Ovde je jednio Arena vrijedna pomena i BHT kad su utakmice. Moze proci i Hayat, ostalo je tuga i jadMTV wrote:Osnovni paket:gledam a ne vidim wrote: Sta ima od HD kanala u osnovnom paketu ?
BHT HD
Hayat HD
Elta TV HD
FACE HD
MTV Igman HD
City TV HD
Kanal 6 HD
TV 7 HD
TVSA HD
Televizija 5 HD
Al Jazeera Balkans HD
RTV USK HD
Nova BH HD
Glas Drine HD
HD paket:
Arena Sport BiH HD
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4 HD
Hayat Folk HD
Hayat Music HD
Hayat Plus HD
Hayatovci HD
TRT World HD
Arirang TV HD
CGTN
CGTN Documentary
CCTV-4
Spisak svih kanala sa cijenama
http://www.mojatv.ba/fileadmin/template ... t-Full.pdf
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
probook
#61376 Re: BHTelecom All About
- MTV
#61377 Re: BHTelecom All About
I Nova BH kad ide sadrzaj u HD formatu. Utakmice...
-
kakaljin
#61379 Re: BHTelecom All About
Dobro je HD arene kod telemacha su 6 KM, a ovdje 4,68 KMprobook wrote:Ovde je jednio Arena vrijedna pomena i BHT kad su utakmice. Moze proci i Hayat, ostalo je tuga i jadMTV wrote:Osnovni paket:gledam a ne vidim wrote: Sta ima od HD kanala u osnovnom paketu ?
BHT HD
Hayat HD
Elta TV HD
FACE HD
MTV Igman HD
City TV HD
Kanal 6 HD
TV 7 HD
TVSA HD
Televizija 5 HD
Al Jazeera Balkans HD
RTV USK HD
Nova BH HD
Glas Drine HD
HD paket:
Arena Sport BiH HD
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4 HD
Hayat Folk HD
Hayat Music HD
Hayat Plus HD
Hayatovci HD
TRT World HD
Arirang TV HD
CGTN
CGTN Documentary
CCTV-4
Spisak svih kanala sa cijenama
http://www.mojatv.ba/fileadmin/template ... t-Full.pdf
Dok SD Arene su gratis u BHtelecomu u svm paketima, a kod telemacha su za potpis ugovora u manjim paketima a jedino se nalaze u najjacem paketu.
-
rizibizi
#61380 Re: BHTelecom All About
Jest ali kod restarta ce mi opet pokupiti standardne postavke sa tri portaza moju tv ili mozda grijesim.REDDEVILS wrote:Port configuration - Change - Defaultrizibizi wrote:Koja je procedura da se na innbox ruteru umjesto 3 porta za moju TV konfigurišu 2 a da tri ostanu za internet? Imam 2 STB-a a treći neću koristiti nikada, a treba mi portova za ostale uređaje.
Kod mene je V50U i neki dan sam sebi konfigurisao gogabitni port ovim redoslijedom
Pitanje za ovaj Fritzbox, jel njega mogu najnormalnije koristiti umjesto ovog innbox, njega istekam i ustekam Fritz?
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#61381 Re: BHTelecom All About
Prilikom Reebota-a neće vratiti na defaultne postavke već samo kod fabričkog resetarizibizi wrote:Jest ali kod restarta ce mi opet pokupiti standardne postavke sa tri portaza moju tv ili mozda grijesim.REDDEVILS wrote:Port configuration - Change - Defaultrizibizi wrote:Koja je procedura da se na innbox ruteru umjesto 3 porta za moju TV konfigurišu 2 a da tri ostanu za internet? Imam 2 STB-a a treći neću koristiti nikada, a treba mi portova za ostale uređaje.
Kod mene je V50U i neki dan sam sebi konfigurisao gogabitni port ovim redoslijedom
Pitanje za ovaj Fritzbox, jel njega mogu najnormalnije koristiti umjesto ovog innbox, njega istekam i ustekam Fritz?
