HINT: Lahko - lako (hint).
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6151 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tačno ovima preko 40 godina ne bi trebalo dati da glasaju
Ništa vam ne odgovara
To što ste vi "školovani" u neka druga vremena (možda i bolja) ne daje vam pravo da ismijiavate današnji pravopis i jezik, pa makar bio i pogrešan. Da uradite nešto po tom pitanju možda bi bilo koristi od vas.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6152 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
zna li senaid da ko prizna pola mu se dodajeVladaFBiH wrote: vazda je bila opština, šetalište i plataa izgleda da je i Senaid Halilović u novom rječniku priznao da je za*ebao pa je "vratio" ove riječi kao ispravne http://www.pravopis.ba/
btw. ti si rođen i odrastao daleko od Pljevlja
u sarajevu sam i rodjen i odrastao, kao i skoro sva familija od 1879. god pa nadalje.
doduse jedan dio porodice s mamine strane su zbog posla mijenjali prebivaliste ,ali su se opet vratili u sarajevo...ja sam prije desetak godina pobjegao od graDŽana na selo...
- VladaFBiH
#6153 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pravopis sam ismijavao do aprila 2018 kada je izdato "dopunjeno" izdanje i koje je napokon skoro pa normalno (ogroman napredak u odnosu na onaj iz 1996)...un1ted wrote:Tačno ovima preko 40 godina ne bi trebalo dati da glasajuNišta vam ne odgovara
To što ste vi "školovani" u neka druga vremena (možda i bolja) ne daje vam pravo da ismijiavate današnji pravopis i jezik, pa makar bio i pogrešan. Da uradite nešto po tom pitanju možda bi bilo koristi od vas.
- bitanga_sa_otesa
#6154 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
otriĆevo seloNaslovnica wrote: Udaljenost Rogatica – Pljevlja je: 97.9 km
- VladaFBiH
#6155 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
da, sa DM na Sbitanga_sa_otesa wrote:zna li senaid da ko prizna pola mu se dodajeVladaFBiH wrote: vazda je bila opština, šetalište i plataa izgleda da je i Senaid Halilović u novom rječniku priznao da je za*ebao pa je "vratio" ove riječi kao ispravne http://www.pravopis.ba/
btw. ti si rođen i odrastao daleko od Pljevlja![]()
u sarajevu sam i rodjen i odrastao, kao i skoro sva familija od 1879. god pa nadalje.
doduse jedan dio porodice s mamine strane su zbog posla mijenjali prebivaliste ,ali su se opet vratili u sarajevo...ja sam prije desetak godina pobjegao od graDŽana na selo...
Last edited by VladaFBiH on 01/08/2018 15:24, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#6156 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zaboravio si i na "prijatno".Black swan wrote:jbg uvijek je bilo i dobar danVladaFBiH wrote:vazda je bila opština, šetalište i platabitanga_sa_otesa wrote: meni se sere od tih rijeci koje se nikad nisu koristile ranije...šetnice,općine,plaće
sere mi se i od ovih sto imaju krize identiteta ,koji misle da postoje bosanski hrvati i bosanski srbi,a ustvari svi smo glupi bosanci....
p.s. nisam iz pljevlja...a izgleda da je i Senaid Halilović u novom rječniku priznao da je za*ebao pa je "vratio" ove riječi kao ispravne http://www.pravopis.ba/
btw. ti si rođen i odrastao daleko od Pljevlja
pa je danas kakoooo steeee i lamse
- bitanga_sa_otesa
#6157 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sta se to jede?Naslovnica wrote: Zaboravio si i na "prijatno".
-
Naslovnica
#6158 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma goni hin u mačku piterinu, seljačka politika "kako ste komšija" i "prijatno".bitanga_sa_otesa wrote:sta se to jede?Naslovnica wrote: Zaboravio si i na "prijatno".
A drugom komšiji uredno selam.
Ne bi reklo "dobar dan" da mu čupaš zdrav zub. Ali bi za cenera.
Ljigavci.
- bitanga_sa_otesa
#6159 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
takvima ide odgovor sta te boli q nisi ti doktorNaslovnica wrote: "kako ste komšija"
- amar1994
#6160 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ne stavlja se iza krivine i u brdu ovakav tipThorgerson wrote: Kao prvo, ovo nije samo klasicni lezeci policajac, nego je usput i pjesacki prelaz. Rjesenje koje se pokazalo kao veoma prakticno. To sto ti ne mozes ovuda sprziti 70-80km/h i sto ces morati stati pjesaku je tvoj problem.
