PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#6151 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Kao što sam ti rekao na drugoj temi:
Image

Znači tehnologija iz 2011te:
http://www.tomshardware.com/news/Dust-R ... 13359.html

AKo bruji i dugo nakon boota (3-5 minuta recimo) onda nije ok.
DaShip

#6152 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

Koji proizvođači prave grafičke sa ovom tehnologijom?
DonieBrasco

#6153 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

DaShip wrote:
avaks wrote:U tom cjenovnom rangu i po radnjama definitivno nemaš neki izbor, barem što sam gledao po stranicama.
Jedino da obiđeš radnje i vidiš.
Nije ni ovo kino za gaminga ali barem je IPS panel solidan a ima i HDMI:
http://imtec.ba/monitori/32421-samsung- ... 09340.html
Monitor ima i freesync (48-72 Hz).
Dobro izgleda ovaj Samsung, a sta mislite o ovim AOC monitorima vidim da ih ima dosta, nisam upoznat sa tim proizvođacem.

Uglavnom ne zuri mi se sa kupovinom jos cu da pogledam po gradu sta ima u ponudi po radnjama.
DaShip

#6154 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

DonieBrasco wrote:
DaShip wrote:
avaks wrote:U tom cjenovnom rangu i po radnjama definitivno nemaš neki izbor, barem što sam gledao po stranicama.
Jedino da obiđeš radnje i vidiš.
Nije ni ovo kino za gaminga ali barem je IPS panel solidan a ima i HDMI:
http://imtec.ba/monitori/32421-samsung- ... 09340.html
Monitor ima i freesync (48-72 Hz).
Dobro izgleda ovaj Samsung, a sta mislite o ovim AOC monitorima vidim da ih ima dosta, nisam upoznat sa tim proizvođacem.

Uglavnom ne zuri mi se sa kupovinom jos cu da pogledam po gradu sta ima u ponudi po radnjama.
Koji tačno?Nude 3 godine garancije na sve svoje monitore za razliku od većine proizvođača, prije nekoliko mjeseci se na ekupi prodavao AOC i2276vwm za 250km, to je bio najbolji monitor za te pare u Bosni, trenutno ga ne prodaju ali možda ga mogu nabaviti na zahtjev.
Kal El

#6155 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

Treba mi mala pomoć, kupio sam 250GB EVO 960 M.2, šta moram uraditi prije nego što je ugradim? I želim da mi OS bude na njemu. Jel moram nešto posebno uraditi ili samo instalirati novi OS na njemu a na drugom SSD-u formatirati?

(Halalite na noob pitanju :/ )

I još jedno pitanje, uzeo sam novi GPU, stari želim da prodam, GPU su Asusovi GTX 1080Ti Strix i Poseidon Platinum(Nova), da li mogu koristiti kablove od STRIX verzije da priključim novu?

Hvala unaprijed!
Maharadza

#6156 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Kal El wrote:Treba mi mala pomoć, kupio sam 250GB EVO 960 M.2, šta moram uraditi prije nego što je ugradim? I želim da mi OS bude na njemu. Jel moram nešto posebno uraditi ili samo instalirati novi OS na njemu a na drugom SSD-u formatirati?

I još jedno pitanje, uzeo sam novi GPU, stari želim da prodam, GPU su Asusovi GTX 1080Ti Strix i Poseidon Platinum(Nova), da li mogu koristiti kablove od STRIX verzije da priključim novu?

Hvala unaprijed!

Ugradiš, nabaciš OS i udri! :thumbup:
Mega Man X

#6157 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Kal El wrote:Treba mi mala pomoć, kupio sam 250GB EVO 960 M.2, šta moram uraditi prije nego što je ugradim? I želim da mi OS bude na njemu. Jel moram nešto posebno uraditi ili samo instalirati novi OS na njemu a na drugom SSD-u formatirati?

Hvala unaprijed!
Generalno kad dizeš novi sistem, pojavi se unformatted disk, u ovom slučaju, tvoj SSD kojeg ti tek svježe skopčo. Formatiraš ga da ga Windows prepozna i onda možes lagano instalirat na njega.

A po pitanju GPU, novu grafu staviš na isti PCI slot, samo je važno da je napojni kabal isti. U smislu, ako je ti je Asusov 1080Ti povezan na 8 pin konektor, a Poseidon Platinum koristi isti, onda može bez problema.

Možda ja nisam skontao na šta tačno misliš, ako je greška do mene, halali.

Ali zato hebe se tebi, imaš 1080Ti. :lol:
Kal El

#6158 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

Mega Man X wrote:

Hvala unaprijed!
Generalno kad dizeš novi sistem, pojavi se unformatted disk, u ovom slučaju, tvoj SSD kojeg ti tek svježe skopčo. Formatiraš ga da ga Windows prepozna i onda možes lagano instalirat na njega.

A po pitanju GPU, novu grafu staviš na isti PCI slot, samo je važno da je napojni kabal isti. U smislu, ako je ti je Asusov 1080Ti povezan na 8 pin konektor, a Poseidon Platinum koristi isti, onda može bez problema.

Možda ja nisam skontao na šta tačno misliš, ako je greška do mene, halali.

Ali zato hebe se tebi, imaš 1080Ti. :lol:

To sam i mislio, hvala ti puno na odgovoru i Maharadza-i takođe!

