syria news
Isto su već učinili sa skulpturama znamenitih pjesnika.

Pratio sam temu skoro od pocetka, pa sam se sjetio ovog prorocanstva.Challenger__ wrote:Opetja je početkom 2012 dao fore Assadu tri mjeseca, rekavši da će najdalje u tom periodu pasti. I još tako nekoliko puta, na staroj temi. Zajedno sa Udrchom koji se, čini se, ukazao kao Gospa, kloniran (fasovao jednomjesečni ban).
@udrch fercera kao Vickina Gospa od mermera
PostPostao/la Opetja033 dana 14/12/2012 20:08
Je li ti stvarno, zaista - onako iskreno, smatras da Assad ima i promil sanse da se izvuce iz ovoga i ostane na vlasti? Ma daj ba, ne djelujes mi kao neki debil (iako su nam stajalista gotovo po svemu dijametralno suprotna). Znaci ne mogu da vjerujem da neko moze biti zaslijepljen u tolikoj mjeri.
Ako cemo iskreno, ja sam Assadu do prije par dana davao fore do ljeta. Sada sam siguran da nece izdrzati ni dva mjeseca. Bez imalo dvojbi to tvrdim.
We try to gather for you the main and credible news about the Syrian Arab Army operations all over the country, the lack of official information about SAA operations is due to the silent mode the Syrian Armed forces operate with, making work for us more difficult in gathering news and cross checking it before sharing it.

Koje to 'dobre vijesti' tako željno očekuješ za taj napaćeni narod ; novi hemijski masakr,zračnu invaziju sa buradima eksploziva neselektivno izbačenim,1000-2000 mrtvih 'terorista' i među njima hebet tog civilnog napaćenog naroda za koji navodno brineš ili šta...reci nam?Challenger__ wrote:Ponovno oslobađanje Khanassera, na glavnoj logističkoj ruti za grad Alepo...
...ruši sve nade agresora da će vlada u Damasku pristati na podjelu zemlje, a Alepo prepustiti tekfirijskim grupacijama. Nadam se da će logistička trasa biti bezbjedna i da ćemo uskoro čuti dobre vijesti za ovaj napaćeni dvomilionski grad.
Može se reći da je nakon sprječavanja intervencije i propalog hemijskog "false flaga", sirijska armija u punom naletu na više frontova. Sve mi se čini da je sada cionizmu preostao još samo jedan jedini adut - konj iz Ankare.
- za početak snadbjevanje sa elementarnim životnim namirinicama i potrepštinama, pa reintegraciju dijela FSA u državni sistem (pročitaj nekoliko stranica unazad, proces već otpočeo), progon stranih ekstremista iz zemlje i konačno - mir. Hajde, ne pridaji sebi značaj, ove ne pišem da bih se - ne dao dragi Bog - svidio takvima kao tebi.Koje to 'dobre vijesti' tako željno očekuješ za taj napaćeni narod
Syria NewsAn operation was carried out by the Syrian Navy special forces against an enemy target in the Syrian territorial waters north of Latakia. The target, a boat loaded with highly trained terrorists ‘commandos’ from different nationalities. The fate of the terrorists is yet to be known. Our sources confirm that the early dawn operation was swift, precise and was of utmost strategic importance. We’re pressuring for additional information, however, we do understand that less information especially in the regards of the casualties among the invaders is of higher importance, but we’ll continue pressuring for further information any way. We want to share our joy and pride of the Syrian Armed Forces with the remaining humane humans on the planet.
Challenger__ wrote:Sve mi se čini da je sada cionizmu preostao još samo jedan jedini adut - konj iz Ankare.

Hoce li doci do novog hemisjog masakra ili nece, ne zavisi od vlade u Damasku vec do Tel Aviva i Bandar bin Sultana ( saudijskog Princa Terora), koji su smislili i finansirali i onaj prosli hemijski masakar!Jasko78 wrote:Koje to 'dobre vijesti' tako željno očekuješ za taj napaćeni narod ; novi hemijski masakr....
