U mjesec dana od toga da FSA ne postoji do ovoga
Some 5,000 FSA troops together w/Syrian Army on offensive in Hama, Homs, Aleppo & Raqqa
Some 5,000 FSA troops together w/Syrian Army on offensive in Hama, Homs, Aleppo & Raqqa
Mlohavi wrote:RT stvarno nisu normalni![]()
U mjesec dana od toga da FSA ne postoji do ovoga
To za Irance cemo jos vidjeti. Zapadni obavjestajni podaci govore o tome da je pocetkom oktobra bilo 7000 pripadnika IRGC u Siriji a da ih je sada oko 700, te da i oni napustaju zemlju.Maystor wrote:Raduje me odlučnost Iranaca da ne posustaju u borbi, koliko god da košta.Kikibombona wrote:Bogumi, naslagala ih Nusra u Banisu...
Ne mogu se nacuditi nesposobnosti SAA i sada ovih siitskih formacija. Da stvar bude jos zalosnija, podrsku na terenu pruzaju iranski oficiri a iz zraka satrase Rusi. Pa sta im jos treba da poraze gorstake iz Nusre i Islamskog fronta...? Da im uzmu TOW i puske a umjesto toga daju cjepuske?
Jebote, sve sama ravnica... umjesto da ih pojedu oni se mrcvare i ginu u velikom broju...
[/quote]Ima ih više nego ikad i bit će ih još. Sve je ovo ionako prvo poluvrijeme.Opetja033 wrote:To za Irance cemo jos vidjeti. Zapadni obavjestajni podaci govore o tome da je pocetkom oktobra bilo 7000 pripadnika IRGC u Siriji a da ih je sada oko 700, te da i oni napustaju zemlju.Maystor wrote:Raduje me odlučnost Iranaca da ne posustaju u borbi, koliko god da košta.Kikibombona wrote:Bogumi, naslagala ih Nusra u Banisu...
Ne mogu se nacuditi nesposobnosti SAA i sada ovih siitskih formacija. Da stvar bude jos zalosnija, podrsku na terenu pruzaju iranski oficiri a iz zraka satrase Rusi. Pa sta im jos treba da poraze gorstake iz Nusre i Islamskog fronta...? Da im uzmu TOW i puske a umjesto toga daju cjepuske?
Jebote, sve sama ravnica... umjesto da ih pojedu oni se mrcvare i ginu u velikom broju...
Razlog: ogromni gubici, kako obicnih pripadnika IRGC-a tako i oficirskog kadra. Rezim mula nije ocekivao da ce im "vojnici" padati k'o muhe.
Izvor?Maystor wrote:Ima ih više nego ikad i bit će ih još. Sve je ovo ionako prvo poluvrijeme.Opetja033 wrote:To za Irance cemo jos vidjeti. Zapadni obavjestajni podaci govore o tome da je pocetkom oktobra bilo 7000 pripadnika IRGC u Siriji a da ih je sada oko 700, te da i oni napustaju zemlju.Maystor wrote: Raduje me odlučnost Iranaca da ne posustaju u borbi, koliko god da košta.
Razlog: ogromni gubici, kako obicnih pripadnika IRGC-a tako i oficirskog kadra. Rezim mula nije ocekivao da ce im "vojnici" padati k'o muhe.
Prvo ti, hebo iran, vrijednije je sehidit za halifu pravovjernih Bibija.Mlohavi wrote:"Vojnici se mame ponudom stalnih mjesečnih primanja ili obećanjima iranskog državljanstva.
Primjerice, prošlog je tjedna objavljen oglas za zapošljavanje na Facebooku u kojem se traži muškarac u dobroj formi, star između 18 i 35 godina, za borbu u Siriji.
Oglas navodi kako se vojniku nudi 45 dana početne vojne obuke, uz šest mjeseci usavršavanja u Siriji. Početna je plaća 120.000 pakistanskih rupija, što iznosi otprilike 1.100 dolara mjesečno. Svaka tri mjeseca dobije se 15 dana odmora.
Ako je novak ubijen u akciji, obvezuje se da će mu djeci biti plaćeni školovanje, a obitelj će imati pravo na hodočasničke izlete u Iranu, Iraku i Siriji svake godine."
Eto ako koga zanima da ratuje za interese Irana ne zvuci uopste lose, valjda bi i vi imali barem podjednake beneficije poput Pakistanaca.
Ako odete i ako Bog da sehidite mogu vam zena i djeca hodocastiti Iran, 20% Sirije i pola Iraka![]()
Sto ja da sehidim kad nisam spreman zrtvovat' svoj zivot?Em2r wrote:
Prvo ti, hebo iran, vrijednije je sehidit za halifu pravovjernih Bibija.
I meni ta nekakva golema mrznja upade u oci, bas nekako rastuzi covjeka. Vjerujem da je on u vlastitim ocima haman pa pravednik (kao sto vecina ljudi sebe dozivljava, uostalom), ali ovako sa strane gledajuci: covjek bas zraci nekakvom silnom mrznjom i gnjevom. Ono, eto ga tamo, ali nisam mogao da ne primijetim.Em2r wrote:Koja kolicina mrznje to je neshvatljivo. A kod chmolje je prvi na prijavama xeno islamo i ostalih fobija.
