BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mehemed
Vozim: automobil

#61426 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

duffy_duck wrote:Da li bi neko htio zamjenu Moja Web tv za Eon ?
Treba biti velika budala pa dati username i password nekom nepoznatom ko ti može napraviti veliki haos, dodati sve pakete kanala i veću brzinu interneta na pretplatu i napraviti veliki trošak od nekoliko stotina KM, jer je isti username i password za sve...
REDDEVILS

#61427 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Mehemed wrote:
Treba biti velika budala pa dati username i password nekom nepoznatom ko ti može napraviti veliki haos, dodati sve pakete kanala i veću brzinu interneta na pretplatu i napraviti veliki trošak od nekoliko stotina KM, jer je isti username i password za sve...
Kad je moja TV Multiscreen u pitanju ne daje se username ni pasword već se prijavljuje s kodom koji se nalazi na STB autorizacija uređaja :)
Del_Boy1

#61428 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

REDDEVILS wrote:
Mehemed wrote:
Kad je moja TV Multiscreen u pitanju ne daje se username ni pasword već se prijavljuje s kodom koji se nalazi na STB autorizacija uređaja :)
On traži Moja Web TV a ne multiscreen.
REDDEVILS

#61429 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Namazan je Duffy, lovi u mutnom pa ako koga upeca :-) a ja nisam ni obraćao pažnju mislio sam da traži moju TV Multiscreen a ako me dobro sjećanje sluzi već mu je neko bio dao s foruma moju TV Multiscreen
Mehemed

#61430 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

REDDEVILS wrote: Kad je moja TV Multiscreen u pitanju ne daje se username ni pasword već se prijavljuje s kodom koji se nalazi na STB autorizacija uređaja :)
Del_Boy1 wrote: On traži Moja Web TV a ne multiscreen.
Ja sam mislio da on traži EON a daje Moja Web TV. Sa EON podacima može da napravi haos.
Ali_G

#61431 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

The BEN10 wrote:
Eh, obzirom da koristim ULTRA, šta ovo za mene znači - da imam 2 GB interneta u ova 24 mjeseca ili 1 GB po onim njihovih brzinama, pa kada potrošim da se smanji brzina i da nema ograničenja na potrošnju!?
Ekstra paket po cijeni 16 KM (umjesto 20 KM) sa 1 GB
· 100 minuta za razgovore prema svim mrežama u BiH
· 100 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
· neograničen pristup internetu
ili
Duple količine mobilnog interneta uz sve ostale pretplatničke pakete
Ako predjes na ekstra paket onda je pogodnost da 2 god umjesto 20, placas 16km. Ako uzmes neki drugi paket onda je pogodnost u duploj kolicini interneta. A mislim da je sada u svim paketima neogranicen pristup, tj kad ispucas gigu ili koliko vec onda ti smanji brzinu koja je prakricno neupotrebljiva osim za viber
The BEN10

#61432 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Ali_G wrote:
The BEN10 wrote:
Eh, obzirom da koristim ULTRA, šta ovo za mene znači - da imam 2 GB interneta u ova 24 mjeseca ili 1 GB po onim njihovih brzinama, pa kada potrošim da se smanji brzina i da nema ograničenja na potrošnju!?
Ekstra paket po cijeni 16 KM (umjesto 20 KM) sa 1 GB
· 100 minuta za razgovore prema svim mrežama u BiH
· 100 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
· neograničen pristup internetu
ili
Duple količine mobilnog interneta uz sve ostale pretplatničke pakete
Ako predjes na ekstra paket onda je pogodnost da 2 god umjesto 20, placas 16km. Ako uzmes neki drugi paket onda je pogodnost u duploj kolicini interneta. A mislim da je sada u svim paketima neogranicen pristup, tj kad ispucas gigu ili koliko vec onda ti smanji brzinu koja je prakricno neupotrebljiva osim za viber
Hvala lijepa na pojašnjenju. Ma realno, GB mi je dovoljan.
Inače, kakva je obračunska jedinica na EKSTRA paketu?
seoBIH

#61433 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Da li mi neko moze reci zbog cega bih uzeo 16KM paket od telekoma, kada apsolutno isti paket kod mtela ima 100 minuta prema svima, neogranicen sms, 20gb neta za 17KM?
djama

#61434 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

gdje ba ima 20 gb za te pare odmah da idem :)
seoBIH

#61435 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Ako postavim link biti ce reklama :) Vec brisu postove na ovoj temi, iako sam rekao da sam pretplatnik i usluga telekoma, ali kada god se pomene drugi operater brisu postove.

Paket se zove S Net+.
Ma realno, GB mi je dovoljan.
Dovoljan, kako nije, kada svako malo gledas gdje ima WI FI i u svakom mjestu pitas za sifru :) I ja nisam trosio vise od 1GB mobilnog neta, a sada ne potrosim ispod 7GB, jer vise nisam ogranicen. Ne cekam wi fi da pogledam neki video...
Mehemed