Na slici se vidi znak upozorenja "djeca na putu" i ogranicenje 30km/h. Dakle, nesto tu ima. Ne bi znak bio tek tako bezveze postavljen. Vjerovatno su ljudi imali problema sa prelaskom preko obicnog pjesackog i zalili se.
Ja sam se zajedno sa stanarima i svojim komsijama zalio i dobio upravo ovakav isti lezeci + pjesacki i ogranicenje 30km/h. Zasto? Nema ni kod mene odmah blizu skola, ali ima tu u blizini nekih 300-400m dalje i djeca, ljudi su znali imati dosta problema jer je bio obicni pjesacki. Iako ni kod me nema puno saobracaja, znalo je biti idiota koji se zafuraju, jer je pravac. Kada je lezeci i upozorenje tu, moraju usporiti - htjeli ne htjeli.
odozdo gledano , lijeva strana je visocija od desne , onde raja nije ginula nit se moze ic 70-80 , maximalno 60 a i tada te nosi krivina
garant su elitni stanari iz elitne zgrade trazili elitni lezeci , jer su im malo bile one zebre
nabijem ih nakurac skupa sa kantonom i mjesnom zajednicom , razmisljali iko da treba grtalica proc , da ce padat snijeg i da ce zaledit , ne razmislja jer su plitki i glupi ko q , o autobusu da ne govorim
vozim tuda cesto pa mi smeta i vec sam vidio tragove ulja i grebanja , al to je OK to tako treba jer gospoda voli da zakoraci kad joj se prohtije po cesti , sta me briga vozac je kriv i treba da gleda
PS. ne poredi u ravnom i uzbrdici/krivini , nije isto , pogtovo ne zimi
koja djeca
- So What!
#6161 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Postavljanje bukobrana uz Južnu longitudinalu - 31. 08. 2018. @ Mamkić (SSC)

- travar
#6162 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Imaće Rulof&Co. posla.
-
archi_a
#6163 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Rulof je izjavio da svoje umjetničke "cvrljotine" ostavlja samo na oštećenim, oronulim i zapuštenim objektima i fasadama. To je njegov izraz i bunt protiv sistema..... Tako da, Rulof-e, obećao si da nećeš uništavati novosagrađene objekte, znakove i inventar, jel tako? 
- So What!
#6164 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zato će promoteri Sloge, restorana Igman, Bosne i ostale ekipe imati pune ruke posla.archi_a wrote:Rulof je izjavio da svoje umjetničke "cvrljotine" ostavlja samo na oštećenim, oronulim i zapuštenim objektima i fasadama. To je njegov izraz i bunt protiv sistema..... Tako da, Rulof-e, obećao si da nećeš uništavati novosagrađene objekte, znakove i inventar, jel tako?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6165 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
rulofe je** te flomaster
- Mišo_Kovač
#6166 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Fantastična lokacija za ljepljenje predizbornih plakata
Taman na vrijeme 
- Logovan
#6167 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koje će to ruglo biti. Već zamišljam kako će to otprilike izgledati.Mišo_Kovač wrote:Fantastična lokacija za ljepljenje predizbornih plakataTaman na vrijeme
Bukobrani prekriveni predizbornim plakatima, na čoškovima Rulof i kompanija se potpisivali, pojedini plakati su poderani, neki su otpali, neki vise i tako to.
- Mišo_Kovač
#6168 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nešto kao ŽGPova plava ograda koja je deceniju stajala poslije rata oko elektroprivrede. Prelijepio ko je stigao boga oca preko njeLogovan wrote:Koje će to ruglo biti. Već zamišljam kako će to otprilike izgledati.Mišo_Kovač wrote:Fantastična lokacija za ljepljenje predizbornih plakataTaman na vrijeme
Bukobrani prekriveni predizbornim plakatima, na čoškovima Rulof i kompanija se potpisivali, pojedini plakati su poderani, neki su otpali, neki vise i tako to.
- Cossack
-
adv.K
#6170 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakav im je ovo glup sistem redanja znakova? Znaci ulazak u jednosmjernu ulicu tj. zabrana saobracaja u jednom smjeru, ali ipak ima ogranicenje i mozes da vozis do 30km/h, iako ne bi smio nikako u tom smjeru. To je ono nabacaj znakova sta ima, pa sta bude.
- Cossack
#6171 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako ja shvatam oni žele reći "Nemoj nikako ali ako već moraš zadaj ga 30 na sat jer su radovi u toku"adv.K wrote:Kakav im je ovo glup sistem redanja znakova? Znaci ulazak u jednosmjernu ulicu tj. zabrana saobracaja u jednom smjeru, ali ipak ima ogranicenje i mozes da vozis do 30km/h, iako ne bi smio nikako u tom smjeru. To je ono nabacaj znakova sta ima, pa sta bude.