Znam da nisi zato i govorim prvo ti.Mlohavi wrote:Sto ja da sehidim kad nisam spreman zrtvovat' svoj zivot?Em2r wrote:
Prvo ti, hebo iran, vrijednije je sehidit za halifu pravovjernih Bibija.Tvoj s druge strane...
![]()
A biraj sam, Bibi il' mule.
sunceKOtepsija wrote:sarajevoxxxx wrote:Šejh Muhejsini o današnjim dešavanjima na jugu Haleba:
''Danas u Banisu i Mejrubeh milicije su počele sa žestokim napadom i uzeli su selo Mejrubeh, držali su ga jedan sahat, da bi ga ponovo povratili.Onda su krenuli sa žestokim napadom na Banis, dva napada su borci Džejš El-Fetha odbili, a onda je krenulo žestoko bombardovanje.Održali su manji sastanak, razmišljali o povlačenju, da bi na kraju prevagnulo da ostanu i da se primire da niko ne odgovara na vatru.Tako je i bilo, nastavili su bombardovati, gorilo je na sve strane a nakon toga je utihnulo.Mislili su valjda da niko nije preživio toliko bombardovanje.Čuli su ih kada su se počeli približavati, čuli su i njihovo smijanje, a onda je sve krenulo, jedan na jedan.Nije bilo aviona, nije bilo teške artiljerije, na desetine ih je izginulo...Sa dozvolom Gospodara svjetova neka znaju Iračani, Libanci i drugi koji žele ovu našu čistu zemlju oskrnaviti, kada joj se god približite izbacit ćemo vas ''![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ko one partizanske price
![]()
![]()
![]()
Sta je moralisti? Nesto mi sutite kada proassadovci i putinovci ovdje pisu o "deratizaciji" pobunjenika, kada opravdavaju i ismijavaju poginulu djecu i civile.zvizdan wrote:I meni ta nekakva golema mrznja upade u oci, bas nekako rastuzi covjeka. Vjerujem da je on u vlastitim ocima haman pa pravednik (kao sto vecina ljudi sebe dozivljava, uostalom), ali ovako sa strane gledajuci: covjek bas zraci nekakvom silnom mrznjom i gnjevom. Ono, eto ga tamo, ali nisam mogao da ne primijetim.Em2r wrote:Koja kolicina mrznje to je neshvatljivo. A kod chmolje je prvi na prijavama xeno islamo i ostalih fobija.
Ne znam o cemu pricas, ali znam da bih te u zivotu uvijek rado zaobisao u sto sirem luku. I nesto vjerujem da nisam jedini koji misli tako.Opetja033 wrote:Sta je moralisti? Nesto mi sutite kada proassadovci i putinovci ovdje pisu o "deratizaciji" pobunjenika, kada opravdavaju i ismijavaju poginulu djecu i civile.zvizdan wrote:I meni ta nekakva golema mrznja upade u oci, bas nekako rastuzi covjeka. Vjerujem da je on u vlastitim ocima haman pa pravednik (kao sto vecina ljudi sebe dozivljava, uostalom), ali ovako sa strane gledajuci: covjek bas zraci nekakvom silnom mrznjom i gnjevom. Ono, eto ga tamo, ali nisam mogao da ne primijetim.Em2r wrote:Koja kolicina mrznje to je neshvatljivo. A kod chmolje je prvi na prijavama xeno islamo i ostalih fobija.
Samo vam se zica dirne kada se teroristi i bjelosvjetski sljam koji se bori na Assadovoj strani nazovu pravim imenom.
Ne pisem nista sto Assadovci ne pisu (oni cak i civile ismijavaju). Ali vase pateticno, licemjerno moralisanje dolazi samo kada se jedna strana dirne.
Tada se javite i pocnete kmecati.
Jebeni licemjeri, eto sta ste. Smijesni, pateticni licemjeri.
Opetja033 wrote: Sta je moralisti? Nesto mi sutite kada proassadovci i putinovci ovdje pisu o "deratizaciji" pobunjenika, kada opravdavaju i ismijavaju poginulu djecu i civile.
Samo vam se zica dirne kada se teroristi i bjelosvjetski sljam koji se bori na Assadovoj strani nazovu pravim imenom.
Ne pisem nista sto Assadovci ne pisu (oni cak i civile ismijavaju). Ali vase pateticno, licemjerno moralisanje dolazi samo kada se jedna strana dirne.
Znas ti dobro o cemu ja pricam, vrlo dobro. Dvadeset puta se vise ovakva i gora terminologija koristi od strane proassadovaca ali ti i tebi slicni nikada ne osudjujete takve istupe.zvizdan wrote:Ne znam o cemu pricas, ali znam da bih te u zivotu uvijek rado zaobisao u sto sirem luku. I nesto vjerujem da nisam jedini koji misli tako.Opetja033 wrote:Sta je moralisti? Nesto mi sutite kada proassadovci i putinovci ovdje pisu o "deratizaciji" pobunjenika, kada opravdavaju i ismijavaju poginulu djecu i civile.zvizdan wrote:
I meni ta nekakva golema mrznja upade u oci, bas nekako rastuzi covjeka. Vjerujem da je on u vlastitim ocima haman pa pravednik (kao sto vecina ljudi sebe dozivljava, uostalom), ali ovako sa strane gledajuci: covjek bas zraci nekakvom silnom mrznjom i gnjevom. Ono, eto ga tamo, ali nisam mogao da ne primijetim.