RUSIJA

Post Reply
General War

#6151 Re: RUSIJA

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote: Nase naprdjivanje nece nista promjeniti, samo okrenemo na zajebanciju...

Evo recimo sto se tice Ruskinja, amerikanke su obicne funjare...tu nema trazenja dlaka u jajetu, jednostavno je tako. 8-)
Nece. Ali ti si bio u grupi forumasa sa kojima cu rado ucestvovati u argumentovanoj diskusiji. Lako se kreveljiti i zajebavati, to uvijek mozemo. Ali hajde da razdvojimo jedno od drugog.
Za rusiju sada tesko mozemo diskutovati jer idemo od razlicitih premisa.
Slusaj, Ja rusiju po Putinom vidim kao neprijateljsku drzavu prema esencijalnim interesima moje drzave po jedno a pod drugo Rusija je sebi dozvolila da pod putinom anektira teritoriju druge drzave pod glupim razlogom (pan-pravoslavlja, zastite rusa i slicnih gluposti) i to nekrije ili nemusto krije, nekakvo pokazivanje sile... tako da nemozemotu nesto diskutovati jer ti imas drugaciji pristup...a kako vidis u drugim temama 100% se slazem sa tvojim postovima do u rijec tako da je vecina komentara su "thumbs up".
Fudo387

#6152 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote: Mada je to meni skroz nelogicno, Saudijci proizvode nafte koliko im wall street kaze, al haj sad.
I ja bas to kontam :?
Mah, bezveze supljiramo, ko zna ko tu koga taslaci u tim igrama.
Ono sto je nama vidljivo jeste da je dow jones neki dan skocio na 18000, kad je Obama usao u Bijelu Kucu bio je 7900.
U isto vrijeme Rusi su imali uspon i sad vrtoglavi pad, Kinezi isto udarili u zid.
Banda je ovo moj Subara, ko se s njima pobode nekim cudom vazda fasuje. To se rodilo lopov. :D
Fudo387

#6153 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:ako kojim slucajem cijena skoci gore opet frackeri otvore biznis?
fracekri su mahom privatne firme u kreditima. oni kad stave katanac tu vjerovatno vise nema povratka.

mada se slaze da je cudna i americko-sauidjska shema, jer ovaj potez saudije je globalni udarac. to je znatno iznad njihovog politickog znacaja. zasto to ameri trpe - ne znam jer izmedju ostalog ovo debelo pogadja i druge bitne americke partnere poput recimo kanade koja je najveci strani snabdjevac amerike naftom jer su pretekli saudijsce jos prije par godina
Kako mislis nema povratka?
Ako taj biznis pokaze da ce praviti profit naci ce se mali milion investitora preko noci.
General War

#6154 Re: RUSIJA

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:I jos par drzava sto hoce veci dio kolaca...
ovaj dio i jeste poprilicno cudan.

doha je kazu propala jer iran nije pristao da zamrzne proizvodnju iako su navodno saudijci i rusi imali deal.

i tu sad dolazi do nelgocnosti - rusi su aktivno radili na ukidanju sankcija iranu, znali su da ce se vratiti na trziste nafte, a sada im sjebavaju sheme.

ne vidim logiku. povrh svega im jos isporuce onaj s 300 neki dan. podjedanko je cudno i americko ukidanje sankcija iranu, ali to bi se moglo obrazloziti politickim motivima, ali rusko-iranska veza mi je stvarno misterija
Pa isto tako mozda dodjes do zakljucka zasto je HAg pustio Seselja, pa sad Srbija lupa glavom od zid, tako i za naftu...amerika ukida sankcije da bi se iran i rusija handrili oko kolaca na trzistu. S 300 je vec odavno kupljen kao i Buk sistemi, rusija je samo ispostovala placene usluge, mada mislim da je tu Izrael dao zeleno svjetlo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6155 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: Za rusiju sada tesko mozemo diskutovati jer idemo od razlicitih premisa.
Slusaj, Ja rusiju po Putinom vidim kao neprijateljsku drzavu prema esencijalnim interesima moje drzave po jedno a pod drugo Rusija je sebi dozvolila da pod putinom anektira teritoriju druge drzave pod glupim razlogom (pan-pravoslavlja, zastite rusa i slicnih gluposti) i to nekrije ili nemusto krije, nekakvo pokazivanje sile... tako da nemozemotu nesto diskutovati jer ti imas drugaciji pristup...a kako vidis u drugim temama 100% se slazem sa tvojim postovima do u rijec tako da je vecina komentara su "thumbs up".
Posteno.
vivaldi

#6156 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Kako mislis nema povratka?Ako taj biznis pokaze da ce praviti profit naci ce se mali milion investitora preko noci.
pa kad bankrotiaju vjerovatno sve raspordaju, a onda je tesko ponovo rizikovati velike gubitke za cijenu koja je na granici rentabilnosti jer se nafta sasvim sigurno vise nikada nece vratiti na one rekordne nivoe.