Prodajem Strix verziju, pa ako hoćeš i ti da imaš, kupi je od mene :mrgreen:
Mega Man X

#6159 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Kal El wrote: Prodajem Strix verziju, pa ako hoćeš i ti da imaš, kupi je od mene :mrgreen:
Kume za tvoj 1080Ti bi morao kredit dić. :lol:
Luxor-Concorde

#6160 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Luxor-Concorde »

Posto ta Ti? Imam 1080ku pa da nesto preklopimo? :D
aditon

#6161 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

a što prodaješ tu 1080ti? da li je ispravna? znam kad si je kupio i kako si govorio da nikad nisi takvu mašinu imao i kako si se dugo patio na svom starom računaru itd. Sad prodaješ tu karticu. Ako je potpuno ispravna kartica, ja ti dajem 1000 u kešu s tim da dozvoliš sve vrste provjere kartice. :)
febo_acm

#6162 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by febo_acm »

Za 1000 km bi je svako kupio :D
Kal El

#6163 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

Ispravna 1000%, hoću ovu na vodeno hlađenje pa sam je zbog toga uzeo. Čišćena svakih 7 dana sa kompresovanim zrakom, i očuvana maksimalno.

Ali najniže što bih išao je 1750KM :/
DonieBrasco

#6164 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Isplati li se uzimati 4pin ventilatore za kuciste naspram standardnih 3pin ? Znam da 4pin pruza vecu mogucnost da se manuelno podesi brzina ventilatora, za razliku od 3pin gdje rade na makismalnoj brzni uvijek.

A zanima me da li sistem moze sam da kontrolise/podesava brzinu istih na 4pin od zavisnosti kada treba da rade jace ili sporije ?
typeOnegative

#6165 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

DonieBrasco wrote:Isplati li se uzimati 4pin ventilatore za kuciste naspram standardnih 3pin ? Znam da 4pin pruza vecu mogucnost da se manuelno podesi brzina ventilatora, za razliku od 3pin gdje rade na makismalnoj brzni uvijek.

A zanima me da li sistem moze sam da kontrolise/podesava brzinu istih na 4pin od zavisnosti kada treba da rade jace ili sporije ?

Na odgovarajućoj ploči i 3 pinski se mogu kontrolirati,kod mene su sve 3 pinski i sve ih softver kontrolira ovisno o temperaturi.
almir266

#6166 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by almir266 »

Koji monitor kupiti na piku do jedno 200km moze i polovan,vise za gledanje filmova da ima normalne boje nego za igrice.Hvala
DaShip

#6169 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

Što se tiče hard diskova, zašto svi imaju samo 2 godine garancije unatoč konkurenciji (3 kompanije ih proizvode)?Jedino oni najskuplji modeli imaju ~ 5 godina.Najjeftiniji SSD ima barem 3 godine garancije :?
aditon

#6170 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Kal El wrote:Ispravna 1000%, hoću ovu na vodeno hlađenje pa sam je zbog toga uzeo. Čišćena svakih 7 dana sa kompresovanim zrakom, i očuvana maksimalno.

Ali najniže što bih išao je 1750KM :/
Za 1750 se nova može kupiti, možda ne strix ali svakako 1080ti
sretno s prodajom
aditon

#6171 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

DaShip wrote:Što se tiče hard diskova, zašto svi imaju samo 2 godine garancije unatoč konkurenciji (3 kompanije ih proizvode)?Jedino oni najskuplji modeli imaju ~ 5 godina.Najjeftiniji SSD ima barem 3 godine garancije :?
pa SSD se ne kvare u toj mjeri jer nemaju mehaničke komponente.
Ali na pitanje o garanciji ti mogu reći samo ovo, bez obzira šta kupuješ, danas je bitno kvantitet a ne kvalitet. Svi proizvodi su napravljeni da bez problema rade onoliko koliko proizvod ima garanciju, nakon toga, najčešće dolazi do "misterioznih" kvarova.

@amar

da ja kupujem HDD, odabrao bi ili ADATA ili WD. Ali svi oni su tu negdje.
amar1994

#6172 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by amar1994 »

Maharadza wrote:
Onaj sa najdužom garancijom...pa nakon toga najjeftiniji! :mrgreen:
:thumbup:
aditon wrote: @amar

Hvala :thumbup:
DaShip

#6173 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

aditon wrote:
DaShip wrote:Što se tiče hard diskova, zašto svi imaju samo 2 godine garancije unatoč konkurenciji (3 kompanije ih proizvode)?Jedino oni najskuplji modeli imaju ~ 5 godina.Najjeftiniji SSD ima barem 3 godine garancije :?
pa SSD se ne kvare u toj mjeri jer nemaju mehaničke komponente.
Ali na pitanje o garanciji ti mogu reći samo ovo, bez obzira šta kupuješ, danas je bitno kvantitet a ne kvalitet. Svi proizvodi su napravljeni da bez problema rade onoliko koliko proizvod ima garanciju, nakon toga, najčešće dolazi do "misterioznih" kvarova.

@amar

Znam, žalosno stanje naše civilizacije, prije ćemo ostati bez resursa nego što ćemo kolonizirati ostale planete.Kupio sam toshibin p300, vidim da se često preporučuje, vidjeću da li će izgubiti ili dobiti kupca u budućnosti, moj 8 godina stari maxtor i dalje radi.Adata ni ne proizvodi hard diskove.
DonieBrasco

#6174 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

WD plavi ili crni, zasto eksperimentisati kad su WD provjereno dobri. :thumbup:
aditon

#6175 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

DonieBrasco wrote:WD plavi ili crni, zasto eksperimentisati kad su WD provjereno dobri. :thumbup:
da, WD uvijek za HDD :)
Post Reply