danasnja realnosttaki sam kaki sam wrote:ne kontam današnje žene ... niko je neće, ja je hoću, ona ne da
Popularne stvari koje ne kontam
-
zippoo87
#6151 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- salik79
#6152 Re: Popularne stvari koje ne kontam
taki sam kaki sam wrote:ne kontam današnje žene ... niko je neće, ja je hoću, ona ne da
Probaj i ti da neces, mozda upali
-
mali_balon
#6153 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A futura... a dr motte...a marusha... a jeff mills...pa pepe bredock...zar nije nedavno bio i karl u domu mladih.....ali eto turbofolk preovladava tako da se i malo zna za taj nagli "porast" eletronike krajem 90ih pocetkom 2000ih haman svaka ulica imala klub labirint, kuk, internet, senator.........imam neki filing da je citava elektronska scena otisla sa adijem....ne znam nije tema....sheilak wrote: Ok tebi su bili dobri ti partiji ja govorim za sebe i sta je meni dobar party bio
Kao sto rece ultima cini mi se sad a u zadnjih 10-ak godina na party dodje svakakvih krkana pa to i ako bi mogao biti dobar party ne postane zbog njih
Govorim o ukupnoj atmosferi ne samo muzika
Party u sarajevu koji su mi ostali u sjecanju kao dobri su
billy nasty 99 sloga
Kevin saunderson senator 98 ili 99 bi
Jean marie k zeljeznicka 00 cini mi se
I umek kanzyani dom mladih 00
Bilo je jos dobrih al ovi su bas ostali u sjecanju
A to roger sanchez 09 i ss 10 za mene mogu samo da se klanjaju ovim gore partijima (r)
- Industrialyzer
#6154 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kad se vec prica o tim partijima po Sarajevu da i ja kazem nesto posto imam nesto malo iskustva
U zadnjih 10-15 godina citava kultura rejva je u opadanju jer je ta muzika dosla do te tacke da postane komerc i da je svi slusaju, odmah tu dolazi do razvodnjavanja (kao prica sa rockom deceniju prije). Trenutno su hit tech i deep house lagane trake dok techno i minimal vise nisu ni nalik onome sto su nekad bili. Velika imena su se prodala, a novih underground imena koji bi mogli naslijediti Hawtina, Millsa itd. jednostavno nema. U Sarajevu je bilo najbolje kad su dolazili Umek, Aquaviva, Varela, Liebing, Francis, Futura je bila odlicna ali sam bio premlad. Sto se tice regiona, tu itekako zaostajemo. Prodigy, Zabiela, Prydz, Carola, Hawtin, Mills itd. su imena koja jednostavno nikad nece doci ovdje i to je cinjenica, dok su u Srbiji i Hr redovni. Ali eto, u domu mladih je Sam Paganini iz Drumcode ovih dana pa ko voli dobar techno uzivace
Da ne bude offtopic, nikako ne kontam pretjerano sminkanje, stikle, staticare i gomilu blicevana gore spomenutim partijima
Da ne bude offtopic, nikako ne kontam pretjerano sminkanje, stikle, staticare i gomilu blicevana gore spomenutim partijima
- sheilak
#6155 Re: Popularne stvari koje ne kontam
sve su to bili dobri partiji nego govorim koji su meni licno ostali u sjecanjumali_balon wrote:A futura... a dr motte...a marusha... a jeff mills...pa pepe bredock...zar nije nedavno bio i karl u domu mladih.....ali eto turbofolk preovladava tako da se i malo zna za taj nagli "porast" eletronike krajem 90ih pocetkom 2000ih haman svaka ulica imala klub labirint, kuk, internet, senator.........imam neki filing da je citava elektronska scena otisla sa adijem....ne znam nije tema....sheilak wrote: Ok tebi su bili dobri ti partiji ja govorim za sebe i sta je meni dobar party bio
Kao sto rece ultima cini mi se sad a u zadnjih 10-ak godina na party dodje svakakvih krkana pa to i ako bi mogao biti dobar party ne postane zbog njih
Govorim o ukupnoj atmosferi ne samo muzika
Party u sarajevu koji su mi ostali u sjecanju kao dobri su
billy nasty 99 sloga
Kevin saunderson senator 98 ili 99 bi
Jean marie k zeljeznicka 00 cini mi se
I umek kanzyani dom mladih 00
Bilo je jos dobrih al ovi su bas ostali u sjecanju
A to roger sanchez 09 i ss 10 za mene mogu samo da se klanjaju ovim gore partijima (r)
posebno mi je ostala u sjecanju i futura 99 u vaso miskinu a i ona je prestala 2002-e tj bila je zadnja tada i to je vec bilo odumiranje (r)
- sheilak
