Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
madner

#6151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Styling wrote:
madner wrote:Posto su otvorene liste, mandat je njen a ne strancki.

Zato se Zlaja i zalaze za zatvorene liste, dosta mu vise ovih sto odu. :D
Da, ali se nalazila na listi kandidata SDP-a. prema tome, kandidovala je stranka. A kandidovana je zato što je stranka imala povjerenje u nju. Univerzitetski profesor, moralna, odgovorna...kad tamo, niđe veze, ona iskoristila prvu priliku da ode iz stranke i lijepo unovči svoj glas.
I zar će takvim ljudima sutra glasači DF-a povjeriti svoj glas i mandat.
Opet otvorene liste, to sta je stranka mislila ili nije mislila nije bitno. Njen mandat, odgovorna samo sebi (ne stranci) i glasacima.

Kada mandat bude stranaci onda ce stranka moci da smjeni osobe, no demokratsko civilizacijski princip jeste upravo ovaj, da mandat nije vezan za stranku.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

ultima_palabra wrote:
madner wrote:Mobo nas mobira postovima niske vrijednosti.
Ubi puru frajer sa nekakvim Hare-om i psihoanalizom :mrgreen: Ali Fahru nikad da proanalizira :oops:
Šta imaš analizirati Fahru kad je on sto posto jasan i transparentan. Kao što kaže @Shahab koji je izuzetno dobro napravio psiho analizu njegovog profila, on je kockar koji igra samo na velike uloge, voli samo sebe, uopće ne razmišlja o posljedicama i dođe nešto kao tas na vagi iste težine onima koji su identični njemu. :D
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Paranoid wrote: Nemoj me shvatit pogrešno, ali forum služi za razmjenu mišljenja, diskusiju...a ne "predavanje" nečega što smo davno odslušali..
Repetitio est mater studiorum - Ponavljanje je majka znanja. :D Za razliku od tebe, utvrdio sam UZROK, način na koji se generiraju kolaterlane štete i ponudio rješenje http://www.klix.ba/forum/rjesenje-za-bi ... 16059.html . Dakle, ne bavim se kao ti mahalskim analiziranje ljudima koji pišu po ovom forumu već psiho-analizom onih koji su plaćeni novcem nas poreskih obveznika i koji su kao takvi podložni kritici javnosti.

Psihopatija je UZROK, a sve ostalo su samo POSLJEDICE Patokratije to jeste, vladavine psihopata: http://www.klix.ba/vijesti/bih/milioni- ... /131022032
Last edited by antimobbing on 22/10/2013 10:50, edited 2 times in total.
madner

#6154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Utvrdili smo i mi uzrok, ali previse smo fini da ti otvoreno kazemo. :D
macmoodan

#6155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by macmoodan »

Da ne citam 250 stranica, kakav je zakljucak, trebam li glasati za ove?
madner

#6156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Odgovor je odlucno mozda. :D
Styling

#6157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

madner wrote:
Styling wrote:
madner wrote:Posto su otvorene liste, mandat je njen a ne strancki.

Zato se Zlaja i zalaze za zatvorene liste, dosta mu vise ovih sto odu. :D
Da, ali se nalazila na listi kandidata SDP-a. prema tome, kandidovala je stranka. A kandidovana je zato što je stranka imala povjerenje u nju. Univerzitetski profesor, moralna, odgovorna...kad tamo, niđe veze, ona iskoristila prvu priliku da ode iz stranke i lijepo unovči svoj glas.
Opet otvorene liste, to sta je stranka mislila ili nije mislila nije bitno. Njen mandat, odgovorna samo sebi (ne stranci) i glasacima.

Kada mandat bude stranaci onda ce stranka moci da smjeni osobe, no demokratsko civilizacijski princip jeste upravo ovaj, da mandat nije vezan za stranku.
Ok. Onda na slijedećim izborima neka ona i svi kao ona budu nezavisni kandidati (kad već ne odgovaraju stranci i ne zastupaju interese stranke) pa da vidimo kako će proći bez stranačke pozadine i potpore.
antimobbing

#6158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

madner wrote:Utvrdili smo i mi uzrok, ali previse smo fini da ti otvoreno kazemo. :D
Reci slobodno, mislite da nisam dobar. Koje to danas dobar i normalan? Koliko god neko bio normalan u ovom psiho-devijantnom društvu i govorio istinu biće proglašen ludim. :D
Corto Maltese

#6159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

macmoodan wrote:Da ne citam 250 stranica, kakav je zakljucak, trebam li glasati za ove?
Svakako. Da. Ne.
Alfons Kauders

#6160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

antimobbing wrote:
madner wrote:Utvrdili smo i mi uzrok, ali previse smo fini da ti otvoreno kazemo. :D
Reci slobodno, mislite da nisam dobar. Koje to danas dobar i normalan? Koliko god neko bio normalan u ovom psiho-devijantnom društvu i govorio istinu biće proglašen ludim. :D
sto bi se narodski reklo, da sam normalan poludio bih
madner

#6161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Styling wrote:
madner wrote:
Styling wrote: Da, ali se nalazila na listi kandidata SDP-a. prema tome, kandidovala je stranka. A kandidovana je zato što je stranka imala povjerenje u nju. Univerzitetski profesor, moralna, odgovorna...kad tamo, niđe veze, ona iskoristila prvu priliku da ode iz stranke i lijepo unovči svoj glas.

