: :lol:
Ironmen

#6164 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Nova sramotna odluka UN Vijeća Sigurnosti - odbili prihvatiti izjavu u kojoj se osuđuje teroristički napad u sirijskom gradu Homs u kojem je ubijeno 22 civila.
Em2r

#6165 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Mlohavi wrote:"Vojnici se mame ponudom stalnih mjesečnih primanja ili obećanjima iranskog državljanstva.

Primjerice, prošlog je tjedna objavljen oglas za zapošljavanje na Facebooku u kojem se traži muškarac u dobroj formi, star između 18 i 35 godina, za borbu u Siriji.

Oglas navodi kako se vojniku nudi 45 dana početne vojne obuke, uz šest mjeseci usavršavanja u Siriji. Početna je plaća 120.000 pakistanskih rupija, što iznosi otprilike 1.100 dolara mjesečno. Svaka tri mjeseca dobije se 15 dana odmora.

Ako je novak ubijen u akciji, obvezuje se da će mu djeci biti plaćeni školovanje, a obitelj će imati pravo na hodočasničke izlete u Iranu, Iraku i Siriji svake godine."

Eto ako koga zanima da ratuje za interese Irana ne zvuci uopste lose, valjda bi i vi imali barem podjednake beneficije poput Pakistanaca.
Ako odete i ako Bog da sehidite mogu vam zena i djeca hodocastiti Iran, 20% Sirije i pola Iraka :lol: :lol:
Prvo ti, hebo iran, vrijednije je sehidit za halifu pravovjernih Bibija.
Mlohavi

#6166 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Em2r wrote:
Sto ja da sehidim kad nisam spreman zrtvovat' svoj zivot? :-) Tvoj s druge strane... :lol:
A biraj sam, Bibi il' mule.
zvizdan

#6167 Re: Sirija vol. 2

Post by zvizdan »

Em2r wrote:Koja kolicina mrznje to je neshvatljivo. A kod chmolje je prvi na prijavama xeno islamo i ostalih fobija.
I meni ta nekakva golema mrznja upade u oci, bas nekako rastuzi covjeka. Vjerujem da je on u vlastitim ocima haman pa pravednik (kao sto vecina ljudi sebe dozivljava, uostalom), ali ovako sa strane gledajuci: covjek bas zraci nekakvom silnom mrznjom i gnjevom. Ono, eto ga tamo, ali nisam mogao da ne primijetim.
Em2r

#6168 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Mlohavi wrote:
Em2r wrote:
Sto ja da sehidim kad nisam spreman zrtvovat' svoj zivot? :-) Tvoj s druge strane... :lol:
A biraj sam, Bibi il' mule.
Znam da nisi zato i govorim prvo ti.
Ironmen

#6169 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sunceKOtepsija wrote:
sarajevoxxxx wrote:Šejh Muhejsini o današnjim dešavanjima na jugu Haleba:

''Danas u Banisu i Mejrubeh milicije su počele sa žestokim napadom i uzeli su selo Mejrubeh, držali su ga jedan sahat, da bi ga ponovo povratili.Onda su krenuli sa žestokim napadom na Banis, dva napada su borci Džejš El-Fetha odbili, a onda je krenulo žestoko bombardovanje.Održali su manji sastanak, razmišljali o povlačenju, da bi na kraju prevagnulo da ostanu i da se primire da niko ne odgovara na vatru.Tako je i bilo, nastavili su bombardovati, gorilo je na sve strane a nakon toga je utihnulo.Mislili su valjda da niko nije preživio toliko bombardovanje.Čuli su ih kada su se počeli približavati, čuli su i njihovo smijanje, a onda je sve krenulo, jedan na jedan.Nije bilo aviona, nije bilo teške artiljerije, na desetine ih je izginulo...Sa dozvolom Gospodara svjetova neka znaju Iračani, Libanci i drugi koji žele ovu našu čistu zemlju oskrnaviti, kada joj se god približite izbacit ćemo vas ''
:shock: :lol: :lol: :-) :lol: :lol: :lol: :lol: ko one partizanske price :lol: :lol: :lol: :lol:

bosko buha
Opetja033

#6170 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

zvizdan wrote:
Em2r wrote:Koja kolicina mrznje to je neshvatljivo. A kod chmolje je prvi na prijavama xeno islamo i ostalih fobija.
I meni ta nekakva golema mrznja upade u oci, bas nekako rastuzi covjeka. Vjerujem da je on u vlastitim ocima haman pa pravednik (kao sto vecina ljudi sebe dozivljava, uostalom), ali ovako sa strane gledajuci: covjek bas zraci nekakvom silnom mrznjom i gnjevom. Ono, eto ga tamo, ali nisam mogao da ne primijetim.
Sta je moralisti? Nesto mi sutite kada proassadovci i putinovci ovdje pisu o "deratizaciji" pobunjenika, kada opravdavaju i ismijavaju poginulu djecu i civile.
Samo vam se zica dirne kada se teroristi i bjelosvjetski sljam koji se bori na Assadovoj strani nazovu pravim imenom.

Ne pisem nista sto Assadovci ne pisu (oni cak i civile ismijavaju). Ali vase pateticno, licemjerno moralisanje dolazi samo kada se jedna strana dirne.
Tada se javite i pocnete kmecati.

Jebeni licemjeri, eto sta ste. Smijesni, pateticni licemjeri.
Em2r

#6171 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Četeres prveee švaba udariooo
zvizdan

#6172 Re: Sirija vol. 2

Post by zvizdan »

Opetja033 wrote:
zvizdan wrote:
Sta je moralisti? Nesto mi sutite kada proassadovci i putinovci ovdje pisu o "deratizaciji" pobunjenika, kada opravdavaju i ismijavaju poginulu djecu i civile.
Samo vam se zica dirne kada se teroristi i bjelosvjetski sljam koji se bori na Assadovoj strani nazovu pravim imenom.

Ne pisem nista sto Assadovci ne pisu (oni cak i civile ismijavaju). Ali vase pateticno, licemjerno moralisanje dolazi samo kada se jedna strana dirne.

Ne znam o cemu pricas, ali znam da bih te u zivotu uvijek rado zaobisao u sto sirem luku. I nesto vjerujem da nisam jedini koji misli tako.
Mlohavi

#6173 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Opetja033 wrote: Sta je moralisti? Nesto mi sutite kada proassadovci i putinovci ovdje pisu o "deratizaciji" pobunjenika, kada opravdavaju i ismijavaju poginulu djecu i civile.

:thumbup:

Proguslaju od muke kad im dirnes milicije :lol: Eno onaj vec poceo... :lol:

Stvarno mi je neshvatljivo da bas niko od forumasa koji podrzavaju Asada ne moze pronaci jednakosti izmedu Nusre i sektaskih milicija iz Irana, Iraka, Libana. Kako zadojeni likovi jebO te tito. :-)
Last edited by Mlohavi on 14/12/2015 16:50, edited 1 time in total.
Opetja033

#6174 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

zvizdan wrote:
Opetja033 wrote:
zvizdan wrote:

Ne znam o cemu pricas, ali znam da bih te u zivotu uvijek rado zaobisao u sto sirem luku. I nesto vjerujem da nisam jedini koji misli tako.
Znas ti dobro o cemu ja pricam, vrlo dobro. Dvadeset puta se vise ovakva i gora terminologija koristi od strane proassadovaca ali ti i tebi slicni nikada ne osudjujete takve istupe.
Samo se zalijepite ko muhe kada ja jednom u 2-3 mjeseca napisem slican komentar da bi vase licemjerstvo isplivalo na povrsinu.

A to za zaobilazenje ti je prva pametna. Imam izrazito nizak prag tolerancije prema pateticnim licemjerima.

Licemjeru!
fosna2014

#6175 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Opetja navija za cetnike (Nusru, Fateh, Ahrar) i prica o moralu. :D

Veli opozicionari. :lol:
Locked