#6156 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa mills ti je bio u sarajevu ima najmanje 10 godina bio u bkc-u (r)Industrialyzer wrote:Kad se vec prica o tim partijima po Sarajevu da i ja kazem nesto posto imam nesto malo iskustvaU zadnjih 10-15 godina citava kultura rejva je u opadanju jer je ta muzika dosla do te tacke da postane komerc i da je svi slusaju, odmah tu dolazi do razvodnjavanja (kao prica sa rockom deceniju prije). Trenutno su hit tech i deep house lagane trake dok techno i minimal vise nisu ni nalik onome sto su nekad bili. Velika imena su se prodala, a novih underground imena koji bi mogli naslijediti Hawtina, Millsa itd. jednostavno nema. U Sarajevu je bilo najbolje kad su dolazili Umek, Aquaviva, Varela, Liebing, Francis, Futura je bila odlicna ali sam bio premlad. Sto se tice regiona, tu itekako zaostajemo. Prodigy, Zabiela, Prydz, Carola, Hawtin, Mills itd. su imena koja jednostavno nikad nece doci ovdje i to je cinjenica, dok su u Srbiji i Hr redovni. Ali eto, u domu mladih je Sam Paganini iz Drumcode ovih dana pa ko voli dobar techno uzivace
![]()
ps. evo dovoljno je pogledati sta se sve naziva partijem
http://www.ekskluziva.ba/NAJVECI-PARTY- ... 48046.html
i onda kaze kofa isfuralo
normalno da ce isfurati
ja ne kontam kako nema ni jedno mjesto u gradu koje bi priredjivalo nesto kao sto su ranije bili partiji jer vjerujem da bi bilo raje koja bi dolazila bar da se prisjeti tog perioda 98-03
i sto se tice future bio na svim futurama od prve u skenderiji preko vase sarajke do zadnje skenderije
- Raigor Stonehoof
#6157 Re: Popularne stvari koje ne kontam
niko sretniji od mene sto je to lupanje u mozak propalo 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6158 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Necu im halilit sto nas zeznuse za Scooter 
- dječak sa šibicama
#6159 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Niko kao ne gleda farmu, fuj farma fuj pink, bojkot, peticije... a svi znaju za forte, forte, forte 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6160 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ti si najjaci na tim temamadječak sa šibicama wrote:Niko kao ne gleda farmu, fuj farma fuj pink, bojkot, peticije... a svi znaju za forte, forte, forte
Evo ja koji ne palim tv mimo lige sampiona znam za forte
- ultima_palabra
#6161 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Šta je forte?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6162 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Reklama za neke tablete za potenciju
Zenska u crvenoj haljini se dere forte i jase na nosorogu 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6163 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ultima_palabra wrote:Šta je forte?
The word is derived from the French word fort, meaning “strong.”
A to Farma znacenje ti ne bih znao....mora da je neki seks u pitanju, ono jace, jace, jace
- dječak sa šibicama
#6164 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Forte africka sljiva, reklama koja se non stop vrti na pinku i sponzori su farme... ma kome ja pricam, sve vi znate 
- Industrialyzer
#6165 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bio je u Hawtin i tad je Sarajevo stavio na svoju crnu listu gradova gdje vise nece docisheilak wrote:pa mills ti je bio u sarajevu ima najmanje 10 godina bio u bkc-u (r)Industrialyzer wrote:Kad se vec prica o tim partijima po Sarajevu da i ja kazem nesto posto imam nesto malo iskustvaU zadnjih 10-15 godina citava kultura rejva je u opadanju jer je ta muzika dosla do te tacke da postane komerc i da je svi slusaju, odmah tu dolazi do razvodnjavanja (kao prica sa rockom deceniju prije). Trenutno su hit tech i deep house lagane trake dok techno i minimal vise nisu ni nalik onome sto su nekad bili. Velika imena su se prodala, a novih underground imena koji bi mogli naslijediti Hawtina, Millsa itd. jednostavno nema. U Sarajevu je bilo najbolje kad su dolazili Umek, Aquaviva, Varela, Liebing, Francis, Futura je bila odlicna ali sam bio premlad. Sto se tice regiona, tu itekako zaostajemo. Prodigy, Zabiela, Prydz, Carola, Hawtin, Mills itd. su imena koja jednostavno nikad nece doci ovdje i to je cinjenica, dok su u Srbiji i Hr redovni. Ali eto, u domu mladih je Sam Paganini iz Drumcode ovih dana pa ko voli dobar techno uzivace
![]()
normalno da ce isfurati
ja ne kontam kako nema ni jedno mjesto u gradu koje bi priredjivalo nesto kao sto su ranije bili partiji jer vjerujem da bi bilo raje koja bi dolazila bar da se prisjeti tog perioda 98-03
i sto se tice future bio na svim futurama od prve u skenderiji preko vase sarajke do zadnje skenderije
Rave kultura je umrla i ostaje samo nostalgija za tim vremenom. Da ne pricam o tome da mi nemam adekvatan prostor za ozbiljan party.