Ok. Onda na slijedećim izborima neka ona i svi kao ona budu nezavisni kandidati (kad već ne odgovaraju stranci i ne zastupaju interese stranke) pa da vidimo kako će proći bez stranačke pozadine i potpore.
Ne fercera tako izborni zakon.
Niko od njih ne treba da zastupa interese stranke, nego interese gradjana, bez obzira na kojoj listi bio. Sokantno ali istinito.
Styling

#6162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

madner wrote: Ne fercera tako izborni zakon.
Niko od njih ne treba da zastupa interese stranke, nego interese gradjana, bez obzira na kojoj listi bio. Sokantno ali istinito.
Tu se slažem s tobom. Ali mislim da još manje zastupaju interese građana.
Shahab

#6163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Interesantno kako si ti, umno zarobljen u komunističkim naftalinima, raspoložen da etiketiraš ljude i to u jednom ciničnom i arogantnom stilu. Pošto ste programirani na jednoumlje i autocenzuru, svako različito mišljenje etiketirate i napadate.
Styling

#6164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

antimobbing wrote:
jarane, pereš na ruke, nemilice. :run:
madner

#6165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Shahab wrote:
Interesantno kako si ti, umno zarobljen u komunističkim naftalinima, raspoložen da etiketiraš ljude i to u jednom ciničnom i arogantnom stilu. Pošto ste programirani na jednoumlje i autocenzuru, svako različito mišljenje etiketirate i napadate.
To je produkt moje superiorne inteligencije, kada sam siguran da je neko onako malo priglup ili veze nema ja to i kazem. Razumijem zasto ti to nabija komplekse, ali mozes to jednostavno izbjeci tako sto ne valjas gluposti u svakom drugom postu.

Recimo, tvoja konstrukcija nema nikakvog smisla. Da li si siguran da znas sta znaci jednoumlje i autocenzura? :D
shiljak

#6166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

antimobbing wrote:
Ko vrti jednu ili dvije stvari kao argument, to znači da nije informisan dovoljno. Ne može samo zato što se nešto desilo i slično da se završi na tragičan način.. Ko misli tako onda će reći i da su sve stranke iste.. a ustvari nije nijedna ista, sve su različite.. Znate da jedna stranka ne čini 1,2,3 čovjeka, nego dosta više?
Shahab

#6167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

madner wrote:
Shahab wrote:
To je produkt moje superiorne inteligencije, kada sam siguran da je neko onako malo priglup ili veze nema ja to i kazem. Razumijem zasto ti to nabija komplekse, ali mozes to jednostavno izbjeci tako sto ne valjas gluposti u svakom drugom postu.

Recimo, tvoja konstrukcija nema nikakvog smisla. Da li si siguran da znas sta znaci jednoumlje i autocenzura? :D
:lol: :lol: Komunistički monstrum... :lol: :lol:
antimobbing

#6168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

shiljak wrote:
antimobbing wrote:
Ko vrti jednu ili dvije stvari kao argument, to znači da nije informisan dovoljno. Ne može samo zato što se nešto desilo i slično da se završi na tragičan način.. Ko misli tako onda će reći i da su sve stranke iste.. a ustvari nije nijedna ista, sve su različite.. Znate da jedna stranka ne čini 1,2,3 čovjeka, nego dosta više?
Vrtim se oko osnovnog problema i uzroka sve dok ga ne riješim, a to je generiran psiho-patološki ljudski resurs u vlasti. Zato vrtim jedno te isto non-stop. Sa druge strane, vi umjesto da nadogradite i proširite moja saznanja, to preskačete i gušite. E, to smo mi Bošnjaci – uskogrudni i površni, zato ekonomski i propadamo. Dakle, trudim se da ne budem površan, da ne preskačem stvari i ne guram probleme pod tepih kao što se radi već 20 godina već govorim istinu. Uzmi samo za primjer da je Srbija i Hrvatska prepoznala značaj mobbing-a iz našeg pisanja upravo na ovom forumu http://www.klix.ba/forum/mobbing-umorst ... 69907.html i donijeli su ''Zakon o sprečavanju o mobbing-u'' dok toga Zakona još uvijek nema u Federaciji BiH. Evo, ovih dana upravo radim na rješavanju ovog problema kod nas.
Last edited by antimobbing on 22/10/2013 12:29, edited 1 time in total.
antimobbing