- arnes_king
#61382 Re: BHTelecom All About
@Dr_Help moze li pomoc ili savjet. Imam 2 komsija koji koriste MojaTV full pakete a imaju pusteno 10/1 brzinu neta. Ovaj jedan mi je prvi komsija i 100% ima tehnicke uslove za 25/2 (kod mene 50/2), drugi je malo dalje ali ne mislim da je i on predaleko. Problem je sto zele da im se pusti veca brzina jer na ovim paketima je minimum 10/1 a pri postojanju tehnicke mogucnosti znam da pustaju 25/2 kako i pise na stranici.
Zvali su 1444 ovi zabiljeze i proslijede, medjutim kada zahtjev dodje do tehnicara za ovo podrucje on nazove i kaze da brzina za taj paket i jest 8-10 i da se nista ne mijenja. Taj isti je drugim komsijama povecavao brzinu, ali cini mi se da se to radi samo onima koji su ranije davali "na kafu" jer prije nisu dolazili bez toga.
Zvali su 1444 ovi zabiljeze i proslijede, medjutim kada zahtjev dodje do tehnicara za ovo podrucje on nazove i kaze da brzina za taj paket i jest 8-10 i da se nista ne mijenja. Taj isti je drugim komsijama povecavao brzinu, ali cini mi se da se to radi samo onima koji su ranije davali "na kafu" jer prije nisu dolazili bez toga.
- Cossack
- Pauza
#61384 Re: BHTelecom All About
Imam 3 BH Telecom paketa postpaid pretplate od po 33KM (akcijska cijena) sa 6gb mobilnog interneta, ugovori su na 24 mjeseca.
Prošlo je 6 mjeseci. Skontao sam da mi ne treba više niti jedan od ta tri i da mi je ova stoja svaki mjesec bačena.
Može li se raskinuti taj Ugovor (u kojem ne znam ni šta piše) a da ne plaćam ništa dodatno? Jednostavno se te SIM kartice ne koriste više.
Prošlo je 6 mjeseci. Skontao sam da mi ne treba više niti jedan od ta tri i da mi je ova stoja svaki mjesec bačena.
Može li se raskinuti taj Ugovor (u kojem ne znam ni šta piše) a da ne plaćam ništa dodatno? Jednostavno se te SIM kartice ne koriste više.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#61385 Re: BHTelecom All About
Definitivno ne. Potpisao si ugovor sa minimalnim trajanjem od 24 mjeseca, ispod toga ne možeš prekinuti bez penala odnosno dodatnih troškova. Sada koliko bi trebao platiti da raskineš to ne znam, ali definitivno ne možeš raskinuti bez da plaćaš išta dodatno. Koristile se ne koristile računi će i dalje stizati, a na kraju ako se ne plate mogu te sudski goniti i tako naplatiti sve.Pauza wrote:Imam 3 BH Telecom paketa postpaid pretplate od po 33KM (akcijska cijena) sa 6gb mobilnog interneta, ugovori su na 24 mjeseca.
- Pauza
#61386 Re: BHTelecom All About
Znači ukratko, pušiona!Mehemed wrote:Definitivno ne. Potpisao si ugovor sa minimalnim trajanjem od 24 mjeseca, ispod toga ne možeš prekinuti bez penala odnosno dodatnih troškova. Sada koliko bi trebao platiti da raskineš to ne znam, ali definitivno ne možeš raskinuti bez da plaćaš išta dodatno. Koristile se ne koristile računi će i dalje stizati, a na kraju ako se ne plate mogu te sudski goniti i tako naplatiti sve.Pauza wrote:Imam 3 BH Telecom paketa postpaid pretplate od po 33KM (akcijska cijena) sa 6gb mobilnog interneta, ugovori su na 24 mjeseca.
- studiorum_tuzlaensis
#61387 Re: BHTelecom All About
nismo znali da trebamo čitati Ugovore koje potpisujemo, hvala ti!