paljenje-gasenje pumpi se moze isplatiti golferima, rusiji, venecueli itd gdje su drzvane naftne kompanije, nisu u nekim velikim kreditima ili jednostavno nemaju nikakvkog izbora poput venecuele
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6157 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote: Mah, bezveze supljiramo, ko zna ko tu koga taslaci u tim igrama.
Ono sto je nama vidljivo jeste da je dow jones neki dan skocio na 18000, kad je Obama usao u Bijelu Kucu bio je 7900.
U isto vrijeme Rusi su imali uspon i sad vrtoglavi pad, Kinezi isto udarili u zid.
Banda je ovo moj Subara, ko se s njima pobode nekim cudom vazda fasuje. To se rodilo lopov. :D
Bas tako, daleko je to od poimanja nas obicnih ljudi.

Snimise onaj film o finansijskoj krizi, sto bi kandidat za oskara, jebeno to sve skontat, cak i kad ti Selena Gomez objasnjava.
Fudo387

#6158 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Kako mislis nema povratka?Ako taj biznis pokaze da ce praviti profit naci ce se mali milion investitora preko noci.
pa kad bankrotiaju vjerovatno sve raspordaju, a onda je tesko ponovo rizikovati velike gubitke za cijenu koja je na granici rentabilnosti jer se nafta sasvim sigurno vise nikada nece vratiti na one rekordne nivoe.

paljenje-gasenje pumpi se moze isplatiti golferima, rusiji, venecueli itd gdje su drzvane naftne kompanije, nisu u nekim velikim kreditima ili jednostavno nemaju nikakvkog izbora poput venecuele
Ne znam. Koliko sam ja upratio BP, Exxon i drugi veliki igraci su eksploatisali naftu na taj nacin, sumnjam da ce oni bankrotirati.
vivaldi

#6159 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

General War wrote:amerika ukida sankcije da bi se iran i rusija handrili oko kolaca na trzistu. S 300 je vec odavno kupljen kao i Buk sistemi, rusija je samo ispostovala placene usluge, mada mislim da je tu Izrael dao zeleno svjetlo.
pa cudno je zato sto su iran i rusija ko "dva brata" vec decenijama, a amere vole ko bajro mater i jedni i drugi. osim toga, kao sto sam maloprije napisao, rusija je bila najveci advokat iranskom ukidanju sankcija. kako god da okrenes vrlo je cudno

ps. izraelci su prije slanja s 300 isli par puta u moskvu tako da si tu u pravu jer su oni imali upetljani prste u sve to.

kad vec spomenusmo njih, zanimljivo je da je najveci dobavljac nafte izraelu azerbejdzan tako da su oni ukljuceni i u taj sukob (nagorno karabah). a tek tamo mi nista nije jasno jer su tu upetljani i turci, iranci, izraleci, rusi, boga pitaj ko sve ne...a saveznistva su takva da nista nema nikakvog smisla :-)
vivaldi

#6160 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Ne znam. Koliko sam ja upratio BP, Exxon i drugi veliki igraci su eksploatisali naftu na taj nacin, sumnjam da ce oni bankrotirati.

Half of U.S. Fracking Industry Could Go Bankrupt as Oil Prices Continue to Fall

http://ecowatch.com/2016/01/18/fracking ... -bankrupt/
Fudo387

#6161 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Ne znam. Koliko sam ja upratio BP, Exxon i drugi veliki igraci su eksploatisali naftu na taj nacin, sumnjam da ce oni bankrotirati.

Half of U.S. Fracking Industry Could Go Bankrupt as Oil Prices Continue to Fall

http://ecowatch.com/2016/01/18/fracking ... -bankrupt/
A sta je sa drugom polovicom?
vivaldi

#6162 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:A sta je sa drugom polovicom?
grah mi nista ne pokazuje..stani da bacim kasike :D
General War

#6163 Re: RUSIJA

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:amerika ukida sankcije da bi se iran i rusija handrili oko kolaca na trzistu. S 300 je vec odavno kupljen kao i Buk sistemi, rusija je samo ispostovala placene usluge, mada mislim da je tu Izrael dao zeleno svjetlo.
pa cudno je zato sto su iran i rusija ko "dva brata" vec decenijama, a amere vole ko bajro mater i jedni i drugi. osim toga, kao sto sam maloprije napisao, rusija je bila najveci advokat iranskom ukidanju sankcija. kako god da okrenes vrlo je cudno
Nema nista tu cudno, kad su pare u pitanju, padaju i vjere i ideali.... sve ostalo je laz i lafina za mase.
General War

#6164 Re: RUSIJA

Post by General War »

vivaldi wrote:
:lol: :thumbup:
vivaldi

#6165 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

General War wrote:Nema nista tu cudno, kad su pare u pitanju, padaju i vjere i ideali.... sve ostalo je laz i lafina za mase.
ma gdje ces bolan meni pricat o parama, njihovom znacaju i prevtljivosti :D

sve sam to imao na umu, ali misterija i dalje ostaje
Co0l

#6166 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Rusija i Iran,pa i Kina su 'dobri' samo zato jer imaju zajednickog 'neprijatelja'.To je izvor njihove međusobne ljubavi.Inače,da nema Amerike,krvili bi se međusobno.Kina i Rusija pogotovo.
Fudo387