#6169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

madner wrote: To je produkt moje superiorne inteligencije
@madneru :D ,
Napisao bih ti sada jednu psiho-analizu na osnovu ove tvoje rečenice :D ali se bojim da to nećeš shvatiti kao dobronamjerno i da ćeš mi poslati prijetnje na pp :D, kao što su to do sada već uradili mnogi SDAuhljepčić-jurišnici. :D
shiljak

#6170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

To nije osnovni problem. Osnovni problem je kad kršiš zakon a ne budeš kažnjen.
antimobbing

#6171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

shiljak wrote:To nije osnovni problem. Osnovni problem je kad kršiš zakon a ne budeš kažnjen.
Ko krši Zakon? Vanzemaljci? Zakon krše ljudi. Koji ljudi? Jeli ljudi koje grize savjest ili koji (ne) ljudi koji uopće nemaju savjesti – psihopate. Dajte malo počnite razmišljati svojom glavom, prestanite se baviti posljedicama i fokusirajte se na uzrok. Zbog čega se kriminal ne kažnjava? Zato što je psiho-patogeni profil onih koji krše Zakon identičan onima koji imaju zakonsku dužnost da ih procesuiraju ali to ne rade. Pošteni ljudi sa svim svojim opsegom normalnih ljudskih osjećanja u Zakonodavnoj vlasti, ne bi mogli gledati nekoga psiho-devijantnog pojedinca koji pravi kolateralne štete 4 miliona poreskih obveznika, a da ga ne kazne. Grizla bi ih savjest i imali bi suosjećanja prema svojim sugrađanima i obavezu prema poreskim obveznicima koji ih financiraju. Dakle, osnovni i glavni problem je psihopatija: http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija i dok se to ne riješi nema nam naprijed, nastavit će se anarhija, bezakonje i ekonomska propast.
Last edited by antimobbing on 22/10/2013 12:49, edited 1 time in total.
shiljak

#6172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

antimobbing wrote:
shiljak wrote:To nije osnovni problem. Osnovni problem je kad kršiš zakon a ne budeš kažnjen.
Ko krši Zakon? Vanzemaljci? Zakon krše ljudi. Koji ljudi? Jeli ljudi koje grize savjest ili zombi-(ne)ljudi koji uopće nemaju savjesti – psihopate. Dajte malo počnite razmišljati svojom glavom, prestanite se baviti posljedicama i fokusirajte se na uzrok.
Recimo ja i ti radimo u državnoj firmi, i ti svaki mjesec uzmeš sebi iz neke državne kase "100 KM" i ja kažem hajde neću te prijaviti, ti si moj, a ni 100 KM nije puno.. I onda taj što uzima "100 KM" mjesečno, navuče još 20-tak ljudi i bude 2.000 KM. Tih 20 ljudi kažu kad već svi tako radi, i ja ću naći 20 ljudi da uzimaju 100 KM mjesečno i onda bude 400 lopova i oštećen budžet za 800.000 KM mjesečno.

Ali naravno, ne mogu ni sad ja tebe prijaviti, jer te znam, a ako prijavim nekog od tih 400, onda možda i tebe kazne.. a i zamisli kako bi te gledalo tih 400+ ljudi kad bi nekog prijavio?

I sad, šta misliš je li teško da neko od 400+ ljudi dogovori se sa policijom, sudom itd da ih ne prijavi? Rezultat bude recimo kao ono kad su ufatili lopove što kradu vozila i pustili ih kroz par dana.. Ili kad ti policajac kaže da neće da uhvate opet istog lopova jer znaju da će ih pustiti!?

To koliko vidiš nema veze sa mobbingom niti nečim trećim, sve prosto ko pasulj :D

Koliko sam puta čuo ono, kaznio me policajac, ali sredio sam to u policiji (ko nije platio kaznu na kraju).
antimobbing

#6173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Eto, vidiš upravo takvo razmišljanje je dokaz da je naš osnovni problem duševno mrtvilo - psihopatija. Zbog toga i propadamo jer duševno siromaštvo vodi u materijalno. Mene lično kao čovjeka koji se trudi biti vjernik i stalno misli o Ahiretu bi više brinulo šta Uzvišeni Bog kao moj Stvoritelj misli o meni jer ću se na kraju svoga života opet Njemu vratiti da polažem račun, ne tim 400 ljudi. Razumiješ?
shiljak

#6174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

To su činjenice. Sad da li će ovo što ti govoriš pomoći navedenom problemu - hoće 1%. Nema ništa dok neko, kao DF, kaže ja ću da prijavim svakog ko ne radi svoj posao (mislim u toj stranci, kao prvo, a iz tog i na sve ostalo).

Ova zadnja rečenica je baš detinjsta. Ispada da u državi u kojoj su vjernici 100% nema policije.
Dozer

#6175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Bas onako, u skladu s vjerom...
A mozda se ta vjera malo promijenila u BH kontekstu, pa se sad svodi samo na ono "daj meni i samo meni, @ebo ostale oko mene".
Post Reply