#61436 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

17KM je 12 mjeseci, a nakon toga 34KM sljedećih 12 mjeseci.
PajaELdin

#61437 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

RTV Dom Sarajevo kamera jeste li vi normalni stvarno vise, ljudi okanite se bilo kakvih drugih tema ovdije. Hocemo nove atraktivne kanale, hocemo vece brzine interneta, hocemo jos HD kanala u osnovnoj ponudi ne lokalno smece... Treba se vrsiti pritisak na ovu bagru budzetsku koja ama bas nista ne radi na poboljsanju i modernizovanju usluge. Do kad vise bagro??? Dodje mi da psujem, al necu radi pravila foruma, nazalost majka me je vezela na dvije godine sa ovom bagrom, tako da sam osudjen na ove mucenike. Iz mjeseca u mjesec ovdije su samo pusta nagadjanja i zelje da ce se nesto promjenuti, al realnost je nesto drugo NEMA ovdije nikakvih poboljsanja ova firma tone i gotov je dotakla dno, a takav potencijal ZALI BOZE!!!
drndalo

#61438 Re: BHTelecom All About

Post by drndalo »

seoBIH wrote:Ako postavim link biti ce reklama :) Vec brisu postove na ovoj temi, iako sam rekao da sam pretplatnik i usluga telekoma, ali kada god se pomene drugi operater brisu postove.

Paket se zove S Net+.
Ma realno, GB mi je dovoljan.
Dovoljan, kako nije, kada svako malo gledas gdje ima WI FI i u svakom mjestu pitas za sifru :) I ja nisam trosio vise od 1GB mobilnog neta, a sada ne potrosim ispod 7GB, jer vise nisam ogranicen. Ne cekam wi fi da pogledam neki video...
Uspjesno se otkacih sa BH Telecom pretplate nakon 20 godina... I predjoh... Na knap, jer nesto sto bi trebalo trajati par sati, razvuku na par dana, ali predjosmo...
Teufik

#61439 Re: BHTelecom All About

Post by Teufik »

Pozdrav svima. Crknuo mi onaj ZTE modem/router od Bh Telecoma. Kakva je sad procedura nabavke drugog? Ili mogu li sam sta kupiti pa da instaliram? Hvala
kakaljin

#61440 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Teufik wrote:Pozdrav svima. Crknuo mi onaj ZTE modem/router od Bh Telecoma. Kakva je sad procedura nabavke drugog? Ili mogu li sam sta kupiti pa da instaliram? Hvala

Zovi i prijavi kvar i da ti zamjene
Teufik

#61441 Re: BHTelecom All About

Post by Teufik »

kakaljin wrote:
Teufik wrote:Pozdrav svima. Crknuo mi onaj ZTE modem/router od Bh Telecoma. Kakva je sad procedura nabavke drugog? Ili mogu li sam sta kupiti pa da instaliram? Hvala

Zovi i prijavi kvar i da ti zamjene
Hvala
PlusSA

#61443 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

RTV Dom Sarajevo

:bih:

Idemo ludo idemo jako :thumbup:
noviclan

#61444 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

Moj combo vs midu 30

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7505

Vrijedi li preci sa midija na kombo i na koliko se mora potpisati minimalno, tj. na sta i gdje trebam obratiti paznju prilikom potpisa, da mi salterasi ne puknu ugovor od 24 mjhvala
use your illusion

#61445 Re: BHTelecom All About

Post by use your illusion »

Kakva su vasa iskustva sa prijavom kvara tacnije wireless konekcijom..laptop koji se nalazi u sobi prikazuje signal good al nema interneta..ne mogu otvarari stranice..često stoji uzvicnik pored konekcije..ista situacija i sa mob. Vec smo ih zvali al stalno odgadjaju...vjerovatno treba router mijenjati
seoBIH

#61446 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Vjeruj mi, kupi router i trajat ce ti godinama. Nemoj se pouzdat u bilo kojeg telekom operatera da ce ti dostaviti uredjaj koji je kvalitetan.

Na drugom operateru, iako imam 80/8 mogu izvuci max 60mbps radi glupog routera :) Narucio xiaomi router i radi perfektno.
Sehro

#61447 Re: BHTelecom All About

Post by Sehro »

seoBIH wrote:Vjeruj mi, kupi router i trajat ce ti godinama. Nemoj se pouzdat u bilo kojeg telekom operatera da ce ti dostaviti uredjaj koji je kvalitetan.

Na drugom operateru, iako imam 80/8 mogu izvuci max 60mbps radi glupog routera :) Narucio xiaomi router i radi perfektno.
Kakav imaš? Može link?
jarobot

#61448 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Ma nije do rutera .Sigurno ima dosta uređaja nakačenih na wireless i dolazi do podudaranja i miješanaj adresa.
Na mobilnim uređajima također i laptopu probaj ugasiti i izbrisati postojeće postavke mereže i pokrenuti ponovo da da nove adrese pa vidi kako će raditi
use your illusion

#61449 Re: BHTelecom All About

Sehro wrote:
seoBIH wrote:Vjeruj mi, kupi router i trajat ce ti godinama. Nemoj se pouzdat u bilo kojeg telekom operatera da ce ti dostaviti uredjaj koji je kvalitetan.

Kakav imaš? Može link?
Onaj njihov zte
use your illusion

#61450 Re: BHTelecom All About

[quote="jarobot"]Ma nije do rutera .Sigurno ima dosta uređaja nakačenih na wireless i dolazi do podudaranja i miješanaj adresa.
Na mobilnim uređajima također i laptopu probaj ugasiti i izbrisati postojeće postavke mereže i pokrenuti ponovo da da nove adrese pa vidi kako će raditi[/quote

Moze se reci da nema nista optereceno..trenutno dva mob. I laptop...cak sam ugasio wifi na mob. i nista sve isto
Locked