#6167 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
:lol:

Pocinjem da sumnjam u tvoje bizMis analize. :D
Kikibombona

#6168 Re: RUSIJA

Post by Kikibombona »

spreca wrote:
Fudo387 wrote:
nosara wrote:Upoznaj fudu... Svi normalni ljudi su moji prijatelji... cak i amerikenjci, osim ovih nasih dotepanaca sto sve znaju upickumaterinu, a najbolje kako se cement iznosi na cetvrti bez cekrka...
Ne sumnjam ja da ti imas normalne ljude koji su ti prijatelji, no to te nisam pitao.
Poznajes li ikog da je otisao zivjeti u Rusiju?
Spreca se ne racuna. :D
jel to ja Fudo nisam co'jek :twisted: :lol: :lol: :lol: ........veooooom nas je malo.....pogotovu sada kad je kriza.....meni je pala kasika u med zato sam ovdje..inace :mrgreen:
Spreca, ima nasih sto rade tamo na naftnim poljima... Ja znam trojicu. Kazu da dobro prolaze, ali nisam htio pitati za cifru.

I fakat mi nije jasno zasto uvoze radnike iz BiH kada imaju svojih nezaposlenih?
Dvojica poznanika su obicni radnici, bez ikakvog iskustva kada je posao sa naftom u pitanju. I opet su upali. Treci je inzinjer.

Fakat ne kontam zasto potreba za obicnim radnicima?

Ne mogu zamisliti da mi sada uvozimo radnike iz Pakistana kada imamo 40% nezaposlenih. :D
General War

#6169 Re: RUSIJA

Post by General War »

Co0l wrote:Rusija i Iran,pa i Kina su 'dobri' samo zato jer imaju zajednickog 'neprijatelja'.To je izvor njihove međusobne ljubavi.Inače,da nema Amerike,krvili bi se međusobno.Kina i Rusija pogotovo.
Nije njima amerika neprijatelj niti oni njoj vec "vidjela zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu"..ko i oni bi da nesto glume jaliju u svom sokaku.
Fudo387

#6170 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

Jarane, evo i Kiketa.
Ima li Kurda u Rusiji?
vivaldi

#6171 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote: Pocinjem da sumnjam u tvoje bizMis analize.
:lol: jebiga, priznaj da ti je bilo glupo pitanje pa cu ti halalit.
Co0l

#6172 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

General War wrote:
Co0l wrote:Rusija i Iran,pa i Kina su 'dobri' samo zato jer imaju zajednickog 'neprijatelja'.To je izvor njihove međusobne ljubavi.Inače,da nema Amerike,krvili bi se međusobno.Kina i Rusija pogotovo.
Nije njima amerika neprijatelj niti oni njoj vec "vidjela zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu"..ko i oni bi da nesto glume jaliju u svom sokaku.
Nisam ni mislio neprijatelj u pravom smislu rijeci ali mi mrsko trazit adekvatniji izraz.Zato sam i stavio to pod navodnike.
General War

#6173 Re: RUSIJA

Post by General War »

Kikibombona wrote:
spreca wrote: jel to ja Fudo nisam co'jek :twisted: :lol: :lol: :lol: ........veooooom nas je malo.....pogotovu sada kad je kriza.....meni je pala kasika u med zato sam ovdje..inace :mrgreen:
Spreca, ima nasih sto rade tamo na naftnim poljima... Ja znam trojicu. Kazu da dobro prolaze, ali nisam htio pitati za cifru.

I fakat mi nije jasno zasto uvoze radnike iz BiH kada imaju svojih nezaposlenih?
Dvojica poznanika su obicni radnici, bez ikakvog iskustva kada je posao sa naftom u pitanju. I opet su upali. Treci je inzinjer.

Fakat ne kontam zasto potreba za obicnim radnicima?

Ne mogu zamisliti da mi sada uvozimo radnike iz Pakistana kada imamo 40% nezaposlenih. :D
Ugovor je takav...ne mogu ti garantovat ispunjenje ugovora ako je zaposlena domaca radna snaga (handre sindikati...otpremnine...itd) sa strancem nema toga i lokalaca u prihvatljivim kolicinama.
vivaldi

#6174 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

ma naravno, svako gleda sebe otkako je svijeta i vijeka. dva brata se posvadjaju zbog komada zemlje, a da te voli rus, kinez, iranac, amer...
Fudo387

#6175 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote: Pocinjem da sumnjam u tvoje bizMis analize.
:lol: jebiga, priznaj da ti je bilo glupo pitanje pa cu ti halalit.
Pitanje je na mjestu neka stoji kako stoji, siguran sam da ces shvatiti zasto sam te to pitao, ako vec nisi. :D
Post Reply