Aha,znači opzicija se treba predati i onda dopustiti da ih režim nahrani ?Challenger__ wrote:- za početak snadbjevanje sa elementarnim životnim namirinicama i potrepštinama, pa reintegraciju dijela FSA u državni sistem (pročitaj nekoliko stranica unazad, proces već otpočeo),
A da li isto misliš da bi Asad trebao protjerati iz svojih redova ; Hezbolah,irance,ruse,pa i srbe koji se slikaju sa oružjem u režimskoj uniformi a u pozdaini im slike boja na kosovu?Challenger__ wrote:progon stranih ekstremista iz zemlje i konačno - mir.
Drug,bavi se ti mojim upisima (kao što to ja radim) a ne ulazi u ad hominem i ne bavi se mojom osobnosti.Tako se kvalitetno ne vodi dijalog.Challenger__ wrote:Hajde, ne pridaji sebi značaj, ove ne pišem da bih se - ne dao dragi Bog - svidio takvima kao tebi.
Nema referenci a i da ima ,šta želiš poentirati sa ovim člankom?Challenger__ wrote:
Exclusive
Syria NewsAn operation was carried out by the Syrian Navy special forces against an enemy target in the Syrian territorial waters north of Latakia. The target, a boat loaded with highly trained terrorists ‘commandos’ from different nationalities. The fate of the terrorists is yet to be known. Our sources confirm that the early dawn operation was swift, precise and was of utmost strategic importance. We’re pressuring for additional information, however, we do understand that less information especially in the regards of the casualties among the invaders is of higher importance, but we’ll continue pressuring for further information any way. We want to share our joy and pride of the Syrian Armed Forces with the remaining humane humans on the planet.
To je samo tvrdnja pojedinica na kojoj se ne može i ne smije donijeti iole ozbiljan zaključak.Almaz wrote:Hoce li doci do novog hemisjog masakra ili nece, ne zavisi od vlade u Damasku vec do Tel Aviva i Bandar bin Sultana ( saudijskog Princa Terora), koji su smislili i finansirali i onaj prosli hemijski masakar!Jasko78 wrote:Koje to 'dobre vijesti' tako željno očekuješ za taj napaćeni narod ; novi hemijski masakr....
"Oslobodjeni talac je siguran da islamisti stoje iza napada sarinom u Siriji
Belgijski učitelj Pierre Piccinin, koji je proveo 5 mjeseci u zarobljenistvu islamisticke grupe Al-Farouk u Siriji, vjeruje da islamisti stoje iza napada sarinom koji se dogodio u sirijskom gradu Ghouta 21.08. ove godine.
Piccinin i italijanski novinar Domenico Quirico zeljeli su da "pokrivaju" rat u Siriji iza linije fronta i medju borcima FSA ali su završili u rukama islamističke grupe Al-Farouk.
To se dogodilo dok su bili na putu iz grada Al-Qusair prema Damasku u aprilu ove godine kada je kolona zaustavljena u tri sahata iza ponoci od strane grupe pobunjenika koja se nazivala Abu Omarova brigada.Nakon sto su skinuti sa konvoja, skinuli su ih gole, vezali im ruke i odveli ih sa sobom.
Piccinin je siguran da ih je FSA prodala islamistima i osjeca se izdanim od strane tzv. Slobodarske Sirijske Vojske.
Prva dva mjeseca proveli su zaključani u tamnom podrumu negdje u Al-Qusairu dok su nad gradom odjekivale eksplozije. Skupa sa njuima je bio zatvoren i jedan mladi vojnik Sirijske Armije kojega su redovno mucili strujnim udarima da bi ga jednu vece izveli napolje i hladnokrvno ga strijeljali.
Nakon toga su ih prebacivali sa mjesta na mjesto i tretirali su ih gore nego zivotinje muceci ih cak i gladju.
Piccinin, koji je objavio dvije knjige o Siriji i podržavao pobunu protiv predsjednika Assada od početka 2011, nerado nagađa što je mogao biti motiv otmičarima da sa njima postupaju na tako gnusan nacin.
- Al-Farouk su obicni banditi. Oni žive na onoga što otmu od ljudi koji su pod njihovom kontreolom, istakao je Piccinin.