-
sarajevosa
#61388 Re: BHTelecom All About
Pokušavam da se ulogujem na bhtelecom.ba za telefon, ali ništa se ne dešava

-
ing-ecc
#61389 Re: BHTelecom All About
Sta je to sto ti nisi procitao i sad se kajesPauza wrote:Znači ukratko, pušiona!Mehemed wrote:Definitivno ne. Potpisao si ugovor sa minimalnim trajanjem od 24 mjeseca, ispod toga ne možeš prekinuti bez penala odnosno dodatnih troškova. Sada koliko bi trebao platiti da raskineš to ne znam, ali definitivno ne možeš raskinuti bez da plaćaš išta dodatno. Koristile se ne koristile računi će i dalje stizati, a na kraju ako se ne plate mogu te sudski goniti i tako naplatiti sve.Pauza wrote:Imam 3 BH Telecom paketa postpaid pretplate od po 33KM (akcijska cijena) sa 6gb mobilnog interneta, ugovori su na 24 mjeseca.
Može li se raskinuti taj Ugovor (u kojem ne znam ni šta piše) a da ne plaćam ništa dodatno? Jednostavno se te SIM kartice ne koriste više.Poruka svima, čitajte šta potpisujete, čitajte Ugovore!
![]()
-
ing-ecc
#61390 Re: BHTelecom All About
Moze li podatak koji grad ili dio grada?rolltroll wrote:Danas sam vidio vraćajući se s posla da je telecom u mom ulazu doveo optiku pa me zanima kada se mogu očekivati neki novi paketi s većim brzinama i stabilnošću? Da li neko ima više informacija oko ovih proširenja?
Sta podrazumjevas pod 'vece brzine'?
Sta bi bila veca stabilnost?
-
rizibizi
#61391 Re: BHTelecom All About
Ovo mozda sa admin permisijama ja nemam nigdje ove opcijeREDDEVILS wrote:Port configuration - Change - Defaultrizibizi wrote:Koja je procedura da se na innbox ruteru umjesto 3 porta za moju TV konfigurišu 2 a da tri ostanu za internet? Imam 2 STB-a a treći neću koristiti nikada, a treba mi portova za ostale uređaje.
- REDDEVILS
#61392 Re: BHTelecom All About
userrizibizi wrote:Ovo mozda sa admin permisijama ja nemam nigdje ove opcijeREDDEVILS wrote:Port configuration - Change - Defaultrizibizi wrote:Koja je procedura da se na innbox ruteru umjesto 3 porta za moju TV konfigurišu 2 a da tri ostanu za internet? Imam 2 STB-a a treći neću koristiti nikada, a treba mi portova za ostale uređaje.
user

-
channel10
#61393 Re: BHTelecom All About
Strasna ova ponuda HD kanala
2019. godina, a IPTV su pustili prije sigurno 7-8 godina i vidi ponude

2019. godina, a IPTV su pustili prije sigurno 7-8 godina i vidi ponude
-
Sake73
#61394 Re: BHTelecom All About
Zdravo,bumerangss wrote:Treba poslati mail RAK-u i Ombudsmanu za zaštitu prava potrošaca da pretabire da li BHTelecom ima pravo da to tako radi...Sake73 wrote:prelivoda wrote:Isti problem imam i ja. Imao sam 50/2 kako se pojavio Paket 1. Sad mi je brzina smanjena na 30/2.
Zdravo,
znaci sluze se tim. Na starim paketima rade korekcije i umjesto da ih usklade sa novim paketima u svojoj ponudi. Tako da nas tjeraju da mijenjamo pakete kako bi ostvarili ono sto smo vec imali. A sa tim cemo dobiti brzi internet ali manje nekih kanal na MojaTV ili doplatiti jos neku marku da b imali sve isto. Katastrofa, al bukvalno.
Hvala
Mislim svakako ni oni nista ne rade pa neka opravdaju svoje plate!
samnjili su brzinu da to nisu najavili ili nas obavijestili o tim promjenama, nisam imao vremena da to ganjam zbog poslovnih obaveza. Sada vidim da su u ponudu uvrstili dosta novih paketa, a ovaj paket Moja TV Full 5 je ono sto mi odgovara, ista cijena kao trenutnog MojTV Full dodatni pkaet , a Full 5 ima internet dosta brzi za koju ja imam tehnicku mogucnost. Gubim neke TV kanale ali kako sam vec naveo ja ih i onako ne gledam nego koristim IPTV putem interneta.
