Sinjar nije u irackom Kurdistanu vec u provinciji Nejneve. PKK ne postoji u irackom Kurdistanu.Kikibombona wrote:Opetja
Ocigledno ne pratis.![]()
Cuj zabranjeno?
Pa PKK ima dobrovoljce u Iraku cijelo vrijeme. Mozes na netu nacin more slika boraca PKK i Peshmerge kako zajedno poziraju.![]()
Mene su posebno dojmili jezidi iz Iraka kada su se zahvaljivali borcima PKK koji su ih izvukli sa Sindzara u jeku ISIL ofanzive. Sve to su snimali borci PKK. Otkud oni u Iraku kada im je Barzani zabranio?![]()
Pa covjece, jesi ti gledao prolazak konvoja Peshmergi kroz Tursku? Stotine hiljada Kurda su izasle na ulice i Peshmerge docekali kao heroje, pri tome masuci zastavama PKK i YPG. Posjeti neki kurdski portal pa ces se uvjeriti da su svi zajedno i neces naci nijedan komentar da jedni o drugima govore bilo sta negativno.
Barzani je prvenstveno igrac Turske i njegova politicka buducnost ovisi o Erdoganu i Turskoj. Samo zahvaljujuci podrsci Turaka uspio se efektno rijesiti Talabanija i PUK-a. Samo zahvaljujuci izvozu nafte preko Turske on ima stabilnost i prosperitet u irackom Kurdistanu.Barzani je lukav i pragmatican, kao sto rekoh. Neke stvari koje radi trenutno izazivaju negativne emocije, ali dugorocno radi za Kurdistan i sve Kurde.
Koliko me sjecanje sluzi, kada su poceli zracni napadi na polozaje IS-a u Ayn al Arabu je bilo civila. Ayn al Arab je postao simbolom otpora IS-u. Ayn al Arab brane i formacije FSA - koje takodje podrzava Turska i SAD.Amerika???![]()
Vidis li covjece koliko su se nameracili na Kobani, dok se Erdo za to vrijeme pita, 'nije mi jasno zasto je Amerima toliko vazan Kobani'.![]()
U Kobaniju nema civila. Ameri brane YPG i PKK. Cak su i Peshmerge stigle i pomoc.
PKK se nalazi na listi teroristickih organizacija i SAD i EU. Zanimljivo, nije na listi Rusije i Kine.
Kao sto rekoh, sasvim je normalno da se formacije ujedine kada se nalaze pred brutalnim genocidom a i sa nedavnim iskustvom Sinjara i okoline. Cilj Barzanija je da postane najuticajniji kurdski lider, sto mu je i poslo za rukom. Svakom normalnijom (a zajednicka borba protiv onoga ko zeli da izvrsi genocid nad tobom nije normalna saradnja)i dubljom saradnjom sa PKK-om izgubio bi saveznike. Ponavljam: jacanje pozicija PKK-a nije u interesu ni SAD-a, ni EU, ni Turske, ni Arapa, ni Irana a Boga mi ni samog Barzanija i KDP-a.