Pred kraj zatočeništva, oni su držani u Bab al-Hawa, blizu turske granice. U jednom momentu su shvatili da je pocelo sa pregovorima oko njihovog oslobadjanja, ali posto su takvi pregovori prekinuti mnogo puta, bilo im je tesko povjerovati da ce nekada stvarno biti oslobodjeni. Ali ipak 8. septembar i to se dogodilo. Oslobodjeni su i avionom su prebaceni u Ciampino zračnu luku kod Rimu.
Njihove izjave medijima nakon oslobadjanja izazvale su senzaciju kada su Quirico i Piccinin tvrdili da su čuli razgovor između pobunjenika o korištenju otrovnog plina. To se dogodilo 30. August, nešto više od heftu dana nakon napada sarinom na periferiji Damaska.
- Čuli smo dva muškarca, generala FSA i jednog od službenika Al-Farouk-a, koji su se nalazili u susjednoj sobi i razgovorali sa trećim čovjekom preko Skype-a, koji je imao oxford naglasak , tvrdi Piccinin.
- Razgovarali su prvi o situaciji u Libanonu, Tunisu i Egiptu. Onda su počeli pričati o Ghouti. Ja i Domenico u to vrijeme nisamo znali da je uopste došlo do napada sarinom u Ghouti.
FSA-general je bio ljut i rekao da je bilo previše mrtvih, stotine. Skype glas je odgovorio da su koristili plin i da se situacija izmakla kontroli.
Al-Farouk oficir je rekao: "Rekao si da će biti samo pedeset mrtvih." Čovjek sa Skypea je odgovorio: "Bilo je neophodno. To će promijeniti cijeli tok rata. "
Piccinin je uvjeren da su pobunjenici ti koji su stoje iza napada sarinom u Ghouti 21. avgusta.
Quirico je potvrdio u intervjuu za belgijski Le Soir da je čuo isti taj razgovor.
- Jesi li promijenila svoj stav o sukobu?
- Ne. FSA je potpuno marginalizirana, a pobuna je preoteta od strane islamističkih skupina koje primaju upustva od Saudijske Arabije i Katara. Zapad je čekao predugo da podrži umjerene, a sada je prekasno, kaže on.
Izvor: Svjetski mediji
Paralela ti je potpuni promašaj, jer hranu nemaju lojalisti. Oni su, tako reći do juče, bili u potpunom okruženju i odsječeni su od bilo koje logističke trase. Već mjesecima je trajao pokušaj terorista i/ili opozicije da preko hrane prisile lojaliste na predaju. Otud tolike žrtve u proboju blokade.Jasko78 wrote:Aha,znači opzicija se treba predati i onda dopustiti da ih režim nahrani ?![]()
Kao da je netko 92-95 napaćenom Sarajliji predložio da promjeni uniformu za onu RS-a i da ih onda fino srpska vojska nahrani ,jer su avaj gladni,bijedni,napačeni i na poslijetu najbitnije-hudi ne znaju za kakve ideale se bore.
A da li isto misliš da bi Asad trebao protjerati iz svojih redova ; Hezbolah,irance,ruse,pa i srbe koji se slikaju sa oružjem u režimskoj uniformi a u pozdaini im slike boja na kosovu?
Iskreno mi reci nije li to isto?
Ima. To je ekskluzivna vijest, a ne privatna poenta.Nema referenci a i da ima ,šta želiš poentirati sa ovim člankom?
To je samo tvrdnja pojedinica na kojoj se ne može i ne smije donijeti iole ozbiljan zaključak.Jasko78 wrote:
Zalosno.Challenger__ wrote:Još nešto trebaš da znaš. Inicijativu za reintegraciju dijela FSA su pokrenuli pripadnici FSA i dijela opozicije iz Alepa, a ne vlada u Damasku. Vlada je, naravno, to objeručke prihvatila. A to se sve skupa zove - saradnja kroz dijalog na putu ka miru.
Bolje se pripremi sljedeći put, ovo što si večeras pokazao na temu Sirija staje u dvije riječi: neznanje i malicioznost.