Nisam o ovome htjeo pisati ali eto. Evo bas sad bez ikakvog razloga otvorim stranicu i tamo gdje je polje MojaTV ADSL ukupna potrosnja primjetim da je fer osnova samnjena,i to koliko se ja mogu sjetiti jako puno na 791GB odnosno do 988.75GB sa prekoracenjem fer osnove. Neka me neko ispravi ako grijesm ali mislim da su i ovdje sasjekli nekih 50%?
Hvala
[img][img]http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_517243078_1.jpg.jpg[/img][/img]
- REDDEVILS
#61395 Re: BHTelecom All About
Ista je situacija kod mene, uglavnom koristim internet za netflix, Amazon prime Eon Full TV van TM mreže I prošli račun mi je došao i ukupno sam potrošio 899 GB Sto znaci da sam prešao fer osnova a mislim da je prije bilo fer osnova 1500GB
- diablobih
#61396 Re: BHTelecom All About
lol, limit i dalje postoji hahahah
-
Sake73
#61397 Re: BHTelecom All About
Zdravo,REDDEVILS wrote:Ista je situacija kod mene, uglavnom koristim internet za netflix, Amazon prime Eon Full TV van TM mreže I prošli račun mi je došao i ukupno sam potrošio 899 GB Sto znaci da sam prešao fer osnova a mislim da je prije bilo fer osnova 1500GB
Hvala na odgovru. Ljudi, pa je li moguce da nas ovi futrovani majmuni ovako omalovazaju i j*ebu u zdrav mozak. Kako koja godina dodje oni sijeku, otimaju i rade sta im je volja. E pa drugari nece da moze, sledeci mjesc sam kuci a onda idem da zavrsim ovu pricu sa BH Telecomom. Fakat nema smisla, nakon nesto vise od 11 godina koristenja njihovi usluga i redovnog placanja svakog j*benog racuna oni nam prirede ovako nesto. Hvala Bogu pa ima i ta konkurnecija, neka je i gora ali ovih olosa mislim da niko gori ne moze biti.
Pozdrav
-
Sake73
#61398 Re: BHTelecom All About
Zdravo,diablobih wrote:lol, limit i dalje postoji hahahah
kao sto vidis postoji
Pozdrav.
-
Sake73
#61399 Re: BHTelecom All About
Zdravo,
Mislim da je ovdje dolicno mjesto da postavim pitanje vezano za ADSL modem. Ovdje fakat ima ljudi koji se i te kako razumiju u tematiku. Trenutno kod kuce koristim Inbox V50U i htjeo bi to da promjenim. Vidim da se ovdje spominje i taj Fritzbox pa me zanima ima li jos neki modem koji bi moga raditi na BHTelecomovoj instalaciji. Ustvari uzeo bi neki dobar modem koji bi mogao koristi i ako promjeni providera, naprimjer ako predjem kod Telemach. Ono na sta posebno treba da obratim paznju kod kupovine uredaja? Znam da ima taj Annexi A i B a ostalo se bas i ne razumijem. Hvala na odgovoru.
Pozdrav.
Mislim da je ovdje dolicno mjesto da postavim pitanje vezano za ADSL modem. Ovdje fakat ima ljudi koji se i te kako razumiju u tematiku. Trenutno kod kuce koristim Inbox V50U i htjeo bi to da promjenim. Vidim da se ovdje spominje i taj Fritzbox pa me zanima ima li jos neki modem koji bi moga raditi na BHTelecomovoj instalaciji. Ustvari uzeo bi neki dobar modem koji bi mogao koristi i ako promjeni providera, naprimjer ako predjem kod Telemach. Ono na sta posebno treba da obratim paznju kod kupovine uredaja? Znam da ima taj Annexi A i B a ostalo se bas i ne razumijem. Hvala na odgovoru.
Pozdrav.
-
kakaljin
#61400 Re: BHTelecom All About
Ne znam da li postoji modem koji ima mogucnost da prima signal i preko coax kabla i preko optike ili parica.Sake73 wrote:Zdravo,
Pozdrav.