- sheilak
#6166 Re: Popularne stvari koje ne kontam
naravno da je stavio na crnu listu kad su ga prevarili ljudiIndustrialyzer wrote:
Bio je u Hawtin i tad je Sarajevo stavio na svoju crnu listu gradova gdje vise nece doci![]()
Rave kultura je umrla i ostaje samo nostalgija za tim vremenom. Da ne pricam o tome da mi nemam adekvatan prostor za ozbiljan party.
ja i jaran ga vozili u holidej iz zetre jer je cekao ispred a nigdje nikoga nema da ga odvuce u hotel
eto kakva je organizacija bila sto se tice njega (r)
-
KIseljak12
#6167 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije da gostuju neka imena, ali ima dobrih party-a samo sto su sada dobro sakriveni u polu-ilegali. Te neces sigurno vidjeti na netu, nema bliceva, nema krkana i tako to...sheilak wrote:pa mills ti je bio u sarajevu ima najmanje 10 godina bio u bkc-u (r)Industrialyzer wrote:Kad se vec prica o tim partijima po Sarajevu da i ja kazem nesto posto imam nesto malo iskustvaU zadnjih 10-15 godina citava kultura rejva je u opadanju jer je ta muzika dosla do te tacke da postane komerc i da je svi slusaju, odmah tu dolazi do razvodnjavanja (kao prica sa rockom deceniju prije). Trenutno su hit tech i deep house lagane trake dok techno i minimal vise nisu ni nalik onome sto su nekad bili. Velika imena su se prodala, a novih underground imena koji bi mogli naslijediti Hawtina, Millsa itd. jednostavno nema. U Sarajevu je bilo najbolje kad su dolazili Umek, Aquaviva, Varela, Liebing, Francis, Futura je bila odlicna ali sam bio premlad. Sto se tice regiona, tu itekako zaostajemo. Prodigy, Zabiela, Prydz, Carola, Hawtin, Mills itd. su imena koja jednostavno nikad nece doci ovdje i to je cinjenica, dok su u Srbiji i Hr redovni. Ali eto, u domu mladih je Sam Paganini iz Drumcode ovih dana pa ko voli dobar techno uzivace
![]()
normalno da ce isfurati
- ho oponopono
#6168 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...eh, kako se dobro partijalo...

-
Sunny-7
#6169 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sta je "forte, forte..."?dječak sa šibicama wrote:Niko kao ne gleda farmu, fuj farma fuj pink, bojkot, peticije... a svi znaju za forte, forte, forte
Jbg, sad vidjeh da si odgovorio... Ima ljudi koje to sranje stvarno ne prate.
-
pashasolidni
#6170 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne partija ko ima,nego ko je nauchioho oponopono wrote:...eh, kako se dobro partija(lo)...![]()
- Industrialyzer
#6171 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nemoj se ljutiti, ali si bar peta osoba koja mi je rekla da je vozila Hawtina u hotelsheilak wrote:naravno da je stavio na crnu listu kad su ga prevarili ljudiIndustrialyzer wrote:
Bio je u Hawtin i tad je Sarajevo stavio na svoju crnu listu gradova gdje vise nece doci![]()
ja i jaran ga vozili u holidej iz zetre jer je cekao ispred a nigdje nikoga nema da ga odvuce u hotel
eto kakva je organizacija bila sto se tice njega (r)
- sheilak
#6172 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne ljutim se samo sto su drugi vjerovatno culi pricu od nas pa prepricavajuIndustrialyzer wrote:
nemoj se ljutiti, ali si bar peta osoba koja mi je rekla da je vozila Hawtina u hotel
prijatelj moze i dokumentovati da smo ga vozili sto je razlika u odnosu na to 4-ero koji su rekli da su ga vozili
a i da pitas njega odgovorio bi ti da je bio obicni crveni golf 2 ako se naravno sjeca
i pored toga ostali sigurno ne znaju ostale detalje od te veceri kad smo ga vozili i sl (r)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6173 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kakva šteta, nema partija gdje se mo'sh fiksat' do jutra 
-
palestinka
#6174 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Osoba stoji u redu za kasu ili hoda i glasno priča u komadu ili izbacuje nepovezane rečenice u razmacima upućene nikome, tj. obavlja telefonski razgovor 'bez ruku'. Popularno, ali, s blagošću rečeno, i dalje mi glupavo izgleda.
- insomnia78
#6175 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nekad je bilo glupavo to sto ljudima kaputi zvone