Zasto nebi imalo smisla? I u nasem rat 90ih smo imali X takvih slucajeva. USA je kao jedan od glavnih argumenata za napad na Iraq, koristila izjavu nekog iracanina taxiste u USA, koji je navodno imao povjerljive podatke da Saddam posjeduje WMD. Mozda je bilo u planu da ti novinari nikada zivi ne izadju iz zarobljenistva, pa vele, mrtva usta ne govore.Jasko78 wrote: To je samo tvrdnja pojedinica na kojoj se ne može i ne smije donijeti iole ozbiljan zaključak.
Iz čitave storije,meni bar je najsmješnije to da su u jednoj sobi oni vodili tako ozbiljan razgovor oko hemijskog napada koji će uzhebati čitav svijet a za to vrijeme u drugoj sobici ih slušaju zraobljeni i famozni strani novinari !?![]()
Nema smisla nikakvog drug moj.
Vehabizam odma i hitno strogo zabraniti i svaki pokusaj prakticiranja istoga zestoko kazniti.basar wrote:http://www.kurir-info.rs/stravicna-ispo ... ak-1007689
http://rt.com/news/sexual-jihad-tunisia-syria-133/
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... aNs5EWw8QI
Dosta za onoga ko ima imalo pameti.
Nema se šta dodati, svaka čast, da te Allah nagradi.Almaz wrote:Vehabizam odma i hitno strogo zabraniti i svaki pokusaj prakticiranja istoga zestoko kazniti.basar wrote:http://www.kurir-info.rs/stravicna-ispo ... ak-1007689
Sve vehabijske dzamije odmah zatvoriti a njihov korisni prostor ustupiti na koristenje firmama i preduzecima koja se bave skladistenjima krutih tereta, stocne hrane, gradjevinskog materijala i sl. Izvrsenju odluke pristupiti odmah !
Jedno je razlog a drugo je povod i izgovor.I Ameri su ko izgovor koristili pricu Iracanina poznatijeg pod kodnim imenom Curveball kojeg je drzala njemacka tajna sluzba,tog taksistu koji je tvrdio da je nacuo razgovor dva iracka oficira cini mi se da su i Ameri proglasili nepouzdanim.Dakle,to sve spada u sferu izgovora,isto kao i ta prica o ta dva novinara i napadom hemijskim oruzjem u Siriji.I dobro je sto si ih doveo u vezu sa pricom o nepostojecem irackom WMD,tu su negdje po kredibilnosti.Almaz wrote:Zasto nebi imalo smisla? I u nasem rat 90ih smo imali X takvih slucajeva. USA je kao jedan od glavnih argumenata za napad na Iraq, koristila izjavu nekog iracanina taxiste u USA, koji je navodno imao povjerljive podatke da Saddam posjeduje WMD. Mozda je bilo u planu da ti novinari nikada zivi ne izadju iz zarobljenistva, pa vele, mrtva usta ne govore.Jasko78 wrote: To je samo tvrdnja pojedinica na kojoj se ne može i ne smije donijeti iole ozbiljan zaključak.
Iz čitave storije,meni bar je najsmješnije to da su u jednoj sobi oni vodili tako ozbiljan razgovor oko hemijskog napada koji će uzhebati čitav svijet a za to vrijeme u drugoj sobici ih slušaju zraobljeni i famozni strani novinari !?![]()
Nema smisla nikakvog drug moj.
Ne bi bilo prvi put da neko dzamije pretvori na primjer u stale.Ili parkinge.Nagledali smo se toga u ovom nasem zadnjem ratu.basar wrote:Nema se šta dodati, svaka čast, da te Allah nagradi.Almaz wrote:Vehabizam odma i hitno strogo zabraniti i svaki pokusaj prakticiranja istoga zestoko kazniti.basar wrote:http://www.kurir-info.rs/stravicna-ispo ... ak-1007689
Sve vehabijske dzamije odmah zatvoriti a njihov korisni prostor ustupiti na koristenje firmama i preduzecima koja se bave skladistenjima krutih tereta, stocne hrane, gradjevinskog materijala i sl. Izvrsenju odluke pristupiti odmah !