-
adv.K
#6172 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da, da. I ja mislim da su to htjeli reci. 
-
megaman4
#6173 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja sam primijetio da mi uopste nemamo strucnih ljudi koji znaju kako pravilno postavljati i oznacavati i horizontalnu i vertikalnu signalizaciju.adv.K wrote:Kakav im je ovo glup sistem redanja znakova? Znaci ulazak u jednosmjernu ulicu tj. zabrana saobracaja u jednom smjeru, ali ipak ima ogranicenje i mozes da vozis do 30km/h, iako ne bi smio nikako u tom smjeru. To je ono nabacaj znakova sta ima, pa sta bude.
Kod nas vazi ona "samo nek se vidi" a kako ce to na kraju ispasti, nije ni bitno.
I za ovaj posao trebaju ljudi koji to znaju raditi. Treba znati postaviti branike pravilno, saobracajne znake da budu vidljivi i uocljivi, te info biltene u gradskom saobracaju.
Mi to ne znamo jer se zaposljavaju ljudi koji nisu skolovani za to i nemaju adekvatnog znanja.
-
adv.K
#6174 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To je u svemu tako nazalost. Nestrucni ljudi donose odluke, a to vrijedi posebno za saobracaj. Nebuloznu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, ogranicenja brzine, projektovanje raskrsnica, ukljucivanja itd.
Koliko bi znacilo na samo nekoliko mjesta u Sarajevu da se uradi dodatna traka za desno ili lijevo, ili da se u ZOBS kao u Njemackoj omoguci skretanje desno ako na semaforu, sa desne strane stave samo jednu zelenu strelicu (ne svjetlosnu kao sto sad ZOBS propisuje, nego obicnu da se uvijek moze skrenuti desno na tom mjestu i time se ubrza saobracaj). I stotine jos drugih rjesenja koja mogu pomoci. Ne treba nisto izmisljati, dovoljno je putovati, pratiti i usvajati ono sto su napredniji vec izmislili i uspjesno primjenjuju kod sebe.
Kod nas ili ne znaju, ili nece ili im se neda da se bave svojim poslom, jer plata ionako ide.
Koliko bi znacilo na samo nekoliko mjesta u Sarajevu da se uradi dodatna traka za desno ili lijevo, ili da se u ZOBS kao u Njemackoj omoguci skretanje desno ako na semaforu, sa desne strane stave samo jednu zelenu strelicu (ne svjetlosnu kao sto sad ZOBS propisuje, nego obicnu da se uvijek moze skrenuti desno na tom mjestu i time se ubrza saobracaj). I stotine jos drugih rjesenja koja mogu pomoci. Ne treba nisto izmisljati, dovoljno je putovati, pratiti i usvajati ono sto su napredniji vec izmislili i uspjesno primjenjuju kod sebe.
Kod nas ili ne znaju, ili nece ili im se neda da se bave svojim poslom, jer plata ionako ide.
-
zDR_avkomamic
#6175 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
citam vijest o prvoj transferzali
"Taj projekat povezuje Grbavicu, odnosno Južnu longitudinalu od Zagrebačke ulice, preko mosta na Miljacki, između dva muzeja sa Vogošćom, odnosno Jošaničkom petljom, a prolazi pored Željezničke stanice, fabrike Bosnalijek, iza naselja Šip tunelom ulazi u Vogošću, pored Vogošće prolazi i kopča grad sa Jošaničkom petljom. "
je li moguce da ce ova cesta ici bukvalno izmedju dva muzeja ? gdje ce se spojiti onda, na vilsonovo? Kako ce se spojiti sa zagrebackom ako budu isli izmedju muzeja, morat ce novi most graditi ??
"Taj projekat povezuje Grbavicu, odnosno Južnu longitudinalu od Zagrebačke ulice, preko mosta na Miljacki, između dva muzeja sa Vogošćom, odnosno Jošaničkom petljom, a prolazi pored Željezničke stanice, fabrike Bosnalijek, iza naselja Šip tunelom ulazi u Vogošću, pored Vogošće prolazi i kopča grad sa Jošaničkom petljom. "
je li moguce da ce ova cesta ici bukvalno izmedju dva muzeja ? gdje ce se spojiti onda, na vilsonovo? Kako ce se spojiti sa zagrebackom ako budu isli izmedju muzeja, morat ce novi most graditi ??